تصاویری از ایران دهه ۱۳۴۰

تصاویری از ایران دهه 1340

منبع : وبلاگ mithridates

DEL2 - امارات - دبــــــــــــی
بسیار زیبا و آموزنده بودن.قابل توجه بسیاری از دوستان گرامی که الان از غرب فقط لخت بودن رو یاد گرفتن.دقت کنید میبینید که خانمها در تمام کارها همپای مردها بودن اونم دهه 1340،ولی حالا ایرانی ها اول لباس ها رو الگو برداری می کنن به علاوه مبتذلات رو.
به امید عدالت فراگیر در ایران عزیز و ریشه کنی انواع فسادها.
شنبه 29 فروردین 1388

afshin_norway - نروژ - بودٌ
واقعا چی به سر ایران عزیزمون اومد؟ لعنت بر اخوند و افکار پلیدش. .. اسلام و ائین ....
شنبه 29 فروردین 1388

131156 - انگلستان - منچستر
یادش بخیر اون قدیما خیلی مردم اهل حال بودند نه حالایی ها که ادماشون همه دورو هستند بلا استثنا .
شنبه 29 فروردین 1388

artosh - ایران - تهران
چه مردم شیک پوش و تمیزی بودیم. از عرش رسیدیم به فرش... متاسفم.
شنبه 29 فروردین 1388

ماهونیا - ایران - تهران
ازادی کجایی ؟
شنبه 29 فروردین 1388

dara39 - هلند - هلند
من طرفدار نظام پادشاهی نیستم. اما ببینید از کجا به کجا رسیدیم. هر چه بود در دنیا ابرویی داشتیم و مجبور نبودیم وجود امثال احمدی نژاد ملعون را تحمل کنیم.
شنبه 29 فروردین 1388

ahb51 - المان - هانوفر
البته در ان زمان ازادی مدنی و حقوق فردی و اجتمائی و حق زنان بیشتر رعایت میشد.ولی نباید فراموش کرد که شاه هم دیکتاتور بود.اعدامها بود و سرکوب سیاسی. بخاطر همین انقلاب شد.ولی هدف از انقلاب این نبود که امروز میبییم. به امید ازادی واقعی..استقلال ازادی حکومت مردی بدون قانون مذهب..
دوستار همه ایرانیان
شنبه 29 فروردین 1388

felertishiya - ایران - شیراز
همه چیزشون قشنگ بود به غیر از مدل ابروهاشون که دمشو انقدر پایین و طولانی می کشیدن .
البته خیلی دلم میخواد چیزهای بیشتری بگم ولی گفتن و نگفتنش دردی رو دوا نمیکنه .....
شنبه 29 فروردین 1388

zozo-zoobii - ایران - تهران
منم میخوام خوب
شنبه 29 فروردین 1388

aashkan - ایران - تهران
اولین چیزی که به ذهن انسان خطور میکنه اینه که اصلا به جامعه امروزمون نمیخوره که 48 سال جلوتر از این عکسها باشه..... اسلام و قران رهبر چلاغ انقلاب ....
شنبه 29 فروردین 1388

Maryam39 - ایران - تهران
این که همش شد عکس زنها . بهتر بود تیتر عکسو می نوشتید ( تصاویری از زنان دهه 40 ) به هرحال ما که سنمون به اون سالها قد نمی ده ولی برای همسالان اون دوره باید پر از خاطره باشه
شنبه 29 فروردین 1388

javad_uk - انگلیس - لندن
اون دختره با علی حاتمی سردش نمیشه تو برف با شورت؟
شنبه 29 فروردین 1388

