قرار است کروبی بیانیه ای در زمینه هیات ویژه بررسی انتخابات ریاست جمهوری منتشر کند |
در پی تشکیل هیاتی از سوی شورای نگهبان، سخنگوی حزب اعتماد ملی گفته است که مهدی کروبی نامزد انتخابات ریاست جمهوری به شرطی که دو نفر از اعضای هیات عوض شوند و این هیات به تمامی شکایت های آنها رسیدگی کند، نماینده ای را برای حضور در این هیات معرفی خواهد کرد.
اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی به بخش فارسی بی بی سی گفت: "دو نفر از افرادی که از سوی شورای نگهبان معرفی شده اند، باید تغییر کنند چون مواضع آنها از قبل مشخص است و بی طرف نیستند. در حالی که اعضای هیات بررسی کننده مسائل انتخابات، باید بی طرف باشند."
آقای گرامی مقدم، نامی از این دو عضو هیات ویژه نبرده که از سوی شورای نگهبان معرفی معرفی شده اند.
سخنگوی حزب اعتماد ملی به شرط دیگری هم اشاره می کند و می گوید: "شورای نگهبان دائم تکرار می کند که ما برای شمارش آرا هیات تشکیل می دهیم در حالی که از 28 موردی که ارائه شده یکی هم بازشماری آراست. برای همین اگر به تمامی شکایت های رسیدگی شود، در آن صورت نماینده معرفی می شود."
شورای نگهبان روز جمعه پنجم تیر اعلام کرد برای جلب اعتماد نامزدهای معترض انتخابات ریاست جمهوری، "هیأتی ویژه" را برای بررسی روند انتخابات و بازشماری ده درصد آرا تشکیل داده است و نامزدهای معترض برای این هیات یک نفر نماینده معرفی کنند.
قرار است تا عصر امروز شنبه ششم تیر ماه نمایندگان نامزدها معرفی شوند اما تاکنون میرحسین موسوی و مهدی کروبی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری واکنشی رسمی نسبت به تشکیل این هیات نشان نداده اند.
آقای گرامی مقدم می گوید که چون می خواهیم در مسیر قانونی اعتراض مان را پیگیری کنیم از هر پیشنهادی که باعث شود انتخابات با بی طرفی کامل رسیدگی شود، استقبال می کنیم
سخنگوی حزب اعتماد ملی تاکید می کند که اگر هیات بی طرف که مورد قبول ما باشد و به تمامی اعتراض ها رسیدگی کند به هر نتیجه ای برشد، قبول می کنیم.
هیات ویژه شورای نگهبان
در هیاتی که شورای نگهبان برای بررسی انتخابات تشکیل داده است علی اکبر ولایتی وزیر خارجه سابق ایران، غلامعلی حدادعادل رئیس پیشین مجلس ، گودرز افتخارجهرمی، قربانعلی دری نجف آبادی دادستان کل کشور و وزیر سابق اطلاعات، محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس و محمد حسن رحیمیان نماینده آیت الله خامنه ای در بنیاد شهید در آن عضویت دارند.
قرار است این هیات با حضور نمایندگان معترض گزارشی از روند برگزاری انتخابات تهیه کند و ۱۰ درصد از صندوق ها نیز با حضور همین هیأت بازشماری شود.
پیش از این، محسن رضایی نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری نیز از تشکیل هیات بررسی انتخابات استقبال کرده ولی گفته است که در صورت حضور نمایندگان نامزدهای دیگر، برای این هیات نماینده می فرستد.
آقای رضایی در نامه ای به احمد جنتی دبیر شورای نگهبان تشکیل هیات ویژه را دیرهنگام توصیف کرده و گفته است: "(تشکیل این هیات) اقدامی پسندیده است که این جانب از آن استقبال کرده و نماینده خود را مشروط به حضور دیگران در آن شرکت می دهم."
آقای رضایی ابراز امیدواری کرده که آقایان کروبی و موسوی "با مشارکت و معرفی نماینده خود به هیات ویژه در جهت ابهامات و شبهات انتخابات و ایفای حقوق ملت، فرصت بوجود آمده را مغتنم شمارند."
واکنش به ترکیب هیات
اعضای 'هیأت ویژه' شورای نگهبان
- علی اکبر ولایتی - مشاور آیت الله خامنه ای
- غلامعلی حداد عادل - رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس
- گودرز افتخار جهرمی - عضو سابق شورای نگهبان
- قربانعلی دری نجف آبادی - دادستان کل کشور
- محمدحسن ابوترابی فرد - نایب رئیس مجلس
- محمد حسن رحیمیان - نماینده آیت الله خامنه ای در بنیاد شهید
انتخاب هیات ویژه بررسی انتخابات از سوی شورای نگهبان با واکنش هایی رو به رو شده است و برخی بی طرفی این هیات را زیر سئوال برده اند .
