بررسی روزنامه های تهران؛ سه شنبه ۲۹ اردیبهشت

بررسی روزنامه های تهران؛ سه شنبه 29 اردیبهشت

تیتر های اول

"کسانی را روی کار بیاورید که راه امام را ادامه دهند" تیتر اول ابرار است که به نقل از گفته های رهبر جمهوری اسلامی در سفر به کردستان است، روزنامه جمهوری اسلامی، رسالت، صدای عدالت همین گزارش را در بالای صفحه اول خود نقل کرده اند.

"احمدی نژاد از قطع دست مافیای نفتی خبر داد" عنوان اصلی اعتماد است، و جام جم با تیتر "دست مافیای نفتی را قطع کردیم" به گفته های رییس دولت پرداخته اند و آفتاب یزد با عنوان "احمدی نژاد و سهمیه‌بندی بنزین ‌سال اول تا سال چهارم" گزارشی درباره عملکرد نفتی دولتی فعلی را نقل کرده است.

اعتماد ملی خبر داده که "احمدی نژاد طرح سهام نفت کروبی را کپی کرد" ایران روزنامه دولت همین موضوع را با تیتر "پرداخت سود نفت با اوراق مشارکت" از قول رییس دولت آورده و دنیای اقتصاد با عنوان بزرگ "توزیع سود نفت بین ایرانیان" همین خبر را منعکس کرده است.

حیات نو در تیتر بزرگ خود از "گسترش ماموریت گشت ارشاد" خبر داده که سرمایه از قول میرحسین موسوی نوشته "خسته ایم از این نابسامانی ها" و مردم سالاری از زبان همین نامزد انتخاباتی نوشته "وعده هایی می دهم که بتوانم به آن عمل کنم".

گزیده مقالات

روز ارتباطات

مردم سالاری در سرمقاله خود به مناسبت روز ارتباطات نوشته برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و پیش بینی مشارکت گسترده مردم، شیوه هایی که از طرف رسانه ها برای "ترغیب" مردم به مشارکت هر چه بیشتر در عرصه انتخابات انتخاب می شود و تکنیک های مورد استفاده رسانه ها برای "برجسته سازی" برخی رویدادها و به کار گیری نظریه هایی چون "نیازجویی مخاطب"، "وابستگی مخاطب"، "تحلیل محتوای اخبار" و گزارشهای خبری خاص انتخابات، و استفاده از "تکنیک روابط عمومی"، "مناظره های تلویزیونی" و بسیار وجوه دیگر از جمله مواردی است که فضای فعالیت را برای شکل گیری روابط عمومی سیاسی فراهم آورده است.

در دنباله این مقاله آمده در انتخابات دهم ریاست جمهوری ویژگیهایی پیدا کرده است که اقناع و پاسخگویی افکار عمومی بسیار مهم است و افکار عمومی باثباتی برای هیچ یک از نامزدهای احتمالی وجود ندارد، به همین جهت اجرای برنامه های ارتباطی موثر بصورت روزانه با توجه به افکار عمومی رابرای نامزدها اجتناب ناپذیر کرده است.

دانشجویان و انتخابات

اعتمادملی نوشته انتخابات در ایران پدیده‌ها و رویدادهای جدیدی را با خود به ارمغان می‌آورد که یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری نیز نشانه‌های این نوگرایی در اندیشه‌ها، دیدگاه‌ها و انتخاب‌ها به وضوح به چشم می‌خورد. شاید دو ماه قبل فضای گرایش‌های انتخاباتی در جبهه اصلاحات مبهم یا تکراری و سنتی بود و در حقیقت رویکرد، جریانات سیاسی، صرفا به اعتبار بخشی از افکار عامه مردم شکل می‌گرفت.

به نظر تحلیلگر اعتمادملی بعد از کناره‌گیری محمد خاتمی و ورود میرحسین موسوی برخی عناصر برجسته این گروه‌ها نیز به‌رغم تصمیم تشکیلاتی احزابشان به حمایت از آقای کروبی برخاستند اما گروه‌های سیاسی اصلاح‌طلب اولویت اول انتخاب را به رای‌آوری اختصاص دادند و ماندگاری اندیشه‌های اصلاح‌طلبی را در اولویت‌های بعدی منظور کردند.

به نوشته این روزنامه این هم پدیده جدید و اقدامی تازه بود، البته یک پارادوکس رخ داده و قاعدتا آثار و نتایج مختص خود را نیز بر جا خواهد گذاشت، اما بخش عمده هواداران اصلاحات که ریشه در جنبش دانشجویی داشته و دانشجویان بودند که پایه‌گذار حرکت عظیم دوم خرداد را پی‌ریزی کردند، در این انتخابات نیز فارغ از اینکه گروه‌های اصلاح‌طلب به کدام سو جهت‌گیری می‌کنند با صبوری به نظاره نشستند و معیار و میزان انتخاب خود را صرفا در چارچوب آرمان‌های اصلاح‌طلبی کاملا پوشانیده است.

