شورای عالی اداری در شرایطی سازمان حج و زیارت را از وزارت ارشاد جدا کرد و به میراث فرهنگی سپرد که وزیر ارشاد از این تصمیم بی خبر بود.
مراجع تقلید شیعه در قم به واگذاری "سازمان حج و زیارت" به سازمان میراث فرهنگی توسط دولت اعتراض کرده اند که این امر می تواند بر تردید تشکل های روحانی جناح اصولگرا در حمایت از محمود احمدی نژاد در انتخابات اثر بگذارد.
آیت الله حسین نوری همدانی روز سه شنبه ۸ اردیبهشت (۲۸ آوریل) در قم، به الحاق "سازمان حج و زیارت" به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعتراض کرده و گفته است این دو سازمان باید از هم جدا باشند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی هم یک روز قبل، واگذاری سازمان حج و زیارت را به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، حرکتی "شتابزده و نسنجیده" خواند و پیشنهاد کرد وزارتخانه ای برای رسیدگی به امور مربوط به حج و اوقاف تشکیل شود.
هر دوی این مراجع تلویحا دلیل مخالفت خود را، پیشینه اسفندیار رحیم مشایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران اعلام کرده اند.
شورای عالی اداری ایران که رئیس آن آقای احمدی نژاد است، چند روز پیش "سازمان حج و زیارت" را از وزارت ارشاد جدا کرد و مسئولیت آن را به "سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری" سپرد.
آقای رحیم مشایی که به عنوان معاون رئیس جمهوری ایران، ریاست سازمان میراث فرهنگی را به عهده دارد، بلافاصله رئیس سازمان حج و زیارت را تغییر داد که این اقدام او با واکنش نماینده آیت الله علی خامنه ای در امور حج مواجه شد.
موضوع حج و زیارت از شئون ولی فقیه است و بر اساس اطلاع واصله الحاق سازمان حج به میراث فرهنگی بدون اخذ نظر از مقام معظم رهبری انجام شده است
محمد محمدی ری شهری، نماینده آیت الله علی خامنه ای در امور حج
محمد محمدی ری شهری، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی اعلام کرد: "از آنجا که موضوع حج و زیارت از شئون ولی فقیه است و بر اساس اطلاع واصله الحاق سازمان حج به میراث فرهنگی بدون اخذ نظر از مقام معظم رهبری انجام شده و حکم انتصاب سرپرست جدید نیز بدون هماهنگی با اینجانب صادر شده، این اقدام مبنای قانونی ندارد".
این اعتراض ها علیه تصمیم اخیر شورای عالی اداری در شرایطی مطرح شده است که دو تشکل عمده روحانی جناح اصولگرای ایران، هنوز نامزد مورد حمایت خود را برای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری معرفی نکرده اند.
اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران می گویند حمایت از نامزدی محمود احمدی نژاد در جلسه انتخاباتی این شورا مطرح شده اما رای کافی نیاورده است.
همچنین خبرهای منتشر شده در برخی سایت های اینترنتی مبنی بر حمایت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از نامزدی آقای احمدی نژاد، اخیرا تکذیب شده است.
روزنامه جمهوری اسلامی، روزنامه اصولگرای منتقد دولت، روز دوشنبه ۷ اردیبهشت در ستون "جهت اطلاع" خود نوشت: "از قم خبر می رسد تعدادی از مراجع عظام تقلید به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم توصیه کرده اند در انتخابات دغدغه مراجع را لحاظ نموده و از تعیین مصداق مورد نظر و حمایت پرهیز کنند".
رئیس محترم سازمان میراث فرهنگی اگر چه می توانند در چرخه مدیریتی دولت، صندلی مناسبی داشته باشند ولی با توجه به سوابق و عملکردی که طی چند سال اخیر داشته اند، به یقین شرایط لازم برای تصدی امور حج و زیارت را ندارند.
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان
حتی روزنامه کیهان هم که مدافع سرسخت انتخاب دوباره آقای احمدی نژاد به ریاست جمهوری است، تصمیم اخیر شورای عالی اداری را اقدامی "نسنجیده" و "خطا" دانسته است.
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان، به آقای احمدی نژاد توصیه کرده است که الحاق سازمان حج و زیارت به سازمان میراث فرهنگی را لغو کند و آقای مشایی را هم در "جایگاه مناسب" خود بگذارد، "نه آنکه همه جا در کنار خویش بنشاند".
برخی افراد و رسانه های هوادار آقای احمدی نژاد، عدم حمایت تشکلی مانند جامعه روحانیت مبارز را بر احتمال انتخاب شدن آقای احمدی نژاد بی تأثیر می دانند.
اما تردیدی نیست که نظر رسمی این تشکل ها در مورد انتخابات، برای جناح اصولگرا اهمیت نمادین زیادی دارد.
دولت آقای احمدی نژاد هنوز به اعتراضات صورت گرفته در مورد الحاق سازمان حج و زیارت به سازمان میراث فرهنگی واکنشی نشان نداده است، اما با توجه به نزدیک بودن انتخابات، به نظر می رسد واکنش آنها نسبت به موارد قبلی تعیین کننده تر باشد.
پائیز سال گذشته، حضور تعدادی زن دف نواز با لباس کردی که نسخه ای از قرآن را همراهی می کردند، در مراسمی به میزبانی سازمان میراث فرهنگی، اعتراض شدید مراجع تقلید قم را برانگیخت و یکی از آنها تلویحا گفت آقای رحیم مشائی باید از سمت خود کنار گذاشته شود.
در تابستان سال ۱۳۷۸ نیز اظهارات آقای مشایی در مورد "دوستی با مردم اسرائیل" اعتراضاتی شدید میان نمایندگان مجلس و مراجع تقلید شیعه در قم برانگیخت.
آقای احمدی نژاد در اوج این اعتراضات، با حمایت از سخن معاون خود گفت: "حرف رحیم مشائی، حرف دولت است"، اما درست یک روز بعد، آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی سخنان آقای رحیم مشائی را نادرست خواند.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|