21/10/87- ساختار شورای امنیت باید از اساس تغییر یابد و این نسل پوشالی باید عوض شود.
04/09/87- هر روز یک قطعنامه تهیه کردند و در شورای امنیت علیه ایران صادر کردند؛ من امروز به آنها میگویم آنقدر قطعنامه بدهید تا قطعنامهدان شما پاره شود.
05/012/86- قطعنامه شورای امنیت که مبنای حقوقی نداشته و بر مبنای زور بنا شده باشد ارزش و اعتباری ندارد.
03/12/86- قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را از ابتدا هم به رسمیت نشناختیم، این قطعنامهها پایه حقوقی ندارند و تصمیماتی را که بر مبنای اطلاعات غلط است اصلا قبول نداریم.
24/12/85- شورای امنیت جز برای تضییع حقوق ملتها و جنایت برخی قدرتهای بزرگ و حمایت از سیاست استکبار هیچ نقشی ندارد.
03/10/85- قطعنامه شورای امنیت درباره ایران یک تکه کاغذ پاره است.
بعد از اتفاقاتی که در چین افتاد و حضرات، حاضر به موضع گیری در برابر این واقعه تلخ نشدند و البته بعد از کلی فشار آوردن از اینور و اونور و شرمندگی از اینکه رئیس جمهور ترکیه و خیلی از روسای کشورها در برابر این داستان موضع گیری کردن و ما نه، صدا و سیما خبر از مذاکره تلفنی آقای وزیر خارجه با همتای چینی اش داد که البته جای شکرش باقی بود.
ولی اون چیزی که باعث شد این مطلب رو بنویسم، پوشش سرد خبر محکوم کردن وقایع چین توسط مراجع تقلید اونهم توسط رسانه ملی! و در گاهی زمانهای خبری، ترجیح دادن برخی از اخبار بی ربط به این موضوع بود و به همین واسطه یاد خاطره ای افتادم که هم به این داستان بی ربط نیست و هم شنیدنش جالبه.
یادم هست سالی که در قم، غالب مراجع بر این نظر بودند که عید فطره ولی فرداش عید اعلام شد، چند روز بعد از این اعلام با ابوی میهمان مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی بودیم. اون بزرگوار که از مراجعی محسوب می شدن که عید رو یک روز قبل تر اعلام کرده بودن در همون حالی که روی تخت نشسته بودن فرمودن: امسال خبر افتادن چند تا گوسفند در دره اونهم در یک کشور دیگه، خیلی مهمتر از عید اعلام کردن ما بود.
یادم هست که در روز مد نظر اون مرجع بزرگوار، اخبار سیما چندین مرتبه این خبر را با آب و تاب می گفت که در یک کشوری(دقیق یادم نیست) یک گوسفندی رفته افتاده تو دره، بقیه گوسفندها هم پشت سرش رفتن افتادن توی دره و این در حالی بود که هیچ اشاره ای به نظر اکثریت مراجع قم نسبت به موضوع مهمی مثل عید فطر نشد.
منبع : وبلاگ من هم یک آقا زاده هستم , نوشته های محسن فرزند آیت الله بیات زنجانی
اظهارات غافلگیرانه اردوغان
اردوغان پس از بازگشت به آنکارا اعلام کرده است: "آنچه در چین اتفاق می افتد نژادکشی است".
رجب اردوغان- نخست وزیر ترکیه- دیروز مطلب جنجال برانگیزی بیان کرده است. وی هنگام اجلاس سران هشت کشور صنعتی دنیا در رابطه با رویدادهای منطقه خودگردان سینزیان چین اعلام کرده است "رویدادهایی که طی آن صدها اویقور کشته و هزاران نفر مجروح شده اند تقریباً نژادکشی است".
اردوغان پس از بازگشت به آنکارا اعلام کرده است: "آنچه در چین اتفاق می افتد نژادکشی است".
