واکنش آمریکا در برابر محکومیت هشت ساله برای رکسانا صابری

واکنش آمریکا در برابر محکومیت هشت ساله برای رکسانا صابری

رکسانا صابری، خبرنگار ایرانی - آمریکایی که هفته گذشته در ایران به اتهام جاسوسی برای آمریکا محاکمه شد، به تحمل هشت سال زندان محکوم شده است.

عبد الصمد خرمشاهی، وکیل خانم صابری روز شنبه ۲۹ فروردین (۱۸ آوریل) این خبر را تأیید کرد و گفت که به این حکم اعتراض خواهد کرد.

رضا صابری، پدر رکسانا در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی گفت که حکم صادره را غیر منطقی می داند و افزود که اعترافات اولیه، "تحت فشار" و به وسیله "تهدید و تطمیع" از دخترش گرفته شده و در نتیجه ارزش قانونی ندارد.

آقای صابری گفت که محاکمه دخترش از نظر او "عادلانه و منصفانه" نبوده است و انتظار دارد دادگاهی "عادلانه" برای رسیدگی به اتهام های فرزندش تشکیل شود.

او پیشتر به رادیوی عمومی آمریکا گفته بود که دخترش را فریب داده اند: "به دخترم گفته بودند اگر این طور بگوید آزادش می کنند، اما آزادش نکردند. او بعد فهمید که فریب خورده است".

آقای خرمشاهی، وکیل خانم صابری به بی بی سی فارسی گفت که خانواده رکسانا صابری تصمیم گرفته اند از شیرین عبادی هم دعوت کنند وکالت او را بپذیرد.

واکنش آمریکا

وزیر امور خارجه آمریکا می گوید از حکم خانم صابری عمیقا سرخورده شده است

به گفته سخنگوی کاخ سفید باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا از تصمیم دادگاه ایرانی "عمیقا مایوس" شده است.

رابرت گیبز گفت: "فکر و دعای او (رئیس جمهوری آمریکا) با رکسانا صابری و خانواده اوست."

آقای گیبز گفت که آمریکا همچنین از طریق سفارت سوئیس تلاش خواهد کرد تا عمق نگرانی خود به خاطر این اعمال را به گوش ایران برساند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز پس از انتشار خبر صدور حکم رکسانا صابری، اعلام کرد که از این امر "عمیقا سرخورده" شده است.

او در اطلاعیه ای نوشته است که با سفارت سوئیس در تهران که حافظ منافع دولت آمریکا است در تماس نزدیک است تا از جزئیات حکم مطلع شود و از سلامت خانم صابری اطمینان یابد.

خانم کلینتون قول داده است که به تلاش مجدانه برای مطلع کردن دولت ایران از نگرانی های ایالات متحده در این مورد ادامه دهد.

سناتور بایرون دورگان از ایالت داکوتای شمالی که محل زندگی خانواده صابری است گفت: "این یک مورد از سوءاجرای تکان دهنده عدالت است.... دولت ایران محاکمه ای مخفیانه برگزار کرده، هیچ شواهدی را علنی نمی کند، و یک شهروند آمریکایی را به خاطر جرمی که مرتکب نشده به هشت سال زندان محکوم کرده است."

وی از حکومت ایران خواست "همدردی" نشان دهد و افزود که برای آزادی صابری با خانواده او، وزارت خارجه و جامعه بین المللی کار خواهد کرد.

او در بیانیه اش افزود: "من تا زمانی که رکسانان آزادی اش را به دست نیاورده و به خانه اش آمریکا بازنگشته آرام نخواهم گرفت."

کنت کونراد دیگر سناتور این ایالت حکم خانم صابری را "ابلهانه" و "تمسخر عدالت" توصیف کرد.

حکم 'سنگین'

رضا معینی، مسئول بخش ایران، افغانستان و تاجیکستان در سازمان گزارشگران بدون مرز در گفتگو با بی بی سی فارسی، حکم صادره برای خانم صابری را "بسیار سنگین" توصیف کرد و گفت: "جمهوری اسلامی ایران از کار خبرنگاران تصویری دارد که آن را جاسوسی اعلام می کند و به ویژه از پرونده خبرنگارانی که دارای دو ملیت هستند برای اعمال فشار در سیاست خارجی هم بهره می گیرند".

