گردهم آئی حامیان میلیونی احمدی نژاد در تهران" عنوان اول روزنامه ایران است، جوان هم "احمدی نژاد در یک قدمی پیروزی" را در صدر عنوان های خود آورده، کیهان هم از "سونامی بی سابقه ملت کار را تمام می کند" خبر داده و رسالت در تیتر اول خود نوشته "پایینترین نرخ تورم در دولت نهم اتفاق افتاد".
"سیاه را در مقابل دوربین نشان میدهند و میگویند سفید است" تیتر اول روزنامه آفتاب یزد است که از قول میرحسین موسوی نقل شده، "بهره گیری از امکانات دولتی برای رسیدن به قدرت مصیبت بارست" عنوان اصلی ابرارست که از زبان عماد افروغ نماینده اصولگرای مجلس هفتم آمده است.
حیات نو با تیتر "تهـران سبـز پوش شـد"، دنیای اقتصاد با"چالش آماری با دولت"، سرمایه با عنوان "متوسط تورم دولت نهم ۵/۱۶ دولت هشتم ۵/۱۴ درصد" و یاس نو با "آمده ام چون احساس خطر کرده ام" صفحه اول خود را آراسته اند
"وزارت کشور برای مرحله دوم آماده می شود" عنوان اصلی خبر است و "پایان مناظره نامزدها آغاز تصمیم گیری مردم " تیتر جام جم.
مردم سالاری در سرمقاله خود مقاله میرحسین موسوی نامزد ریاست جمهوری را منتشر کرده که نوشته دروغگو همیشه سخنانش انسان را گمراه می سازد به طوری که خیلی از چیزهایی را که انسان دور می پندارد در اندیشه اش نزدیک و خیلی چیزهایی را که نزدیک می داند دور می نمایاند. دروغگو همیشه در مهلکه به سر می برد به طوری که هیچ گاه توانایی راستگویی را ندارد .
آخرین نخست وزیر جمهوری اسلامی از احادیث و روایات مذهبی استفاده کرده تا نشان دهد که دروغگو خودش بر این واقف است که دروغ می گوید و این را هم می داند که خداوند از دروغگویی او با خبر است اما باز هم بر این عمل قبیح خود ادامه می دهد.
کیهان در سرمقاله خود به چند تا از پیامک هائی اشاره کرده که این روزها بین مردم رد و بدل می شود و نوشته پنج شنبه گذشته، فردای مناظره سرنوشت، یکی اس ام اسی را قرائت کرد "اتوبان شهید احمدی نژاد بزودی... افتتاح می شود". اما یک هفته پس از آن ماجرا نه اس ام اس های طنز بلکه خبرهای واقعی به تواتر از زبان سردمداران برخی از همین احزاب گردن کلفت منتشر می شود که آشکارا می گویند احمدی نژاد باید به خاطر مناظره هایش، محاکمه شود، تحت تعقیب قرار گیرد، عدم کفایتش اعلام شود، رد صلاحیت و برکنار شود.
به نظر کیهان علت آن که افشاگری ها و افتراهای احمدی نژاد رییس جمهور در مناظره های تلویزیونی با مخالفت ها روبرو شده این است که او بعد چهار سال که مورد اتهام و تخریب و ترور شخصیت و فحاشی قرار گرفته بود، حالا به طور مستند گفته خودتان هستید؟! خب، تعارف چرا؟ بفرمایید باید او را سینه دیوار گذاشت و تیربارانش کرد. یا بمب در دفترش گذاشت و کارش را ساخت، درست مثل محمدعلی رجایی که بلد نبود با اهل فساد و نفاق کنار بیاید. احمدی نژاد گویا همین چهار سال را هم زیادی زنده بوده و رئیس جمهور مانده است.
سرمایه در سرمقاله خود راه پیمانی موسوم به موج سبز را که به نفع میرحسین موسوی در تهران برپا شد غافلگیرکننده خوانده و نوشته این از متغیرهایی بود که به سهم خود به برگزاری انتخاباتی سالم نیز یاری خواهد رساند زیرا اگر اندیشه مهار موج سبز با هر ابزاری هنوز حامیانی احتمالی داشته باشد با شنیدن غریو کرکننده موج سبز، آنان ناچار خواهند شد هزینه - فایده ای مجدد در محاسبات خود داشته باشند.
به نوشته این مقاله شرایط کشور در حال حاضر به گونه ای است که از تعداد طرفداران تحریم انتخابات کاسته شده است. در این میان، زنجیره انسانی سبز، تلنگری بود بر افرادی که برای رای دادن هنوز در تردید به سر می برند. اغلب چنین افرادی با مشاهده انبوه حاضران در موج سبز و اتحاد و نشاط آنان، ناخودآگاه متمایل خواهند شد تا با حضور در تعیین سرنوشت خود، از شهد گوارای مشارکت فعال سیاسی بهره مند شوند.
ایران روزنامه دولت در سرمقاله خود به صدا و سیما و مجری مناظره هایی رقیبان تاخته که چرا وقتی مهندس موسوی و کروبی رییس دولت را متهم به دروغگوئی می کردند به آنها تذکر نداده است.
