تحقیقات جدید حاکی از آن است که حفظ میزان قند خون بیماران دیابتی در حد افراد عادی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در آنها کاهش می دهد
بر اساس یک تحقیق جدید، کنترل بیشتر بر میزان قند خون در مبتلایان به بیماری دیابت، می تواند احتمال بروز مشکلات قلبی را در آنها کاهش دهد.
میزان گلوکز خون در افرادی که مبتلا به دیابت نوع دوم هستند، با وجود داروهایی که به آنها تجویز می شود، بالاتر از حد معمول و متوسط است.
محققان دانشگاه کمبریج در مطالعه ای که بر روی 33 هزار بیمار انجام شد، پی بردند که نزدیک کردن سطح گلوکز خون این بیماران به آنچه که در افراد سالم دیده می شود، می تواند تا 17 درصد احتمال حمله قلبی را در آنان کاهش دهد.
اما مسئولان موسسه خیریه دیابت بریتانیا هشدار داده اند اقداماتی که محققان دانشگاه کمبریج در مقاله خود در ژورنال پزشکی "لنست" به آن اشاره کرده اند، برای همه بیماران مناسب نیست.
پایین آوردن بیش از حد سطح گلوکز خون در بیماران سالخورده و ضعیفی که به دیابت مبتلا هستند، می تواند موجب سرگیجه شود، و حتی در موارد وخیم تر به بیهوشی آنها منجر شود.
با توجه به اینکه متخصصان هنوز در مورد کنترل شدیدتر میزان قند خون در بیماران دیابتی به نظر واحدی نرسیده اند، اعضای تیم تحقیقاتی دانشگاه کمبریج تصمیم گرفتند نتایج بدست آمده بر پنج پروژه را که به شکل خاص در همین زمینه انجام شده بود، مرور کنند.
در حال حاضر به بیش از دو و نیم میلیون نفر بیمار مبتلا به دیابت در بریتانیا توصیه می شود که میزان قند خون خود را در حدود 7 درصد نگاه دارند.
با این حال این تحقیق نشان می دهد بیمارانی که سطح قند خونشان را بین 4 تا 5 درصد حفظ می کنند (یعنی چیزی نزدیک به سطح قند خون افراد عادی)، در وضعیت بهتری نسبت به سایر بیماران دیابتی قرار دارند.
تنظیم قند خون در حد متوسط 6/6 درصد در بیماران دیابتی، علاوه بر آنکه از میزان حملات قلبی می کاهد، موجب کاهش 15 درصدی بیماری های قلبی هم در آنها می شود.
مطالعات پیشین جامع نبودند و باعث می شد که بیماران و پزشکان آنها در مورد فایده بخش بودن کاهش قند خون شک و شبهه هایی داشته باشند. با وجود اینکه هنوز نیاز به انجام تحقیقات بیشتری در این زمینه است، یافته های ما موید اهمیت بهبود میزان قند خون است. هرچند به این منظور علاوه بر تجویز دارو، باید در شیوه زندگی بیماران هم تغییراتی ایجاد کرد
دکتر کاسیک ری
محققان می گویند نتایج بدست آمده حاکی از آن است که از هر 200 نفری که در یک دوره پنج ساله تحت درمان قرار می گیرند، 3 نفر آنها دچار حملات قلبی نمی شوند.
دکتر "کاسیک ری"، رییس این تیم تحقیقاتی می گوید: "مطالعات پیشین جامع نبودند، و باعث می شد که بیماران و پزشکان آنها در مورد فایده بخش بودن کاهش قند خون شک و شبهه هایی داشته باشند. با وجود اینکه هنوز نیاز به انجام تحقیقات بیشتری در این زمینه است، یافته های ما موید اهمیت بهبود میزان قند خون است. هرچند به این منظور علاوه بر تجویز دارو، باید در شیوه زندگی بیماران هم تغییراتی ایجاد کرد".
اما دکتر "ویکتوریا کینگ" از موسسه خیریه دیابت بریتانیا در مورد نامناسب بودن این شیوه برای بعضی از بیماران دیابتی هشدار داده است: "موسسه دیابت بریتانیا به بیماران توصیه می کند که سطح گلوکز خونشان را در حدودی حفظ کنند که پزشک متخصص شان به آنها توصیه کرده است".
به گفته دکتر کینگ، این موضوع در دراز مدت، احتمال بروز مشکلاتی نظیر بیماری های قلبی، کلیوی، و سکته را کاهش می دهد و در کوتاه مدت نیز می تواند بروز هیپوگلیسمی (پایین بودن بیش از حد قند خون) را کاهش دهد.
|
|