در واقع در مواقع ضروری نخست وزیر ترکیه می تواند معنی واژه نژادکشی را استنباط کند.
نگاه لوس آنجلس تایمز به مواضع دوگانه دولت ایران
ایران و دردسر سرکوب مسلمانان در چین
مقامات ایران هرچند در محکومیت قتل زن مسلمان مصری که گفته می شود توسط یک نژادپرست آلمانی در دادگاهی کشته شده، عکس العمل سریع داشتند و اجازه سازماندهی و برگزاری یک تظاهرات و تخم مرغ پراکنی عمارت سفارت آلمان در تهران را دادند؛ اما در برابر حادثه کشته شدن مسلمانان در غرب چین ابراز همدردی نمی کنند.
تحلیلی که در خبرگزاری دولتی ایرنا به چاپ رسیده مدعی است "ایالات متحده در پشت پرده اغتشاشات ایالت جینگ سیانگ چین قرار دارد. شرایط زندگی برای مسلمانان چینی بهتر شده است. این اغتشاشات هیچ جنبه دینی ندارند و فقط پیامد دسیسه آمریکا است. از آن گذشته، رسانه های غربی حوادث جین سیانگ را بزرگنمائی کرده اند."
انتقادات داخلی از دولت بر سر نحوه واکنش به این ماجرا شدت گرفته است. منتقدان که تا همین جای کار نیز از انتخاب مجدد و بحث انگیز محمود احمدی نژاد، سرخورده و ناخرسند هستند، عکس العمل تندی از خود نشان داده اند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی از وزارت خارجه کشور خواست سریعاً آنچه را که پشتیبانی "هولناک" دولت چین از "چینی های نژادپرست هان" علیه مسلمانان اویغور خوانده، محکوم کند. در بخشی از اطلاعیه این روحانی ارشد که توسط خبرگزاری ایلنا به چاپ رسیده، آمده است:
"دولت چین درصدد است حوادث را یک مناقشه قومی توصیف کند، درحالیکه تنش میان مسلمانان و چینی های نژادپرست هان رخ داده است. پشتیبانی دولت چین از سرکوب خشونت آمیز مسلمانان و تعطیلی مساجد نشان می دهد در این منطقه توطئه ای علیه مسلمانان در کار است... مردم از دولت جمهوری اسلامی انتظار دارند ساکت نماند و موضع محکم تری را به عوض نادیده گرفتن مسلمانان و رها کردن آنها به حال خود در پیش بگیرد."
وب سایت خبری تابناک که به محسن رضائی رقیب انتخاباتی محمود احمدی نژاد وابسته است با اتخاذ موضع تندتر، دولت و رسانه های تحت کنترل دولت را به نادیده گرفتن خشونت های جاری توسط یک دولت کمونیست علیه برادران مسلمان متهم کرد. در این وب سایت آمده است:
"هنگامیکه اسرائیل به غزه حمله کرد، رادیو و تلویزیون دولتی بدون وقفه به پخش گزارش ها و تحلیل هائی درخصوص نسل کشی مسلمانان مشغول بودند، اما حالا فقط شاهد پخش گزارش های مختصری هستیم... تهاجم اسرائیل به غزه با کشته شدن نزدیک به 1000 نفر ظرف 20 روز یعنی به طور متوسط 50 نفر در روز، همراه بود. در اغتشاشات چین، قریب 100 مسلمان در تنها یک روز کشته شدند. دولت ما در برابر این کشتار جمعی آشکار، ساکت مانده است."
توجیه دولت احمدی نژاد از خشونت ها در چین، مایه تعجب برخی تحلیلگران شده است، خصوصاً پس از آنکه دولت همچنان به هیاهو در قبال مرگ مروه الشربینی مشغول بوده است. این زن در دادگاهی در شهر درسدن آلمان، هدف 18 ضربه چاقوی فردی قرار گرفت که آلکس دبلیو نامگذاری شده است. لازم به یادآوری است که ایران در جریان سرکوب شورشیان مسلمان در جمهوری جدائی طلب چچن در دهه 1990 نیز جانب روسیه را گرفته بود.
