داستان زندگی اشرف پهلوی ۳۱

داستان زندگی اشرف پهلوی 31

اشرف و انبوه سازی

انبوه سازی مسکن و ایجاد شهرک های حاشیه ای و اقماری از مواردی بود که اشرف پهلوی به مدد آن می توانست اعتبارات دولتی و وام های تبصره های ذیل بودجه های عمرانی و تسهیلات کم بهره و
دراز مدت بانکی را به سوی خود کانالیزه نماید. اما او برای آغاز این فعالیت نیاز به ده ها هکتار زمین در حاشیه شهر تهران داشت و خرید زمین با این حجم و گستردگی در کنار تهران، سرمایه ای هنگفت طلب می کرد و اشرف به هیچ وجه قصد سرمایه گذاری در این عرصه را نداشت. او تنها به سودی که این رهگذر نصیبش می کرد، می اندیشید. به همین سبب دست به کار گرفتن زمین ارزان قیمت از دولت شد و با همین هدف با چند تن از وزیران به گفتگو پرداخت و خبردار شد که مهندس منصور روحانی وزیر کشاورزی میلیون ها متر از اراضی متعلق به این وزارتخانه را به صورت رایگان در اختیار بنیاد پهلوی گذاشته است. اشرف فوراً دست به کار شد و با کمک جعفر شریف امامی که افزون بر ریاست مجلس سنا، مدیر عامل بنیاد پهلوی هم بود، صدها هزار متر از این زمین ها را به قیمتی فوق العاده ارزان و ناچیز به صورت نسیه و با اقساط بیست ساله خریداری کرد. احسان نراقی مشاور ارشد شاه در این مورد می نویسد:
«والاحضرت اشرف در این هنگام شرکتی ساختمانی تأسیس کرد که سرمایه اصلی آن از فروش تعدادی از این زمین ها - که با نرخی ارزان از بنیاد ]پهلوی[ خریداری و با قیمت روز فروخته شده بود - تأمین گردید. همین شرکت قراردادهایی با یک شرکت ایتالیایی منعقد کرد که سه هزار مسکن بسیار لوکس بسازد و در همان حالی که هنوز به صورت نقشه هستند، به قیمت گزافی به فروش برساند. آن هم بدون اینکه در قبال خریداران خود را متعهد احساس کند». (224)
شرکتی که اشرف پهلوی برای این کار ایجاد کرده بود، « مهستان» نام داشت که آگهی های بلند بالا و چند رنگ و یک صفحه ای آن در سال های آخر حیات رژیم پهلوی در جراید چاپ می شد که گروه زیادی از مردم آپارتمان ها و خانه های لوکس و گران قیمت آن را پیش خرید کردند، اما اشرف با اینکه صدها میلیون تومان هم از بانک های مختلف وام گرفت، هرگز به تعهدات خود عمل نکرد. احسان نراقی می افزاید:
«تا اینجا والاحضرت ] اشرف[ با استفاده از زمین هایی که به طور نامشروع به دست آورده اند چند میلیونی منفعت کرده و این در حالی است که از تحویل این ساختمان ها که هنوز به روی نقشه باقی مانده اند خبری نیست. . . و پس از اینکه با تردستی و نیرنگ زمین هایی را که قیمتشان در بازار آزاد بسیار زیاد بود، به دست آوردند و پول خریداران آینده را نیز به جیب های خود ریختند، موفق شدند اعتبارات خاص را هم از بانک های مختلف دریافت دارند». (225)
اینگونه اقدامات سودجویانه و رسوایی های اخلاقی اشرف موجب شد تا مأمورین اطلاعاتی و جاسوسی سفارت آمریکا، او را موجودی فاسد ارزیابی کنند:
«در خاندان شاه بسیاری از خویشاوندان فاسد از نظر مالی وجود دارند که مهم ترین آنها خواهر دوقلوی وی، اشرف است که ماهیتاً طماع و دارای تمایلات جنون آمیز زنانه می باشد». (226)
سوءاستفاده اشرف پهلوی تنها به زمین های غرب تهران محدود نمی شود. وی ده ها هکتار از اراضی ساحلی و اراضی جنگلی شمال کشور را نیز تصرف کرده و آنها را با قیمت های گزاف به خریداران می فروخت. یکی از موارد سوءاستفاده و غصب اراضی توسط اشرف پهلوی مربوط به اراضی خوزستان بود. این ماجرا که با دستیاری علی رضایی مالک کارخانجات نورد و لوله اهواز صورت گرفته بود، در بین مردم بویژه اهالی خوزستان انعکاس وسیعی یافت. اما وزارت اطلاعات و ساواک، مطبوعات را از پیگیری این ماجرا و درج اخبار مربوط به آن برحذر داشت.
پس از پیروزی انقلاب، میرشمس شهشهانی دادستان وقت خوزستان که به عنوان یک مقام قضایی در جریان این زمین خواری بزرگ بود و به افشای آن پرداخت و جزئیات آن را برای خبرنگاران تشریح کرد:
«در سال 42، اطلاع پیدا کردم که مقداری از اراضی زرگان اهواز از طرف سازمان تعاون و روستا به شخصی گمنام به نام سنافی خواه به مبلغ ناچیزی فروخته شده است. بلافاصله از دفتر خانه مربوطه استعلام شد و سندی در اختیار دادسرای اهواز قرار گرفت که نشان می داد مقدار 827 هکتار از اراضی دولت به سنافی خواه از قرار متری 5/1 ریال فروخته شده است. در بررسی بعدی معلوم شد که دفترخانه میراسکندری در تهران نیز در این سندسازی دخالت دارد. پس از استعلام از این دفترخانه روشن شد اراضی در این دفترخانه به اشرف پهلوی و سناتور علی رضایی، منتقل شده است. بلافاصله از طرف دادسرا پرونده های ثبتی و پرونده سازمان تعاونی روستایی اهواز گرفته شده و موضوع تحت بررسی «جلال کارگر» بازپرس دادسرای اهواز قرار گرفت. سنافی خواه در تحقیقات اقرار کرد که تمام اقدامات این معامله را شخصی به نام افشار و با مداخله سناتور علی رضایی و اشرف پهلوی انجام داده است. وی گفت من فقط 6 میلیون ریال در این ماجرا پول گرفته ام. در تحقیقات بعدی مدیر کل تعاونی روستایی و عده ای از کارمندان و کارشناسان این سازمان که در این ماجرا دخالت داشتند، دستگیر و زندانی شدند. در تحقیق از مدیر کل تعاون روستایی و کارمندان فاش شد که عبدالعظیم ولیان، وزیر وقت تعاون و امور روستاها نیز مرتکب سوءاستفاده هایی شده و دستوراتی صادر کرده است و روی معامله مربوط به اشرف صحه گذاشته است.
علی رضایی برای ادای توضیحات به دادسرا احضار شد، اما نمایندگان اشرف و علی رضایی که یکی از آنها محمود نیک پور بود، شروع به اعمال نفوذ کردند و پرونده را از دادسرای اهواز به دیوان کیفر متصل کردند. در مراجعات نماینده اشرف پهلوی و سناتور رضایی تذکر داده شد که تنها راه حل قضیه بازگشت اراضی به دولت است. بر سر همین مقاومت، من و بازپرس پرونده را به تهران منتقل کردند. . . ». (227)
اشرف و قماربازی
البته به تدریج دامنه خودسری ها و رسوایی های اشرف تا آنجا گسترش یافت که برادرش «محمدرضا» نیز مجبور شد برای حفظ ظاهر هم که شده، خواهرش را از دایره توجهات خویش خارج سازد.
اسداله علم در کتاب خاطرات خود «شاه و من» می نویسد:
«بعدازظهر شاهنشاه از پارک جنوب شهر که در محل گودها درست شده، بازدید کردند. خیلی خوب بود. شب به احوالپرسی والاحضرت شاهدخت اشرف رفتم، ایشان مدتی با من مذاکره می کردند که چرا شاهنشاه بی مرحمت شده اند؟ عرض کردم: نتیجه حرکات و اعمال خودتان است، صبح شرفیاب شدم مطالبی که دیشب بین من و والاحضرت گذشت عرض کردم، فرمودند: جواب خوبی دادی، ولی به ایشان بگو اگر با شما قلباً بد بودم که نمی گذاشتم به سازمان ملل بروید یا به هند بروید». (228)
اما علیرغم همه این رسوایی ها اشرف سال های سال یکه تاز میدان سیاست کشور بود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
224- نراقی، احسان، از کاخ شاه تا زندان اوین، صص 100-.102
225-همان.
226- دانشجویان مسلمان پیرو خط امام(ره)، از ظهور تا سقوط، جلد اول، ص .19
227 -روزنامه کیهان، مورخه 8/12/.1357
228- علم، اسداله، من و شاه، خاطرات.

