بررسی روزنامه های صبح تهران؛ پنجشنبه اول مرداد

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ پنجشنبه اول مرداد

تیترهای اول

آفتاب یزد به عنوان پشت پرده یک انتصاب از "دورخیز یاران مشایی برای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری" خبر داده است، ابتکار از قول محمود احمدی نژاد در تیتر اصلی خود نوشته "به حال مشایی غبطه می خورم"، رسالت از قول آیت الله مکارم شیرازی در عنوان اول خود نوشته "اگر خطایی در انتصاب مشایی صورت گرفته اصلا‌ح شود "، خبر در صدر گزارش های خود نوشته "مشائی و احمدی نژاد شمس و مولانای دولت".

ابرار در تیتر اول خود از قول میرحسین موسوی نوشته "با پایبندی به قانون اساسی به راه خود ادامه می دهیم"، مردم سالاری از زبان همین مقام نوشته " قانون اساسی را مانند نماد سبز سرلوحه پیگیری مطالبات قرار دهیم"، "قانون اساسى محور گفتمان ماست" عنوان حیات نو است.

اعتمادملی در گزارش اصلی خود از فرارسیدن "فصل اعترافات" نوشته، وطن امروز در تیتر بزرگ خود پرسیده "خاتمی چرا ناراحت است"، کیهان در عنوان اول خود نوشته "حمایت گسترده از آیت الله یزدی در حوزه علمیه قم"، فرهیختگان از "جوسازی روسیه علیه هاشمی رفسنجانی" خبر داده و صدای عدالت از "لاریجانی و حداد، کاندیداهای ریاست فراکسیون اصولگرایان" نوشته است.

"ممنوعیت سفر انفرادی به عتبات" گزارش اصلی روزنامه ایران است، "تابستان گیشه سینما را داغ کرد" تیتر جام جم، روزنامه جمهوری اسلامی از "واکنش ایران به حادثه تروریستی حمله به زایران عبتات" نوشته، "طرح افزایش توان نظامی همسایگان ایران" تیتر اعتماد است و جوان از قول وزیر خارجه آمریکا نوشته "اعراب را علیه ایران مسلح می کنیم".

"بازار مسکن چگونه کار می‌کند؟" عنوان گزارش اصلی دنیای اقتصاد است و "رشد درآمد نفت 135 در صد فزایش تولید 25 در صد" تیتر روزنامه دیگر اقتصادی صبح، سرمایه.

گزیده مقالات

تلخ و شیرین

اعتمادملی در مقاله ای نوشته حدود 40 روز از انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دهم می‌گذرد. انتخاباتی که با گل و لبخند آغاز و به حماسه مردم پیوند خورد. انتخاباتی که با شور مردم شروع و به شعور آنها گره خورد. انتخاباتی که اگرچه آغازش پر از شادی و غریو آزادی بود اما انتهایش به زندان و طعم تلخ این روزها ختم شد.

به نوشته این روزنامه در این میان اما برخی سر در برف خیال و توهم خود فرو برده‌و گوش‌های خود را با رشته‌هایی که پنبه کرده‌اند پر نموده و نمی‌خواهند صدای مردم را بشنوند و مرتبا بر آنچه خود می‌بافند، می‌نازند. روزی به اتهام شرکت در نماز جمعه‌ای که خطیب آن از منتقدان به انتخابات است نزدیکترین یاران امام را هتک حرمت می‌کنند و روزی دیگر روزنامه‌ای به تریبونی برای تعرض به یاران انقلاب تبدیل می‌شود.

اطلاعیه طلاب

کیهان در تیتر اول خود ادعا کرده که علما و طلاب قم از نظر آیت الله محمد یزدی در انتقاد از رییس مجلس خبرگان حمایت کرده و به شدت از هاشمی رفسنجانی انتقاد کرده اند.

کیهان که نام طلاب و علما را چاپ نکرده از قول بیانیه این عده درباره خطبه های نماز جمعه هفته گذشته تهران نوشته سخنان هاشمی در قامت رهبر اپوزیسیون و اقلیتی که خود را اکثریت می پندارد آن قدر تعجب آور بود که محسن مخملباف سخنگوی ستاد آقای موسوی در خارج از کشور با تجلیل از خطیب نماز جمعه، گفت: «صحبت های آقای هاشمی خلاف انتظار من بود.» متأسفانه اظهارات جناب آقای هاشمی، با استقبال گسترده رسانه های بیگانه و ضد انقلاب مواجه شد و موجب ناخرسندی مردم مسلمان ایران و نمازگزارانی که سال ها به ایشان اقتدا کرده بودند، شد.