مهتاب نوری - ایران - تهران
واقعا ما نسل سوخته ایم . دلم برای افرادی مثل خودم می سوزد که در این زمان بدنیا آمدند . ما که الان جز رنگ سیاهی هیچی ندیدیم
شنبه 29 فروردین 1388

sara-j - سوید - استگهلم
.... سر اسلام ببینید ما کجا بودیم و الان کجاییم .لعنت به اخوندا مخصوصا اون خمینی .... به ...شده که خفه کردن مردم رو .
شنبه 29 فروردین 1388

sheidaben - انگلیس - لندن
اینکه تصاویری از ایراااااااااااان نبوووووووود! تصاویری از آدمهای اون زمان بود. چه قدر هم زیبا
شنبه 29 فروردین 1388

pejman-khafan - کانادا - تورنتو
خوش به حالشون ما که هنوز به دنیا نیومده بودیم تقصیر باباهامون شد که مستی زد به کله شون ریختن تو خیابون همه رو بدبخت کردن
شنبه 29 فروردین 1388

babak70 - اتریش - وین
شادابی و نشاط در تمام عگسها مشهوداست.البته باید صاف و صادق بودن را هم به آن افزود .
اگر به عگسهای حال توحه گنیم این نشانه ها را دگرنمی توان دید
شنبه 29 فروردین 1388

mah1 - ایران - تهران
اگه ایران اون موقع نمیخواست یه شبه راه صد ساله رو بره ما الان گیر این افراطیون نمی افتادیم. هیچ چیزمون به هیچ چیزمون نمیخورد. خودمون رو با غرب یکی کردیم! و اونچه رو اونها با 10ها سال کار و سختی به دست اوردن و معنیشو کامل فهمیدن! ما هم از شلیته به مینی ژوپ طی کردیم! اینم عاقبتش!
شنبه 29 فروردین 1388

gol222 - سوپد - هلسینگبوری
واقعا این دوران یک رویاست برای مردم ایران.گاهی جوانان البوم های خانواگی رامیبینن حسرت میخورن ونسل من گناهکارن وارزو میکنم میتوانستم کار کنم.عصر پهلوی عصر شکوفائی ایران بود ومعایبی هم داشت.انچکه ما کشیدیم ومیکشیم ازدست توده ایهاست اونها به هدفهایشان رسیدن.
شنبه 29 فروردین 1388

siamaktg - ایران - تهران
تو این تصاویر ما ایرانیا فقط سادی و پاکی رو می بینیم
اما در انچه در ایران امروز می بینیم عین ابتذال دیده می شه
به قول محسن نامجو
امروزه آواز شهرام ناظری مبتذل تر از هایدهاست
شنبه 29 فروردین 1388

sara-j - سوید - استگهلم
گاهی اوقات البوم مادر و پدرم رو مبینم دلم به حال خودم و تمام بچه های دهه 60 می سوزه
شنبه 29 فروردین 1388

aashkan - ایران - تهران
حالا برید بشینید و هی بی بی سی صدای امریکا نگاه کنید و فقط و فقط به اخوندا و اسلام فحش بدید در صورتی که باید اونی که اخوندو اورد رو کار یقه اونو بگیرید.همانطور که پدرامون اشتباه کردن ما هم داریم اشتباه میکنیم و هیچ فرقی با پدرامون نداریم.خمینی عامل استعمار یه حرف راست زد و گفت هر چه میکشیم از دست امریکاست با این تفاوت نخواست نمکدونو بشکونئو اسم انگلیس رو بیاره.نخست وزیر سابق انگلیس هم خودش چند وقت پیش اعلام کرد که ما بیشتر از 100 ساله که داریم از ایرانیها باج میگیریم البته ایشون روش نشد کلمه استعمار رو به کار ببره .یه فیلم اگه بد از اب در بیاد اول یقه سناریو نویس و کارگردانشو میگیرن نه هنرپیشه ها و سیاهی لشکر فیلم .تو فیلم 57 هم هنر پیشه ها اخوندا بودن سیاهی لشکرم پدران من و شما ولی سناریو نویس و کارگردان این فیلم درام چشم ابی های دزد بودن
شنبه 29 فروردین 1388

