زندگی مردی که از سال ۱۳۵۹خوابگاهی است

زندگی مردی که از سال 1359خوابگاهی است

مهر: شاید شما هم روزی ساکن خوابگاه دانشجویان بوده اید اما پس از چند سال خوابگاه را ترک کرده اید اما مردی در کوی دانشگاه تهران ساکن است که از سال 1359 این خانه دانشجویی را ترک نکرده است. او هم اتاقی قیصر امین پور بوده و دکتر عارف را متقاعد کرده تا قبله کوه را اصلاح کند.

همیشه همه ما انسانها در هر مقطعی از زندگی خانه ای داریم که در آن زندگی می کنیم. خیلی از آدمها در طول دوران زندگیشان دانشجو می شوند و زندگی در خوابگاه را تجربه می کنند اما این تجربه نهایتا چند سال به طول می انجامد. اما در همین تهران مردی 63 ساله زندگی می کند که 29 سال است خانه اش کوی دانشگاه تهران و اتاقهای این خوابگاه است و همسایه هایش دانشجویانی از جنس تمامی شهرها.

کوی دانشگاه تهران واقع در انتهای خیابان کارگر شمالی یکی از ۱۳ خوابگاه دانشجویی دانشگاه تهران و بزرگترین مجموعه خوابگاه دانشجویی در خاورمیانه ‌است که در سال ۱۳۲۴ تحویل دانشگاه تهران شد و پس از آن نیز توسعه یافت.

یکی از ساکنان ویژه این خانه بزرگ دانشجویی عابدی است که ساکنان کوی او را دکتر می خوانند (او لیسانس ادبیات است). او در میان دانشجویان بسیار شهره است و از سال 1353 زمانی که 29 سال داشته وارد دانشگاه تهران شده است. عابدی معروف از سال 1359 یعنی 29 سال پیش قدم در کوی دانشگاه تهران گذاشته و از آن زمان همدمی همیشگی برای کوی دانشگاه و دانشجویانی بوده که آمده اند و رفته اند.

عابدی در حالی که 35 سال از عمر کوی می گذشت وارد این خوابگاه شد. از آن زمان به بعد دانشگاه تهران افراد ویژه ای را چون غلامعلی افروز، محمدرضا عارف، منصور خلیلی اردکانی، رضا فرجی دانا و عباسعلی عمید زنجانی در راس مدیریت خود دیده که همگی آمده اند و رفته اند اما "دکتر معروف" کوی دانشگاه همچنان ساکن دانشگاه و کوی است.

عابدی از سال 1359 یعنی زمانی که هنوز من به دنیا نیامده بودم در کوی دانشگاه تهران زندگی می کند و دیگر جزئی از کوی شده است.

کمتر دانشجویی وجود دارد که یک بار گذرش به کوی افتاده باشد و عابدی را نشناسد. عابدی در خاطرات بیشتر دانشجویان نقشی را بازی می کند. او به واقع دفترچه خاطره کوی دانشگاه است!

در یک بعد ازظهر بارانی به سراغ عابدی رفتیم. چتری در دست راست داشت و رادیویی در دست چپ. در حالی که رادیوی او روشن بود و امواج رادیو قرآن را به خیابان 16 آذر می آورد، پای صحبتها و خاطراتش نشستم.


عابدی که در کوی دانشگاه به دکتر معروف است 29 سال زندگی در کوی دانشگاه را در کارنامه زندگی خود دارد

عابدی که لیسانس ادبیات فارسی دارد و از سال 1359 در کوی دانشگاه زندگی می کند در گفتگویی خواندنی با خبرنگار مهر گفت: در سال 53 در رشته ادبیات فارسی دانشگاه تهران پذیرفته شدم. همان روزی که برای ثبت نام به دانشگاه آمدم تحصیل رایگان شد. در آن زمان که به دوران پیش از انقلاب برمی گردد قانونی بود که به دانشجویان شاغل خوابگاه تعلق نمی گرفت بنابراین نتوانستم از آن زمان ساکن کوی دانشگاه شوم.

