مرور روزنامه های صبح تهران، سه شنبه ۲۳ تیر

مرور روزنامه های صبح تهران، سه شنبه 23 تیر

تیترهای اول

"تورم 30 ‌تا 60‌درصدی در اثر اجرای طرح اقتصادی دولت" عنوان اصلی آفتاب یزد است از قول رییس مرکز پژوهش های مجلس، "پلیس با لباس سازمانی، ماهواره ها را جمع آوری می کند" تیتر اول ابتکار است، محمد رضا شجریان از صدا و سیما شکایت کرد" عنوان اول حیات نو، ابرار "آتش بس موقت در نزاع سیاسی" را از قول یک روزنامه آمریکائی در تیتر اول خود آورده و کیهان به نقل از لوس آنجلس تایمز در صدر گزارش های خود نوشته "آشوب های تهران آمریکا را فریب داد".

اعتمادملی در عنوان اصلی خود از "تصمیمات جدید کمیته مشترک کروبی و موسوی" خبر داده، "حضور موسوی و خاتمی در نماز جمعه تهران" تیتر اول اعتماد است، "واکنش به تصمیم سیاسی مجمع تشخیص" تیتر یک روزنامه ایران و روزنامه جمهوری اسلامی در عنوان اصلی خود از زبان هاشمی رفسنجانی نوشته "حوزه های علمیه نباید از وقایع روز جامعه عقب بمانند".

حزب الله "محکومیت کشتار مسلمانان چین" را در صدر اخبار خود آورده و سرمایه از این که "قرارداد گازی ناباکو بدون حضور ایران امضا شد" خبر داده و دنیای اقتصاد لغو مجدد مصوبه جنجالی وام" را مهم دیده است.

"پرونده های بزرگ روی میز پورمحمدی" عنوان اصلی جام جم است، رسالت از قول همین مقام نوشته "چند پرونده بزرگ ازمنسوبین برخی مسئولان را دردست تکمیل داریم " ، مردم سالاری و صدای عدالت "پرونده تخلفات دولت در انتخابات در دادگاه" را با اهمیت دیده اند.

گزیده مقالات

هاشمی رفسنجانی

سرمایه نوشته هاشمی رفسنجانی با حضور این هفته خود در نماز جمعه تهران به سکوت رسانه ای خود که بعد از انتخابات آغاز شده بود پایان می دهد. عدم حضور هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران تا حدی طولانی شد که شایعه استعفای وی به گوش می رسید تا جایی که 15 تیرماه رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور در این مورد گفت: این مساله کذب است و ایشان استعفا نداده است.

ایران روزنامه دولت در واکنش به تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام به ممنوعیت دو شغله بودن مدیران دولتی که حاصل آن مبهم شدن وضعیت سه هوادار و عضو دولت در شورای نگهبان و چند نفری هستند که در دولت چند شغل دارند این تصمیم را سیاسی خوانده است.

گزارش روزنامه ایران بدون اشاره به این که منع دو شغله بودن مدیران تصمیم مجلس است از قول نماینده اصولگرای اصفهان که عنوان رییس فراکسیون روحانیون مجلس را هم داراست نوشته بعد از سی سال که این روند حاکم بوده، به نظر می‌رسد که در این اقدام مجمع تشخیص مصلحت علاوه بر اصرار نمایندگان مجلس، حوادث و وقایع اخیر انتخابات دهم ریاست جمهوری و فشاری که طی آن به شورای نگهبان وارد شد نیز تأثیرگذار بوده است.

به نوشته این روزنامه حجت الاسلام رهبر گفته با این مصوبه آیا ریاست همزمان مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری از سوی آقای هاشمی رفسنجانی زیر سوال نخواهد رفت. مجمع تشخیص مصلحت و مجلس خبرگان رهبری هم دو نهاد جداگانه است و حضور همزمان در آنها از سوی یک نفر طبعاً می‌تواند دو شغل محسوب شود.