soogol - نروژ - اسلو
فقط گوشه ای از اطلاعاتی را که سالها جمع اوری کردم به شما ارایه میدهم:
وضعیت نابسامان و تبعیض آمیز اقتصادی ، تنها یکی از دلایل انقلاب مردم ایران علیه رژیم شاه بود .
انگلستان دراواخردهه ۱۹۶۰ بنابه شرایط خاصی که به آن یرداختیم ناچاربه اعلام خروج ازمنطقه شرق سوئزوخلیج فارس شد. یکی ازمهمترین ابزارها وروشهای کارآمد سیاستهای استعماری واستثماری انگلستان درطول تاریخ- بنا به گواه اسناد ومدارک وشواهد دقیق تاریخی- استفاده از مذهب اسلام ونفوذ وبه کارگیری طبقه روحانیت قدرتمند شیعه وسنی(به مثابه یک گروه مطرح ذی نفوذ) درجوامع مسلمان وشدیداً سنتی خاورمیانه بوده استروندشکل گیری وتوسعه اینگونه فعالیتهای بنیادگرایانه اسلامی در خاورمیانه با هدف اصلی مبارزه با مظاهر نفوذوقدرت گسترده آمریکا درخلیج فارس وخاورمیانه و کاهش مناسبات با آن کشور و حتی الامکان ایجاد دردسر و مشکلات منطقه ای برای آن کشوربود. چنانکه درمورد ایران عملاً شاهد این روند بودیم : اخراج مستشاران نظامی وکارشناسان آمریکایی ازکشور(حدود۴۰،۰۰۰نفر)، برچیدن پایگاههای مهم استراق سمع، عدم پذیرش سفیرجدید آمریکا درتهران و کاهش سطح روابط دیپلماتیک درحد کاردار، اشغال سفارت آمریکا درتهران به مدت طولانی ۴۴۴روزمداوم که بالاخره به قطع کامل روابط سیاسی دوکشوردرهمان سال اول انقلاب انجامید.
نگاه سیاسی و خواسته زن ایرانی از جامعه و خواست قلبی او مبنی بر داشتن یک نظام جمهوری شبیه آمریکا سبب پررنگ شدن نقش زنان در شکل گیری انقلاب ا شد.
ایدئولوژی تشکیل دولت ملتِ مدرن در ایران، زیر نفوذ مدل اروپایی به ویژه انگلیس.اما پروژه‌ ساختنِ «ایرانِ نوین» با الگوی اروپایی، در نیمه راه از حرکت بازایستاد.و با جانشین شدن دولتی انقلابی با ایدئولوژی و آرمانی دینی ضد آرمان‌های ناسیونالیستی مدرن مبدأ شکل گیری انقلاب اسلامی بود
شنبه 29 فروردین 1388

pimpa - سوئد - استکهلم
ببین اسلام ...ی با ما چها کرد!!!
شنبه 29 فروردین 1388

babaktoronto - کانادا - تورنتو
اچ بی 51 - المان هانوفر
بابا جون مادرت میخواهی چیزی بگی یه حرف تازه بزن این اعدامها و سرکوبها رو که همه دولتها و نظامهای دنیا همین الانش هم دارن حتی پیشرفته ترین و دموکرات ترینشون. ضمنا شاه اونهایی( که تعدادشون نیز بسیار کم بود) رو اعدام میکرد که که میخواستند مملکت رو به این لجنی که من و تو الان توش هستیم بکشونن که کشوندن پس دمش گرم هرکی رو اعدام کرد و کاشکی باز هم اعدام میکرد(مخصوصا این خمینی رو) فوقش یه تعداد دیگه میخواستن سقط بشن عوضش ایران و دنیا به گند کشیده نمیشد و این همه ادم تو خود ایرانمون نمیمردن و مملکت 200 سال به عقب پرتاب نمیشد.
برو یه حرف نو بیار این حرفای هشت من دهشاهی تکراری اخوندی رو هی تکرار نکنید
شنبه 29 فروردین 1388