اقدامات غیرمنطقی

رسالت در سرمقاله خود نوشته انتخابات در ایران عرصه وزن کشی سیاسی و میزان رای ملت است. جریانات مختلف سیاسی با پل زدن بین منافع مختلف در دل جامعه و یک کاسه کردن سیاست ها در روز انتخابات روی باسکول رای مردم می روند و قضاوت نهایی را به شهروندان می سپرند. انتخابات دهم نیز از این قاعده مستثنی نبود. با این تفاوت که این انتخابات با رویکردهای غیر منطقی یک جریان، به آزمونی بزرگ برای پالایش چهره ها و تشکل های سیاسی و به تعبیری نوعی خود مشت مالی به منظور نفس تازه کردن مردمسالاری دینی در دهه چهارم انقلاب تبدیل شد.

به نوشته این روزنامه انتخابات دهم به صحنه پیرایش و غربال ناخالصی ها، آلودگی ها و کژاندیشی ها تبدیل شد. خودمشت مالی در انتخابات دهم علاوه بر درسها و تجارب گرانبهایی که برای ملت و نخبگان به همراه داشت انقلاب را سه دهه جوان کرد و نیرو و نشاط مضاعفی به انقلاب و نظام اسلامی برای ورود به دهه چهارم آن بخشید.

اعتراف زندانیان

اعتماد ملی در گزارش اصلی خود خبر از نزدیک بودن پخش اعترافات زندانیان سیاسی و مطبوعاتی داده و در گزارشی از فرزانه آیینی نوشته در پی رایزنی‌های 3ساعته کمیته ویژه کمیسیون امنیت ملی با وزیر اطلاعات، اعترافات بازداشت شدگان ناآرامی‌های اخیر از رسانه ملی پخش می‌شود.

به گزار ش این روزنامه هر چند که پیش‌تر غلامحسین محسنی اژه‌ای وزیراطلاعات پخش اعترافات بازداشت‌شدگان ناآرامی‌های پس از انتخابات را منوط به توافق با قوه قضائیه کرده بود اما اصرارهای هفت عضو کمیته ویژه کمیسیون امنیت ملی سبب شده اژه‌ای رضایت دستگاه قضایی در این امر را نادیده گرفته و درخواست کمیته ویژه مجلس را بپذیرد.

در ادامه گزارش اعتمادملی آمده رسانه ملی درحالی خود را برای پخش اعترافات بازداشت‌شدگان اخیر آماده می‌کند که برخی از مراجع، صاحبنظران، خانواده‌های بازداشت شدگان و فعالان سیاسی مکررا از روند بازجویی‌ها و نحوه بازداشت‌های اخیر ابراز نگرانی می‌کنند.

دهن کجی آشوبگران

جوان در گزارشی نوشته آشوبگران با حضور در خیابان ها به نتایج یک انتخابات قانونى، به صورتى غیرقانونى دهن کجى نمودند و با این کار علاوه بر بى احترامى به آراى سایر راى دهندگان، نظم عمومى را نیز بر هم زدند و اعتراضات خود را از طرق غیرقانونى دنبال نمودند. در حالى که هرگاه با استناد به همین قوانین کاندیداى انتخابات ریاست جمهورى مى شوند تا پایان راه نیز با استناد به قوانین موضوعه و جارى کشور باید اقدام نمایند و تا پایان راه از قانون تبعیت نمایند.

این روزنامه سپس پرسیده نیروى انتظامى نیز برخى از اغتشاشگران را دستگیر نمودند اما هم اکنون نوبت به محاکمه این اشخاص رسیده است. براى اجراى عدالت، جریان محاکمه به چه صورت است؟ آشکار یا پشت درهاى بسته؟

برای پیروزی نبود

کیهان در سرمقاله خود نوشته مسیری که مهندس موسوی در چند ماه منتهی به انتخابات طی کرد مسیر پیروزی نبود. همان ایام کسانی از دوستداران او با تعجب می گفتند برای پیروزی باید کارهایی کرد که مهندس نمی کند و کارهایی نباید کرد که اتفاقا هر روز از او سر می زند! و مانند کسی است که می خواهد با سیستم درگیر شود.