کیهان نوشته این که کدام دولتمردان در کابینه آینده ابقا شوند یا کنار بروند و کسان دیگری جای آنان را بگیرند، علی القاعده از میان انبوه مشورت ها و رایزنی ها مشخص می شود. در واقع، این مشاوران و مشورت های گوناگون هستند که در کنار نقش اصلی و تعیین کننده رئیس جمهور، چهره دولت جدید را تصویر می کنند. بنابراین قبل و بعد از تعیین ترکیب کابینه، باید رویکردی تقویت کننده و نقادانه به سازوکار چینش مشاوران و رایزنی ها داشت.

نویسنده سرمقاله کیهان ضمن ابراز نگرانی برای این که روند ارتباطات و مشاوره های رئیس جمهور محترم به اعتبار پرحجمی مشغله ها، دچار اختلال شود نوشته درباره شأن مشورت و مشاوران، این نکته نیز- نه فقط درباره چیدمان کابینه آینده بلکه عملکرد 4 ساله آن- شایسته یادآوری است که مشورت دادن بدون «بینش کارشناسی» و «امانتداری»، به جای آن که راهگشا باشد، گمراه کننده و زحمت افزاست.

رسالت در سرمقاله خود بابت دفع نخبگان ابراز نگرانی کرده و نوشته نخبگان باید به عینه گردش نخبگانی را در کشور ببینند و باور کنند که ملاک قرار گرفتن در این چرخه، لیاقت و شایستگی‌های ذاتی و اکتسابی حقیقی است نه ملاکهای گروهی و صنفی و خانوادگی و ... همچنین این مسئله بایستی در جامعه و در میان نخبگان و برگزیدگان و سرآمدان نهادینه شود که مسئولین تراز اول دولتی مشورت پذیر بوده و تنها به اتکای نظرات کارشناسی و مشورت با اهل فن و صاحبنظران هر حوزه به تصمیم‌گیری می‌پردازند .

به نظر سرمقاله رسالت کابینه دهم باید این مسئله را در عمل به اثبات برساند که از شتاب‌زدگی و تصمیمات غیرکارشناسی فاصله دارد . مسئله‌ای که بعضا در دولت کنونی سابقه داشته است. مراکز و نهادهای تصمیم‌گیر و متولیان دستگاههای اجرایی کشور در تمام حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی و ... باید به نحوی مستمر با دانشگاهیان و حوزویان اهل نظر ارتباط داشته باشد . هر گونه تنگ‌نظری در این خصوص به کلیت نظام آسیب‌های جدی خواهد رساند و مسیر اعتمادسازی نخبگان و آحاد مردم را با مخاطره مواجه خواهد کرد.

در ادامه این مقاله آمده با سرمایه‌گذاری های قابل توجه هم باید پدیده فرار نخبگان را معکوس کنیم و هم مقوله نخبه پروری را در دستور کار قرار دهیم. دریک کلام باید تاکید کنیم که سرآمدان و نخبگانمان را تحویل بگیریم و الا یا سرخورده و مایوس می‌شوند یا به اپوزیسیون می‌پیوندند و یا سر از کشورهای مهاجرپذیر در می‌آورند!

آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشته احمدی‌نژاد بار دیگر بر روش خاص خود برای انتخاب مدیران دولت دهم تأکید کرده و را‌ی مورد ادعای خود را را‌ی به عملکرد دولت نهم دانسته است. این در حالی است که نتیجه انتخاب اولیه او، برکناری ده تن از کلیدی‌ترین اعضای کابینه و ابراز نارضایتی کنونی از عملکرد تعداد دیگری از یاران انتخابی است!

به نوشته سردبیر این روزنامه نتیجه آن انتخاب‌ها و روش‌ها نیز همان چیزی است که حتی بسیاری از حامیان احمدی‌نژاد را به اعتراض واداشته و هشدارهای فعلی آنها را موجب گشته است. همچنین اکنـون بسیـاری از مخـالفان انتخاباتی کروبی، موسوی و رضایی همان چیزهایی را می‌گویند که در دوره انتخابات توسط منتقدان دولت گفته می‌شد.