افتاده از دماغ فیل

غرور و تکبر فرعونی
تفرعن و تکبر یکی از رذایل اخلاقی اعضای خاندان پهلوی بود. آنان خود را از زمین و زمان طلبکار می دانستند و به هر جا که می رفتند انتظار داشتند تا مردم به خاک بیفتند و جای پا و قدم این مجسمه های بلاهت را ببوسند و گلباران کنند. آنان خود را تافته جدا بافته می دانستند. اما در میان آنان اشرف پهلوی واقعاً اعجوبه ای از وقاحت بود و تمام کسانی که در دوران اقتدار محمدرضا پهلوی به دربار رفت و آمد داشتند اشرف را سمبل فساد اخلاقی و خودخواهی و خودمحوری معرفی می کردند.
اشرف که خواهر دوقلوی محمدرضا پهلوی بود، سلطنت را حق خود می دانست و بر این باور بود که فقر فرهنگی مردم ایران مانع از دستیابی و تکیه زدنش بر اریکه پادشاهی شده است. وی مدعی بود که بیشتر از تمام خواهران و برادرهایش خلقیات رفتاری و توان فرماندهی و رهبری و دیگر ویژگی های روحی و شخصیتی پدرش را به ارث برده است و به همین سبب خود را اشرف و برتر از آنها می پنداشت و اعتقاد داشت که تمام آنان باید نسبت به او کرنش کنند و با تعظیم و تکریم با وی مواجه گردند.
اشرف با رجال و دولتمردان طراز اول کشور هم رفتاری خشن و تحقیرآمیز داشت و آنان را بانهایت غرور توبیخ و تهدید می کرد. در میان اسناد مربوط به اشرف پهلوی به نمونه های متعددی از برخورد خشن و رفتار تحقیرآمیز او با رجال و دولتمردان طراز اول کشور برخورد می کنیم. رفتاری که ریشه در تفرعن و تکبر بیش از حد اشرف پهلوی داشت و از آبشخور فرومایگی و بی شخصیتی این رجال سیراب می شد. یک نمونه از این اسناد نامه ای است که اشرف پهلوی خطاب به حسین علا، وزیر دربار وقت، نوشته است و او را به این سبب که در یکی از مراسم یک قدم جلوتر از وی راه رفته مورد بازخواست و شماتت و تهدید قرار می دهد. این نامه افزون بر نشان دادن تفرعن و تکبر اشرف پهلوی مؤید این نکته است که برخی از رجال و دولتمردان عصر پهلوی به سبب بی شخصیتی و جاه طلبی، تن به هر گونه تحقیر و شماتت می دادند و برای حفظ مقام و موقعیت خود هر گونه رفتار نامناسب و توهین آمیز را تحمل می کردند. با هم این نامه را مرور کنیم. اصل این نامه به خط اشرف پهلوی موجود است:
«جناب آقای علا؛
مدتهاست می خواستم بعضی از مطالبی رو که جنابعالی چه در محیط و چه در خارج دربار راجع به من می زنید گوشزد کرده و دلیل پخش اینگونه صحبت ها رو سؤال کنم. در همه موقع در حضور من هم شما کمال بی احترامی را به جا آورده اید تا در روز تشریف فرمایی اعلیحضرت همایونی به فرودگاه که بی احترامی را به حداکثر رسانیده و در جلوی خود]ی[ و بیگانه تمام طول راه در جلوی من می رفتید. بدون اینکه متوجه شوید که من در عقب شما و نخست وزیر هستم. خواستم برای یک مرتبه دلیل اینگونه رفتار رو از شما سؤال کنم یا عمدی است و یا غیر عمد. اگر عمدی است دلیل می خواهم، اگر غیر عمدی است از شما که وزیر دربار شاهنشاهی هستید و وظیفه شما حفظ مقام سلطنت است، بعید است که با اینگونه رفتار زننده باعث توهین به یک فرد مستقیم از فامیل سلطنت که من نماینده آن هستم، شوید. در هر حال امیدوارم که دیگر از اینگونه سوءتفاهمات روی ندهد و از حرفهایی که در خارج گفته می شود، خودداری کنید والا مجبورم مراتب رو به عرض پیشگاه مبارک برادر تاجدارم برسانم تا معظم له به مطالب و حقایق رسیدگی فرمایند.
اشرف ]پهلوی[». (229)
ذکر این نکته برای جوانان امروز - که آن ایام را درک نکرده اند - ضروری است که حسین علا در دوران حیات سیاسی اش دوبار نخست وزیر، چهاربار وزیر دربار شاهنشاهی و چندین مرتبه سفیرکبیر ایران در آمریکا و انگلستان و اسپانیا و کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی شد و بارها ریاست هیئت نمایندگی ایران را در مجامع بین المللی بر عهده داشت.
اشرف در نهادهای بشر دوستانه!
محمدرضا پهلوی در طی دوران سلطنتش به برادران و خواهرانش اجازه دخالت در امور سیاسی و فعالیت های مملکت داری را نمی داد و همیشه آنها را سایه وار و در حاشیه قدرت قرار می داد. کارشناسان تاریخ معاصر ایران این امر را ناشی از احساس خطری می دانند که او همواره از ناحیه آنها می کرد و این وحشت را داشت که مبادا از سوی آنان کنار گذاشته شود. اما شاه هیچگاه چنین احساسی در مورد اشرف نداشت. نگاهی به لیست مشاغل و عناوینی که اشرف پهلوی داشت نشان دهنده این امر است.
همانطور که در صفحات پیشین اشاره شد و به موجب اسناد و مدارک در دسترس، اشرف پهلوی از اوایل سلطنت برادرش تا سال 1357 دخالتی آشکار در امور کشور داشت و در برخی از وقایع دهه 1320 و از ابتدای آغاز نهضت ملی کردن صنعت نفت، اشرف پهلوی حضوری آشکار دارد، اقدامات اشرف پهلوی در اواسط این دهه و گردآوری برخی از رجال سیاسی و نظامی و روزنامه نگاران در اطراف خود و سازماندهی باند و شبکه ای در اطراف خود، نمونه ای از تلاش های وی برای تأثیرگذاری بر مسائل سیاسی بود. همگان می دانند که عبدالحسین هژیر تنها از رهگذر اقدامات و اعمال نفوذ اشرف پهلوی به مقام نخست وزیری و سپس وزارت دربار رسید و جهانگیر تفضلی در خاطرات خود صریحاً از دخالت اشرف برای گماشتن وی و معدل شیرازی به عنوان معاونان سیاسی و اجرایی نخست وزیر حرف می زند و اقدامات دکتر مصدق برای تبعید اشرف به خارج از کشور ناشی از همین دخالت های اشرف در امور سیاسی و در طراحی و اجرای توطئه های پی در پی علیه نهضت ملی کردن نفت ناشی می شد.
با پیروزی کودتای 28 مرداد 1332 اشرف که دخالتی فعال در اجرای آن داشت، بر تلاش های خود برای ایفای نقشی پر رنگ تر در امور کشور افزود و از همان آغاز برای خود موقعیتی ممتازتر از دیگر خواهران و برادرانش مطالبه کرد.
تدارک مراسم و تشریفات به هنگام بازگشت اشرف از اروپا به ایران در پایان سال 1332 و حضور نخست وزیر، وزیران و مقامات لشکری در فرودگاه مهرآباد مؤید موافقت محمدرضا پهلوی با اعطای موقعیتی ممتازتر از دیگر برادران و خواهرانش به اشرف بود. گروهی از کارشناسان تاریخ معاصر ایران موافقت شاه با واگذاری نقشی پررنگ تر به اشرف را ناشی از همزاد و دوقلو بودن او با محمدرضا پهلوی می دانند. بی شک این همزاد بودن شاه و اشرف، علاقه و وابستگی عاطفی بین شاه و اشرف را افزون تر از دیگر خواهران و برادرانش می کرد. اما زن بودن اشرف در این امر تأثیری مهم تر داشت و موجب می شد که شاه به همین دلیل از جانب وی احساس خطر نکند.
اصولاً محمدرضا پهلوی با خواهران تنی اش، یعنی شمس و اشرف روابط بهتری داشت و آنان را بیشتر از دیگران در مدار توجه قرار می داد. نگاهی به مسؤولیت هایی که شمس پهلوی و اشرف پهلوی داشتند، مؤید این نظر است. اشرف و شمس ده ها شغل و سمت داشتند در حالی که به دو خواهر دیگر محمدرضا پهلوی، یعنی همدم السلطنه و فاطمه پهلوی هیچ مسؤولیتی واگذار نشده بود و حتی اکثریت مردم نمی دانستند که وی خواهری به نام همدم السلطنه دارد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
229- پهلوی ها (خاندان پهلوی به روایت اسناد)، جلد دوم، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر، چاپ اول، ص .319 