به نوشته این روزنامه آیا آقای موسوی هیچ از خود پرسیده است که هزاران نفر اعضای کمیته های صیانت از آرای ایشان پس چه می کرده اند که فردای انتخابات نتوانستند هیچ کمکی به او برای اثبات ادعای بزرگ تقلب میلیونی بکنند این پرسش جواب روشنی دارد. آقای موسوی باید توجه کنند که اعضای این کمیته ها اساسا انگیزه ای برای انجام وظیفه واقعی خود نداشتند و روز انتخابات هم در بسیاری از حوزه ها در آستانه غروب فراخوانده شدند تا به عنوان لیدرهای سازمان آشوب عمل کنند.

بافرهنگ اما تحقیرشده

حیات نو در سرمقاله خود با اشاره به تبلیغاتی که مردم را دارای فرهنگ اعلام می دارد نوشته اگر این مردم توان خلق هر حماسه‌اى و از جمله حماسه 40 میلیونى 22 خرداد را دارند و از درک و شعور بالایى برخوردارند چرا به یکباره اینقدر تحقیر شده و هر حرکت آنها از جمله استفاده از نمادهاى سبز با اتهام انقلاب مخملى مواجه مى‌شود؟ آیا استفاده جنبش حماس از همین رنگ نیز در همین چارچوب تعریف مى‌شود؟

این روزنامه سپس پرسیده آیا کسانى که الله اکبرهاى شبانه را توصیه اجانب مى‌دانند فراموش کرده‌اند که این شعار محورى‌ترین شعار حامیان و هواداران امام در طول انقلاب اسلامى بوده است؟ به چه دلیل رجعت به شعارهاى انقلاب و احیاى گفتمان انقلاب توسط آقاى احمدى‌نژاد مطلوب است و حرکتى در ادامه‌ انقلاب و آرمان‌هاى بلند آن تلقى مى‌شود اما بازگشت به شعار‌هاى انقلاب توسط میرحسین موسوى و حامیان او ساخته و پرداخته اجانب است؟

توهمات انتخاباتی

وطن امروز روزنامه حامی دولت در سرمقاله خود نوشته شعار «مرگ بر چین» در حاشیه نماز جمعه اخیر تهران که بشدت مورد استقبال شبکه‌های تلویزیونی آمریکایی و اروپایی قرار گرفت، این روزها تبدیل به خط مشی رسانه‌های حامی افراطیون «نافرمان» و بی‌اعتماد به آرای مردم شده استپ

نویسنده سرمقاله وطن امروز در مقابل ادعا کرده که در زمان انتخابات ستاد موسوی «جنبش سبز» را برای تزریق اعتماد به نفس به موسوی و زمینه‌سازی برای برنامه‌های بعدی او برپا کرد و ناگهان خیابان های تهران مملو از «تی‌شرت‌»های سبزرنگی شد که مارک چینی آن کاملا مشخص بود. از سوی دیگر مانتوهای سبزرنگ ساخت چین نیز در تیراژ بسیار زیاد در اختیار هواداران قرار می‌گرفت.

در ادامه این مقاله آمده در زمان انتخابات هواداران احمدی‌نژاد اما به دستبندها و پرچم‌های سه رنگ خود برای تبلیغ کاندیدای مورد علاقه خود بسنده می‌کردند. دستبندها و پرچم‌هایی که کیفیت نازل آن به خوبی نشان می‌داد از بازارهای جنوب شهر تهیه و خریداری شده‌اند.

ایران و روسیه

مردم سالاری در سرمقاله خود به بررسی روابط ایران و روسیه در طول تاریخ پرداخته و نوشته مدتهاست که روسیه به خیال خام خود، ایران را وسیله ای برای فشار بر روی غرب قلمداد می کند. آنها در این تصور باطل دست و پا می زنند که می توانند از کشور ما به سود مطامع خود استفاده کنند. اما مردم اثبات کرده اند که این خیال باطلی است.

به نوشته این مقاله هفته گذشته برای اولین بار پس از فروپاشی اتحادجماهیر شوروی شاهد شعارهایی علیه روسیه در جریان نمازجمعه بودیم. ولی وزارت خارجه روسیه دیروز ادعا کرده که افکار عمومی در ایران دیدگاه مثبتی به روابط ایران و روسیه دارد و گویا فراموش کرده اند که کینه ایرانیان از همسایه شمالی خود مربوط به امروز و دیروز نیست ; نفرتی است به قدمت تاریخ معاصر.