وی ادامه داد: من آن زمان در مقطع راهنمایی حق التدریسی درس می دادم و راضی نشدم که دروغ بگویم و در خوابگاه ساکن شوم تا اینکه به انقلاب فرهنگی برخوردیم و دانشگاه تعطیل شد تا سال 59 که دوباره دانشگاه باز شد و این بار به خوابگاه کوی دانشگاه آمدم و تا امروز ماندگار شدم.

دکتر معروف کوی دانشگاه افزود: اصالتا اهل اطراف نطنز در استان اصفهان هستم و در حال حاضر هم اقوام دورم در آنجا زندگی می کنند. بستگان درجه یکم اغلب فوت شده اند و در تهران تنها یک خواهر دارم که با خانواده اش زندگی می کند و بعضی روزها به منزلشان می روم تا وظیفه برادری را به جا آورده باشم.

یک اتاق کوچک در کوی دانشگاه دارم اما اکثرا در اتاق دانشجویان زندگی می کنم

عابدی گفت: در کوی یک اتاق کوچک برای خودم دارم که دانشجویان معمولا آن را نمی گیرند و بیشتر اوقات دست من است. وسایل کمی دارم که در اتاق گذاشته ام اما اکثر شبها به اتاق دانشجویان می روم.

وی ادامه داد: در اتاقم وسایل لازم در حد لباس، خشکبار، دانه های روغنی و کتابهایم که بیشتر درباره بهداشت، طب اسلامی، مسائل اجتماعی و قرآن هستند را نگهداری می کنم.

دکتر معروف کوی دانشگاه در رابطه با تغذیه اش نیز به مهر گفت: فقط خام خواری می کنم و معمولا به سراغ غذاهای عمومی نمی روم. در خوابگاه بیشتر شبها با دانشجویان با هم غذا می پزیم و با لذت می خوریم.

وی ادامه داد: البته غذاهای عمومی مثل جوجه کباب را می خورم اما به سراغ غذاهایی مثل چلوخورشت ها و آش که عمومی باشند نمی روم. چرا که مخلفات زیادی دارند و امکان اینکه مواد بدی در آنها به کار رفته باشد وجود دارد.

عابدی افزود: در میان وسایلم همیشه جایی برای دانه های روغنی و غذاهای گیاهی وجود دارد چرا که به سلامت خیلی اهمیت می دهم و تغذیه هم از ارکان حفظ سلامتی است.

عابدی در ادامه این گفتگوی خواندنی از خاطراتش در کوی دانشگاه به مهر گفت. از خاطراتی که تقریبا اکثر خوابگاهی های دانشگاه تهران آن را می دانند و به آن احترام می گذارند. یکی از این خاطرات که عابدی با دقت و ظرافتی خاص آن را تعریف می کند اشتباهی که مسئولان کوی دانشگاه در تعیین دقیق قبله کوی داشته اند و عابدی آنها را متقاعد ساخته تا قبله را تصحیح کنند.

وی در رابطه با این جریان گفت: نزدیک به 16 سال پیش یک روز در مسجد دانشگاه بودم که متوجه شدم آفتاب ظهر متناسب با ظهر شرعی نیست. از همان روز به دنبال این افتادم که به همه اثبات کنم که قبله مسجد دانشگاه اشتباه است اما کسی به حرفم توجه نمی کرد.

عابدی ادامه داد: تا اینکه بعد از مدتها پیگیری همان کسانی که با من مخالفت می کردند قبله نما آوردند و دیدند که حق با من است. آن زمان دکتر عارف رئیس دانشگاه تهران بود که دستور داد فرش را به سمت راست مسجد ببرند و محراب اشتباه را بپوشانند. آن روزها خیلی پیگیر شدم تا این اتفاق افتاد چرا که هیچ کس باور نمی کرد که حق با من است.