babaktoronto - کانادا - تورنتو
یادتون باشه شاه یه دیکتاتوری بود که در اون دوران و به جبر زمانه دیکتاتوری رو لازمه کار میدونست درست مثل خیلی از همدوران خودش مثل کره جنوبی یا چین. الزاما وجود یک دیکتاتوری نمیتونه توجیه کننده یک انقلاب باشه. شاه دیکتاتور بود اما به مردمش و کشورش داشت روح پیشرفت رو تزریق میکرد که نمونه اش همین عکسهای بالاست.
ایا مردم چین و کره جنوبی که دقیقا در همون زمان در کشورشون نمونه یک حکومت دیکتاتوری وجود داشت رفتند سراغ انقلاب؟ نه بلکه این گذر زمان بود که ارمغان اور دموکراسی در اون کشورها بود.
پس بذارید بهتون رک و پوست کنده بگم دیکتاتوری شاه باعث این انقلاب نشد چرا که اگر اینطور بود الان هم این دیکتاتوری در ایران جاریه پس چرا باعث انقلاب نمیشه. یا چرا در اون زمان مردم کره جنوبی انقلاب نکردند؟ بلکه زیاده خواهی ها و شکم سیری و نمک نشناسی ما ایرانیها باعث این انقلاب شد اون وقتی که به راحتی با یه وعده پوچ برق و اب مجانی توسط یه روضه خوان مردم خام شدند و خودشون هم نمیدونستند که چی میخوان باید فکر این روزاشم میکردن.
اون وقت که جیک جیک مستونت بود فکر زمستونت نبود؟
شنبه 29 فروردین 1388

abi sorakh - دانمارک - کپنهاگ
با این که سن من قد نمیده به اون دوران اما واقعا عجب ابهتی و جلالی داشت ایران . خوش به حال اونها که دیدن . واقعا چه کلاسی داشت اونم سال 1340 از ماست که بر ماست . ترابخدا ببین چه بر سر ایران اوردن این اخوندها . از عکس پیداست تمدن بالا - کلاس-فرهنگ بالا-ازادی-بی ریایی-تساوی حقوق زن و مرد - هوای پاک -رفا- رفاقت و دوستی-اطمینان-ناموس پرستی و... اخ که چه دردناک دیدن این عکسها
شنبه 29 فروردین 1388

mohsen- - انگلستان - لیدز
من با این که مسلمان نیستم ولی قبول ندارم که اگر آن دوره را می بینیم به اسلام فحش بدهیم . در آن موقع هم مردم مسلمان بودند با آمدن خمینی مردم مسلمان نشدند. ناراحتیتان فقط در مورد رفتار حکومت قابل قبول است پس احترام به ادیان دیگر بگذارید همانطور که پدرمان کورش می گذاشت
شنبه 29 فروردین 1388

babaktoronto - کانادا - تورنتو
میبینید تمام سعی و تلاش خودشونو میکنند با پشتوانه های مالی و فکری و منابع انسانی و میخواهند شاه و زمان شاه رو بکوبند اما اینقدر در این کار ناتوانند که گاهی اوقات پیش خودم میگم چقدر باید اینها از نظر فکری و ایدیولوژی ضعیف باشند که حتی برای کوبیدن و انتقاد از شاه هم چیزی برای گفتن ندارند.
بابا اگر قصد شماها کوبیدن شاهه که بیایید من خودم بهتون ایده بدم که چه جوری از شاه و از چه راهی انتقاد کنید. شما ها قصدتون فقط کورکورانه و متعصبانه انتقاد کردن از شاه و کوبیدن اون دورانه نه تجزیه و تحلیل تاریخ. غبار فکریتونو پاک کنید تا واقعیتهای اون دوران رو ببینید حالا اگه نمیخواهید ببینید اون بحث دیگریست.
شنبه 29 فروردین 1388

