هلند برخی از آثار باستانی عراق را برگرداند

هلند برخی از آثار باستانی عراق را برگرداند

یکی از آثار باستانی برگردادنده شده به عراق از سوی دولت هلند متلعق به 2100 سال قبل از میلاد مسیح

دولت هلند اطلاع داد که ده ها قطعه از آثار باستانی مسروقه عراق را به این کشور تحویل می‌دهد و از دولت‌های دیگر خواست که از تجارت با "میراث ملی عراق" جلوگیری کنند.

پنجشنبه نهم ژوئیه وزرات فرهنگ و علوم هلند در اطلاعیه‌ای خبر داد که ۶۹ قطعه از آثار باستانی عراق را به دولت این کشور تحویل می‌دهد. این آثار در جریان آشوب عراق پس از اشغال کشور توسط نیروهای ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا به سرقت رفته بود.

به گزارش خبرگزاری‌ها مقامات هلندی ۶۹ اثر تاریخی گرانبها را از چند تاجر هلندی دریافت کردند تا به مقامات عراقی تحویل دهند. مقامات آمریکایی و پلیس بین‌المللی قبلا مقامات هلند را از محل این آثار در هلند باخبر کرده بودند.

پلیس بین‌المللی و بنیاد یونسکو، بازوی فرهنگی سازمان ملل متحد هشدار داده بودند که ده ها هزار قطعه از آثار باستانی عراق به شیوه غیرقانونی از کشور خارج شده، خرید و فروش آنها ممنوع است و کسی جز دولت عراق حق مالکیت آنها را ندارد.

الگویی برای سایر کشورها

به دنبال حمله نیروهای آمریکایی به عراق و اشغال این کشور در بهار سال ۲۰۰۳، بیش از ۱۵ هزار قطعه هنری از موزه‌های مختلف بغداد غارت شد.

تاراج موزه عراق باستان، که در حضور و زیر چشم سربازان آمریکایی صورت گرفت، یکی از رسوایی‌های بزرگی بود که انتقاد فراوانی برانگیخت. بسیاری از سازمان‌ها و مقامات فرهنگی، نیروهای آمریکا را متهم کردند که در حفاظت از بانک‌ها و چاه‌های نفت عراق کوشاست، اما در حفاظت از آثار فرهنگی عراق جدیت نشان نمی‌دهد.

به دنبال اعتراضات همه جانبه و با تلاش دولت عراق و همکاری سازمان‌های بین‌المللی، تا کنون حدود ۸۵۰۰ قطعه یعنی بیش از نیمی از این آثار به عراق برگشت داده شده است.

به گفته کارشناسان در میان قطعات مسروقه از عراق، آثاری هست که قدمت آنها به بیش از دو هزار سال می‌رسد. علاوه بر آثار عتیقه موزه‌ها، آثار بسیاری نیز در جریان حفاری‌های غیرقانونی در نواحی گوناگون عراق به سرقت رفته است.

بین‌النهرین، مهد تمدن

به گفته برخی از رسانه‌های عراقی، علاوه بر دلالان و تاجران آثار هنری، شماری از گروه‌های سیاسی افراطی نیز در تجارت آثار باستانی عراق دست داشته و از این راه مخارج خود را تأمین کرده‌اند.

بیشتر آثار مسروقه از موزه‌های عراق به تمدن‌های باستانی بابل و آشور برمی‌گردد. تاریخ‌نگاران، منطقه میان رودخانه‌های دجله و فرات معروف به "بین النهرین" را مهد تمدن دانسته‌اند.

به گزارش وزارت فرهنگ و علوم هلند، آثار باستانی عراق، نخست به مدتی کوتاه در هلند به نمایش گذاشته می‌شود و سپس به عراق ارسال می‌شود. سفارت عراق در هلند ضمن تشکر از مقامات هلندی، اظهار امیدواری کرده است که کشورهای دیگر نیز از این اقدام هلند پیروی کنند تا تمام آثار باستانی عراق به محل اصلی خود برگردد.

ghost197 - هلند - امستردام
اقا ان کجاش عراقی است؟؟؟؟ مربوط به زمان هخامنشیهاست. ایران ( پرشیا ) درست است که در ان زمان عراق فعلی جزوی از امپراطوری پرشیا بود. و مفد از دستش دادیم.ولی اگه چیزی از اینجور اثارهای تاریخی باید برگردد!!! به ایران است نه به عراق. تازه حالا نه. بعد از ازاد شدن ایران از دست این غاصبان.و اعلا این ملاهای دزد دومرتبه به پول نزدیکش میکنند.
یکشنبه 21 تیر 1388

guevara - سویس - زوریخ
ghost197 - هلند - امستردام
نه بابا؟!؟!؟!برج ایفل و اهرام مصر چی؟اونارو نمیخواین؟یه کم دیگه تلاش کنید دیوار چین هم دور از دسترس نیست!! ادامه بدهید به نتیجه میرسید...
یکشنبه 21 تیر 1388

ghost197 - هلند - امستردام
guevara - سویس - زوریخ
برج ایفل و احرام مصر ..ووووووو زیاد است شاید به امید بشر انها هم مال ایران شد. اول از کوچک شروع کنیم شاید بدها به بزرگترش رسیدیم. LOL
موفق باشی.
یکشنبه 21 تیر 1388

toba2 - انگلستان - لندن
guevara - سویس - زوریخ .. .درود بر شما جواب شما خوب وبه جا بود ...
ghost197 - هلند - امستردام ... عزیز مادر اگر وقت کردی کمی مطالعه کنی بد نیست که تاریخ وتمدن عراق هم بخوانی وباان اشنا شوی..

سرزمین ما بین النهرین یونانیان قدیم روی ان نامگذاری کردن به خاطر دو رودخانه دجله وفرات که دارد.واین سرزمین داری تمدن 7000 ساله است من جمله تمدن سومری .الاکدی .وبابلی .واشوری ودیگر تمدنها . واین تمدنها در اثر سقوط دولت اشوری در سال 612 از بین رفت .اولین کسانی بودن که خط میخی را اختراع کردن واولین کتیبه ای نوشته به صورت تصویری در سال3100 قبل از میلاد بود که تو این کتیبه لیست غذای جیره بندی شده برای سربازان خودشان روی ان نوشته شده . وان نوشته به دست سومریان نوشته بود وبعد از ان در سال 2400 قبل از میلاد به ان نوشته اعتماد کرده وان را به زبان الاکدی واشوری وزبان بابلی واین زبان .زبان سامی مثل زبان عربی وعبری رواج پیدا کرد.وکم کم به کشورهای همسایه مابین النهرین مثل زبان حطین وفارسی قدیم ادامه پیدا کرد.تا قرن 19 علماودانشمندان توانستن به راز ورمز ان دست پیدا کنند .ودرباره تاریخ ورزش فلک جادو وطلسم ولغت نامه وریاضی استفاده فراون ببرند ..ودر موزه لندن حدود 130000 کتیبه میخی وجود دارد.. این یک گزینه کوچک از تمدن وتاریخ بین النهرین بود . موفق باشی عزیز مادر
یکشنبه 21 تیر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.