ایران معتقدست که اظهارات آقایان موسوی و کروبی صرفاً در حد تخریب یک کاندیدا نیست بلکه مصداق بارزی از توهین و فحاشی به رئیسجمهوری اسلامی ایران است و حالا که دادستانی و قوه قضائیه نیز در قبال چنین رفتارهای زشتی سکوت کرده اما قطعاً بینندگانی که صحنههای این مناظره غیر علمی، غیر منطقی و هتاکانه را دیدهاند، بیکار نخواهند نشست و تمهیداتی برای پاسخگویی مناسب خواهند اندیشید.
آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشته در روزهای اخیر، چند موضوع به عامل چالش میان کاندیداهای ریاست جمهوری تبدیل شده و مردم را نسبت به صداقت یا خلافگویی بعضی از کاندیداها دچار ابهام کرده است.
به نظر این مقاله موضوع سخنرانی احمدینژاد در مورد هاله نور، ادعای وی در مورد نحوه استقبال شیراک از خاتمی، اظهاراتش در خصوص آغاز و اتمام برخی پروژههای نفتی در دولت نهم و ادعای مخالفان او در خصوص افتتاح همین پروژهها در زمان خاتمی، سوژههایی هستند که در روزهای اخیر مورد بهرهبرداری تبلیغاتی دو طرف قرار گرفته است. آگاهی نسبت به زوایای پنهان این سوژهها، قطعا بر شناخت مردم نسبت به کاندیداها اثرگذار است. بهترین مرجع برای شفافسازی این زوایا نیز صداوسیما میباشد که بدون تردید فیلمهایی از همه این سوژهها در اختیار دارد.
به نوشته سردبیر آفتاب یزد رسانهای که نام ملی بر آن نهاده شده است میتواند با شکستن سکوت خود، یک بار برای همیشه به مردم ثابت کند که چه کسی راست میگوید و چه کسی خدای نخواسته به دروغگویی متوسل شده یا گزارشهای غلط اطرافیان، او را به اشتباه انداخته است. شاید سکوت امروز صدا و سیما، تشویقهایی برای این رسانه را به دنبال داشته باشد اما آیا در روز "برافتادن پردهها" نیز برای این سکوت، پاسخی وجود دارد.
رسالت در سرمقاله خود ادعا کرده که از ماه ها قبل محمد خاتمی و میرحسین موسوی اساس تبلیغات خود را علیه دولت احمدی نژاد بر پایه دو موضوع استوار کرده بودند دروغ و فریب. حالا آقای کروبی هم به این کاروان پیوست علیرغم اینکه در جبهه دوم خرداد ما دو نامزد رقیب داشتیم با شعارهای متفاوت، اما در مناظره تلویزیونی آقایان موسوی و کروبی هیچ آثاری از مناظره و رقابت بین این دو نبود و ترجیعبند سخنان این دو متهم کردن رئیس جمهور به فریب و دروغ بود.
به نوشته این روزنامه هوادار دولت احمدینژاد در مناظره اول خود با مهندس میرحسین مدعی شد «جوانها بدانند بنده در برابر یک کاندیدا نیستم در برابر یک مجموعهای هستم لذا بنده در برابر موسوی نیستم بلکه سه دولت گذشته در برابر من است» شاید این ادعا کمی مبالغه و اغراق باشد اما منازعه دیروز آقایان موسوی و کروبی با احمدینژاد این ادعا را ثابت کرد.
رسالت در پایان نوشته ناظران و داوران مناظرهها در دموکراسیهای متعارف جهان معتقدند اگر کسی در مناظره عصبانی و خشمگین بشود قطعا بازنده انتخابات است. آقای موسوی در مناظره یکشنبه شب در حالی که حریف و رقیب او در برابرش نبود دامن از کف داد و با عصبانیت مطالبی گفت که بیتردید به نفع او و هوادارانش نبود.
علی اکبر قاضی زاده در اعتماد نوشته من هم چهارشنبه شب شاهد مناظره دو چهره سیاسی طراز اول کشورم بودم. اگر بخواهیم تعارف را کنار بگذاریم باید قبول کنیم آن نشست چیزی غیر از محاکمه جریان اجراییات ما در طول و عرض سه دهه نبود. مردم تازه فهمیدند یک نخست وزیر و دو رئیس جمهوری که در جمع ۲۴ سال اداره تمام امور قابل اداره کردن را برعهده داشته اند، همه سرگرم سامان دادن روز و روزگار شخصی خود و بستگان خود بوده اند.
به نوشته این مقاله می شود حرف های آقای رئیس جمهوری را دربست پذیرفت و نتیجه گرفت تمام آنچه در این سال ها دیدیم و شنیدیم ظاهر کار بوده و در پس پرده داستان های دیگری در جریان بوده است؟ اما این مناظره، یک دستاورد بی نظیر هم داشت؛ به میان کشیدن عملکرد همسران، فرزندان و بستگان حریفان. ما مردم مسلمان و شرقی همیشه تصور کرده ایم دعوا، یک خط غیرقابل عبور دارد و آن هم داخل کردن خانواده در درگیری هاست. باید سپاسگزار باشیم که این مانع اخلاقی را پشت سر گذاشته ایم. بالاخره یکی باید سرک کشیدن به اندرونی اهل سیاست را بنا می گذاشت.
|
|