اتفاقات جالب و عجیب زیادی در زندگی خوابگاهی عابدی وجود دارد. هم اتاق شدنش با قیصر امین پور در زمانی که قیصر دانشجوی لیسانس بود هم از همین اتفاقات جالب است.

وی در رابطه با خاطرات آن روزها به مهر گفت: زمانی که با قیصر در ساختمان 21 هم اتاق بودم دانشجوی لیسانس بود. ما با هم خیلی خوب بودیم و قیصر خیلی هوایم را داشت.

دکتر معروف ساکنان کوی دانشگاه ادامه داد: همیشه به قیصر توصیه می کردم که غذایش میوه و سبزیجات باشد و همیشه صبح های زود درس بخواند و جالب این بود که بیشتر مواقع به توصیه هایم توجه و آنها را اجرا می کرد.

وی افزود: زمانی که امین پور کارشناسی ارشد قبول شد از اتاق ما رفت چرا که دانشجویان ارشد نیاز به اتاقهای خلوت تری نیاز دارند و از آنجا که من بر مسائل کوی نظارت داشتم و مراجعه کنندگانم زیاد بودند دیگر نشد که هم اتاقی باشیم.

عابدی اضافه کرد: قیصر همیشه به من می گفت چرا درسم را در مقاطع ارشد و دکتری ادامه نمی دهم و من هم همیشه در جوابش می گفتم من به حد عالی دانش کسب کرده ام و این مقاطع تنها برای رسیدن به حقوق بیشتر است نه علم و اطلاعات بیشتر. لذا لازم نیست که برای مدرک درس بخوانم.

دکتر معروف کوی دانشگاه هنوز بعد از سالها مجرد است اما از ازدواج گریزان نیست و اتفاقا ازدواج را یکی از اصول مناسب دین می داند و خیلی راحت با لبخندی می گوید معیارهایش برای ازدواج چیست.

عابدی که حاضر است در 63 سالگی هم ازدواج کند، گفت: چنانچه فردی متقی و مناسب باشد برای ازدواج مشکلی ندارم. قیافه و مال اصلا در ازدواج و انتخاب همسر برای من مهم نیست. تقوی بهترین ملاک مطمئن و پایدار در ازدواج و انتخاب است که همه به خصوص جوانان و دانشجویان باید به آن توجه کنند تا در زندگی و ازدواج موفق باشند.

دکتر معروف دانشگاه تهران یکی از افتخاراتش را این می داند که تا به حال هیچ خودکشی در شبهایی که او در کوی بوده اتفاق نیفتاده است و در یک موردی هم که اتفاق افتاده دانشجویی قصد خودکشی داشته با کمک او همه چیز حل شده است.

عابدی در این زمینه گفت: دانشجویان زیاد به من مراجعه می کنند و من هم سعی می کنم توجه آنها را به مسائل دینی و عاطفی بیشتر جلب کنم تا به نوعی از افسردگی آنها جلوگیری کنم.

وی ادامه داد: یادم می آید شبی در سال 74 یک دانشجو قصد خودکشی داشت. ماجرا از 12 شب شروع شده بود تا ساعت چهار صبح که به من خبر دادند ادامه داشت. به آنجا رفتم و ماموران آتش نشانی را راهنمایی کردم که چگونه اقدام کنند تا دانشجو آسیبی نبیند. خدا را شکر همه چیز به خیر و خوشی تمام شد.

عابدی گفت: تا به حال بیشتر از یک هفته از خوابگاه دور نبوده ام. امکان دارد چند روزی از کوی دور شده باشم اما علت آن هم دانشجویان این کوی بوده اند که از من دعوت کرده اند به خانه هایشان در شهرستانها بروم. گاهی هم به محل به روستای خودم سری زده ام.