از گانگستر بازی تا دفاع از حقوق بشر

اشرف نیابت ریاست عالیه سازمان خدمات اجتماعی، ریاست سازمان زنان ایران، سرپرستی کمیته ایرانی حقوق بشر، ریاست هیئت امنای دانشگاه جندی شاپور اهواز، ریاست هیئت امنای دانشگاه کرمان، ریاست هیئت امنای دانشگاه کرمانشاهان و ریاست هیئت امنای مجمع پزشکی بین المللی و چندین شغل و مقام تشریفاتی دیگر را بر عهده داشت.
اما این مشاغل تشریفاتی آنچنانکه باید و شاید روحیه جاه طلب اشرف پهلوی را ارضا نمی کرد. او خواستار نقشی کاملاً جدی بود و به همین سبب تلاش برای به دست آوردن چنین نقشی به تکاپو پرداخت و با کمک عوامل و افراد و عناصر بانفوذی که به عنوان یک باند در اطراف خود گردآورده بود، برنامه ریزی در این عرصه را آغاز کرد.
اشرف خواستار یک مسؤولیت سیاسی و با اهمیت در سطح بین المللی بود. این خواسته از زمانی که شاه همسرش فرح را به مقام نایب السلطنه منصوب کرد، در اشرف بیشتر تقویت شد. گماشتن اشرف به عنوان نماینده ایران در مجامع حقوق بشر موجب شد تا او خواستار مقام ریاست هیئت نمایندگی در سازمان ملل متحد شود.
او درسال های پایانی دهه 1340 به عنوان نماینده ایران در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد انتخاب گردید. در این سال ها رژیم پهلوی در دنیا به عنوان رژیمی سرکوبگر که هیچ گونه توجهی به اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون های الحاقی آن نداشت، شناخته شده بود. زندان های ایران پر از زندانیان سیاسی بود و رژیم پهلوی عناصر مبارز و آزادیخواه را در بدترین شرایط به بند کشیده بود و با غیر انسانی ترین روش ها و با شکنجه های قرون وسطایی با آنان رفتار می کرد. آوازه رفتار غیر انسانی و دور از موازین حقوق بشر رژیم پهلوی در سرتاسر جهان پیچیده بود و محمدرضا پهلوی به عنوان پادشاه و رهبر یکی از پلیسی ترین رژیم های جهان شناخته می شد و هر سال صدها نفر از مبارزان در بیدادگاه های آن به اعدام و حبس های طولانی محکوم می شدند. جوخه های اعدام مدام فعال بودند و هر سال چندین مورد اعدام فعالین سیاسی به کمیسیون حقوق بشر گزارش می شد و جراید و رسانه های جهان گزارش هایی از رفتار غیر انسانی مأمورین ساواک را به دست چاپ می سپردند و ده ها مورد خبر مرگ آزادیخواهان در زیر شکنجه به گوش جهانیان می رسید. هر گاه که خبر محاکمه گروهی از فعالین سیاسی پخش می شد، نامه ها و طومارهای متعددی از سرتاسر جهان و با امضای رؤسای جمهور و نخست وزیران و رجال و نویسندگان و هنرمندان و شخصیت های موجه جهانی به ایران ارسال می گردید و گروه های طرفدار حقوق بشر می کوشیدند تا از رهگذر اقدامات تبلیغاتی و ایجاد گروه های فشار، رژیم را تحت تأثیر بگیرند و از این طریق شرایط محاکمه عادلانه تری را برای متهمان سیاسی ایجاد نمایند.
البته رژیم پهلوی هم در این میانه ساکت و آرام نبود و با مدد لابی قدرتمندی که در اختیار داشت و از رهگذر بذل و بخشش پول های کلانی که از طریق حراج منابع نفتی ایران به دست آمده بود، در میان روزنامه ها و مسئولین رسانه ها و چاپ رپرتاژهای رنگارنگ و اعطای کمک های بی حساب و کتاب و کشاندن مدیران و سردبیران جراید معروف و رسانه های دیداری و شنیداری و نوشتاری به ایران و فراهم ساختن وسایل خوشگذرانی آنان، موجباتی را فراهم می ساخت تا تبلیغات گروه های آزادیخواه را خنثی سازد و افزون بر آن سیمای انسانی از خود در اذهان عمومی جهان ترسیم نماید.
برگزاری اجلاس جهانی کمیسیون حقوق بشر در تهران نمونه ای از اقدامات لابی قدرتمند رژیم پهلوی و ثمره هزینه کردن میلیون ها دلار در این عرصه بود. در این اجلاس بود که شاه، خواهرش اشرف را به عنوان نماینده ایران معرفی کرد و کارشناسان و استراتژیست ها و عناصر قلم به مزد رژیم، نطق های کوبنده ای را برای اشرف فراهم ساختند و اشرف در کسوت یک عنصر طرفدار آزادی و منزلت انسان به ایفای نقش پرداخت و نطق های پر سر و صدایی را در این کمیسیون ایراد کرد.
البته اشرف علاوه بر مشاغل نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، ریاست سازمان شاهنشاهی خدمات کمیته ملی پیکار با بیسوادی و الخ داعیه دار نمایندگی زنان هم بود و همه ساله به مناسبت کشف حجاب زنان ایرانی به ضرب سرنیزه سربازان رضاخان، به سخنرانی می پرداخت:
«با نهضت کشف حجاب، زن شرافت کار را دریافت. بسیار خوشحالم که امسال مراسم سالروز هفده دیماه را در کنار شما برگزار می کنم، بی گمان هنگامی که چهل و دو سال پیش پدرم رضاشاه کبیر فرمان کشف حجاب را شجاعانه اعلام کردند آرزوی طلوع روزی را داشتند که چون امروز زن ایرانی بتواند نیروی خود را در تمام فعالیت های اجتماعی - اقتصادی به کار گیرد». (230)
همچنین کوشش می کرد تا به مدد برگزاری نمایشگاه هایی با مضمون انسان دوستی، خود را یک فرد خیّر و انسان دوست معرفی کند:
«با حضور والاحضرت اشرف نمایشگاه بین المللی «پیام انسانی» گشایش یافت». (231)
حتی به نشریات نه چندان مطرح مانند مجله «سیدنی مورنینگ هرالد دیلی» چاپ استرالیا، از طرف دربار بابت رپرتاژ آگهی دلار پرداخت می شد تا درباره اشرف بنویسند:
«والاحضرت اشرف پهلوی، یکی از قهرمانان موفق در راه تأمین حقوق زنان می باشد». (232)
«اشرف پهلوی» همچنین در راستای همین برنامه عوام فریبانه به شهرهای مختلف ایران سفر می کرد:
«والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در سفر دیروز خود به شیراز از قسمت های مختلف واحد سیار آموزشی و کمک آموزشی و بهداشتی و اجتماعی منطقه بوشیگان دیلمی در 20 کیلومتری کازرون دیدن کردند و از عشایر و عشایر زادگان می خواهند درس خود را در حضورشان بخوانند». (233)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
230- روزنامه کیهان، مورخه 18/10/.1356
231-همان، مورخه 13/2/.1357
232- ترجمه این مقاله در روزنامه کیهان، مورخه 16/2/1357 به چاپ رسیده است.
233- روزنامه کیهان، مورخه 4/10/.1352 