بر اساس تحلیل خبرگزاری ایرنا، غرب آتش بحران در غرب چین را به پا کرده زیرا به موفقیت اقتصادی دولت چین حسادت می کند:
"مدل اقتصادی چین به دلیل وجوه خاص خود، مشکلاتی را برای غربی ها بوجود آورده است. چینی ها هرگز به استانداردهای تعیین شده از سوی مؤسسات بین المللی و بانک جهانی احترام نگذاشته اند و سرنوشت خود را به مؤسسات غربی پیوند نزده اند. به همین دلیل است که چین از بحران شرق آسیا در امان ماند. این مسأله به همراه دلایل دیگر، آمریکائی ها را بر آن داشت تا وحدت ملی چین را به عنوان آخرین تیر در ترکش، هدف بگیرد".
در همین حال، برخی روحانیون ارشد با چنین تفسیری که در مغایرت با اصول اسلامی است، موافق نیستند.
به گزارش خبرگزاری فارس، آیت الله صافی گلپایگانی گفت: "وزارت خارجه ایران نباید بی تفاوت بماند و می بایست در عمل به ملازمات اسلامی و انساندوستانه، در برابر کشتار مسلمانان بی دفاع چینی موضع بگیرد."
وی افزود: "مسلمانان باید هرگونه تعرضی به هم کیشان خود را محکوم کنند و با مسلمانی که ممکن است چینی، اروپائی و یا متعلق به سایر ملیت ها باشند، همدردی کنند. دولت های مسلمان نیز نباید میان مسلمانان چین و مسلمانان سایر نقاط دنیا فرق بگذارند."
منبع: لوس آنجلس تایمز- 12 ژوئیه
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی به اعتمادملی گفت: اولین دلیل عدم موضعگیری ایران روابط اقتصادی بسیار قویای است که با این کشور داریم، دلیل دوم هم ناشی از روابط سیاسی این دو کشور است؛ شاهد بودیم که رئیسجمهوری چین خیلی زود پس از انتخابات به محمود احمدینژاد تبریک گفت و به هر حال چین در این چهار سال در مقابل مواضع غرب از ایران حمایت میکند.
وی افزود: با این حال رفتار ایران در مقابل کشتار عده زیادی از مسلمانان، آن هم جمعیت عظیم مسلمانان چینی که تا این حد مظلوم و مهجور هستند، تاسفبرانگیز است.
حجتالاسلام علیخانی تاکید کرد: کشته شدن یک بانوی مصری در آلمان کار را به احضار سفیر کشاند، در این شرایط حداقل برای اینکه از این رویه برداشت سیاسی نشود، خوب بود که وزیر خارجه درباره وضعیت چین لب به سخن میگشود، آن هم در شرایطی که دولت و مردم ترکیه تا این حد در این باره اعلام موضع کردهاند/
نماینده مردم قزوین خاطرنشان ساخت: اما شاهد هستیم که صداوسیما این خبر را در میان گزارشهایش خفه میکند، به هر حال سیاست یک بام و دو هوا جواب نمیدهد.