babaktoronto - کانادا - تورنتو
سوگل - نروژ - اسلو
خواهر عزیز و گرامی
اون اول کامنتت میگی که اطلاعاتی که سالها جمع اوری کردی رو میخواهی به ما بگی بعدش میایی یک قسمتی از یک نوشته یک کتاب یا روزنامه (حالا هرچی) رو برای ما مینویسی. حداقل اون قسمتیش رو که میگه:
(انگلستان در اواخر دهه شصت بنا به شرایط خاصی که به ان پرداختیم)
حد اقل این قسمتش رو حذف میکردی که مردم حرفتو باور کنن که این متن رو خودت از فکر خودت نوشتی. این متن با این طرز جمله بندی که تابلویه که متعلق به خودت نیست و قسمتی جدا شده از یک متن دیگر است. حالا اصلا با این هم کاری ندارم اون کتاب یا مقاله ای که این متن رو از روش برداشتی عجب نوشته چیپ و مزخرفی بوده که برای کوبیدن شاه اومده یه سری اراجیف و چزندیاتی که مطمین هستم خودنویسندش هم نمیفهمیده که چی میخواد بگه و فقط به خاطر پولی که از مخالفای شاه( عمدتا جمهوری اسلامی )گرفته یه سری کاغذ سیاه کرده که مثلا انجام وظیفه کرده باشه. چون این دیگه تابلویه که زن از این انقلاب نه خواستی داشت و نه نقشی توش. چون تمامی حقوق زن در زمان شاه اعاده بود و از نظر موقعیتی بهترین موقعیت حتی در بین کشورهای جهان رو داشت به عنوان مثال همین چند روز پیش عکسی از انرژی هسته ای زمان شاه در همین سایت چاپ شد که مبگفت زنان بیشترین نقش رو در بحثهای علمی هسته ای دارند و یااینکه در زمان شاه زنان به بالاترین مقامهای مملکتی میرسیدند که هنوز خیلی هاش نرسیدند. باز هم برات بگم خواهر اندیشمند و محقق جمع اوری کننده مطلب!!!!
شنبه 29 فروردین 1388

hossein_oslo - نروژ - نروژ
جالب بود:)
شنبه 29 فروردین 1388

abiabi - انگلستان - لندن
فقط میگم خاک برسر اخوندها که ازادی را از ملت ما گرفتن
شنبه 29 فروردین 1388

elina- - سوئیس - زوریخ
دیگه یادی ندارم من از اون جیک جیک مستون.. بهار مرد و زمین رفت به روئیت زمستون..
شنبه 29 فروردین 1388

elora - نروژ - اسلو
عکسهای جوونی پدر و مادرامون همنجورین و جالبه که مد لباس ایرانیها از نروزی ها که اونموقع فقیر و دهاتی وار بودن خیلی به روز تر بود.ولی مشکل تفاوت شدید فرهنگی توی ایرانه که همون موقع هم شلیته و شلواری و چادری به وفور بود. البته اونها قشر قدیمی و اکثرا کم سواد جامعه رو تشکیل میدادن.ایرانی هاشدید افراط و تفریط بینشون هست.
شنبه 29 فروردین 1388

odin - بلژیک - انتورپن
babaktoronto - کانادا - تورنتو
با اینکه با بعضی نظرات شما موافقم، اما عزیز جان دفاع از رژیم و سیستم حکومتی شاه همونقدر به ماله کشی نیاز داره که هر دیکتاتور دیگه. درسته که با حکومت اسلامی قابل مقایسه نیست اما چرا ما گزینه درست را انتخاب نکنیم و همیشه باید بین بد و بدتر انتخاب کنیم؟ کودتا علیه دولت قانونی و مردمی مصدق، لجبازی و اوردن چندین نخست وزیر قبل از بختیار. درسته که میگن :در اگر نتوان نشست ولی اگر بلافاصله بعد از هویدا شاهپور بختیار کابینه تشکیل میداد و شاه دیگه دخالتی در حکومت نمیکرد ما هم سرنوشت دیگه ای داشتیم امروز و کشورمون باین روز نمیافتاد. بحث طولانی و خسته کننده ای است. اگر مایلی ادامه بدی شفاهی در خدمتم و کتبی کمی مشکلات هست.
شنبه 29 فروردین 1388