نظرسنجی ها

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته بازار شایعات مربوط به نظرسنجی ها این روزها داغ است نتایج تازه ترین نظرسنجی ها در 30 مرکز استان نشان می دهد محمود احمدی نژاد همچنان بیش از 50 درصد آرا را به خود اختصاص داده و آرای دیگر نامزدها هم طی 3 هفته تقریبا هیچ رشدی نداشته است.

این روزنامه در عین حال خبر داده براساس نظرسنجی دیگری که توسط یک نهاد دانشگاهی دولتی در استان قم صورت گرفته محمود احمدی نژاد و میرحسین موسوی هر کدام 30 درصد از کل آرا کل افراد مورد سئوال در این نظرسنجی را به خود اختصاص داده اند.

به نظر روزنامه جمهوری اسلامی این تفاوت ها نشان می دهد نظرسنجی ها هم جناحی شده اند!

اعتمادملی نوشته براساس گفته دبیر فراکسیون اقلیت مجلس به این نتیجه رسیده که در نظرسنجی‌ها محمود احمدی‌نژاد رکورددار آرای منفی در انتخابات ریاست جمهوری است و عدم حمایت چهره‌های شاخص اصولگرا از احمدی‌نژاد شاهد آن.

به نوشته این روزنامه تابش با ابراز نارضایتی از شرایط نامساوی تبلیغاتی اصولگرایان و اصلاح‌طلبان درانتخابات ریاست‌جمهوری بر ضرورت تضمین سلامت انتخابات برای جلب اعتماد مردم به حاکمیت تاکید کرده و گفته فضای انتخاباتی در چند روز گذشته فضای سردی بود. البته نمی‌خواهم الان دلایل این سردی فضا رابیان کنم ولی دلایل متعددی دارد از جمله این که در هر صورت انتظار می‌رود گروه‌ها و جناح‌ها به ویژه رسانه ملی بیشتر به انتخابات بها بدهند.

انتخاب رییس مجلس

شهراد اثنی عشری در گزارشی در صدای عدالت نوشته در پی اصرار نمایندگان حامی دولت برای اعلام حمایت رسمی از کاندیداتوری محمود احمدی‌نژاد، فراکسیون اصول‌گرایان مجلس در آستانه انتخابات بار دیگر دچار اختلاف نظر و درگیری‌های سیاسی شد و ‏علی لاریجانی رئیس مجلس که تاکنون از درخواست نمایندگان فراکسیون رایحه خوش خدمت مبنی بر حمایت از نامزدهای احمدی‌نژاد خودداری کرده و معتقد است مجلس در این مورد نباید وارد مصدایق شود، باردیگر مورد هجمه و تهدید طرفداران دولت قرار گرفت.

گزارشگر صدای عدالت اظهار نظر کرده روی سخن اصولگرایان حامی دولت که می گویند برای گزینه بعدی ریاست مجلس هنوز تصمیم‌گیری نکرده ایم با لاریجانی است. ‌او را تهدید می کنند که اگر از احمدی‌نژاد حمایت نشود، در انتخابات هیأت‌رئیسه مجلس که خرداد ماه برگزار می‌شود، از ریاست وی بر مجلس حمایت نخواهند کرد.

سهام نفت

سعید لیلاز در سرمقاله سرمایه نوشته جدیدترین قول آقای احمدی نژاد مبنی بر پرداخت سود درآمدهای نفتی به ایرانیان مقیم داخل و خارج از کشور، از نظر عرف حسابرسی در زمره "سود موهوم" به شمار می آید.متاسفانه ظرف چهارسال گذشته مجموعه سیاست های اقتصادی دولت نهم به گونه ای طراحی و اجرا شده است که اکنون در پایان چهارسال ضیافت بزرگ و بی همتای نفتی، اساساً درآمدی برای توزیع بین ایرانیان وجود ندارد.

به نوشته این اقتصاددان به علت عدم سرمایه گذاری کافی، در چهار سال گذشته میزان صادرات نفت ایران در سراسر امسال حداکثر به اندازه 43 سال پیش یعنی معادل 700 میلیون بشکه خواهد بود. اگر فرض کنیم متوسط قیمت نفت صادراتی ایران به ازای هر بشکه نفت خام در سراسر امسال معادل 50 دلار باشد با حداکثر درآمد ارزی کشور 35 میلیارد دلار خواهد شد.