دو تا به نعل یکی به میخ
شدت القای حس خشم و نفرت از طرف دستگاههای تبلیغی و رسانههای جمهوری اسلامی،به جامعه در رابطه با مساله فلسطین چنان بالاست ،که بخشی از جامعه جوان ایران حتی بدون این که بداند مثلا ،اسرائیل چقدر وسعت دارد یا در کجا واقع شده،یا مثلا چقدر جمعیت دارد و . . . به طور مبهم و نا خواستهای دچار نوعی حس انتقام جویی از اسرائیل میشود. اما آنچه که موجب حیرت میشود،رویکرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی در این رابطه است. مخالفت شدید مردم فلسطین با مداخله جمهوری اسلامی انسان را به یاد ضرب المثل کاسه داغتر از آش میندازد هرچند که داغی این کاسه به حدی است که در حال سوزاندن آش بینواست. از طرفی عدم هر گونه پیوند تاریخی،جغرافیائی،فرهنگی . . . ما با فلسطین، غلظت حمایت همراه با نوسان جمهوری اسلامی از مساله فلسطین را مشکوک به نظر میرساند. تصور و تخیل این موضوع ،که اگر مثلا ملت ایران در شرائط مشابه با شرائط کنونی مردم فلسطین قرار میگرفت،( مثلا در زمان جنگ ایران با عراق و فرض کنید صدام ایران را اشغال کرده بود)مردم فلسطین و دولت منتخبش چه عکس العملی بروز میداد. کار چندان دشواری نیست! و ایکاش همین حمایت جمهوری اسلامی هم واقعا بر اساس تفکرات مذهبی سردمدارانش صورت میگرفت ،و نه بر اساس مصلحت،چرا زمانیکه به انتخابات نزدیک میشویم باید شخصی ماننند اسفندیار رحیم مشایی که از نزدیکترین افراد به احمدی نژاد است اظهار دوستی با مردم اسرائیل بکند آیا این پرداخت حق السکوت به غرب در قبال نتیجه انتخابات نخواهد بود؟اضافه کنید به تمام اینها موضع آرام و ساکت جمهوری اسلامی را در قبال وقایع چچن،اورومجی چین،مسلمانان هند . . .
لازم به ذکر است مطالب فوق دلیل بر چشم بستن به شدت عمل بی حد و حصر دولت اسرائیل در قبال مردم نمیشود.ولی فراموش نکنیم جمهوری اسلامی خود چگونه برخوردی با شهروندان ایرانی دارد!
منبع : وبلاگ روزنامه
عسگر اولادی : انعقاد قرارداد تاسیس اولین مرکز تجاری ایران در چین
تبادل تجاری 28 میلیارد دلاری ایران و چین به شرط ثبات اقتصادی
وقتی نامش را در اینترنت جستوجو میکنی، انواع لقبها و سمتهای مربوط و منسوب به بازار و بخش خصوصی بر تصویر حک میشوند. القابی مثل «حاجی ترانسفر»، «مردی با چهارصد میلیون دلار ثروت»، « سلطان زیره و پسته ایران»، «عضو تاجرپیشه اتاق پایتخت» و یا «امپراتور» که خودش قبلا در مصاحبهای خود را با همین یک کلمه توصیف کرده بود. اما با وجود این او در این گفتوگو نه خود را سلطان معرفی کرد و نه امپراتور، بلکه تنها یک صادرکننده یا یک کسبه جزیی کوچک معرفی کرد که شاید از تواضعی باشد که بعد از سالها تجربه بدست آورده است.
او که از سال 1336 اولین شرکت صادراتی خود را راه انداخته، تاکنون سه مرتبه جایزه «صادرکننده نمونه» از سه رییسجمهور را دریافت کرده است.
کسی که پسته ایران را در تمام دنیا با نام او و شرکت حساس میشناسند و علاوه بر این، زیره، خشکبار، میگو و خاویار نیز صادر میکند.
هماکنون نیز هرچند در اتاق محل کارش دو تابلوی تقریبا بزرگ و چوبی چینی و تصاویر یادگاریاش در کشور چین وجود دارد، اما نه در کلامش و نه در نوع پوشش او و نه حتی در نوع برخوردش، آنقدر فرهنگ چینی رسوخ نکرده است و آرام، متین و با تامل سخن میگوید و آمار ارائه میکند.