وی ادامه داد: همه دانشجویان و مسئولین می دانند که نظارت من بدون اغراق، افراط و تفریط است و همیشه به دنبال این بوده ام که اعتراض هایی که گهگاهی به دلیل مشکلات صنفی اتفاق می افتد به جنجال کشیده نشود. بنابر این همه متقاضی حضور و توجه بیشتر به نظرات من بوده اند.

دکتر معروف کوی دانشگاه گفت: خودم هم دوست دارم در جایی باشم که موثر هستم و در حال حاضر هم این جوانان دانشجو و مسئولین دانشگاه و کوی مرا دوست دارند. تمام اینها برادران دینی من هستند و از خلوص من لذت می برند. بنابراین اینجا مفید هستم و دوست دارم همیشه در کوی بمانم.

عابدی درباره نظر مسئولان درباره حضور طولانی مدت وی در کوی دانشگاه گفت: تا به حال همه مسئولین من را پذیرفته اند و نخواسته اند که من از مجموعه کوی و دانشگاه حذف شوم چرا که همه بر اساس تقوی و صداقت کار می کنند.

وی درباره دانشجویان نیز به مهر گفت: اخلاص و استعداد دانشجویان غالبا بالا است و اگر فردی را ببینند که بدون غرض چیزی می گوید به حرفش گوش می دهد.

عابدی اضافه کرد: دانشجویان نیز من را این طور دیده اند و مرتب در مورد مسائل مختلف به من مراجعه می کنند که من هم به دنبال این هستم که به مسئولیتم به خوبی عمل کنم. با بسیاری از اساتید و مقامات مسئول دانشگاه هم که به دنبال پست و ظواهر نیستند و با اخلاص کار می کنند دوست هستم و رابطه صمیمانه ای دارم.

وقتی از دکتر مشهور دانشگاه تهران در مورد شغلش پرسدیم با غرور گفت: مشاور و مرشد تمام دانشجویان هستم و سعی می کنم همیشه به آنها کمک کنم.

عابدی گفت: دوست دارم همیشه در جایی که موثر باشم به مردم خدمت کنم بنابراین بیشتر شبها و صبح ها را در کوی هستم و طول روز به دانشگاه می روم.

باران دیگر حسابی دکتر را کلافه کرده است. دانشجویان بسیاری که از کنار ما رد می شوند با او گپ می زنند. دکتر محبوب خیلی از دانشجوهاست و به قول خودشان این روزها علاوه بر دکتر "یوزارسیف" هم شده چرا که کلی خواب می بیند و برای بچه ها تعبیر می کند!

از عابدی می خواهم که چند دقیقه ای دیگر باران را تحمل کند تا چند عکس از وی به یادگار بگیرم. دانشجوها از دکتر می خواهند که برای عکسها کلاهش را بردارد ولی او نگران موهایش است که نامرتب باشند. دانشجوها هم شروع می کنند به تعریف که عابدی تمیزترین فرد کوی دانشگاه است.

دیگر غروب شده و عکاسی هم در هوای بارانی رو به اتمام است. دکتر سوار بر موتور یکی از دانشجوها در حالی که خیابان از 16 آذر دور می شود تا به خانه اش یعنی کوی دانشگاه تهران برود برای من دست تکان می دهد و فریاد می زند: راستی شما خبرنگارید. حواستان جمع باشد رسانه به دست بیگانه نیفتد.

emam_hadi - نروژ - اسلو
خدا شفایش دهد
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

vahid_baghjari - ایران - تهران
میگن یارو کنگر خورده لنگر انداخته حکایت این بنده خداست .
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

Shahin110 - ایران - تهران
من این فرد را می شناسم. از او چهره های مشکوک دانشگاه است. خودش رو زده به خولی و هر جا مراسمی یا اعتراضی باشه ایشون هستن و چون خیلی ها بهش توجه نمی کنند بهترین گزینه برای نفوذ در دانشجوها است. خیلی چیزها رو می دونه ولی به روی خودش نمیاره.
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