نماینده ایران در مجامع جهانی

البته گهگاه در میان انبوه خبرهایی که با گرایش مثبت از اشرف در جراید به چاپ می رسید، گزارش دیدار وی با اعضای کلوپ ماسونی زونتا هم در لابلای آنها درج می شد:
«والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه سازمان زنان ایران، بعدازظهر دیروز اعضای کلوپ زونتا ]را[ در کاخ سعدآباد به حضور پذیرفتند. در این شرفیابی. . ابتدا مهناز افخمی، دبیر کل سازمان زنان ایران، حوری مقدم رئیس هیئت مدیره کلوپ زونتا را به حضور والاحضرت معرفی کرد و آنگاه خانم حوری مقدم ضمن گزارش های کلوپ مذکور، وابستگی کلوپ زونتا را به سازمان زنان ایران از والاحضرت تقاضا کرد.
والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ضمن اشاره به لزوم همکاری و همفکری و اتحاد بین گروه های مختلف زنان اوامری در جهت پیشبرد زن صادر فرمودند، در این شرفیابی آرم مخصوص کلوپ زونتا به حضور والاحضرت تقدیم شد». (234)
طرفه آنکه «اشرف پهلوی» علیرغم حضور صدها زندانی سیاسی در زندان های رژیم برادرش و همچنین تبعید، شکنجه و قتل ناراضیان و صدها مورد دیگر در رژیم پهلوی، هیچگاه در سازمان ملل متحد مورد مؤاخذه قرار نمی گرفت. زیرا آنچه برای آمریکا، اسرائیل و غرب مهم بود، غارت سرمایه های خدادادی این ملت بود و نقض شدن حقوق بشر که امروز توسط آنها مطرح می شود، صرفاً یک بهانه جویی است.
الف) نمایندگی ایران در سازمان های جهانی
راهیابی به صحنه های بین المللی و ایفای نقش در سازمان های فرامرزی، بویژه نهادها و مجامع وابسته به سازمان ملل متحد از خواست های مهم اشرف پهلوی بود. این خواست از اواسط دهه 1340 که او به اوج اقتدار خود رسیده و به ریاست عالیه چند سازمان و نهاد مهم کشوری منصوب شده بود، دامنه و شتاب بیشتری گرفت. اشرف در این سال ها در کنار تلاش خستگی ناپذیرش برای کسب پول بیشتر و سوءاستفاده های گسترده تر، کوشش وسیعی هم برای دستیابی به اینگونه مشاغل و مناصب را آغاز کرده و از راه های مختلف در صدد جلب موافقت برادرش بود و اینگونه تلاش هایش کم و بیش با موفقیت همراه می شد.
اشرف در بهمن ماه 1345 در میان بهت و حیرت مردم به عنوان نماینده و رئیس هیئت نمایندگی ایران در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد منصوب شد. اجلاسیه کمیسیون حقوق بشر قرار بود از روز اول اسفند ماه به مدت شش هفته در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو آغاز به کار کند. (235) او که اطلاع و آگاهی چندانی در مورد کمیسیون حقوق بشر و اهداف و برنامه های آن نداشت، در نخستین اقدام دکتر منوچهر گنجی، عضو بریده از کنفدراسیون دانشجویان ایرانی و از عوامل نفوذی سازمان سیا درآن مجموعه را به عنوان معاون نماینده ایران معرفی کرد و سپس همراه گروهی از مشاوران خود و عده ای از سیاستمداران و خبرگان فن عازم ژنو گردید.
کارگزاران سازمان ملل و گروه های وابسته به دولت های امپریالیستی به دلیل غارت کشور در رژیم پهلوی، با انتصاب اشرف پهلوی به عنوان نماینده ایران در کمیسیون حقوق بشر مخالفتی نداشتند و پس از ورود اشرف به ژنو، نماینده رادیوی سازمان ملل با وی مصاحبه ای ترتیب داد و افزون بر پخش این مصاحبه، بخش هایی از آن به صورت خبر مکتوب و نوشتاری، در اختیار خبرگزاری ها و جراید بین المللی قرار گرفت.
به بیان دیگر مجامع مذکور رضایت خود را از انتصاب اشرف پهلوی، با تبلیغ وسیع به سود او و تصمیم برای پخش سخنرانی وی به عنوان یک سند رسمی اعلام داشتند. روزنامه کیهان در این مورد می نویسد:
«کمیسیون حقوق بشر تصمیم گرفت متن کامل بیانات والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به عنوان یک سند رسمی پخش گردد». (236)
لحن سخنرانی اشرف در اجلاسیه بیست و سوم کمیسیون حقوق بشر در ژنو بسیار تند و بی پروا بود و به سخنان نمایندگان سازمان ها و دولت های انقلابی شباهت داشت. با هم به قسمتی از این سخنرانی شعار آلود اشرف پهلوی نگاه می کنیم:
«اینجانب مدتهاست که با علاقه و جدیت در جریان کارهای این کمیسیون بوده ام. البته نه به عنوان یک نفر حقوقدان، بلکه به عنوان یک نفر انسان معمولی که به شایستگی ابنأ بشر اعتقاد داشته و آرزوی استقرار عدالت و برابری و برادری را در میان افراد آدمی دارد. . . از شما چه پنهان که اینجانب از کندی پیشرفت اقدامات سازمان در مورد حمایت بین المللی حقوق بشر تا حدی متأثر و مأیوس بوده ام. اما تأثر و یأس من هرگز از جهت کار کمیسیون نبوده، بلکه مربوط به سیاست آن عده از دولت های عضو بود که به وظیفه خود در مورد همکاری با سازمان ملل برای اجرای مواد منشور به منظور تشویق و احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی برای همگان بدون تمایز از حیث نژاد، جنس، زبان یا مذهب احترام نگذاشته اند و در تحقق مستحق شماتت و سرزنش می باشند. وظیفه این کمیسیون تحقق بخشیدن و اجرای حقوق و آزادی های فردی است و هرگز نباید به چیزی کمتر از آن اکتفا شود. . . حیثیت دوران و تمدن ما به واسطه اغماضی که در برابر نقض حقوق بشر از خود نشان داده ایم لکه دار شده است. نسل های آینده و مخصوصاً فرزندان این انسان های بی پناه هرگز این بی طرفی و بی اعتنایی ما را درباره چنین اهانت های وقیحانه ای که در جمهوری جنوب آفریقا، در جنوب غربی آفریقا، در رود زیا ]زیمباوه کنونی[، در آنگولا، در موزامبیک، یا در سرزمینی که به غلط گینه پرتغال می نامند، نخواهد بخشید. اکنون برای ما زمانی رسیده است که ثمرات کارهای انجام شده را برآورد کنیم. آنچه باید اکنون انجام شود این است که این لکه ننگ و شرمندگی را از صفحات تاریخ آینده برداریم. . . ». (237)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
234- روزنامه کیهان، مورخه 22/10/.1353
235- همان ، مورخه 19/11/.1345
236-همان ، مورخه 6/12/.1345
237- همان .

افتخار ایران!

