بررسی روزنامه های صبح تهران، یکشنبه ۱۰ خرداد

بررسی روزنامه های صبح تهران، یکشنبه ۱۰ خرداد

تیترهای اول

"فرزند شهید را زندانی می کنیم و جشن سوم خرداد می گیریم" بخشی از گفته های تازه مهدی کروبی نامزد ریاست جمهوری است که آفتاب یزد آن را در تیتر اول خود نقل کرده، اعتماد "گزارش درگیری دانشگاه امیرکبیر" را در صدر اخبار خود آورده و اعتمادملی با تیتر "فتح پلی تکنیک به دست دانشجویان حامی کروبی" از همان مراسم گزارش داده است.

کلمه سبز این جمله محمد خاتمی را در تیتر اول خود نقل کرده "همه به موسوی رای می دهیم"، مردم سالاری از قول همین مقام نوشته "اگر موج مردمی شکل گیرد نمی توانند رای مردم را تغییر دهند"، حیات نو با "زنان در زمان رای گیری شهروند یک نمی شوند" جمله خانم رهنورد همسر این نامزد ریاست جمهوری را نقل کرده، سرمایه در عنوان اصلی خود خبر داده که " پروژه دولت خاتمی در فیلم تبلیغاتی به حساب دولت فعلی گذاشته شد" و فرهیختگان از "جدال لفظی وزرای دو کابینه" خبر داده است.

ابرار با تیتر "درباره پول های ناپاک گفتنی ها بسیار دارم" نظر رییس جمهور احمدی نژاد را در صدر گزارش های خود آورده، "حجم سنگین تهمت و دروغ علیه دولت در جریان است" از همین مقام عنوان رسالت است، روزنامه ایران در عنوان اصلی خود نوشته "تکاپوی انتخاباتی اوج گرفت" و "رقابت برنامه ها" تیتر اول جام جم است.

روزنامه جمهوری اسلامی از زبان هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته "دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ریشه عملیات تروریستی را بخشکانند" و کیهان به نقل از وزیر خارجه سابق روسیه در تیتر اول خود نوشته "ایران تصمیم گیرنده نهائی در خاورمیانه است".

گزیده مقالات

انفجار زاهدان

کیهان در سرمقاله خود نوشته انفجار بمب در زاهدان می تواند این پیام را برای ایران درپی داشته باشد که تهران پای خود را از مسائل امنیتی دو کشور همسایه شرقی خود خارج کند و میدان را برای وقوع تغییرات امنیتی مطابق برنامه آمریکایی ها باز بگذارد. این نکته مهمی است که از قضا اهمیت و ضرورت مراودات امنیتی سه کشور همسایه را کاملا نشان می دهد.

این مقاله چنین ادامه می یابد: با وقوع حادثه تروریستی در مسجد امیرالمؤمنین زاهدان ایران حق دارد رد پای تروریسم را در درون مرزهای پاکستان پیگیری کند و طبعا دولت پاکستان آمادگی همکاری در این زمینه را دارد. از این منظر ایران می تواند تلخی شهادت نزدیک به ۵۲ نفر و جراحت نزدیک به ۰۵ نفر از هم وطنان عزادار را با شیرینی ریشه کن کردن عوامل ترور در مرزهای شرقی کشور جبران نماید.

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته نباید این احتمال را دور از ذهن دانست که توطئه انفجار مسجد علی بن ابیطالب زاهدان و به شهادت رساندن ده ها نمازگزار و زخمی کردن عده ای از آنان درصدد مقابله با آثار سفر پربرکت رهبر جمهوری اسلامی به کردستان برآمده باشند.

به نوشته این روزنامه از توطئه گران هیچ بعید نیست که درصدد برآیند پاسخ آنچه در کردستان رخ داده است را در بلوچستان بدهند .

زمینه تغییر

علیرضا رجایی در اعتماد نوشته روزهایی که زمان زیادی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقی نمانده است، شاهدیم که برخی جریان های اصولگرا از نقد دولت ابراز نگرانی می کنند. این در حالی است که در مبارزه انتخاباتی نقد دولت موجود امری بدیهی است. اگر نقد در جناح رقیب صورت نگیرد، انتخابات بی معنا خواهد بود. لفظ انتقاد به هیچ وجه تخریب نیست و انتقاد جناح اصلاح طلب از دولت ربطی به انتخابات ۲۲ خرداد ندارد.

