کبرا نجار ، زنی که از سنگسار رهید

کبرا نجار ، زنی که از سنگسار رهید

مریم کیان ارثی , وکیل کبرا نجار

هفته گذشته کبرا نجار مادر ۴۷ ساله‌ای که به جرم معاونت در قتل همسر و زنای محصنه، ۱۳ سال از عمرش را در حبس گذراند، با وساطتت رئیس قوه قضائیه و رأی کمیسیون عفو و بخشودگی این قوه از مجازات سنگسار رهایی یافت.

کبرا نجار که در ۳۳ سالگی بازداشت و متهم شد در دفاع از خود گفته است که «همسر معتادش برای امرار معاش و سرپرستی از فرزندانش، او را به تن‌فروشی وادار می‌کرده و وقتی او از تن‌فروشی سر باز می‌زده شوهرش او را تنبیه‌بدنی می‌کرده است»، تا اینکه سرانجام یکی از مشتریانی که همسرش برای او برگزیده بود با اطلاع کبرا، همسرش را می‌کشد. کبرا به دلیل شرکت در ارتکاب جرم و نیز به دلیل زنای محصنه و پنهان کردن جرم، محکوم به هشت سال حبس و سنگسار می‌شود.

اما او پس از سپری کردن هشت سال دوران محکومیت خود، تا روز هشتم اردیبهشت سال جاری که از زندان آزاد شد پنج سال دیگر نیز در زندان منتظر روشن شدن تکلیفش بود و نمی‌دانست که سنگسار می‌شود یا خیر؟

تا اینکه بالاخره این وکیل کبرا نجار بود که توانست رئیس قوه قضاییه را متقاعد کند که موکلش مستحق سنگسار نیست. مریم کیان‌ارثی وکیل دادگستری در تهران در برنامه گفت‌وگوی ویژه رادیو فردا، در این مورد توضیح می‌دهد.

رادیو فردا: خانم کیان‌ارثی، ممکن است به اختصار در مورد دلیل محکومیت خانم نجار، توضیح دهید؟

مریم کیان‌ارثی: ایشان به اتهام معاونت در قتل همسرشان و زنای محصنه در سال ۷۶ بازداشت شده و محکوم به تحمل هشت سال حبس و سنگسار می‌شوند.

چه اتفاقی افتاد که باعث نجات ایشان از سنگسار شد؟

ایشان مدت هشت سال حبس خود را سپری کرد و حدود پنج سال هم مازاد بر آن ، در انتظار اجرای حکم سنگسار بود . من در سال ۱۳۸۶ وکالت ایشان را پذیرفتم . تمام آراء قطعی شده بود و فقط یک راه وجود داشت و آنهم (توسل به) کمیسیون عفو و بخشودگی بود که سه بار این تقاضا مطرح شد و هر بار کمیسیون عفو و بخشودگی این تقاضا را رد کرده موافقت نکرد.

من در ملاقات حضوری با رئیس قوه قضاییه داشتم توانستم عفو موردی ایشان را بگیرم و در نهایت درخواستشان به کمیسیون عفو و بخشودگی ارسال شد و خوشبختانه این بار کمیسیون عفو و بخشودگی در روز ۲۲ بهمن ماه سال ۸۷ با این امر موافقت کرد و تا مراحل اداری این امر طی شد ایشان در روز هشتم اردیبهشت سال جاری از زندان آزاد شدند.

خانم کیان ارثی، شما در ملاقاتی که با آیت‌الله شاهرودی داشتید چه مسائلی را مطرح کردید که منجر به تصمیم ایشان برای بخشیدن حکم سنگسار شد؟ و دستور عفو خانم نجار را صادر کردند؟

در لایحه‌ای که من ارسال کرده بودم شرح حال زندگی ایشان را نوشته بودم. این متهم مورد خاصی بود. چون همسرش او را به مدت ۱۲ سال وادار به تن‌فروشی کرده بود و این متهم به علت شرایط خاصی که داشت و اینکه هیچ مفری (برای رهایی از این شرایط ) نداشت و علی‌رغم اینکه دو بار هم از همسرش جدا شده بود اما با تهدید همسرش مبنی بر اینکه از دخترهایشان هم سوء استفاده خواهد کرد، ایشان دارای دو فرزند دختر و دو فرزند پسر هستند، او را به زندگی بازگردانده بود.