وی در تمام جلسات بعدی این کمیسیون اینگونه شعارها را تکرار کرد و گفت:
«انظار جهانیان در سالگرد حقوق بشر متوجه اعمال ماست و باید تا فرصت باقی است تبعیض نژادی را در سراسر گیتی محکوم کنیم». (238)
پس از بازگشت اشرف پهلوی جراید و رادیو و تلویزیون کشور به تجلیل و تمجید از او پرداختند و با چاپ و پخش یک سلسله مطالب فرمایشی مدعی شدند که وی در مقام نماینده ایران حیثیت و اعتبار جهانی ویژه ای برای کشورمان کسب کرده است.
اشرف پهلوی یک سال بعد به ریاست هیئت نمایندگی ایران در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد منصوب گردید و به آمریکا رفت:
«والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به ریاست هیئت نمایندگی ایران برای چهل و دومین اجلاسیه شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد انتخاب گردیدند و دیشب به آمریکا عزیمت نمودند». (239)
این سفر اشرف به آمریکا مدت پنج هفته به طول انجامید. او در طول این سفر در سه کنفرانس بین المللی شرکت کرد و چندین مصاحبه با حضور خبرنگاران جراید و خبرگزاری های بین المللی و نمایندگان رادیو و تلویزیون های آمریکایی و اروپایی ترتیب داد.
پس از اتمام این مأموریت و بازگشت اشرف به ایران، جراید و رسانه های داخلی طبق معمول به تمجید و تجلیل از او پرداختند و سخنان او در جلسات کنفرانس را الهام بخش نمایندگان سایر کشورها دانستند. در این مسابقه چاپلوسی روزنامه کیهان چنین نوشت:
«تا آنجا که از نوشته های مطبوعات خارجی و گزارشات خبرگزاری ها بر می آید، نظریات مستدل و بیانات عمیق والاحضرت در این مجامع غالباً الهام بخش نمایندگان پاره ای از دول شرکت کننده برای اجرای برنامه های مشابه بوده و این بیانات پیوسته با تحسین و ستایش همگان توأم بوده است. . . تردیدی نیست که شرکت والاحضرت در این قبیل مجامع بین المللی با توجه به شخصیت معظم لها و تجربیات و اطلاعات ذیقیمتی که در امور اجتماعی دارند، خود موجب کسب وجهه و پرستیژ فوق العاده ای برای ایران می شود. همچنانکه حضور والاحضرت در بیست و سومین اجلاسیه کمیسیون حقوق بشر که چند ماه قبل در ژنو برگزار گردید، اثر و اعتبار خاصی برای کشور ما همراه داشت». (240)
اینگونه مطالب مندرج در مطبوعات داخلی درست بر خلاف داوری مجامع جهانی درباره اشرف بود. در همین زمان بسیاری از مطبوعات خارجی مطالب و مقالاتی درباره رفتار و معاشرت ها و روابط فساد آلوده و خلاف اخلاق اشرف پهلوی می نوشتند و گماشتن وی به مقام ریاست هیئت نمایندگی ایران در نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد را گزینشی نادرست و بی توجهی رهبران رژیم حاکم بر ایران به جایگاه جهانی سازمان ملل متحد و اهانت به منزلت اجتماعی و شخصیت نمایندگان دیگر کشورها در این سازمان ارزیابی می کردند.
در دوم اردیبهشت 1347 بنا به دعوت دولت ایران، اجلاس کمیسیون حقوق بشر در تهران برگزار شد و اوتانت دبیرکل وقت سازمان ملل متحد برای شرکت در جلسات آن به تهران آمد. شاه در جلسه افتتاحیه این کنفرانس حضور یافت و به نمایندگان شرکت کننده خوش آمد گفت و دبیر کل سازمان ملل متحد در مورد سالروز صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر سخنرانی کرد و اشرف پهلوی به ریاست جلسات تهران انتخاب گردید:
«در جلسه امروز کنفرانس پس از سخنان اوتانت، جلسه به عنوان تنفس تعطیل شد و بعد والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی - ریاست هیئت نمایندگی - ایران به ریاست جلسات کنفرانس حقوق بشر در تهران انتخاب شدند. والاحضرت در اولین جلسه کنفرانس که در ساعت یازده بامداد تشکیل گردید، طی نطقی که ایراد کردند، گفتند:
از اعتمادی که به من ابراز داشتید و مرا به ریاست این کنفرانس بین المللی بزرگ حقوق بشر انتخاب نموده اید سپاسگزاری می کنم و اطمینان دارم که با این انتخاب خود کشور و ملت ایران را که برای انقلاب اقتصادی و اجتماعی عظیمی تلاش می کند، مفتخر سازید». (241)
اشرف پس از اشاره به اقداماتی که در کنفرانس اول حقوق بشر صورت گرفته و تصمیماتی که تا کنون اتخاذ شده است، به شعارپردازی روی آورد و در حالی که به صدایش حالتی هیجانی داده بود، گفت:
«کارهای انجام نشده بسیار است. تبعیضات نژادی که این همه بدبختی و بی عدالتی به دنبال می کشد، هنوز در بسیاری از نقاط جهان حکمفرماست و تبعیضات گوناگون دیگر، بسیاری از گروه های انسانی را از یکدیگر جدا می سازد و پرتگاه میان کشورهای غنی و ملل در حال توسعه روز به روز فزون تر می گردد و بیش از یک سوم مردم جهان هنوز دستخوش گرسنگی و بیماری و جهل هستند». (242)
اشرف پهلوی در شرایطی این سخنان را به لب می آورد و برای مردم ستمدیده اشک تمساح می ریخت که در چند صد متری محل برگزاری کنفرانس حقوق بشر در تهران، زندان های رژیم پهلوی مالامال از مبارزان و آزادیخواهان بود و هر روز ده ها بار اعلامیه جهانی حقوق بشر لگدکوب خودخواهی، ستم و دیکتاتوری خاندان پهلوی می شد، ضرب و شتم و شکنجه های قرون وسطایی هر روز تعدادی از مردم شریف ایران و بهترین فرزندان این ملت را روانه گورستان های بی نام و نشان می کرد. او در شرایطی از گرسنگان جهان سوم صحبت می کرد که در گودها و بیغوله های دروازه غار و در حلبی آبادهای حاشیه تهران دسته دسته مردم از بی غذایی و گرسنگی و فقدان بهداشت و برخوردار نبودن از حقوق اولیه انسانی، تسلیم مرگ می شدند و پسران جوان به ورطه اعتیاد و تباهی و دختران و زنان به مرداب فحشا سقوط می کردند.
کنفرانس جهانی حقوق بشر در تهران بعدازظهر روز 23 اردیبهشت 1347 به کار خود پایان داد و در آخرین جلسه آن «اعلامیه تهران» که هر گونه اعمال محدودیت و دست درازی به حقوق بشر را محکوم می کرد، به اتفاق آرا به تصویب رسید. (243)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
238 -روزنامه کیهان، مورخه 14/12/.1345
239- همان، مورخه 12/2/.1346
240- همان، مورخه 21/2/.1346
241- همان، مورخه 7/2/.1347
242- همان ، مورخه 7/2/.1347
243-همان ، مورخه 24/2/.1347

Nim Rokh - ایران - تهران
با این همه خدماتی که توسط رسانه های اون زمان از اشرف ارایه می شد چرا پس حکومت شاهنشاهی در ایران سقوط کرد. ایا جز ان نبود که همش سیا بازی و کلک بوده و در پس پرده خبر دیگر بوده و ان کار دیگر می کردند. مرده شور اون نظام را ببرند که حالا حالا ها باید نتیجه جور و ستم اونها را بکشیم.
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

سارا-دوبلین ایرلند - ایرلند - دوبلین
بد نیست بفرستید رفسنجانی بخونه خلاصشو توی خطبه های دوم نماز جمعه واسمون تعریف کنه
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

parvaz39 - آلمان - هامبورگ
توجه....توجه.....
طبق اخبار موثق که محسن سازگارا اعلام کرد نماز جمعه توطعه رفسنجانی با خامنه ای علیه موج هست. لطفا اطلاع رسانی کنید که نماز جمعه باید 100% تحریم بشه. مگر با اطلاعیه کتبی، رسمی و مستقیم موسوی خواسته بشه. موسوی ابراز بی اطلاعی کرده از این دعوت. بچه های داخل ایران حتما اطلاع رسانی کنن
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

آفتاب و مهتاب - ترکیه - سامسونگ
سارا-دوبلین ایرلند - ایرلند - دوبلین
رفسنجانی گوشش به این چیزها پر است این را بدهید به بابای منافقتان اگر زنده است بخواند و اینقدر خیانت و آوارگی نکشد تا کی از وطن باید دور باشید و این چرت و پرت هارا بازگو کنید برایم خیلی تعجب از اینکه یک مشت آدم از خود راضی بیکاره نشسته فقط حرفهای از خود بزرگتر می زنند و بی نتیجه و در صورتی که جمهوری اسلامی ایران تره ای برایتان خورد نکرده و نمی کند و شماها بهتره همان کار شرافتمندانه وطن فروشی که در پیش دارید ادامه دهید و پاداش خود را از ان خود کرده
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

omide por jalal - امریکا - لس انجاس
نیم رخ جون تو این روضه ها رو واسه دزد های جمهوری اسلامی بخون.از بابا و ننه ات بپرس با وجود همه دزدی های دودمان شاه مردم اون موقع چطوری زندگی یکردند و حالا چطوری.البته من فکر نکنم تو پدر و مادر هم داشته باشی.
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
Nim Rokh - ایران - تهران
مرده شور دینت پیغمبرت خدایت را ببرند که 1400 ساله ایران را قتلگاه کرده.
من از اشرف خوشم نمی اید ولی سگش می ارزد به تمام این رژیم از خمینی دلال محبتت تا علی گدا.
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