به نوشته این روزنامه نگار اصلاح طلب به نظر می رسد در صورتی که مشارکت مردم در این انتخابات بیش از ۵۰ درصد باشد زمینه پیروزی اصلاح طلبان فراهم می شود. هم اکنون به نظر می رسد رغبت برای تغییر در مردم وجود دارد اما این تغییر مانند دوم خرداد نیست. انتخابات الان با انتخابات دوم خرداد تفاوت دارد زیرا الان چهار کاندیدا به صحنه آمده اند و شدت قطبی بودن انتخابات نسبت به دوم خرداد کاهش یافته است.

علیه دولت خاتمی

رسالت در سرمقاله خود بدون توجه به عکس هایی که دیروز از دیدار شش سال قبل رییس جمهور سابق فرانسه با همتای ایرانی خود چاپ شده و بدون اشاره به پاسخ های مرکز مطالعات استراتژیک در مورد قراردادهای هسته ای سابق نوشته در دوره محمد خاتمی علی رغم رویه مردمسالار و تواضع وی در مقابل مردم اما عدم خودباوری و فقدان اعتماد به نفس برای کشور و مردم مشکل آفرین می شد. برخی اوقات عزت و اقتدار ملی نیز مانند قرارداد سعدآباد و یا سفر آقای خاتمی به فرانسه و استقبال سرد شیراک از وی مورد لطمه واقع گشت.

به ادعای سرمقاله رسالت در مقاله در چهار سال گذشته مردم شاهد حضور رئیس جمهوری در راس قوه مجریه بوده است که توانسته الگوی مدیریتی اصیلی، مرکب از تواضع و خودباوری را ارائه دهد. برآیند این الگو، کارآمدی و مقبولیت عمومی است که امروز هم در کارنامه عملکرد دولت و هم در نظرسنجی های مختلف از میزان محبوبیت احمدی نژاد مشهود است.

شعارهای انتخاباتی

عبدالله رمضان زاده در مقاله ای در اعتماد نوشته نامزدهای اصلاح طلب نباید به گونه یی شعارهای خود را مطرح کنند که مردم گمان کنند قصد فریب آنها را دارند. شعارهای کلی، انتزاعی و غیرقابل تحقق باعث فاصله گرفتن مردم می شود. به این ترتیب نامزدها باید به طرح برنامه های جزیی، ملموس و قابل تحقق بپردازند. چنانچه مهندس موسوی بارها در صحبت های خود اشاره کرده است که «من آمده ام بگویم شعارها یک شبه و دوشبه حاصل نمی شود».

به نظر سخنگوی دولت سابق کاندیداها باید برای بالا بردن سطح انتخابات و افزایش مشارکت مردم از شعارهای پوپولیستی دوری کنند. آنچه در انتخابات دوره دهم متمایز از انتخابات پیشین جلوه می کند، در یک صف قرار گرفتن کاندیداهای دیگر در مقابل رئیس دولت نهم است. در این میان باید بررسی کرد که چه عوامل و اشتراکاتی باعث این صف کشی شده است. یکی از دلایل این امر را می توان اتفاق نظر هر سه کاندیدا بر بحرانی بودن وضعیت کشور در عرصه های گوناگون و به ویژه عرصه اقتصادی دانست.

کمک به رقیبان دولت

یک روز بعد مقاله سخنگوی دولت در روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی که در آن تشکیل نشدن شورای پول و اعتبار را مطابق با قانون اساسی خوانده بود سردبیر آفتاب یزد همین رفتار سخنگوی چند شغله دولت را نشانه پاینبد نبودن دولت به قانون دانسته و نوشته این خود بهترین راهنما برای مردمی است که حساس هستند و می خواهند بدانند کدام نامزد انتخاباتی است که به قانون اعتنائی ندارد.

در پایان سرمقاله آفتاب یزد به طعنه آمده در واقع غلامحسین الهام شاهدی واقعی برای حقانیت اظهارات کروبی و موسوی ارائه نموده است تا هر کس تداوم وضعیت فعلی را به مصلحت نمی‌داند برپا خیزد و با رای خود تغییر دهد قضا را. پس درود بر الهام که در این مورد با اصلاح‌طلبان همراهی غیرارادی کرده و راه و چاه را به همگان نشان داده است!