ابتکار در سرمقاله خود نوشته واقعیت این است که نه حمایت های احزاب در انتخابات اخیر در نظر و نگاه مردم تاثیر گذار بود و نه برای شخص رئیس جمهورمهم تلقی می شود بر همین اساس انتظار تشکیل کابینه ای فراگیر با در نظر گرفتن سهمیه ای ویژه احزاب نه قابلیت تداوم دارد و نه با روحیات احمدی نژاد سازگار است.البته ممکن است محدودیتی ایشان را وادار به بها»دادن به احزاب نماید.

به نوشته این روزنامه نیروهای زبده نزدیک به آقای احمدی نژاد همین کسانی هستند که اکنون در کسوت وزیر یا مشاور می باشند. در نتیجه به نظر می رسد محدودیت نیروی انسانی با تجربه ممکن است رئیس جمهور را وادار به تمکین شرایطی نماید که مطلوب او نیست که اگر چنین وضعی هم اتفاق بیفتد قابلیت تداوم نخواهد داشت.آنچه مهم است این است که شرایط کشور حساس است انتظارات مردم بالا رفته است مشکلات بسیاری پیش روی دولت و مردم قرار دارد، وعده های زیاد داده شده است بنابراین کار برای دولت دهم به مراتب پیچیده تر و مشکل تر در مقیاس دولت نهم خواهد بود.

خشونت حکومتی

ناصر فکوهی در سرمقاله صدای عدالت با اشاره به خشونتی که از انتخابات به بعد در جامعه حاکم شده نوشته باید آرزو کرد جوانان و دانشجویان و سایر دلسوزانی که‎ ‎ناخواسته گرفتار چرخه باطل خشونت شده و هنوز در بند هستند، هر چه زودتر به آغوش‎ ‎خانواده های خود بازگردند و هر چه زودتر و به‎ ‎صورتی هر چه پایدارتر عقلانیت در جامعه خشونت و سخن سنجیده، آبرو داری و‎ ‎عدالت و انصاف و خویشتن داری جای قانون شکنی ها، بی ایمانی ها، سنت ستیزی ها،‎ ‎هنجار شکنی ها و بی حرمتی ها را بگیرد‎.

در ادامه این مقاله آمده: هر ‎سیستم اجتماعی به ناچار و دقیقا به دلیل اجتماعی بودن خود باری از خشونت را درون‎ ‎خویش حمل می کند. با این وصف آیا این امر بدان معنی است که خشونت را امری اخلاقی‎ ‎بدانیم؟ به هیچ رو. نه تنها خشونت امری اخلاقی نیست، بلکه می توان گفت تضادی آشتی‎ ‎ناپذیر با اخلاق دارد.

جایش خالی

کیوان مهرگان در مقاله ای در اعتماد با یادآوری گرد هم آئی نخبگان فرهنگی و علمی همزمان با ناآرامی های پس از انتخابات نوشته نوشته آن روزها در عین حال شوق و شور خانواده ها هم برای رهسپار کردن فرزندانشان به میدان نفس گیر کنکور هم در میانه آن بهت و ناباوری نتیجه انتخابات خود انرژی بخش بود. در همان روزها به فکر نفرات اول کنکور افتادم.

نویسنده مقاله اعتماد با این مقدمه به یاد آورده که فرد برگزیده کنکور سراسری در سال 81 و نفر اول المپیاد ادبی کشور محمدرضا جلائی پور بود که این روزها به جای اینکه در جمع دوستان نخبه اش نظرش را درباره آینده کشور بیان کند در زندان اوین است چون به مشارکت حداکثری مردم اعتقاد داشت و پاکیزگی در سیاست را به معنای دقیق کلمه جست وجو می کرد.

