مرور روزنامه های تهران؛ دوشنبه ۲۸ اردیبهشت

مرور روزنامه های تهران؛ دوشنبه 28 اردیبهشت

تیترهای اول

درگذشت آیت الله بهجت تیتر اول روزنامه های متعدد تهران است، ایران، جام جم و ابرار از آن جمله اند.

روزنامه جمهوری اسلامی با تیتر "پیشرفت و عدالت گفتمان دهه چهارم" تازه ترین اظهار نظر آیت الله خامنه ای را نقل کرده و رسالت از همین سخنرانی در صدر گزارش های خبری خود نوشته "برخی از طرح جنایات صهیونیستها در مجامع جهانی شرمنده می‌شوند".

اعتماد با تیتر "لاریجانی برای دومین بار تهدید به برکناری شد" همان گزارشی را مهم ترین خبر امروز خود قرار داده که دنیای اقتصاد با عنوان "مناظره داغ نفتی کلید خورد" بالای صفحه اول خود آورده، از سوی دیگر سرمایه با تیتر "لغو مصوبه دولت توسط لاریجانی" از گوشه ای دیگر از مقابله مجلس با دولت خبر داده است.

"اصلاح طلبان متوجه باشند می خواهند زیر پایمان خربزه بیندازند" تیتر آفتاب یزد از زبان محمد خاتمی است، حیات نو از زبان همین مقام نوشته "با میرحسین می توان پیروز شد"، مردم سالاری همین گزارش را با عنوان "میرحسین درد مردم و کشور را خوب می فهمد" منعکس کرده و صدای عدالت گزارشی را با تیتر "تیرهای تخریب به سوی میرحسین" در بالای صفحه اول خود نقل کرده است.

گزیده مقالات

قدرت ایران

روزنامه جمهوری اسلامی با استناد به گفته های رهبر جمهوری اسلامی که از قدرت امروز ایران سخن گفته نوشته امروز اگر رئیس جمهور آمریکا سراسیمه نماینده ویژه به تل آویو می فرستد تا پیام او را در کابینه آن کشور بخواند و سران این رژیم را از حمله به ایران برحذر دارد به این دلیل است که او با تجربه 30 سال گذشته و برخوردهای ناکام اسلاف خود با ملت ایران مواجه است و به درستی میداند که در افتادن با این ملت نتیجه ای جز شکست ندارد.

به نظر این روزنامه سران اسرائیل باید از تجربه جنگ 33 روزه لبنان که افسانه شکست ناپذیری ارتش این رژیم را باطل کرد عبرت بگیرند . آن ها با اطلاعاتی که از قدرت رزمی ایران دارند بعید است هوس تعرض به ایران را کنار نگذارند و به تعبیر البرادعی خود را در برابر « توپ آتشین غول پیکر » قرار دهند

تعطیل یاس نو

جعفرگلابی در مقاله ای در اعتماد با تاکید بر این که توقف انتشار روزنامه "یاس نو" آن هم بعد از یک شماره برای فضای انتخاباتی کشور خبر خوشایندی نیست نوشته هر انتخاباتی که فرا می رسد بهار فعالیت های سیاسی و مطبوعاتی هم آغاز می شود و بی تردید از آمد و شد همین بهاران شعور و آگاهی سیاسی مردم و فرهنگ زیستن جمعی بالا می رود.

به نوشته این مقاله خبر توقیف یک روزنامه مثل برق و باد در همه جهان خصوصاً در محافل رسانه یی و سیاسی می پیچد و انواع و اقسام برداشت های متفاوت و بعضاً متضاد را برمی انگیزاند، عده یی آن را ناشی از اقتدار توقیف کنندگان می دانند و عده یی برداشت وجود بحران از آن می کنند.

گروه های خودسر

صدای عدالت در سرمقاله خود نوشته یادآوری دوران پیش از اصلاحات و اوایل روی کار آمدن خاتمی، خاطرات تلخی را از به هم ریختن مراسم ها و کتک خوردن جوانان و... به اذهان متبادر می کند اما کم کم با پیش رفتن گفتمان اصلاح طلبی و رسیدن جریانات سیاسی به یک عقلانیت نسبی، حملات گروه های فشار خودسر که ظاهرا از جایی فرمان نمی گرفتند و به جایی نیز پاسخگو نبودند فروکش کرد.

به نوشته این مقاله در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر به طور جسته و گریخته شاهد تحرکات این گروه های خودسر هستیم. گروه هایی که گفتگو و تعامل مدنی را بر نمی تابند و صرفا با زبان زور سخن می گویند و کاری جز حضور در تجمعات مسالمت آمیز و بر هم زدن آنها ندارند. این اعمال یک پیام دارد و نشان می دهد خیزش مجدد موج اصلاح طلبی افرادی را که زبان منطق را نمی دانند نگران کرده است.

رای نداده ها

محسن مخلمباف در مقاله ای در اعتمادملی نوشته منتقدین خاتمی صفر و صدی‌ها بودند. آنها که می‌گفتند: چون خاتمی ما را به صددرصد خواسته‌هایمان نرساند،پس به هیچ درد نمی‌خورد. آنها چون به صدی که می‌خواستند در دوره خاتمی نرسیدند،پس انتخابات را تحریم کردند و به موقعیت صفر احمدی‌نژادی در 4 سال گذشته رسیدند.