گنده لات - آلمان - مونیخ
در کنار دانشجوهای بسیجی و اطلاعاتی و غیره این بابا هم از اطلاعاتی هاست که شمشیر از رو بسته است . یعنی همه حساب کارشون رو بکنند و ماستها رو کیسه کنند. احتمالا یکی از عوامل بوجود آمدن وقایع 1378 کوی دانشگاه این یارو بوده.
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

Pesare Shoja - گامبیا - آبیجان
یاد دانشگاه تهران و کوی دانشگاه بخیر . من هم سال های قبل که دانشجوی دانشگاه تهران بودم و در کوی دانشگاه خوابگاه داشتم آقای عابدی معروف به دکتر را دیده ام . نقش دکتر برای دانشجویان ساکن کوی دانشگاه بیشتر نقش مشاوره ای و اندرزگویی است . او بسیار علاقمند به سخنرانی در جمع دانشجویان است . کافیست یکی از دانشجویان یک سوال مذهبی یا سیاسیی از او کند . اون موقع باید گوش بیکار داشته باشی و به حرف های دکتر گوش کنی . کلا دکتر قدرت بیان خوبی دارد اما ایرادش اینه که حرف های او خیلی منسجم نیست . یادم میاد سال 1379 به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان یک دوره مسابقه فوتبال گل کوچیک بعد از افطار و با شرکت دانشجویان در سالن ورزشی کوی دانشگاه برگزار شد . یکی از تیم ها که متشکل از دوستان خود من بود با نام مریدان عابدی در این جام شرکت کردند . جالب اینکه همین تیم قهرمان مسابقات آن دوره شد .
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

valid - ایران - بم
من آقای عابدی را می شناسم. اخلاق خاصی داره. خیلی هم پرحوصله و نکته بین هست. آرزوی روزهای خوبی براش دارم.
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

amiromid - سوئد - تهران
نه اجاره میده نه پول غذا همیشه هم جایی پلاس است.به شهر محل تولدش نگاهی بیندازید...داره با برق همسایه خودکشی میکنه .خام خواراست اما اگر مفت باشد جوجه را هم تناول می کند.دکترای افتخاری هم دارد.باید دید چه ارتباطی با ده نمکی و کوه شکری و الله کرم دارد...
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

javaad - ایران - تهران
من از ساکنان کوی هستم. کیه که دکتر عابدی رو نشناسه. اخلاق خاصی داره. با اینکه از نظر ظاهر شاید کمی نامتعادل به نظر برسه ولی حرفهایی می زنه که ده تا دکتر و دانشمند هم نمی تونن بزنن. از همینجا به دکتر عابدی می گم: عابدی قهرمان-امید نسل جوان-ای یوزارسیف زمان- برای ما شعر بخوان
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

آپامه - استرالیا - سیدنی
این آقا دانشجو است با کارمند خوابگاه؟ چون الآن نمیگذارند هیچکس بیشتر از 8ترم در خوابگاه بماند حتی برای پایان نامه.آنوقت چطور ایشان پس از فارغ التحصیلی سالهای سال است که آنجا ماندگار شده؟
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

RAD - انگلیس - لیدز
دوست گرامی چنان میگی ربطی به اسلام{واقعی} نداره که انگار همه تاریخ اسلام وقران را مطالعه کرده ای!!!!!!!!برو بجای اینکه احساسی برخورد کنی کمی راجب این احریمن(دین)مطالعه کن.که مثلان اگر کسی ازت پرسید اسم پدر محمد چی بوده گفتی عبد الله واز ت دوباره پرسید پس الله قبل از محمد هم وجود داشته.پس جریان چی بوده بتونی جواب بدی
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

iranking - المان - مونیخ
من به نظرم یه ادم لش بیشتر نیست این بابا ! که خودش رو اویزون یه سیستم کرده ! چطور ممکنه ادم بگه من کارم اینه که مرشد بقیه هستم ! زندگیشم لابد توسط مریدانش رتق و فتق میشه ! چطور ممکنه دانشگاه به یه ادم اجازه بده سالها پس از دانشجویی ساکن کوی دانشگاه باشه !؟ کی این ادم رو توصیه کرده ؟ ....
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