عسگراولادی اولین رییس اتاق بازرگانی پس از انقلاب (آنهم با حکم بنیانگذار جمهوری اسلامی) است که اکنون ریاست چندین اتاق مشترک ایران را داراست که در این گفتوگو تعامل تجاری ایران و سه کشور چین، روسیه و استرالیا را بیان کرد و بعد از آن هم به سوالات مربوط به تعامل بازرگانی ایران و آمریکا به صورت شفاف پاسخ داد.
اسدالله عسگر اولادی در گفتوگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روابط تجاری ایران و چین را به شرط ثبات اقتصادی، 28 میلیارد دلار در سال 2009 اعلام کرد که طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در پایان برنامه پنجم حجم آن به 50 میلیارد دلار میرسد.
او همچنین از تاسیس پنج مرکز تجاری ایران در چین خبر داد که قرارداد تاسیس اولین مرکز تجاری ایران در چین منعقد شده است.
عسگر اولادی در مورد واردات فرش به ایران نیز که این روزها نگاهها به فرشهای خارجی بیشتر شده است، هرچند خواستار حمایت بیشتر از صنعت فرش ایران شد اما عنوان کرد که واردات فرش به ایران منع قانونی ندارد.
وی در مورد روابط تجاری ایران و روسیه نیز مبادله تجاری این دو کشور را سه میلیارد و 590 میلیون دلار اعلام کرد و از افزایش 150 میلیون دلاری صادرات ایران به کشور روسیه خبر داد.
افزایش سالانه پنج درصد در حجم تبادل تجاری ایران و روسیه در برنامه پنجم نیز خبر دیگری بود که او در مورد روابط تجاری ایران و روسیه داد.
اما در مورد روابط تجاری ایران و استرالیا عسگراولادی آنچنان خبر مطلوبی نداد و عنوان کرد که تبادلات تجاری ایران و استرالیا در 10 سال اخیر رشد منفی داشته و نوسانات سیاسی مانع از رشد صادرات ایران به استرالیا شده است.
* بررسی رابطه تجاری ایران و چین
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در مورد روابط تجاری دو کشور ایران و چین با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی ایران و چین از 9 سال قبل تشکیل شده بود، خاطرنشان کرد: پس از سفر مقام معظم رهبری در 22 سال قبل به کشور چین و کره شمالی، روابط اقتصادی ایران با چین بازسازی شده بود و در آن سال حجم مبادله تجاری دو کشور 200 تا 250 میلیون دلار بود که با اراده دو دولت ایران و چین محقق شده بود.
وی ادامه داد: بعد از آن نیز روابط دو کشور گسترش یافت و با این گسترش روابط هر سال 10 تا 20 درصد به حجم روابط تجاری دو کشور افزوده شد.
* تبادل تجاری 28 میلیارد دلاری ایران و چین به شرط ثبات اقتصادی
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین حجم تبادل تجاری این دو کشور در سالهای 2007 و 2008 را با احتساب نفت و گاز به ترتیب 25 و 27 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: در سال 2009 نیز این میزان به بالاتر از 28 میلیارد دلار به شرط ثبات اقتصادی میرسد.
عسگراولادی سهم ایران در این مبادله تجاری را مثبت دانست و اضافه کرد: ایران 58 تا 60 درصد صادرات به کشور چین و 40 تا 42 درصد هم واردات از این کشور دارد.
وی در ادامه سهم کالاهای غیرنفتی چین که به ایران وارد میشود را 60 درصد ذکر و اظهار کرد : سهم کالاهای غیر نفتی در صادرات ایران به کشور چین نیز40 درصد است.
* در پایان برنامه پنجم حجم تبادل دو کشور به 50 میلیارد دلار میرسد
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با اشاره مجدد به گسترش ارتباط دو کشور ایران و چین بیان کرد: بعد از برگزاری سخنرانی شانگهای و سیمنار بافا در سال گذشته که با حضور 90 کشور برگزار شده بود، تصمیم بر توسعه مناسبات دو کشور ایران و چین گرفته شد و حرکت با کشور چین رو به گسترش است.