رکسانا صابری بهمن ماه سال گذشته بازداشت شد و سپس به زندان اوین انتقال یافت.

اعترافات اولیه، تحت فشار و به وسیله تهدید و تطمیع از دخترم گرفته شده و ارزش قانونی ندارد

رضا صابری - پدر رکسانا

او که از پدری ایرانی و مادری ژاپنی در آمریکا به دنیا آمده و همانجا بزرگ شده است، از حدود شش سال پیش به ایران رفت و با مجوز دولت ایران به عنوان خبرنگار برای رسانه هایی چون رادیوی عمومی آمریکا (ان پی آر) مشغول به کار شد.

خانم صابری حدود دو سال پیش با دفتر بی بی سی در تهران هم همکاری داشت.

دفتر مطبوعاتی بی بی سی در واکنش به صدور حکم زندان برای خانم صابری با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: "ما به شدت نگران حکم سنگینی هستیم که علیه رکسانا صابری صادر شده است. رکسانا به صورت غیر علنی محاکمه شد و هیچ مدرکی از جاسوسی در مورد او منتشر نشده است. دوستان زیاد رکسانا در بی بی سی از این تصمیم غمگین شده اند و در این موقعیت به فکر رکسانا و خانواده او هستند".

شبکه ان پی آر پیشتر تأیید کرده بود که مجوز فعالیت خانم صابری از حدود یک سال پیش از زمان بازداشت او تمدید نشد، اما خانم صابری به انتشار "اخباری کوتاه در موارد نادر" ادامه می داد.

حسن حداد، معاون امنیت دادسرای تهران، اواسط اسفند ماه بدون اینکه دلیل بازداشت خانم صابری را اعلام کند، گفت که تحقیقات از او صورت گرفته و او "تا چند روز دیگر" آزاد خواهد شد.

اما خانم صابری چند روز بعد به پدرش که در آن هنگام هنوز در آمریکا بود، تلفنی اطلاع داد که مقامات دادگاه انقلاب تصمیم خود را عوض کرده اند و می خواهند او را در بازداشت نگاه دارند.

خانم صابری برای رسانه های مختلف از جمله بی بی سی گزارش تهیه می کرد

رضا صابری، پدر رکسانا، پیش از در آن نامه ای سرگشاده به آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در خواست کرده بود دخترش "در اقدامی بشر دوستانه" آزاد شود.

پدر و مادر خانم صابری هنگامی که از آزادی دختر خود ناامید شدند به ایران رفتند و توانستند در زندان با او ملاقات کنند.

در آن هنگام گفته می شد اتهام خانم صابری ادامه کار خبرنگاری بدون مجوز است، اما معاون امنیت دادسرای تهران روز ۱۹ فروردین (۸ آوریل) برای نخستین بار اتهام جاسوسی را علیه او مطرح کرد.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا از متهم شدن خانم صابری، به عنوان یک شهروند آمریکایی، به ارتکاب جاسوسی ابراز نگرانی کرد.

کمتر از یک هفته بعد، سخنگوی قوه قضائیه ایران از برگزار شدن محاکمه رکسانا صابری به اتهام جاسوسی به نفع ایالات متحده و "اخذ آخرین دفاع" از او خبر داد که به معنای پایان محاکمه بود.

او گفت حکم دادگاه در مورد خانم صابری "در طی دو هفته آینده" صادر خواهد شد.

دولت آمریکا اعلام کرد که اتهام جاسوسی علیه او بی اساس است و گفت سفیر سوئیس در تهران نتوانسته است به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران، در دادگاه حضور یابد.