saeed1 - کانادا - تورونتو
babaktoronto - کانادا - تورنتو
انقلاب دلایل بسیار زیادی داشت که البته فقر فرهنگی مردم هم همانطور که شما اشاره کردید بود. ولی شما نباید نقش شاه رو در این قضیه انکار کنید.
اشتباهات شاه کم نبودند من جمله: 1-تناقض در گفتار و رفتارش که از یک طرف در سخنرانی ها خودش رو دوستدار دمکراسی معرفی میکرد ولی در عمل درست برعکس عمل میکرد و در اواخر حکومتش حزب رستاخیز رو تاسیس کرد و مردم رو مجبور میکرد که عضو حزب بشن درست مثل حزب کمونیست! 2-وابستگیش به امریکا و انگلیس که بر کسی پوشیده نیست!
3-ترسو بودن تا جایی که همیشه چمدانهاش برای رفتن آماده بود!
4-نداشتن برداشت درست از وضعیت جامعه و فاصله گرفتن از مردم و تمرکز برروی رویاهای خودش که رویاهای خوب بودند ولی عملی نبودند!
5-گوش ندادن به حرف اقتصاد دانان و تزریق بی حساب دلارهای نفتی به اقتصاد کشور . در کنفراتس رامسر اقتصاد دانان مستقیما اشاره کردند که اگر این حجم از پول به اقتصاد کشور تزریق شود با یک انقلاب مواجه خواهیم شد ولی شاه گوش نداد که نداد !...... 
شنبه 29 فروردین 1388

babaktoronto - کانادا - تورنتو
اودین - بلژیک - انتورپن
دوست نازنین من نه اشتباهات شاه رو تایید میکنم و نه به قول شما اونها رو ماله کشی میکنم شمایی که نسبتا قدیمی هستید تو این سایت باید نظرات من رو در مورد شاه دیگه کامل بدونی. من اگر از شاه دفاع میکنم از اون بخشهایی از سیاستهاش دفاع میکنم که میدونم درست بوده. خدا وکیلی در مورد شاه و رضاخان بسیار ناجوانمردانه داره قضاوت میشه و هدف سو در این مورد وجود داره که من با این خط فاسد همواره مبارزه میکنم اگر کسی نقدی داره باید اون نقد رو مستدل بیان کنه نه با توهین و شامورتی بازی. همون کاری که خیلی از مخالفای شاه میکنن من بارها گفتم بچه انقلابم و تو همین انقلاب بزرگ شدم اما بهم یاد دادن که در مورد هر چیزی با وجدان بیدار قضاوت کنم.
در مورد مصدق هم که گفتی من در چند هفته پیش نظرم رو گفتم و دیگه نمیخوام تکرار مکررات بشه. در هر صورت ممنون .
شنبه 29 فروردین 1388

cool215 - ‌بلژیک - گنت
متاسفم به عقب رفتیم.هر چه بودیم بهتر از الان بودیم.
شنبه 29 فروردین 1388

melody_mahdis - فرانسه - پاریس
خوش به حالشون حداقل دوران خوشئ ایران رو دیدن ما چی بگیم که از اول ملا دیدیم و بس حالا هم که...
شنبه 29 فروردین 1388

dosti - ایران - تهران
javad_uk - انگلیس - لندن
منظورت دامن بود دیگه؟!!! این خانم زری خوشکام همسرمرحوم حاتمی هستند و لیلا حاتمی هم دخترشان.
شنبه 29 فروردین 1388

esta - اتریش - سالزبورگ
عکس دومی عکسیه از دانشجویان دانشگاه تهران. زیبایی و مد همیشه بین ایرانیان بوده اما لان متاسفانه اخوندا نمیزارند به امید ازادی
شنبه 29 فروردین 1388