در ادامه این مقاله آمده محمدرضا جلائی پور اگر به دعوت صداوسیما نتوانست نظراتش را با تماشاگران صداوسیما در میان بگذارد، نظراتش را با مخاطبانی در میان می گذارد که نبض امنیت جامعه را در دست دارند و این به پاکیزه کردن سیاست در ایران نزدیک تر است. حتم دارم نفرات اول کنکور امسال و نخبگان المپیاد های کشور چندین سال دیگر اگر بخواهند وارد سیاست بشوند، دیگر جایزه پاک اندیشی و میانه روی شان زندان نخواهد بود.

امنیت رسانه ای

صادق جنان صفت در سرمقاله دنیای اقتصاد در تائید سخنان رییس سازمان بازرسی که گفته بود باید فضای امن برای رسانه ها فراهم کرد که به نظارت و نقد بپردازند نوشته این بازرسی خبرنگاران به طور غیرمستقیم به دستگاه‌های نظارتی کمک می‌کند تا به سرچشمه‌های فساد نزدیک شوند. علاوه بر این، افشای فساد اقتصادی در رسانه‌ها، هزینه‌های اقدام به این کار را به ویژه برای مسوولان عالی رتبه‌دولتی افزایش می‌دهد و سرانجام این که گزارش فساد اقتصادی مسوولان مانع اعمال نفوذ افراد برای مسکوت نگهداشتن و عدم پیگیری فساد خواهد شد.

به نوشته این اقتصاددان برای اینکه چنین راهی باز شود، اما چند شرط وجود دارد: شرط اول این است که گردش آزاد اطلاعات در جای جای این سرزمین ممکن شود و مسوولان دولتی که مانع گردش آزاد اطلاعات می‌شوند، به شهروندان معرفی شده و درباره آنها نیز افشاگری شود و شرط بعدی این است که راه برای تاسیس تلویزیون و رادیوی خصوصی فراهم شود تا رسانه‌های دیداری و شنیداری در یک رقابت سالم بتوانند به موضوع نظارت و اطلاع‌رسانی در مسیر مبارزه با فساد اقتصادی کمک کنند.

سرکوب مسلمانان در چین

حزب الله در سرمقاله خود نوشته آنچه باعث تعجب مسلمین شده سکوت سختی است که برخی از کشورهای مدعی آزادی و کشورهای اسلامی در برابر جنایت عیان چینی‌ها در پیش گرفته‌اند. در هیچ کجای دین مبین اسلام و آموزه‌های رسول مکرم آن نیامده که خون مسلمانی در فلان نقطه جغرافیایی رنگین‌تر از جای دیگر است و باید از یکی حمایت و دیگری را فراموش کرد.

روزنامه حزب الله بدون اشاره مستقیم به سیاست دولت احمدی نژاد اظهار نظر کرده فضایی که بسیاری از کشورها به جهت همکاری های اقتصادی و سیاسی در مراوده با دولت کمونیست چین در پیش گرفته‌اند موقعیتی را برای آن کشور مهیا کرده که بتواند در مسائلی این چنین دست بالا را بگیرد و بدون کمترین واهمه‌ای به پیشبرد اهداف توسعه طلبانه خود در برابر اقلیت‌های مسلمان بپردازد.

صادق جوادی حصار در اعتماد ملی نوشته وقتی ظلم به مردم بوسنی و هرزگوین صورت می‌گیرد تا حد اعزام کمک و نماینده ویژه پیش می‌رویم که باید هم برویم. یا زمانی که مردم لبنان و فلسطینی مورد تصدی و تجاوز رژیم اسرائیل واقع می‌شوند همه‌گونه مساعدت و یاری برای آنها صورت می‌پذیرد اما هنگامی که نسل‌کشی آشکار در ایالت مسلمان‌نشینی چینی اتفاق می‌افتد حتی به اندازه کشته شدن ناجوانمردانه زن مسلمان و محجبه مصری در آلمان عکس‌العمل نشان نمی‌دهیم .