اقدامات هاشمی

سرمایه نوشته با وجود گذشت شش روز از برگزاری نمازجمعه تاریخی تهران به امامت هاشمی رفسنجانی، ارزیابی اظهارات هاشمی رفسنجانی در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران و واکنش به آن کماکان از سوی محافل سیاسی و رسانه ای داخل و خارج از کشور پیگیری می شود. هر چند تاکنون گزارشی در خصوص سفر اخیر وی به مشهد یا علت لغو این دیدارها منتشر نشده است

در دنباله گزارش سرمایه اشاره شده که قاسم روانبخش طلبه ای که از هواداران احمدی نژادی در حوزه علمیه قم است گفته با ادامه روند فعلی رفسنجانی، سرنوشتی مشابه آیت الله منتظری خواهد داشت.. باید یادشان باشد منتظری طوری سقوط کرد که دیگر نتوانست بلند شود. هر کسی که از چشم خدا افتاد از چشم ملت هم می افتد.»

شهرداران انتخابی

ایران روزنامه دولت گزارش داده در هفته های گذشته اظهاراتی مبنی بر انتخاب شهرداران از سوی وزارت کشور و بررسی این طرح در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که البته برخی کارشناسان و مسئولان سعی کردند با شایعه خواندن این اظهارات، راه را برای به جریان افتادن چنین مباحثی ببندند اما خیلی زود مشخص شد که این اظهارات کارشناسی شده نه تنها شایعه نیست بلکه به صورت کاملاً جدی از سوی برخی نمایندگان مجلس مطرح شده است.

به نوشته گزارشگر روزنامه ایران این که آیا با واگذارشدن انتخاب شهرداران به وزارت کشور اختیارات شوراها محدود شده و زیر سؤال می رود یا نه، موضوعی است که نظرات مختلف و حتی متضادی برای آن مطرح شده است. برخی‌ها این موضوع را توهین به جایگاه شوراها دانسته و برخی دیگر هیچ ارتباطی بین انتخاب شهرداران از سوی وزارت کشور و محدود شدن اختیارات شوراها قائل نیستند و معتقدند شوراها وظایف اساسی و مهم دیگری نیز دارند که می توانند به انجام آن وظایف توجه بیشتری داشته باشند.

ehsasoeshgh - گوتنبرگ - سوئد
بابا جمعش کنید این بساط مسخره بازیها را
پنج‌شنبه 1 مرداد 1388

rashad-sam - هلند - امستردام
یه مشت دروغ تحویل مردم میدین که چی؟؟؟؟؟
پنج‌شنبه 1 مرداد 1388

eteraaz_2 - ایران - تهران
ننگ بر اسلام.https://www.youtube.com/watch?v=agb7MmksgsQ
پنج‌شنبه 1 مرداد 1388

Bamdad_KH - آمریکا - شیکاگو
دوستان عزیز٬
همانطور که اطلاع دارید روز 25 جولای٬ مصادف با روز چهلم همرزم عزیزمان ندا آقا سلطان٬ به عنوان:
Global Day of Action for Human Rights in Iran
اعلام شده است. به همین مناسبت و برای ابراز همبستگی و پشتیبانی از مبارزات مردم ایران و ابراز تنفر از سرکوب وحشیانه رژیم جمهوری اسلامی ، تظاهراتی توسط ایرانیان مدافع صلح و حقوق بشر در شهر شیکاگو سازمان دهی شده است. برای برگزاری هر چه با شکوه تر این تظاهرات٬ دوستان مقیم شیکاگو و ایالت ایلینوی میتوانند به آدرس زیر به هموطنان ایرانی خود ملحق شوند:

SAT. JULY 25, 12:00 noon
Federal Plaza
Dearborn and Adams

به امید ایرانی آزاد و سربلند.
پنج‌شنبه 1 مرداد 1388

mehditm - ایران - تهران
کیهان و ایران همون اراجیف رسانه نا ملی را مکتوب میکنند
مرگ بر خامنه ای عفریته و کفتار و کثافت
نوبت اعترافات خامنه ای که شد ما نقل و شیرینی به همه جهانیان میدهیم
جمعه 2 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.