babaktoronto - کانادا - تورنتو
سعید - تورنتو - کانادا
اقا سعید چون اسمی از کمونیست اوردی میخوام این مطلب رو برات بگم.
من در بین دوستام هم مجاهد دارم هم مارکسیست و خلاصه از تمامی گروههای فکری. باهاشون هم زیاد صحبت میکنم خداییش وقتی پای صحبتهای یک کمونیست و مارکسیست میشینی لرزه به اندامت میافته که واقعا چقدر این مارکسیست خطرناکه و ایدیولوژیه مزخرفیه. من یه روز به این دوست مارکسیستم که میخوام بهت بگم زندگیشو گذاشته بود تو این راه گفتم فلانی واقعا اخر خط مارکسیست چیه که برگشت حرف قشنگی بهم زد و گفت: تا همین اواخر فکر میکردم که زندگی یعنی مارکسیست اما حالا ضمن اینکه زندگیمو روش گذاشتم اما میبینم هرچی بیشتر دنبالش میرم کمتر بهش میرسم و یه جورایی سرخوردگی توش میبینم.
اقا سعید اینها کساتی بودند که شاه رو به چالش میکشیدند. اینها میخواستند این پوچی رو برای ایران به ارمغان بیارند. اینها کسانی بودند که در برابر پیشرفت ایران صف ارایی کردند. روشنفکران چپی علاوه بر اینکه مخ جوون ایرانی رو شستشو دادند سرمایه های ما رو بردند و ضربه های فراوانی به نیروی فکری جوونای ما زدند.
اقا سعید فکر میکنی شاه از قنداق مستبد بود؟ فکر میکنی که اگر به سمت انگلیس و امریکا رفت به خاطر هوس بود؟ نه بخدا به خاطر اینکه اون بزرگمرد میدید چه خطری بالای ایران خوابیده به اسم کمونیست و پدران من و شما نمیفهمیدند. برای همینه که ساواک ایجاد شد. برای اینکه شاه این روزهای بدبختی ایران رو در صورت کسترش موج مارکسیست در ایران میدید و چه خوب هم دید اما دیگه فکر نمیکرد که پدران من و شما به حرف اخوند دوزاری رام و خام میشن مارکسیست که دیگه جای خودش رو داره.
اقا سعید حرف زیاده و فرصت کم . شاه قطعا ضعفهای بزرگی هم داشت اما خیلی از رفتارهای غیر منطقیش مثل تک حزبی شدن ایران برای خودش از دلایل قانع کننده ای( مثل اونی که اون بالا برات مثال زدم) برخوردار بود که تنها جبر موقعیتی که توش بود باعث این تصمیم گیریهاش شده بود.
سعید خان دیکته نانوشته که غلط نداره الان هرکی از سر راه میاد از شاه انتقاد میکنه اما ادم باید خودش رو در اون دوران و جای شاه بذاره تا ببینه که واقعا ایران اونروز در چه شرایطی بود. مطمین باش شاه حرکات غیر منطقیش به خاطر جبر زمانه و شرایط اندوران بود و بس.
شنبه 29 فروردین 1388

sarab22 - المان - دوسلدورف
داشتیم و چی بودیم را فراموش و برای اینده ایران فکری باید کرد تا این ملایان ظالم را براندازیم درضمن لباس کوتاه و بلند و وو دلیل بر ازادی نمیشه در زمان هیتلر و موسیلنی مگه زنان روسری یا چادر داشتند ولی دیکتاتور بودند یکی از ازادیها حق انتخاب لباس است ازادی فکر واندیشه و احزاب و سندیکاها ووو باید به مردم داده و حق مسلم هر انسان ازاده میباشد تا کشور پیشرفت کند واز انحصارطلبی و تمامخواهی بدور باشد حکومت دموکراتیک برای ایرانی ازاد و اباد . مردم از شاه و ملایان و مجاهدین و کمونیست خسته و بی انگیزه شدند مردم امنیت و اسایش و ازادی و پیشرفت میخواهند مردم تاج و عمامه نمیخواهند
شنبه 29 فروردین 1388

punisher - ایران - شیراز
elora - نروژ - اسلو
هر منطقه از ایران لباسهای سنتی مخصوص خودش را داشته / دقیقن پس از ورود خونین اسلام به ایران / روزبروز از سرزمینها / فرهنگ / سواد / این مرز و بوم کاسته شد.
پس به امید روزی که این دین زمینی و سراسر جنگ و خونریزی در آن جایی نداشته باشد.
شنبه 29 فروردین 1388