در نهایت این متهم برای نجات از مخمصه‌ای که در آن قرار داشت مجبور به همدستی با شریک جرمش شد و از آنجایی که موردش یک مورد خاص بود شامل عنایت آقای شاهرودی قرار گرفت و با عفو ایشان موافقت کردند.

شما قطعاً خانم نجار را بعد از آزاد شدن از زندان ملاقات کرده‌اید. می‌توانید درباره شرایط روحی ایشان بعد از آزادی بگویید؟

بله، به هر حال ایشان در کنار فرزندانشان هستند و شاید توانسته‌اند خستگی این سال‌ها را به در کنند. من این محبت را مدیون همکاری خوب رسانه‌های جمعی و پوشش خبری مناسب آنان می‌دانم. خود من نیز وقتی ایشان را دیدم خستگی این چند سال از تنم خارج شد. خود ایشان برایم تعریف کرد که مسئولان زندان همگی برای آزادیش خوشحال بودند که به هر حال ایشان بعد از تحمل ۱۳ سال حبس آزاد شده‌اند. گویا افسری که جلوی زندان بوده است به ایشان ادای احترام می‌کند به خاطر تحمل آن دوران طولانی و مورد خاصی که ایشان درگیرش بوده است و این برای خود من هم جالب بود.

بسیار خوشحال است که به فرزندانش ملحق شده است. او باید تلاش کند که به زندگی عادی برگردد و من شخصاً امیدوارم که حداقل بیرون از زندان برایش شیرین‌تر و قشنگ‌تر از داخل زندان باشد.

در مدت ۱۳ سالی که ایشان در زندان بودند، فرزندانش در چه شرایطی به سر می‌بردند؟ چه کسی از آنان نگهداری می‌کرد؟

سه تن از فرزندانش، در شهریار، نزد مادر خانم نجار بوده‌اند و یکی از دخترانش هم با عمویش زندگی می‌کرده اما اکنون همگی بچه‌ها در کنار مادرشان به سر می‌برند. قطعاً این بچه‌ها شرایط سختی را بدون حضور پدر و مادر از سر گذرانده‌اند و الان هر کدام از آنها به موفقیت رسیده‌اند و مشغول به کاری هستند.

گویا ایشان فقط یکی از ۱۰ نفر محکوم به اجرای حکم سنگسار بوده که اکنون با حذف نامشان از لیست محکومیت به سنگسار، تعداد آنان به ۹ نفر می‌رسد. ممکن است درباره جرایمی که منجر به صدور حکم سنگسار می‌شود توضیح دهید؟

به طور خاص زنای محصنه منجر به صدور حکم سنگسار می‌شود. در همه متون و قوانین فقهی اگر زن یا مرد متأهل با کسی غیر از همسر خود نزدیکی داشته باشد و بر اساس قانون ارتکاب این جرم به اثبات برسد، فرد زانی به سنگسار محکوم می‌شود. به هر حال سنگسار در قوانین ما وجود دارد اما من امیدوارم که این حکم صادر نشده و یا حداقل به مرحله اجرا نرسد.

