توقف فعالیت ۳۰ درصد بازرگانان ایرانی در دبی و بازگشت به ایران

توقف فعالیت 30 درصد بازرگانان ایرانی در دبی و بازگشت به ایران

خبرگزاری آلمان در گزارشی با عنوان «دبی، زرق و برق خود را از نگاه بازرگانان ایرانی از دست داده» نوشت: "به گفته کارشناسان، حدود 30 درصد بازرگانان ایرانی از فعالیت های خود در دبی دست کشیده و به ایران بازگشته اند."
متن کامل این گزارش در پی می آید:

صدها کشتی بادبانی سنتی عربی موسوم به «dhow» در بندر دبی صف کشیده اند تا یک مسیر بازرگانی بسیار قدیمی و البته همچنان مهم را طی کنند: "مسیر دبی به ایران"

هر روز صبح زود، بازرگانان ایرانی را می توان در سواحل دبی در حالی مشاهده کرد که مشغول بار زدن کالاهای ساخت غرب به مقصد بندرعباس و بوشهر در ایران هستند.

به گفته حسین سلطانی نیا، یک مشاور وزارت بازرگانی ایران، روابط دوجانبه بین ایران و امارات در سال 2008 به رقمی بالغ بر 12 میلیون دلار رسید که از این مقدار، 2 میلیارد دلار سهم صادرات ایران به دبی و مابقی نیز سهم واردات این کشور از دبی بوده است.

در طول چند سال گذشته و همزمان با رشد سریع دبی، این شیخ نشین به مامنی برای بسیاری از تجار و بازرگانان ایرانی تبدیل شد، کسانی که به خاطر تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران ترجیح دادند از کشورشان بگریزند و به دبی بروند.

برآوردها نشان می دهد حدود 400 هزار ایرانی در امارات ساکن هستند که تقریباً معادل 10 درصد کل جمعیت این کشور است و به علاوه حدود 10 هزار شرکت ایرانی نیز در دبی فعالیت می کنند.

با این حال به گفته کارشناسان بازرگانی ایران و دبی، دست کم 30 درصد بازرگانان ایرانی به دنبال ترکیدن حباب بازار مسکن دبی و اثرات خردکننده بحران اقتصاد جهانی بر روی این شیخ نشین ، از فعالیت های اقتصادی در دبی دست کشیده و به ایران بازگشته اند.

گرچه این آمار رسمی نیست اما چند عضو شورای بازرگانی ایران و دبی در تهران به خبرگزاری آلمان گفته اند: از نگاه آنها این درصد، رقمی واقع بینانه است.

«اکبر» یکی از بازرگانان ایرانی است که قبلاً دارای مغازه ای در یکی از بازارچه های خرید دبی بود اما این مغازه را فروخت و به ایران بازگشت.

وی که خواست نام کاملش فاش نشود در این باره گفت: "اقتصاد دبی وابستگی زیادی به آمریکا دارد بنابراین هم تحریم ها و هم بحران جهانی یک علامت هشداردهنده برای ما ایرانی هاست تا در فعالیت های اقتصادی خود در دبی تجدیدنظر کنیم."

شورای امنیت سازمان ملل تاکنون سه قطعنامه شامل تحریم های مالی علیه ایران اعمال کرده و آمریکا نیز بارها بر متحد خود، امارات، فشار آورده تا فعالیت های تجاری و اقتصادی ایرانی ها در امارات به ویژه بانک های ایرانی فعال در این کشور را تحت نظر قرار دهد.

در این میان امارات تاکنون شیوه محتاطانه ای در پیش گرفته و از یک سو نه هشدارهای آمریکا را نادیده گرفته و نه از سوی دیگر اقدام به قطع کامل روابط با ایران کرده است.

یک واسطه ایرانی که امور بانکی تجار ایرانی در دبی را رتق و فتق می کرد می گوید: "در ارتباط با تحریم های اعمال شده باید گفت که همیشه راهی برای دور زدن آنها وجود داشته است اما ادامه وضعیت فعلی که طی آن ریسک تحریم ها و بحران اقتصادی هر دو برای بازرگانان ایرانی بسیار زیاد شده، دشوار است."