babak_khoramdin - ایران - تهران
Nim Rokh - ایران - تهران
تو یکی خ..ه و بمیر ... نظر نده ا...ال . اونها باز شرف داشتن و ایرانی بودن. ا...ل هائی مثل امام ... و خامنه ای کثیف و انتری نژاد و کاسه لیسان و مزوراتی مثل تو روی همه انها سفید کردید. پس خ..ه شو و فقط روزی 200000 هزار تومانت را بکیر . که بزودی خدمت ان رهبر شیره ایتون و پسر مفتخور دزدش خواهیم رسید . اش...ها . ..
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

immortal1977 - هلند - امرسفورت
آفتاب و مهتاب - ترکیه - سامسونگ
انگار هنوز پرم بهت گیر نرده ها که ..اله رو باز کردی...
یه بار پاتو از گلیمت دراز کردی , بخشیدمت ...
ولی این دفعه بلایی سرت میارم که نفهمی از کجا خوردی ..
برو از بقیه دوستای جیره خور مزدور وطن فروش بسیجی مسلمونت ! بپرس که برات درس عبرت بشه! اینو جدی گفتم!
با یه ایران دخت ازاده هم یه بار دیگه اینطوری حرف بزنی اشکتو در میارم...
هر چند که تو و امثال تو جرات یه جواب , چه منطقی, چه غیر منطقی ندارین
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

omidomid - هلند - امستردام
آفتاب و مهتاب - ترکیه - سامسونگ
شما خودشو ناراحت نکن وبه وطن خودت (ترکیه)و به اربابان چینی و کره ایتون(سامسونگ)خدمت بفرمائید و این سایت رو برای ما وطن فروشها بگذارید..
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

omid1357 - اطریش - وین

سرانجام اعتراض به نام مجهول برای خلیج فارس»درگوگل‏ارتGoogle Earth، تابامداد روزجمعه ۹۵۰هزارامضا رسیده است. یعنی بعد از هشت‏ماه حالا دیگر فقط ۵۰۰۰۰امضا کم داریم ! بی‏شک ماایرانی‏هامردمان عجیبی هستیم؛ از یک سوعرب‏ستیزترین ملتِ گیتی هستیم وازطرف دیگر، گذرنامه‏های تک‏تک‏مان ممهور است به مُهرسفارت امارات متحده‏عربی درجوانی و عربستان سعودی در پیری ازآن طرف دم زدن از وطن‏پرستی وتمدن دوهزاروپانصدساله‏مان گوش فلک راکر کرده، و از این طرف به‏سختی توان گردآوریِ یک‏میلیون امضا برای جلوگیری از تغییر نام خلیج‏فارس را داریم؛ و در همان حال به‏ راحتی یک‏میلیون پیامک دردو ساعت برای عادل فردوسی‏پوروبرنامه‏اش می‏فرستیم. واقعاً مسامحه‏کار و بی‏خیال شده‏ایم. اگر کسی را سراغ دارید که هنوز
> این اعتراض را امضا نکرده، برای جمع کردنِ این پنجاه‏هزار امضای باقی‏مانده این نشانی و ضرورت و اهمیتِ این کار را به اویادآور شوید
> https://www.petitiononline.com/sos۰۲۰۸۲/petition.html
> استدعا می‏کنم هر ایرانی را که می‏شناسید،برایش ارسال نمایید.
Windows Live™: Keep your life in sync. Check it out.
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

biston - آمریکا - اورلاندو
سلام دوستان!
نیم رخ - ایران - تهران
تو اگر نیمرخی و این همه چرندیت میگی‌، پس وای به حال تمام رخت کنند، خجالت هم خوب چیزی ها! برو لطفا کمی‌ مطالعه داشته باش بیسواد!
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

babak22222 - ایران - تهران
آخه چی بگم افسوس که یا نمیدونیم یا خودمونو به نادونی میزنیم آخه مگه یادمون رفته اونایی که تو زندان شاه بودن و کلا شاه 20یا30تاشونو تیرباران کرد همونایی بودن که خمینی سال 67بیش از5000تاشونو کشت. مگه نه که همشون فدایی یا توده یی و مبارز مسلح بودن یادتون رفته جریان سیاهکل و پاسگاه ژاندارمری دقیقا مثل ریگی امروزه بعدش تعداد دانشجویان بورسیه دولت در خارج از کشور رو با امروز مقایسه کردید؟ یا یادتونه فقط با ورود به انگلیس یا کانادا شش ماه ویزا داشتیم ولی امروز یه سری به صفای طول و دراز جلو سفارتهای خارجی حتی مالزی بزنید. کشورهایی که اونروز ایران و ایرانیان آنها رو آدم حساب نمیکردن حالا برامون شاخ شدن. حالا شما ب غلطهاش اشاره می کنید. میبینید چطور یه دادستان تونسته از خواهر شاه شکایت کنه آیا الانم همینطوره؟؟؟ دیکته ننوشته که غلط نداره حالا شما دارید چهارتا غلطی رو که تبعاْ در هر جا میشه پیدا کرد رو بزرگش می کنید!!!!
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

آفتاب و مهتاب - ترکیه - سامسونگ
immortal1977 - هلند - امرسفورت
پسرم خیلی زود قول خورده و جوش اوردی پس کمی صبر کن تا زیرش را کم کنم معلوم خیلی عزاب وجدان گرفتی آدم حسابی که از حرف بزرگترش ناراحت نمی شه من کفتم بزرگتر نداری خواستم نصیحتت کنم حال که گوش نمی کنی به جهنم سیاه به من بگو چرا سری که درد نمیکنه دستمال می بندی.و لطف کن سوارو نرو و آهسته با هم بریم و من توهین به دین شما نکردم و با دین ها کاری نداشته باش که ضربه سنگین می خوری
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

Fati_ghati - ایران - تهران
آفتاب و مهتاب - ترکیه - سامسونگ
ببند اون دهن ک..تو. مزدور جایتکار.
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

علیرضا دادا - امارات - دبی
این فاحشه فقط یه مریض جنسی بود........واسه سک. کردن زنده بود..... اخرش هم در آوارگی مرد.
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

immortal1977 - هلند - امرسفورت
مونده بودم جوابتو بدم یا به چگونگی نگارشت بخندم!!
ولی دیدم کسی که همچین حرفهای نا مربوطی از سوراخ دهنش خارج میشه بایدم اینطوری بنویسه و به مهمل گویی بیفته
گوش کن پس تا قشنگ دو لیره ایت بیفته که سخت بهش احتیاج داری
به شتر و زرافه و کرگدن هم بزرگ میگن پس برای من پسرم پسرم نکن که با 32 سال سن باید همسن ... محترمت باشم !
من سر سفره پدر و مادر بزرگ شدم و اونارو بعنوان بزرگ خودم میدونم , نه تو پرت و پلا گو که 60 % نطقتو متجه نشدم چی میگی...
تا اینجا هستی باید شاهد بد گویی و نا سزا گفتن من به دین ک...ت اسلام و رهبر عرب چوپون بیسواد پدو فیل ... بازت مح..د باشی.اگه مثل چند تای دیگه که اینجا قار قار میکنن جرات هیچ گونه عکس العملی ندارن , باشی که فبها! نونت تو روغنه و کاریت ندارم و میزارم بعضی وقتها نظر هم بدی اونم بشرطی که دفاع از رژیم ننگین اسهالی ایران نکنی و همچنین به ایرانیان خارج از کشوری که بخاطر این رژیم منحوس از کشورشون رونده شدن ,نخوای کوچیکترین توهینی کنی اونوقته که اینجارو برات جهنم میکنم ...پس حواست باشه!
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