خانم کیان ارثی ، می توانید در مورد مبانی فقهی حکم سنگسار هم برای شنوندگان ما توضیح دهید؟ اینکه اصلاً حکم سنگسار از کجا وارد قوانین کیفری ایران شده است؟

مجازات سنگسار از مباحث فقهی و برگرفته از مسائل دینی و مذهبی و از اسلام نشئت گرفته است. از موارد اثبات آن، چهار بار اقرار متهم و شهادت شهود است. اما آنچه مسلم است این است که حتی فقه هم برای اثبات زنا سخت گرفته است و موارد اثبات زنا بسیار مشکل است. این قانون هم مانند ۷۰ درصد دیگر قوانین ما، ریشه در فقه اسلامی دارد.

shanul - المان - هامبورگ
بسیار خوشحال شدم که خانم کبرا نجار از مجازات سنگسار نجات پیدا کرد.
مرگ بر رژیم جمهوری اسلامی ایران.
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
سنگسار وحشیانه ترین مجازاتی که در تاریخ بشر وجود داشته درود بر این مادر و تمام مادرانی که فرزندانشان بوسیله ی ملایان که وحوش اسلامی هستند اعدام شدند ///روز مادر را شاد باش می گویم به تمام مادران 25 اذر ماه.
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

zagros_FINLAND - فنلاند - هلسینکی
آخه حیف نیست این ماه سنگسار بشه!!؟؟ آخوند‌های جانی بسه سنگسار تا کی‌، سنگسار یه حکم به تمام معنا زشت و محکوم است.این حکم قرون وسطاأی هر چه زودتر باید بر چیده شود.
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

clinik84 - سوئد - استهکلم
خیلی خوشحالم که از سنگسار نجات پیدا کرده امیدوارم بعد اینهمه سختی زندگی جدیدی رو به همراه بچه هاش شروع کند. به امید از بین رفتن این قانونهای عصر حجری و نابودی آخوندهای وحشی
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

bluestar - ایران - تهران
اینطور که این خانم گفته اصلا مستحق مجازلات سنگسار نبوده.
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

آسودگی - ایران - تهران
zagros_FINLAND - فنلاند - هلسینکی
شما مثل اینکه فقط تیترها رو می خونیا !
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

acid_pro - اتریش - وین
zagros_FINLAND - فنلاند - هلسینکی
این ماه که فرمودید وکیل متهم بودند و قرار نبوده ایشون سنگسار بشن.
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

leila leila - سوئد - گوتنبرگ
zagros_FINLAND - فنلاند - هلسینکی
دوست عزیز این ماهه وکیل اون خانومه بوده عزیز دلم. وگر نه ماه رو که سنگسار نمیکنن ببم جان
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

Black Chador - امریکا - ولدن
در اسلام زن جز مال شوهرش هست و اگر شوهر بخواهد خودش یا مرد دیگری به اون زن جاوز کنه زن حتی حق تقاضای طلاق ندارد. اگر هم شکایت کنه بجرم زنای محصنه سنگسار میشه. این دین اسلام هست. هر زنی که خود را مسلمان میدونه باید قوانینش هم قبول داشته بشه. واقعا دین سلام در حقوق بشر محشرکرده. دولتهایی که قوانینشان طبق اسلام هست یکی از بهترین دمکراسیها هست.
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

shikamo - ایران - قم
zagros_FINLAND - فنلاند - هلسینکی
حداقل یه نگاه زیر عکس مینداختی .حکم سنگسار اگه طبق دین هم بود باز حرفی نبود نه اینا که با پاره آجر میزنن طرف خودشم نجات بده باز بر میگردوننش اینقدر میزنن تا بمیره
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

roxana_110 - ایران - تهران
این زن بیچاره که با خواست خودش نرفته زنا کنه که به سنگسار محکوم بشه به اجبار شوهر پستش این کار رو میکرده به نظر من جنازه اون مردیکه رو باید از زیر خاک در میاوردن سنگسار میکردن خوشا به غیرت چنین زن شیر دلی که ملعون بی غیرتی رو به درک واصل کرد
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

zagros_FINLAND - فنلاند - هلسینکی
من دیدم باز سنگسار است نخو ندم شرمنده ، خیلی‌ بدم میاد از این سنگسار
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