سرمقاله سرمایه نتیجه گرفته اگر تمام این درآمد نفتی نیز به بودجه عمومی دولت برای امسال اختصاص داده شود؛ بین 25 تا 30 میلیارد دلار کسری بودجه امسال دولت خواهد بود.بنابراین در سال 1388 حتی با فرض اینکه متوسط قیمت نفت صادراتی ایران به ازای هر بشکه نفت خام به 70 دلار هم برسد؛ اساساً سود مازادی در کار نخواهد بود که در میان اقشار ایرانیان داخل یا خارج از کشور توزیع شود.

محمدصادق جنان صفت در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته شهروندان ایرانی به دلیل توزیع نابرابر قدرت، در برابر دولت همواره یک تابع کامل به حساب می‌آیند و آهنگ کسب و کار و معیشت خود را با ساز دولت، کوک می‌کنند. چرا چنین تعاملی پدیدار شده است؟ پایدار ترین و نیرومندترین عاملی که موجب نامتوازن و نامتعادل شدن قوای میان این دو نهاد شده است، مالکیت مطلق دولت بر سهام شرکت‌های بزرگ نفت و گاز و درآمد حاصل از فروش آنها است.

به نوشته این اقتصاددان اصلاحات سیاسی و اقتصادی در ایران یک شاهراه دارد و آن انتقال مالکیت سهام شرکت‌های مالک نفت و گاز و سایر بنگاه‌های بزرگ به شهروندان است همان که از سوی دکتر مسعود نیلی، یکی از برجسته‌ترین اقتصاددانان ایرانی چند ماه پیش منتشر شده و تا امروز جامع‌ترین و کامل‌ترین طرح برای رسیدن به آن هدف است.

در ادامه این مقاله آمده مقبولیت سیاسی و اقتصادی طرح انتقال مالکیت سهام نفت از دولت به شهروندان، اکنون روندی فزاینده را تجربه می‌کند. دو کاندیدای مطرح حاضر در جریان انتخابات 22 خرداد ماه آن را پذیرفته‌اند. در صورتی که دیگر کاندیداهای حاضر نیز طرح را بپذیرند، اجرایی شدن آن قوت بیشتری خواهد گرفت.

رنگ و بوی نفت

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشته پاسخ مستقیم محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور و غلامحسین نوذری وزیر نفت به اظهارات بیژن زنگنه، بحث بر سر اوضاع صنعت نفت کشور در چهار سال گذشته وارد فاز جدیدی شد چرا که علاوه بر معاون وزیر نفت و برخی کارشناسان نفتی که به اظهارات بیژن زنگنه وزیر نفت واکنش نشان دادند اکنون محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور و نوذری وزیر نفت هم به دفاع از خود وارد صحنه شده اند تا انتخابات ریاست‌جمهوری بیش از پیش رنگ و بوی نفتی به خود بگیرد.

به نوشته گزارشگر دنیای اقتصاد از یک سو وزیر اقتصاد گزارش دیوان محاسبات را در مورد ناپدید شدن یک میلیارد دلار از درآمدهای نفتی نادرست خواند و در سوی دیگر نوذری وزیر نفت اعلام کرد که برخلاف گفته‌های آقای زنگنه دست کم 66میلیارد دلار سرمایه خارجی در صنعت نفت جذب کرده‌ایم. محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور هم به کسانی چون زنگنه حق داد که آمارهای دولت را باور نکنند، چرا که پیشرفت‌ها این قدر زیاد بوده است که برای مخالفان قابل باور نباشد.

اوباما در مسیر بوش

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به دولت باراک اوباما تاخته که چرا با عقب نشینی و تصمیم جدید خود مانع افشای ابعاد شکنجه در زندانهای عراق و افغانستان شده فعالان حقوق بشر و گروههای مبارزات را فریب داده اند و تازه ترین تصمیم اوباما احیای به اصطلاح دادگاه های ویژه نظامی و از سرگیری بازجوئی ها تحت عنوان محاکمه زندانیان گوانتانامو است

به نوشته این روزنامه فعالان حقوق مدنی و گروههای حقوق بشر در این زمینه تصمیمات اوباما را اقدامی در جهت احیای روال سیاه گذشته می دانند و قویا علیه آن به مخالفت برخاسته اند. و محرز است که شعارهای انتخاباتی اوباما صرفا برای فریب افکار عمومی بوده و او تلاش کرده است چهره تازه ای از آمریکا به تصویر بکشد ولی در پشت نقاب تغییر همچنان آمریکا درصدد احیای رفتار خود در تمامی زمینه ها بوده و در این مقوله تاکنون از 4 محور اوباما در مسیر بازگشت به دوران بوش به پیش می رود.

shadi_re - ایتالیا - فلورانس
خیلی ممنون از سرویستون
سه‌شنبه 29 اردیبهشت 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.