حسین موسوی تبریزی دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به خبرگزاری کار ایران گفته است: "برخی افراد معرفی شده برای هیات ویژه، بی طرف نیستند."
به گفته آقای موسوی تبریزی، پیشنهاد مجمع محققین و مدرسین هم این بود که "یک گروه بیطرف عادل باید وارد قضیه شود و امکان دارد که آقای موسوی با پیشنهاد اضافه کردن چند نفر به ترکیب هیات فعلی هم با همکاری با این هیات موافقت کند."
محمد رضا تابش نمایده مجلس و دبیر کل فراکسیون خط امام نیز ترکیب هیات ویژه شورای نگهبان را یک طرفه می داند و می گوید:" کاندیداها بر اساس احساس عمومی غالب بر جامعه مبنی بر بروز تقلب در انتخابات، اعتراض حامیانشان را پیگیری می کنند و به دنبال اقناع افکار عمومی هستند.
اعضای انتخاب شده برای این هیأت عمدتا به جناح اصولگرا گرایش دارند و برخی از آنها در روزهای اخیر در برابر وقایع بعد از انتخابات ریاست جمهوری موضع گرفته اند.
علی اکبر ولایتی، وزیر امور خارجه پیشین ایران و مشاور رهبر این کشور است. او یک روز پیش تر از پیشنهاد آقای موسوی و آقای کروبی برای ابطال انتخابات انتقاد کرده و تلویحا آنها را متهم کرده بود که خلاف تعهدی که در خصوص پایبندی به ولایت فقیه داده اند، عمل می کنند.
غلامعلی حدادعادل، رئیس پیشین مجلس و رئیس فعلی کمیسیون فرهنگی مجلس از حامیان نامزدی محمود احمدی نژاد در انتخابات بود.
گودرز افتخار جهرمی، حقوقدان و استاد دانشگاه و عضو پیشین حقوقدانان شورای نگهبان است.
قربانعلی دری نجف آبادی دادستان کل کشور و وزیر پیشین اطلاعات است. ستاد آقای موسوی هم در پیشنهاد خود برای تشکیل کمیته حقیقت یاب، حضور دادستان کل کشور را پیشنهاد کرده بود.
محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی است. او دو روز پس از انتخابات گفته بود که "سلامت انتخابات برای اهل نظر غیر قابل تردید است".
محمد حسن رحیمیان نماینده آیت الله خامنه ای در بنیاد شهید و امور ایثارگران است. او روز ۳۰ خرداد گفته بود: "افرادی که در انتخابات رأی نیاوردند به جای تمکین به راهکارهای قانونی، راهکارهای دیگری را مطرح کردند که موجب سوءاستفاده دشمنان شد".
8036 - ایران - اصفهان |
با سلام : این وسط دود این مساءل تو چشم مردم رفت هر چهار کاندیدا طبق برنامه هایی که از قبل به آنها داده شده بود به خوبی پیش رفتند و این وسط مردم سر کار بودند هیچ کس دلش به حال ملت نسوخته است اینها همه کثافت هستند ( دلمان به حال اون دانشجوهایی که از دستمان رفتند بسوزد و امید وارم که (آّه ) بابا و مامانهایی که دسته گلاشون را از دست دادند این رژیم کثیف و آقای موسوی که از این کار انصراف نداد را نابود کند ) حال میگوید پس چرا آقای موسوی آمد . من هم میپرسم چرا رد صلاحیتش نکردند. نباید رد صلاحیت میشود و یا انصراف میداد چون باید این ملت ( 40 )میلیونی را به پای صندوقهای رای هدایت میکرد تا بتوانند در تاریخ کثیف ( جمهوری اسلامی ) ثبت کنند . غیر از آقای موسوی کسی نمیتوانست این آمار را بالا ببرد و اگر این برنامه را اجرا نمیکردند بدترین آمار را در جمهوری اسلامی تجربه میکردند و از این میترسیدند که جمهوری اسلامی در دنیا ( خوار و زلیل ) گردد با آرزوی ارادی در ایران عزیزمان و آرامش برای خانواده های عزیز از دست داده |
شنبه 6 تیر 1388 |
|
habibollah - ایران - تهران |
رضایی که چندروز پیش خودشو فروخت واینم ازکروبی.
نفربعدی هم حتما موسویه.باباایناسرتاپایه کرباسن.