LARA_87 - امریکا - کالیفرنیا
جاوید شاه جاوید شاه

چهار‌شنبه 24 تیر 1388

Kaweh - آلمان - فرانکفورت
اول مخاطب من شما دوست عزیزی هستی که این مطلب را در سایت قرار دادی . فکر نمی کنم در این شلوغی و بهبهه این کار درستی باشد که از خاندان پهلوی بد بگزاری و مردم را نسبت به آنها بد بین کنی . من منظورم این نیست که آنها اشتباه نکردند ولی این زمان مناسبی برای اینجور مطالب نیست دوم اینکه خودت میدانی... خانواده پهلوی به این رژیم شرف دارد و سوم اینکه ایران در تاریخ ایران این مرزبوم دستخوش بسیاری از خودمختاری ها بوده و اگر میخواهیم به استقلال و دموکراسی درست و حسابی برسیم باید تدبیری بهتر از خاندان پهلوی و خمینی جلاد زمانه بیندیشیم من موافقم ولی الان زمان گذاشتن این مطلب نبود بگذارید در رفراندوم آزاد مردم خودشان تصمیم بگیرند . این ملت آگاه دوباره ایرانزمین را کامیاب خواهد کرد . با سپاس
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

ehsan_2nd_time - یوکی - لندن
بعدش میگن خمینی انقلاب کرد !! - اگه این اشرف و برادر احمقش نبودن ایران هیچوقت دست چند تا آخوند مشنگ کفتار نمی افتاد که امروز مردم رو اینطور پر پر کنن و نابغه کشور بشه آقای احمدی بباف !
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

fak zan_uk - انگلیس - لیور پول
باز هم نیم روخ از ط...له اش رم کرد.یکی بگیره ببنده .
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

rezanl - هلند - امستردام
آفتاب و مهتاب - ترکیه - سامسونگ
حتما قرار گذاشتی با همه کلکل کنی؟! اینجا سایت فارس نیوز یا ایرنا نیست که صدای غیر خودی خفه شه.
در کل اینجا مثل تو تک و توکی میان و بعد از اینکه میبینن فاصله فکری زیادی با دنیای ازاد دارند غیبشون میزنه. زندگی کوتاهه پس یادبگیر از مزایای ازادی استفاده کنی و خودتو تکامل بدی و یاد بگیر به هرکی بات مخالفه مثل اربابت انگ وطنفروش و منافق نزنی. به امید پیروزی مردم بر حکومت جعلی اسلامی.
زنده باد صدای ازادیخواهی ندا و سهراب
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

khooroos - امارات - دبی
اکه ما ایرونى ها کشور دموکرات مى خوایم نه جا برا شاه و شاه بازى مى مونه و نه ولایت ملا
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

آفتاب و مهتاب - ترکیه - سامسونگ
immortal1977 - هلند - امرسفورت
پسرم دیگر شیری که برات دادم حلال نمی کنم چون تو از آدمیزاد بدورهستی و اینقدر به عربها توهین نکن مگر نمی دانی پدر تاجدارت آنجاست پس حرمت اون را نگهدار تو از آن بی آبرو دارهای این سایت معرف هستی و نیاز به تبلیغ نیست و تقسیر نداری چون بعد موقعه به گیر شیر علی قصاب افتادی اگر موقعه جوانیت بود بهت می فهماند یک من ماست چقدر کره میده و اگر شرف و غیرت و ناموس داری به ناموس کسی توهین نکن چون دیگران به ناموس خود ارزش قاپل شده و. احترام گذاشته و در این مورد ...ببند و بابت توهین به نوامیس دیگران دهان... را اب کشیده و رو به کشور مصر برایش نفرین کن و تو راچه به ایرانیان دیگر مگر تو فضول یا وکیل وثی دیگران هستی و بی سواد چوپان برو فعلا دنبال سگ بازیت راااا انجام بده
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا
پس حالا که اینطور شد ...زنده و جاوید باد سلطنت پهلوی
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

LiliRose - کانادا - تورنتو
اشرف خوب نبوده ٬درست ولی حداقل توی دربار فقط اشرف بوده که از این اشتباهات می کرده.حالا چی که هرکدام از این آقایان حداقل 4 تا آقازاده دارند که هرکدام به تنهایی یک بار روی اشرف را سفید کرده اند.
جالبه که وقتی از این مقالات می نویسند نیم رخ نفر اول نظر می ده ولی وقتی از بدبختی های مردم ایران حرف می شه انگار نه انگار که نیم رخی هم وجود داره!!آفتاب مهتاب هم که ورژن جدید همون قبلی هاست که چند وقتی می شه خبری ازشون نیست.
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

waxy - امریکا - سیاتل
دوستان ایرادگیر مفهوم کاخ میخواهند بفهمند بروند کاخهای شاهان اروپایی رو ببینند که چه عظمتی دارن شاه سابق کاخش بیشتر شبیه یک عمارت بود . برای آزادی سیاسی انقلاب کردیم متاسفانه آزادی فردی مونم دزدیدن , وضع اقتصادی خراب و عزتمون در دنیا هم پایین آمد , ولی اتفاقات اخیر چشمهای دنیا رو برد رو ایرانی .
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

ham-safar - ایران - تهران
به قول دکتر سروش قدرت مطلقه همیشه فساد آوره چه از نوع دینی و جه غیر دینی. ولی به نظر من نوع دینی آن خطرناکتره چون مخالفان ودگر اندیشان را عدوالله یا دشمن خدا و مفسد فی الارض می خواند
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
khooroos - امارات - دبی
و نه جائی برای مجاهد بدتر از ملا و مارکسیستهای اسلامی.
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

hamesheh bahar - انگلستان - لندن
علیرضا دادا-امارت دبی
گویا به مریضی اشرف خیلی اشنایی داری. نکنه سگهاش تو از امارات میاوردی.
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
علیرضا دادا - امارات - دبی
دقیقا مثل عایشه خدیجه زینب فاطمه در دین ننگینت.
همانجا پیش هموطنان عربت بتمرگ رژیمی بی غیرت که گند کاریهای پدران ملایت را نمی بینی.
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

parviz1 - انگلستان - کترینگ
اون احمقهای که از شاه بد میگن بهتره اول یک نگاهی به کارنامه ننگین این ملاها از خمینی تا بقیه و مزدوران و جنایات و دزدیها و تجاوزات بنوامیس ملت و وطنفروشی و قدرت طلبی و بلاهایی که هزاران مثنوی هزار برگ لازم است را با خدمات شاه و ساخت کشوریکه در تمام ایران کسی نه دانشگاه دیده بود نه بیمارستان نه فرودگاه نه جاده اسفالت نه..............ان خدمات هم مثنویها دارد .30 دروغ و چرندیات!!!!!!بارها از شما مزدوران رژیم اسهال سئوال کردم اگر شاهنشاه جنایتهایی کرده ایا طی 30 سال گذشته نمیشد یک لیست 50 برگی از اسامی جنایتها تنظیم کنید؟!!!!!یا 5 برگی؟!! یا 1 برگ اسامی کسانیکه طی 50 سال سلطنت رضا شاه بزرگ و پسرش کشته شدند؟!!!!!شما مزدوران نه شرم میدانید چیست نه شرف دارید نه غیرت و نه فهم و نه......!!!!!!!!در زمان سلطنت شاه کاری کرده بود هم اشرف و هم برادرش از نظر ملت ادمهایی فاسد شناخته شده و در دستگاهای دولتی مخصوصا دادگستری برایشان پشیزی ارزش قائل نبودند. زمین هم قیمتی نداشت.در همین تهران 15 سال قبل از انقلاب تپه های یوسف اباد سنگ انداز خرید و فروش میشد و مرحوم پدرم یکروز میگفت مرتیکه فکر میکرد من خرم و خانه 700 متری خیابان ایران اطراف ژاله را با یک باغ 5 هکتاری که خانه و استخر قدیمی و چاه اب و دور دیوار اجر با 2700 تومان نقد با من معامله کرده و امضائ شش قبضه هم از من با ده شاهد گرفته.حالا شما ببینید قیمت و بیابانهای اطراف کرج که خود کرج یک خیابان اصلی که جاده قزوین بود با چند کوچه خاکی در اطراف که کلن طول کرج از 200 تا 300متر بیشتر نبود.حالا همچین میگن زمینها اطراف کرج مثل اینکه زمینهای لاسوگاس بوده.البته اینم بگم همین ملا دوزاریها از اونجایکه همیشه گشاد تشریف داشتن و فقط مفتخوری بقول قدیما که کلمه ملاخور رایج بود از اینگونه زمینها مفت که حتا ریالی هم بابتش ندادند هم قبل از انقلاب و هم بعد انقلاب گرفتن.انن موقع بعنوان صدقه و خمس....بعد هم که شما جوانان بهتر از من میدانید و مدارک ثبت و اسناد گویاست.
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

parandeye abi - بلزیک - بروکسل
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
میگم تو در فحاشی و لودگی سرور فاطی دماغ هستی. دو تایی تون بیسواد و عقده ای هستین. برات یه دلیل خوب میارم: تو بدون اینکه بدونی طرف چه دین و مسلکی داره شروع به فحاشی به دینش میکنی... این نشان از بی فرهنگی و عدم فهم و شعور توست. عصمت بلا
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

saeed1 - کانادا - تورونتو
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
من نزدیک یکسال است که به این وبگاه سر میزنم. هیچ وقت ندیدم که شما یک نظر مثبتی راجع به چیزی بدهید.
دوست عزیز آدمهایی که در این صفحات مطلب مینویسند بدنبال تبادل افکار هستند!
لطفا عقاید خودتان را فارغ از کینه های شخصی و به روش صلح جویانه ای
با استدلال و بر مبنای مطالعه بیان کنید و با دیگران بحث کنید و به عقاید
و افکار دیگران هم احترام قایل شوید.
لطفا در کامنتهای خودتان به هیچ دین یا نژاد یا ملیت و یا گروهی تو هین نکنید ( اگر واقعا در سوید زندگی میکنید بایستی این را لااقل از مردمان آنجا آموخته باشید !!!!!!)
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