«مرتضی» یک کارشناس اقتصادی در تهران نیز که روابطی با دبی دارد می گوید: "شمار زیادی از ایرانی های فاقد ریشه های عمیق خانوادگی درامارات یا کسانی که فاقد بدهی های سنگین بانکی در این کشور هستند پیشتر دبی و سایر شیخ نشین ها را ترک کرده و به ایران بازگشته اند."

«اکبر»، بازرگان مذکور ، در خصوص دلایل بازگشت خود به ایران اضافه می کند: "در ابتدا ما مقداری پول را در بازار مسکن از دست دادیم و سپس با مشکلات فزاینده به خاطر تحریم ها روبرو شدیم. در نهایت بحث بحران اقتصادی در آمریکا پیش آمد و همه این دلایل موجب شد تا من و خانواده ام به ایران بازگردیم."

در پی ترکیدن حباب بازار مسکن دبی، ایرانی ها مثل دیگران متضرر شدند. گرچه از سال 2002 غیراماراتی ها اجازه خرید ملک و املاک در دبی را پیدا کرده اند اما گزارش یک موسسه مشاور املاک (Colliers) نشان می دهد در چهارماهه نخست 2009 قیمت خانه در دبی حدود 41 درصد سقوط کرده است.

منصور یک ایرانی 40 ساله که بیش از 10 سال است در دبی زندگی می کند می گوید: "من مشغول فعالیت های IT در دبی بودم و کاسبی خوبی هم داشتم اما بعداً فهمیدم که سایر ایرانی ها در بازار مسکن حدود 200 یا حتی 300 درصد سود می کنند و بنابراین تصمیم گرفتم تا بخشی از سرمایه ام را در این بازار سرمایه گذاری کنم."

در پی بروز این شایعه که خرید ملک در دبی می تواند ضامن اقامت بلندمدت در این شیخ نشین باشد (شایعه ای که بعداً تکذیب شد) خیلی از ایرانی های ساکن ایران نیز همچون منصور تصمیم گرفتند تا سرمایه خود را وارد بازار مسکن کنند.

سفارت ایران در ابوظبی بعداً به شهروندان خود هشدار داد که بازار ملک در دبی نه سودآور است و نه ضامن گرفتن اقامت.

با وجود چنین جو اقتصادی نیز دبی همچنان برای برخی ایرانی ها جذابیت دارد به طوری که «پروین» یک زن خانه دار 38 ساله در تهران می گوید: "در دبی به هر صورت کارهایی را می توان انجام داد که در ایران قادر به آن نیستیم."

سخنگوی یک آژانس گردشگری در تهران نیز معتقد است: "دبی، بخشی از ایران است و در اینجا (دبی) ایرانی ها احساس می کنند که در خانه خود به سر می برند."

payaam - ایران - تهران
«دبی» : محلی برای شکستن غرور پسر ایرانی و تن فروشی دختر ایرانی.
من به دوستان ساکن دبی پیشنهاد می کنم که بجای طرفداری از اون آشغالدونی که چشم هزاران ایرانی رو گریون کرده ، این گزارش «نیویورک تایمز» رو بخونید. (اگه سواد انگلیسی دارید) :
https://www.nytimes.com/2009/02/12/world/middleeast/12dubai.html?_r=1
حالا اگه خودتون در حال سقوط توی این چاه هستید ، لااقل چهار نفر دیگه رو با خودتون نکشید پائین.
هر چند که اکثر سرمایه گذاران ایرانی توی دبی ، عوامل نظام فاسد جمهوری اسلامی هستن که وظیفه دارن با گشایش اعتبار، تحریم ها رو دور بزنن. اینم چوب خدا واسهء خونخواران ولایت.
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

silvester - ایران - تهران
همه کلاهبردارهای پر سابقه و کسانی که مالشان را از حرام خوری جمع کرده اند و در ایران پرونده های کیفری دارند در دبی زندکی میکنند و اسم خود را بازرکًان کًذاشته اند!مال دزدی یه طوری باید از بین بره!!!حالا به ایران بر میکًردند و دوباره امار دزدی و کلاهبرداری در ایران افزایش مییابد!!!
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

yasamin22 - امارات - دبی
دبی بهترین جا برای زندگی کردن ایرانیاست.عالیه
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

hasrat-takey - انگلیس - بریستول
دبی بهترین جا برای خانواده و فامیلهای سران مملکت که می خواهند حال کنند و دفتر کار اونها هم برای خارج کردن افرادی که این نظام رو قبول ندارند و دختران ایرانی که دنباله ازادی هستند و در دام این افراد می افتند.
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