بیچاره ما ملت ایران که گیرچه جانورهایی افتادیم.
|
شنبه 6 تیر 1388 |
|
zheneral - ایران - اصفهان |
habibollah - ایران - تهران
عزیزم اگه یکی هم تا اخرش بمونه اون کروبیه. |
شنبه 6 تیر 1388 |
|
farhad-kn1982 - فرانسه - نانت |
جنگ زرگری!
اگر بارِ گران بودیم، «ماندیم!» / وگر نامهربان بودیم، «ماندیم!» * سریشِ ریشِ خلق الله گشتیم/از اوّل هم، چنان بودیم؛ «ماندیم!» *شریکِ دزدها؛ و بهرِ ملّت/رفیقِ کاروان بودیم؛ «ماندیم!» *برایِ رفتگانِ این جناحی/مسیحایِ زمان بودیم؛ «ماندیم!» * وطن، جزغاله شد از داغ خدمت(!) / که ما آتش به جان بودیم؛ « ماندیم!» *نه رأیِ "سبز" ، ما را کلّه پا کرد /
که خاطرجمع از آن بودیم؛ «ماندیم!» * به "هاله ی نور" ِ مصباحی فروزان / هماره، دُرفشان بودیم؛ «ماندیم!» * به عشق ِ "مجتبی" و "شیخ احمد" / مطیع ِ هردوان بودیم؛ «ماندیم!» * ز "محصولی" و "دانشجو" ، یقیناً /
قرین ِ امتنان بودیم ؛ «ماندیم!» *
به لطفِ زور ِ موسی چُمبه هامان /
هماره پرتوان بودیم، «ماندیم!» *
سبیل ِ جملگی شد چرب و چیلی /
که خود مدیونشان بودیم؛ «ماندیم!» * به جنگ زرگری مشغول؛ امّا / به دل همداستان بودیم؛ « ماندیم!» *
نهاده ملّتی را بر سر ِ کار / به شیطان همرهان بودیم؛ «ماندیم!» *
به غم هاشان، دمادم خنده کردیم /
که خود اصلِ غمان بودیم؛ «ماندیم!» * به نرمی کودتا کردیم و فارغ / ز قهر مردمان بودیم؛ «ماندیم!»
*********
بهتر است به جای "شورای نگهبان" بگوییم "شوربای نیرنگ باز"! امیدوارم هیچکدام از سه کاندیدا، نماینده ای را نفرستند تا این توطئه ی ضد ملّی و میهنی هم خنثی شوند! حتی اگر سه کاندیدا هم از حق خود بگذرند، مردم بازی خورده ی ما از حقشان نخواهند گذشت. |
شنبه 6 تیر 1388 |
|
bluestar - ایران - تهران |
8036 - ایران - اصفهان
((نباید رد صلاحیت میشود و یا انصراف میداد چون باید این ملت ( 40 )میلیونی را به پای صندوقهای رای هدایت میکرد تا بتوانند در تاریخ کثیف ( جمهوری اسلامی ) ثبت کنند ))
==========
دوست عزیز ! دولتی که به راحتی بدون شمارش آرا فقط اسامی را می نویسد و جلوی آن عدد می گذارد می تواند آرای به دست آمده را ضرب در 1000 کند. حضور مردم یک دستاورد خیلی مهم داشت و آن این بود که استبداد مطلق نظام را به نمایش گذاشت. اگر مردم در انتخابات شرکت نمی کردند الان هیچ کس از استبداد حرف نمیزد و اکثریت(و حتی شاید خود شما) می گفتند کاش در انتخابات شرکت کرده بودیم |
شنبه 6 تیر 1388 |
|
arta-aria mehr - ایران - تهران |
دوست عزیز habibollah این حرف رو نزنید چون همین که اینها تا به اینجا ایستادگی کردن و تونستن جلوی یک دولت دیکتاتور بایستند خود کار بزرگیست حالا وظیفه ماست که از اونها حمایت کنیم شما با این صحبتها به جز دلسرد کردن دیگران کاری نمیکنید اگه شما به عنوان یک مبارز این جور بگید وای به حال دیگران ،ما از اول با موسوی دست بیعت دادیم و تا آخرش هم باهاش هستیم این تازه اول راهه هنوز کشتهای ندادیم و کاری نکردیم از پا در آوردن این دولت دیکتاتور به زمان و صبر زیادی نیازمنده .پس از شما و تمام دوستان خواهشمندم که به مبارزه ادامه دهید اگر ما در این زمان کاری نکنیم دیگه هیچ وقت نمیشه کاری کرد.زنده باد ایرانی سبز.به یاد خون ندا. |
شنبه 6 تیر 1388 |
|