amiromid - سوئد - تهران
با تشکر از ولی فقیه اینده شاهرودی پاینده . ایشون از الان دارند رافت اسلامی را به نمایش می نشینند.از طرفی نشان می دهند که عدد 13 برخلاف باور عموم از نظر فقه اسلام برای سنگساریان مبارک است...
یکشنبه 20 اردیبهشت 1388

green - فرانسه - پاریس
Black Chador - امریکا - ولدن
دیگه خالی نبند
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

parastoo06 - استرالیا - سیدنی
آقایون چرا این خانوما رو اذیت میکنید می کشید کشتن چرا!؟ اگه لازم ندارین بفرستین به کشور های عربی ، اروپائی بذارین اونا با هاشون خوش باشن شما که زورتون به زنا میرسه به صدام، فهد و ... زورتون نرسید تلافی سر زن ها، جونای زیر 18 سال!؟
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

johira - آمریکا - نیویورک
سنگسار باید از مجازات های دادگاه های ایران برداشته شود.دین را باید از قانون جدا کرد.
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

ss.sorakh - ایران - بندرعباس
Black Chador - امریکا - ولدن
خزعبل نباف دیگه
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

hooriyeh - ایران - تهران
zagros_FINLAND - فنلاند - هلسینکی
نعشه این عکس وکیلشه خود بدبخش هشت سال حبس کشیده چیزی ازش نمونده
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

بیتا-بیتا - ایران - شیراز
از صمیم قلب خوشحال شدم که این مادر بی پناه از سنگسار نجات پیدا کرد . اگه دادگاه درست حسابی داشتیم باید اون شوهر کثیف و نامردش اعدام میشد .
حالا نگفته به سر اون آقای شریک جرمش چه اومده ؟ اعدام شده ؟
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

sinajoon - ایران - تهران
خوشحال شدم این خانم سنگسار نشد باید ریشه اعتیاد کنده شود تا این مسایل هم کم شود.
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

بیتا-بیتا - ایران - شیراز
shikamo - ایران - قم
برای حکم سنگسار مثل اینکه طبق قانون اندازه سنگ ها از یه حد خاصی نباید درشت تر باشه . متهم رو تا کمر در یک گودال خاک قرار میدن و اطرافش رو با خاک پر میکنند . بعد شروع به پرتاب سنگ میکنند . اگر فرد موفق شد که با تلاش و تقلا خودش رو از گودال پر از خاک بیرون بکشه حکم بر آزادی و بیگناهیش میدن و عملیات پرتاب سنگ متوقف میشه و طرف آزاد میشه .
اگه اشتباه نکنم چند سال پیش یک نفر به همین شیوه تونست آزاد بشه .
اما وضعیت الان رو نمیدونم . الان به نظرم اجرای حکم سنگسار قدری بیرحمانه تر انجام بگیره .
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

artosh - ایران - تهران
shikamo - ایران - قم
اگر سنگسار طبق قوانین دین بود حرفی نبود؟ خجالت آوره. متاسفم برای دینی که اینقدر احکام غیر انسانی داره. در ضمن عزیزم.. من برای اولین بار.. متاسفانه بابت یه کاری مجبور شدم به شهرتون(قم) سفر کوتاهی کنم و برگردم. واقعاْ وضعیت تاسف باری بر این شهر حاکم هست. همش به خاطر همون قوانین دینی هست که سنگش رو به سینه میزنی.
به امید نابودی رژیم جهل و فساد جمهوری اسلامی
پاینده ایران-- ما هستیم
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

Black Chador - امریکا - ولدن
ss.sorakh - ایران - بندرعباس
این جوابی که به من دادی به فارسی بود یا عربی؟ میشه به فارسی یا انگلیسی ترجمه کنی؟ چون خوشبختانه من زبان عربی و اخوندی بلد نیستم. در ضمن کدام حرف من اشتباه بود؟
دوشنبه 21 اردیبهشت 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.