به نوشته این فیلمساز اکنون دوباره یک فرصت دیگر است که می‌تواند بر تاریخ ایران، حداقل 4 سال و حداکثر خدا می‌داند تا کی! اثر کند. آنها که پای صندوق نمی‌روند، سهم خود را از وضعی که بعدا پیش می‌آید، فقط در خیال خود کم می‌کنند و می‌خواهند اگر دوباره وضع صددرصد مطلوبی پیش نیامد، بگویند:‌ای بابا! تقصیر ما نبود. ما که اصلا در انتخابات شرکت نکردیم.

در ادامه مقاله مخملباف که روزنامه های مختلف آن را چاپ کرده اند آمده شرکت نکرده‌ها، نقش بیشتری در انتخاب احمدی‌نژاد داشتند تا شرکت کرده‌ها. احمدی‌نژاد از رای‌هایی که به صندوق ریخته شد، بر سر کار نیامد. او از فرصت رای‌هایی که من و تو به صندوق نریختیم،پیدایش شد. آمار نشان می‌دهد ماهایی که در دور دوم قهر کردیم وپای صندوق‌ها نرفتیم، تعدادمان از آنها که به احمدی‌نژاد رای دادند، بیشتر بود.

پیام مشترک نامزدها

مرتضی مبلغ در اعتماد نوشته شعارهای انتخاباتی کاندیداهای رقیب احمدی نژاد که دو نفر آنها از جبهه اصلاحات و یک نفر آنها از جریان اصولگرا برخاسته است، نشان می دهد این کاندیداها هدف مشترک دارند و مهم ترین نقطه اشتراک آن ها برون رفت از وضعیت نامطلوب فعلی است.

معاون سابق وزارت کشور در این مقاله نوشته بازگشت عقلانیت و برنامه ریزی و حاکم شدن سیاست های منطقی از نکات دیگری است که کاندیداها بر آن اتفاق نظر دارند. به ویژه بازگرداندن یا بازسازی نهادها و سازمان هایی که در دولت نهم دچار انحلال شده است از برنامه های مهمی است که کاندیداها به آن توجه ویژه یی داشته اند. اما تفاوت ها در شعارها و برنامه های کاندیداها زمانی نمود واقعی می یابد که نامزدها رسماً به اعلام برنامه های خود بپردازند.

الگوی دولت اسلامی

رسالت در سرمقاله خود نوشته با پیروزی انقلاب اسلامی دولت سازی در ایران وارد مرحله جدیدی شد. ناکامی ها و شکستهای این فرایند در سلسله های قاجار و پهلوی روشنفکران انقلابی را به تجدید نظر در روند دولت سازی در ایران واداشت. پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام اسلامی به طور خود به خود فضای اجتماعی و سیاسی کشور را مهیای تشکیل یک دولت اسلامی نمود.

صالح اسکندری در این مقاله تاکید کرده هر چند دولت اسلامی هنوز جایگاه درخور توجهی پیدا نکرده و بیشتر شبیه یک آرمان نظری است اما عموم مسلمانان و به خصوص ملت انقلابی ایران معتقدند که مفهوم دولت اسلامی یک ما به ازای عینی و واقعی دارد که در هر عصر و مکان به فراخور مقتضیات امکان حدوث و تکامل دارد.

یک میلیارد گم شده

موید حسینی صدر در سرمقاله سرمایه نوشته در آخرین جلسه کمیسیون انرژی مجلس و دیوان محاسبات تمامی گزارشات ارائه شده از سوی بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، خزانه داری کل کشور و همچنین وزارت نفت مورد بررسی قرار گرفت اما در تمامی این گزارش ها نکات مبهمی وجود داشت.

به نوشته منشی کمیسیون انرژی مجلس در گزارش های ارائه شده از سوی نهادها هر کدام با استدلال های خود سعی در اثبات گزارش خود داشتند که با بررسی های صورت گرفته نهایتاً دیوان محاسبات با توجه به استدلال های خود و ابهامات موجود در گزارش ها، تخلف را محرز دانست و قرار شد پرونده یک میلیارد دلار واریز نشده به خزانه مراحل قانونی خود را طی کند.

بهمن آرمان اقتصاددان به نوشته سرمایه گفته است ایران یازدهمین تولیدکننده میوه جهان است اما دولت نهم با صفر کردن تعرفه واردات، موجب زیان تولیدکنندگان صنایع غذایی و کشاورزان شد.

به گفته این استاد دانشگاه صنایع دیگر نیز مانند فولاد نیز با آسیب های فراوانی مواجه شد و طی این دوره نه تنها قرارداد مناسبی برای افزایش تولید بسته نشد بلکه به دلیل عدم پرداخت به موقع بودجه و تسهیلات بانکی، اغلب پروژه ها زمینگیر شد و دولت نیز با کاهش شدید تعرفه واردات موجبات زیان تولیدکنندگان بخش خصوصی فولاد را فراهم کرد. در دیگر بخش های صنعتی مانند مس، آلومینیوم، سیمان و پتروشیمی هم قرارداد قابل توجهی بسته نشده.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.