Fati_ghati - ایران - تهران
آفتاب و مهتاب - ترکیه - سامسونگ
خیلی سطحت پائینه. ... بیسوادت .
مرگ بر اسلام.
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

khooroos - امارات - دبی
artemis-sw اصلا خودتم می دونى جى مى خواى؟ من گفتم دموکرات نه حکومت رهبرى و بادشاهى -
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

immortal1977 - هلند - امرسفورت
اهان پس حالا متوجه شدم...ها ها ها ها
پس تو از تیره پستانداران هستی و به منم شیر دادی!!
ولی از قرار معلوم شیرت حلال نبود چون بهت نظر پیدا کردم و دربدر دنبالت میخوام بگردم که به پیشنهاد بیشرمانه من جواب مثبت بدی ;)
کما اینکه مثل اسمت ارزوی افتاب و مهتاب رو داری و مثل بعضیا نیستی که افتاب و مهتاب رو ندیده باشی :) ...
اتفاقا بر عکس تو خیلی چیزا دیدی مادر شیر بده نا تنی من ;)
باور کن اگه کسی غیر از من نصف مهملاتیو که سر هم کردی رو متوجه میشد بزرگواری میکردمو چیزی بهت نمیگفتم...
ولی باز نصف قار قار کردنتو متوجه نشدم :(
تو از وجود نداشتت مایه بزار جوجه مامانی شیرده , نه از شیر علی قصاب و امثال اون
که اگه بخوای زیاد ... بندازی اصغر قاتلو میگم بیادا... اوه ببخشید شما راستی مامان بودین, پس خفاش شب :)
به اندازه کافی هم از بقیه دوستان کاربر خوردی و حسابی قهوه ایت کردن
و خوشبختانه مثل نیم رخ , کیلی پاتکی از قطر و یا ابوذر زمان و یا اسودگی پررو و پوست کلفت هستی و مایه خنده و کل کل ما میشی
خوب... برا این دفعه کافیه
....اخه بسیجی حقیر مفلوک مگه کسی مجبورت کرده که لفظ قلم حرف بزنی که خودتم بعد از گفتنش . مترجم براش بخوای
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

khalije ariyayi - امریکا - لاس وکاس
saeed1 - کانادا - تورونتو
این ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو یک روانیه. به دل نگیر
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
parandeye abi - بلزیک - بروکسل
حزب اللهی تو یکی...مزدور ننگین ملا.
saeed1 - کانادا - تورونتو
1 بار نوشتم تمام بدبختی ایران از اسلام ننگین مروج جنایت و کثافت است شما نمی توانید صدای مرا خاموش کنید چون مسلمانید. چگونه ملای جنایتکار توانسته بر گرده ی ملت سوار و هر جنایتی را مرتکب شده با دستور مستقیم قران.....بکشید مرتدان و کافران را با زجر.. من خاموش نخواهم شد و شما مسلمانان چون از پس دوستان ضد اسلام که مرد هستند بر نمی ائید فکر کردید چون طبق این کثیفترین دین تاریخ بشر زن ضعیفه و جنس دست صدم هست می توانید مرا خفه کنید..نه/مرگ بر اسلام و خدایش/////به کسی هم مربوط نیست من در کجا زندگی می کنیم.
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

tanha1363 - ایران - تهران
immortal1977 - هلند - امرسفورت
مست کردی انگار.
خودت اراجیفتو بخون.
حال به هم زن چندش.
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

tanha1363 - ایران - تهران
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
شما میشه یکبار غیر وحشیانه نظر بدی.از اسلام خوشت نمیاد که نیاد. وحشی بودن بیشتر از نامسلمونی و کافر بودن بهت میاد نژادپرست .....
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

immortal1977 - هلند - امرسفورت
khalije ariyayi - امریکا - لاس وکاس
مزدور بسیجی ..روانی جیره خور حقیر...مسلمون عرب زاده فکر نمیکنی که باید اسم کاربریتو خلیج عربی بزاری بدبخت ?
چون اینطوری اسم پاک اریا و اریایی رو به لجن میکشی!
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
khalije ariyayi - امریکا - لاس وکاس
روانی خودت .. ات اسلامت و الله توست جیره خواران ...جمهوری اسلامی در خارج و در این سایت.مرگ بر همه ی شما ویروسهای اسلام ننگین.من نیاز به حمایت کسی ندارم و میتوانم جواب شما نوکران رژیم را بدهم.
پنج‌شنبه 25 تیر 1388

khalije ariyayi - امریکا - لاس وگاس
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
هی تو همون immortal1977 - هلند - امرسفورت !هستی..
چه جوری هم سوئد زندگی میکنی هم هلند؟
ای پینوکیو
جمعه 26 تیر 1388

immortal1977 - هلند - امرسفورت
tanha1363 - ایران - تهران
هیس! ;)
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
خوشبختانه شما ایران دخت ازاده احتیاج به هیچ گونه حمایتی نداری و منم قصدم پشتیبانی از شما حداقل در این یه مورد نبود , کما اینکه وظیفه خودم میدونم که حمایت همه جانبه خودمو از دستان ازاده و هم عقیده داشته باشم
ولی داستان این یکی از لاس وگاس برمیگرده به گذشته که مثل نیم رخ و اسودگی و چند تای دیگه اینجا به چریدن مشغول هستن
جمعه 26 تیر 1388

chkavak - ایران - تهران
اگر امروز ما اینگونه اسیر چنگالهای خونین ملایان خون آشام هستیم و این اسلام متعفن عربی روزگارمان را سیاه کرده گناهش در کنار حماقت نسل 57به گردن خانواده بی لیاقت پهلوی است. شاه با باز گذاشتن دست خانواده و اطرافیان و رفتار خودسرانه و مستبدانه اش مسیر را برای غارت اموال ملی فراهم و جو را برای سواستفاده سیاسی ملاها از شرایط و فریب دادن مردم برای قیام و سرنگونی سلطنت آماده کرد. اشرف پهلوی در نزد مردم ما همانقدر منفور است که رفسنجانی و یا خامنه ای منفورند.
اما با تمام این اوصاف می گویم خدا پدر شاه را رحمت کند که هرچه بود از این سگهای هار مسلمان ریاکار رداپوش جنایتکار جمهوری کثیف اسلامی بهتر بود.
جمعه 26 تیر 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
immortal1977 - هلند - امرسفورت
گرامی من در خط فکری شما هستم و جمله ی من برای یک مسلمان خجالتی بود نه شما...پیروز باشید
جمعه 26 تیر 1388

saeed1 - کانادا - تورونتو
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
اگر کامنت من را دوباره بخوانید خواهید دید که من کار ندارم شما به چه چیز معتقد هستید یا نیستید و عقاید شما هم مثل دیگران محترم است اما مشکل در روش تقابل جویانه و دعوا کردن شماست !
اگر فکر میکنی اسلام بد است برو مطالعه کن و دلیل و برهان بیار و دیگران را متقاعد کن تا روشنگری کنی . این روش شما که با زور میخواهی به دیگران عقاید خودت را تحمیل کنی و اگر قبول نکردند به آنها انواع و اقسام برچسب رو میزنی غلط است. کسی اینجا نخواسته صدای شما رو خفه کند منتها شما هم بایستی مسالمت جویانه ابراز عقیده کنی بدون کینه ورزی و فحاشی!
جمعه 26 تیر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.