punisher - ایران - شیراز
با وجود رکود اقتصادی و با توجه به آرتیست بازی های اخیر ولیعهد امارات / خیلی سخت خواهد بود که دوباره امارات پا بگیره.
به این ایرانیهای مقیم امارات هم توصیه میکنم برگردن ایران و اینقدر با این تازیان پست / بده بسون نکنن.
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

btioc - کانادا - تورنتو
yasamin22 - امارات - دبی
برای تو عالیه. نه برای ایرانی های اصیل. من حتی حاضر نیستم برای گردش برم اونجا
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

sankari - فندلاند - تامپره
yasamin22 - امارات - دبی
اره واقعا مخصوصا برای کلاشها وطن فروشها وکلاهبردارهایی که توایران دستشون رو شده بهشت است وهمچنین برای کسانیکه تجارت دختر میکنند.
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

oldboy - انگلستان - لندن
مهمترین پوینت منفی زندگی تو دبی اینه که 100 سال هم اونجا باشن نمیتونن اقامت دایم بگیرن و به عبارت دیگه همیشه یه حالت موقتی و غیر مستقر دارن.الانم که وضع اقتصادی اونجا خراب شد و خیلیا میگن دیگه هرگز درست هم نخواهد شد.پس نتیجه دبی = فینیش.
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

علیرضا123 - المان - مونیخ
رشد و ترقی بیش از اندازه دوبی مرهون لطف و سیاست های اشتباه رژیم نحس جمهوری اسلامی است. آخوندکهای نادان با فشارها ، محدودیتها ، وضع قوانین ناپخته و من دراوردی عرصه را بر مردم شریف ایران تنگ کردند و مردم لاجرم به سرمایه گذاری و انجام فعالیت اقتصادی در دوبی شدند و نتیجه را که همه میدانند. فقر اقتصادی هم باعث شد سیل عظیمی از دختران معصوم ایرانی که تنها ثروتشان شرف و آبرو بود به لجنزار دوبی بروند و به خاطر چند درهم هر شب و هر ساعت را در آغوش عرب های بوگندو و حیوان صفت باشند. به خدای واحد قسم که تمامی آخوندکها و مسئولان مملکت شریک جرمند و گناه کار و انشاالله در بارگاه عدل الهی همشون روسیاهند.
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

yasamin22 - امارات - دبی
oldboy - انگلستان - لندن اتفاقا باید خدمتتون عرض کنم 80٪ شهروندان اینجا ایرانیانی هستند که بعد از مدتی اقامت دائم اینجا راگرفتن.همین دو ماه پیش یکی از دوستانم که پدرش پلیس بود شهروند امارات شدند.
پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1388

خروس - امارات - دبی
30٪ رفتن 40٪ اومدن روزانه ایرانی داره میاد.
yasamin22 - امارات - دبی
آره خیلی هم خوبه.فعلاخوش میگذره هر چی میخوان بگن.
sankari - فندلاند - تامپره
شما هم که انگار وطنتو فروختی
punisher - ایران - شیراز
گربه دستش به گوشت نمیرسه..
پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1388

tamara .s - انگلیس - لندن
شنیدم ابادان میخواد بشه بندر ازاد وهمه امکاناتو داره منجمله راه اهن فرودگاه بین المللی و دسترسی به ابهای گرم خلیج فارس فقط منتظرن اخوندا روشونو گم کنند انمو قع دبی کیلو چنده
پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1388

ashoor - ایران - تهران
من برای ایرانی هایی که در دبی زندگی میکنن ناراحت هستم امیدوارم با هوشیاری این دوره رو طی کنن . و زود خودشونو نبازن دوره ای رو یاد بیارن که قطعنامه پایان جنگ رو ایران قبول کرد و یکباره چه زلزله اقتصادی درست شد . اون موقع هم اونایی که حوصله نکردن تمام زندگیشونو باختن .
پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1388

valentain - ایران - آبادان
tamara .s - انگلیس - لندن
خدا از دهنت بشنوه . اما این اکبر کوسه مگه میذاره خوزستان به رونق قبل از انقلابش برگرده .
اول رفت کیشو آباد کرد بعد هم رفت با پسراش امارت رو آباد کرد
شنبه 2 خرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.