آمار غیرواقعی

سرمایه در گزارش اصلی خود نوشته محمود احمدی نژاد نامزد انتخابات دهم ریاست جمهوری در بخشی از فیلم انتخاباتی خود که از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد، اعلام کرد: "دولت نهم در دوره فعالیت خود ۱۰۰ هزار پروژه را آغاز کرد و ۷۰ هزار پروژه را به اتمام رساند".

سرمایه بر این خبر افزوده اگر چهار سال فعالیت دولت نهم را برای این پروژه ها در نظر بگیریم ۱۴۶۰ روز یا ۳۵ هزار ساعت برای فعالیت در اختیار دولت بوده که اگر رقم ۷۰ هزار پروژه پایان یافته را تقسیم بر این تعداد ساعت کنیم به معنای آن است که اگر دولت حتی روزهای تعطیل کار کرده باشد و ۲۴ ساعت فعال باشد به طور متوسط هر دو ساعت یک بار یک پروژه را به اتمام رسانده است. و اگر صدهزار پروژه را مبنا قرار دهیم، طبق ادعای دولت ۵/۱ ساعت یک پروژه آغاز شده است.

سعید شیرکوند در سرمقاله روزنامه سرمایه نوشته در ماه های اخیر که به ایام انتخابات ریاست جمهوری نزدیک شده ایم رئیس دولت و همکاران ایشان بدون توجه به اثرات تخریبی، استناد به آمارهای غیرواقع بینانه و شکنجه اعداد برای نتیجه گیری های غیرواقع بینانه کرده اند که آسیب های جدی به سرمایه اجتماعی وارد کرده است.

به نوشته معاون سابق وزارت اقتصاد تنزل دادن مفهوم پروژه های اقتصادی تا اندازه ای که ساختن یک پل روستایی نیز به عنوان پروژه نام گیرد و افزایش بی منطق و غیرواقع بینانه حجم پروژه ها آنگونه که در سخنان انتخاباتی رئیس محترم دولت ذکر شده است، شرایطی را به وجود آورده که باید در آن تامل کنیم.

کارخانه ها کجاست

اعتماد ملی نوشته پس از آنکه علی‌اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن در پاسخ انتقادهای سلف خود اعلام داشت که ناکامی‌های دولت گذشته را بیان خواهد کرد اسحاق جهانگیری وزیر صنایع و معادن دولت اصلاحات خواستار مناظره با جانشین خود شد و تاکید کرد به زودی در نامه دوم خود به رئیس‌جمهور با استناد به آمارهای رسمی اعلام می‌کنم که وزارت صنایع و معادن در طول چهار سال گذشته چه کارنامه‌ای بر جای گذاشته است.

وزیرصنایع و معادن دولت پیشین به نوشته اعتمادملی با بیان اینکه آمارهای بسیاری از ناکامی‌های حوزه صنعت و معدن وجود دارد که می‌توان بدان استناد کرد، گفته وزارت صنایع و معادن باید اعلام کند که اگر در چهارسال گذشته کارخانه‌ای شروع شده درکجا بوده است؟ وزارت صنایع و معادن چرا ریز عملکرد خود را در این حوزه اعلام نمی‌کند و نمی‌گوید در چهار سال گذشته کدام کارخانه ‌یا واحد تولیدی به ثمر نشسته است؟

ادبیات سرقت شده

جعغر حامدی در سرمقاله مردم سالاری با عنوان ادبیات احمدی نژاد سرقت کردنی نیست نوشته برخی رسانه ها مهندس میرحسین موسوی را متهم به سرقت از صندوقچه جواهرات دکتر احمدی نژاد کرده اند و خواستار برگشت هر چه سریعتر آن ها شده اند و به همین جهت ما هم در جست و جو برآمدیم تا ادبیات خاص وی را پیدا کنیم.

برخی جمله هائی که سرمقاله مردم سالاری از رییس جمهور احمدی نژاد نقل کرده چنین است: منتقدان دولت از بزغاله کم فهم ترند! یا صهیونیست ها ۶۰ سال عادت کرده اند که زبان شان ۱۲ متر و گوش هایشان اندازه یک نخود باشد. اما وقت آن است که زبان شان قیچی و گوششان هم دراز شود. یا خطاب به مردم ساری گفته "اگر از استاندار ناراضی باشید، گوشش را می پیچانم و او را به پارکینگ می فرستم".

نویسنده این مقاله در پایان نوشته رئیس جمهوری آن قدر خاکی می شود که فراموش می کند رئیس جمهور است و گاهی حرارت پروژکتورهای سازمان ملل را جور دیگری تعبیر می کند!

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.