senyorita - آلمان - دوسلدورف
فقط خدا میدونه که بی خانمانه یا جاسوس !!
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

behnam-behnam - ایران - تهران
آره جون عمش یه اطاقی رو گرفته که هیچ کس نمیخواستتش!!!! تا جایی که من میدونم یک سوراخ موش هم دوران دانشجویی غنیمته.
در ضمن مگه میشه این همه وقت تو دانشگاه سراسری باشی و اخراج نشی!!! به حق چیزای نشنیده و ندیده.
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

mehditm - ایران - تهران
اجاره خونه دیگه نداره!!! داره الکی و مفت زندگی میکنه. تریاکش رو هم از نهاد رهبری دانشگاه میگیره خلاصه ول میگرده که الاف نباشه شاید هم اینم یه جور تبلیغ برای گرفتن مقام در جمهوری اسلامی باشه
چهار‌شنبه 16 اردیبهشت 1388

rony - آمریکا - لس آنجلس
مملکت گل و بلبل همینه دیگه !
اونوقت دانشجوی بدبخت جا نداره شب بخوابه چون این جاسوس چپیده
اونجا !
مطمئن باشید حقوق دکترای دانشگاه تهران هم بهش میدن !!
باید میفرستادنش تیمارستان تا بره قبله اونجار رو میزون کنه...
چهار‌شنبه 16 اردیبهشت 1388

شیخ پشم الدین کشکولی - یمن - صنعا
اهلا" و سهلا" اینکه عابدی خودمونه 10 یا 15 سال پیش اومده بودم ایران پیش همشهریهای خودم . یه جمعیت زیادی از دانشجویان پسر تو خوابگاه این آقا دکتر را کول کرده بودن و هی شعار میدادن " عابدی ما زن میخوایم عابدی ما زن میخوایم".
چهار‌شنبه 16 اردیبهشت 1388

mehditm - ایران - تهران
با اون چشمای باباغوریش قبله طویله رو هم نمیتونه درست کنه!
مفت خور- الاف -جا تنگ کن حتما ازدواج کرده ... رو هم برده تو خوابگاه
چهار‌شنبه 16 اردیبهشت 1388

koohkan - سوپد - مالمو
این بابا که میگفت خام خوار هستم پس چطور غذای پخته شده دانشجویان دیگر بخصوص جوجه کباب را میلمباند.این بابا مفت خوار است نه خام خوار.
از طرف دیگر چطور دانشجویان بیچاره باید برای گرفتن اطاق دانشجوئی مدتها در صف باشند شاید اطاقی گیرشان بیاید ولی کسی به این شخص که سالهاست مدرک گرفته کاری ندارد.مطمئن باشید غیر از جاسوسی کار دیگری ندارد.
چهار‌شنبه 16 اردیبهشت 1388

shahin1545 - انگلستان - لندن
RAD - انگلیس - لیدز دوست عزیز
به یه چیزی اشاره کردی که واقعا نمیتونم اونو ندیده بگیرم . لطفا اگه میشه و میدونی برام توضیح بده واقعا جریان الله در اسم پدر حضرت محمد چی بوده . واقعا خیلی دقیق و ریز بینی ای ول . لطفا حتما برام بگو . شرط میبندم از هر کی از اونایی که جا نماز اب میکشن بپرسی توش میمونه. جواب یادت نره دمت گرم
پنج‌شنبه 17 اردیبهشت 1388

iranian-lord - امارات - دبی
RAD - انگلیس - لیدز
اره اون زمان هم به خدا اعتقاد داشتن. و از بتها طلب می کردن تا حرفاشونو به خدا بگن.یعنی چیزی که داخل ایران است فقط با این فرق که به جای بت از قبر درخاست می کنن
پنج‌شنبه 17 اردیبهشت 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.