مدیر روزنامه توقیف شده توس اظهار نظر کرده برداشتی که دولت و دستگاه دیپلماسی آن از منافع ملی در این موضوع دارد با برداشت حقوقدانان، مراجع دینی و سیاست‌ورزان غیردولتی چندان مغایرت است که شاهد رفتار دوگانه دولت و آنها باشیم. در اصول اساسی جمهوری اسلامی، مفاهیم نه شرقی و نه‌غربی که زینت سر در وزارت امور خارجه نیز هستند با دقت و در نتیجه تعمق در وجدان جمعی ملت انقلابی ایران انتخاب شده‌اند.

پایان غیرمتعهدها

روزنامه جمهوری اسلامی سرمقاله خود را به انتقاد از سازمان غیرمتعهد ها اختصاص داده و اظهار نظر کرده ه عمر این سازمان سر آمده است چرا که این روزها جنبش عدم تعهد درحال برگزاری نشست سران در شرم الشیخ مصر است شهری که در تاریخ معاصر به برگزاری اجلاسهای خفت بار و سازشکارانه شهرت یافته است و در ضمن قرار است ریاست جنبش از کوبا به مصر واگذار شود.

این روزنامه اضافه کرده این حادثه یعنی ریاست رژیم مبارک بر اجلاس عدم تعهد لکه سیاهی بزرگ بر پرونده سازمان فراگیری است که روز به روز از اهداف و کارکردهای اصلی خود دور مانده و با این تغییر و استقرار ریاست یک رژیم وابسته و کارگزاران ابرقدرتها بر آن از این پس از مسیر اصلی خود دورتر می افتد و جنبشی با 48 سال سابقه و 118 عضو با این حرکت آخرین میخ بر تابوتش کوبیده می شود.

ترکیب دولت آینده

green country - لوس انجلس - کالیفرنیا
دکتر محسن سعادت رئیس قسمت ارتباطات کمیته در گفتگوی تلفنی بایکی از پزشکان مطلع از چگونگی قتل شادروان سهراب اعرابیShare
Yesterday at 7:02pm
دکتر محسن سعادت رئیس
قسمت ارتباطات کمیته در گفتگوی تلفنی بایکی از پزشکان مطلع از چگونگی قتل شادروان سهراب اعرابی:سهراب اعرابی بر خلاف ادعاهای چند روز گذشته در زندان اوین براثر شکنجه منجر به خونریزی داخلی فوت کرده است
این پزشک مسئول (نام محفوظ)که در حال حاضر به یکی از کشورهای خارجی پناه اورده است در گفتگو با کمیته حقوق بشر و ازادی افزود پیکر شادروان
سهراب اعرابی در تاریخ 12تیرماه درحالی که غرق درخون و اثار شکستگی وسوختگی دربدن او به وضوح مشاهده میشد در بیهوشی کامل توسط4لباس شخصی و2 افسر پلیس به بیمارستان اورده شد.
متاسفانه به علت خونریزی شدید داخلی تلاش پزشکانن میسر واقع نشد و سهراب اعرابی 2 ساعت بعد از تحویل به بیمارستان به شهادت رسید.دکتر...ادامه دادطبق اطلاعات واصله طبق دستور دادستانی با امضای شخص سعید مرتضوی داروهائی به جسد مرحوم اعرابی تزریق شد که باعث متلاشی شدن جسد به سرعت میشودتا هرگونه اثار جرم از بین برود.
کمیته حقوق بشر و ازادی ضمن محکوم کردن این جنایت ضد بشری وتسلیت به خانواده مرحوم اعرابی از همه هموطنان گرامی
استدعاداردکه با معرف کمیته به عزیزانی که خطر جانی تهدیدشان مینماید به م کمک کنیدکه با کمک به این عزیزان کشورهای امن از تکرار فجایع اینچنینی جلوگیری کنیم

.پاینده ایران زنده باد ملت شیردل ایران
کمیته حقوق بشر و ازادی
13 julay 2009
سه‌شنبه 23 تیر 1388

ARASHK_97 - اتریش - اتریش
.... تو تمام این روزنامه ها
سه‌شنبه 23 تیر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.