به گفته او اگر ثبات اقتصادی در کشور باشد، در پایان برنامه پنج ساله پنجم (سال پایانی این برنامه) حجم تبادل تجاری دو کشور ایران و چین به مرز 50 میلیارد دلار میرسد.
عسگر اولادی در پاسخ به این سوال که از این میزان 50 میلیارد دلار مدنظر در برنامه پنجم سهم کالاهای غیرنفتی چه میزان است؟ عنوان کرد: از این میزان 20 میلیارد دلار کالاهای غیرنفتی و 30 میلیارد دلار نفتی است.
وی در ادامه در مورد فعالیتهای انجام شده توسط این دو کشور ابراز کرد: در سه ماه گذشته اتاق بازرگانی ایران و چین، پنج هیات چینی را در ایران پذیرایی کردند که هدف آنها نیز این بود که به جای فروش، سرمایهگذاری در ایران را مورد توجه قرار دهند و با این اقدام، محوریت کار به جای 70 میلیون نفر در ایران، 400 میلیون نفر در کشورهای اطراف ایران باشد.
عسگر اولادی تصریح کرد: با این کار میتوان با سرمایهگذاری مشترک تولید کرد و بعد از برداشتن مصرف داخلی بقیه را به کشورهای اطراف صادر کرد.
* تاسیس پنج مرکز تجاری ایران در چین
وی در ادامه بیان کرد: در مقابل دو هیات نیز از ایران به چین فرستادیم و علاوه بر این، تاسیس پنج مرکز تجاری ایران در چین را دنبال میکنیم.
او اولین مرکز تجاری ایران در کشور چین را در شهر شانگهای چین عنوان کرد و گفت: قرارداد تاسیس این مرکز تجاری ایران در چین انعقاد شده و در آن مبادله اطلاعات اقتصادی، تسهیل در امر سرمایهگذاریهای ایرانیان در چین و چینیها در ایران، رد و بدل کردن اطلاعات تعرفهای، مشاوره حقوقی و برطرف کردن هرگونه نیاز عاملان اقتصادی دو کشور مورد توجه قرار گرفته است.
این عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین ادامه داد: دومین مرکز تجاری ایران در کشور چین نیز طی چهار ماه آینده در شهر پکن و سومین مرکز در سینکیانگ، چهارمین مرکز در هنگکونگ و پنجمین مرکز تجاری ایران در چین نیز در گوانجو راهاندازی خواهد شد.
* واردات فرش به ایران منع قانونی ندارد
اما علاوه بر ارائه آمار و ارقام توسط عسگر اولادی، او از جمله مراجعی است که قطعا میتواند پاسخگوی این باشد که آیا فرشهای چینی در بازارهای داخلی ایران وجود دارد یا نه. او در این مورد بیان کرد: واردات فرش به صورت رسمی از کشور چین نداریم و برای حمایت از فرش ایرانی نیز تعرفه 50 درصدی برای واردات فرش در نظر گرفته شده است.
وی با عنوان اینکه واردات فرش به ایران منع قانونی ندارد، تصریح کرد: گاهی هم از کشوری دیگر مانند افغانستان این فرشهای چینی وارد ایران میشوند.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین متذکر شد: با وجود تعرفه 50 درصدی فرش، فرش ایرانی نمیتواند با فرش چینی رقابت کند و قیمت تمام شده فرش ایرانی بیشتر از فرش چینی است.
وی در پایان این بخش از سخنان خود پیشنهاد کرد که با حمایت کردن از فرش ایرانی، موجب رقابت پذیر شدن این فرشها شوند.
ادامه گفتوگو با عسگراولادی که به بررسی روابط تجاری ایران و روسیه و ایران و استرالیا پرداخته است، فردا منتشر میشود. پیش از این نیز مصاحبه او با ایسنا در زمینه روابط تجاری با آمریکا و برخی کشورهای همسایه منتشر شده بود.
|
|
|
|
|
|
|