اکنون با گذشت تنها پنج روز از دو هفته ای که سخنگوی قوه قضائیه ایران از آن سخن گفته بود، حکم خانم صابری صادر شده و او به تحمل حبسی طولانی محکوم شده است.

mohammad1977 - ایران - تهران
خدا را شکر این جرثومه فساد را گرفتند
یکشنبه 30 فروردین 1388

فاتح - ایران - تهران
حکم صادره برای این جاسوسه خیلی ناعادلانه است و می بایست حداقل حبس ابد می بریدند . متاسفانه قوه قضاییه در صدور احکام مساحمه کار شده .
یکشنبه 30 فروردین 1388

IRAN ZAMEN - نروژ - روگنان
تا شما باشید .از سفارت اسهالی ایران تقاضای پاسپورت نکنید.و راهی جهنم اسهالی اخوندی نشوید.هر کسی پایش به سفارت وا شود و راهی ایران شود یعنی پشت به مبارزات ضد حکومتی کرده است.مگر از داستان زهرا گاظمی و دیگران یاد نگرفتید.که این حکومت اسهالی معرفت ندارد.تا چه زمانی می خواهید در ..ت باقی بمانید
یکشنبه 30 فروردین 1388

saeed-nasi - ایران - تهران
چیه این همه شلوغش کردن زندان اوین مثل هتله هر چی باشه از گوانتاناما بهتره
یکشنبه 30 فروردین 1388

rezanl - هلند - امستردام
mohammad1977 - ایران - تهران
من نمیدونم از کجا شما پاچه خوار رژیم به این نکته رسیدی که ایشون فاسده ولی خوب مهم نیست چون تمام دنیا میدونه گذارشگر باید ازاد کارکنه و وابسته نباشه. در کل اگر فسادی هم هست در جمهوری اسلامی و عاملینش هست. زنده باد صدای ازادی خواهی
یکشنبه 30 فروردین 1388

andishmand - ایران - پارسه
اگر اجبار به زیستنم نبود خودم را در جلوی مکز تروریسم جهان (بیت رهبری) به آتش می کشیدم... چه کنیم هم وطن؟...
یکشنبه 30 فروردین 1388

andishmand - ایران - پارسه
رکسانای عزیز به عنوان یک ایرانی از تو معذرت میخواهم که به جرم تلاشی که در وهله ی نخست وظیفه ما ایرانی های مقیم وطن ات باید 8سال از بهترین دوران زندگیت را باید در سیاهچاله های اطلاعات بگذرانی.... چه کنیم هم وطن؟
یکشنبه 30 فروردین 1388

mohammad1977 - ایران - تهران
عمو یارو 5 سال میره ایران چه ... کنه.افرین به سربازانگمنام امامزمان
یکشنبه 30 فروردین 1388

sarab22 - المان - دوسلدورف
این دوستان ارازل و اوباش اسلامی بفرمائند این خانم که نه سره پیاز و نه ته پیاز و در هیچ اداره و وزارتی مشغول بکاری نبوده چه چیز را جاسوسی کرده؟ احتمالا جریان تجاوز امام جمعه توسیرگان و دانشگاه همدان و تجاوز سردار زارعی به تعدادی زنان نماز لختی ووو بوده باشد این حکومت مندراوردی اسلامی جوک سرائی بیش نیست.
یکشنبه 30 فروردین 1388

ferfereh - ایران - تهران
rezanl - هلند - امستردام
من می دونم از کجا به این نتیجه رسیده است از آنجایی که کافر همه را به کیش خود پندارد.
یکشنبه 30 فروردین 1388

bidin - ایران - ارومیه
اقا محمد مردم میان ایران میگین واسه چی اومدن؟ نمیان .میگین چرا به کشورشون خدمت نمیکنن؟ پس وطن فروشن! بالاخره تکلیف چیه ها؟
یکشنبه 30 فروردین 1388

punisher - ایران - شیراز
mohammad1977 - ایران - تهران
بپا ندزدنت
یکشنبه 30 فروردین 1388

90min - ایران - ابادان
همه در ایرا ن جاسوسند/همه دزدند/همه ض انقلابند/همه............./سره خودتونودرد نیارید .به راحتی متون از شما هم اعتراف بگیرن که چه و چه وچه کردی ای برادان وطن دوسته حزب الله
دوشنبه 31 فروردین 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.