raha_99 - انگلیس - لندن
من بعنوان کسی که آن زمان را درک کرده ام هر چند سن زیادی نداشتم اما از بسیاری مفسرین مسایل را بیشتر درک کرده و آنها را آنالیز میکردم . در صورتیکه در هیچ گروه سیاسی نبودم اما اخبار آنها را از دوستان یا آشنایان
متوجه میشدم و با موشکافی آنگونه که بود قضایا را می دیدم . با اینکه همواره در لحظه زندگی می کنم و در آن تامل ٬ با وجود این مسایل آن دوره کاملا در ذهن من مانده است . با اطمینان صد درصد می گویم به هیچ عنوان ایران در حد یک تغییر و انقلاب نبود . گروهها مخصوصا حزب توده چنان رسوخی در تمام دستگاهها کرده بود که با نارضایتی عده ای از روحانیت هم سو شد و با بهره گیری از دیگر گروه ها نقشه را پیاده کرد . یزدی در سخنانش می گوید استقبال مردم و تظاهرات خارج از حد تصور ما بود . حتی درباره استقبال از ورود خمینی و در بهشت زهرا هم این تعجب را برایشان به همراه داشت و همان باعث شد که هوس حکومت داری کنند . وگرنه روحانیت سواد این چیزها را نداشت این توطئه ها را گروهایی امثال فداییان خلق و مجاهدین و ملی مذهبی های ناراضی و توده ایها پیش بردند . همه
با هم متحد شده اما بهره را روحانیت با استفاده از توده مردم و نارسایی های ظاهر بردند . ایران به هیچ عنوان آماده انقلاب نبود . به یکباره همه چیز تغییر کرد . شاه بسیار مذهبی بود . مردم بشدت مذهبی و با ایمان بودند .
تنها چیزی که مردم را فریب داد عریانی زنان بود که در فیلمفارسی به اوج میرسید که از این معضل روحانیت استفاده کرد و با این اسلحه اکثریت را با خود همراه کرد دست آوردش هم حجاب اجباری بود . . من با ایمان اینرا می گویم . هر کشوری مخصوصا در آنزمان زندانی سیاسی داشت مشکل داشت و هزار معضل . به نظر من ایرانیان یکی از خوشبختترین و با احترام ترین
انسانها بودند . اهداف دیگر و اصلی روحانیت فلسطین و اسراییل بود که این را رو نمیکرد و تنها کسانی را به لبنان فرستاده و تعلیم میدادند . کاپیتالیسیون و غیره هم برای دشمنی با امریکا که متحد اصلی اسراییل بود
مطرح میشد و اهداف توده و چپها را هم در بر می گرفت چون بعد رژیم ایران کاملا نشان داد که چقدر ایرانیها را دوست دارد و احترام برای آنها قایل است .
شنبه 29 فروردین 1388

raha_99 - انگلیس - لندن
شاه از نظر مشورت بسیار تنها بود . او روحیه ای حساس و عاطفی داشت .
پدری با جبروت که انتظارات بزرگی از او داشت . تحصیلات او در غربت . اغتشاش در حکومت تبعید پدر . شکست در ازدواجهایش . خاندانی که به جز اعضا نزدیک همه به فکر خوشگذرانی خود و امکاناتشان بودند . تعامل با کشورهای بزرگی که همواره ایران را طعمه لذیذی می دانستند پیشرفت در تمام امور . در افتادن با فئو دالها ٬ بارها مورد سو ء قصد واقع شدن و کودتای
بیست و هشت مرداد و هزاران مشکل دیگر که تصمیم گیرنده آن خودش بود
او بقدری نسبت به همه دلسرد شده بود که نمی توانست روی هیچ کس حساب کند . و این مشکلات و سنگینی مسئولیتش با عشقی که برای سربلندی ایران و ایرانی داشت همه دست بهم داد تا او بیشتر در خود رفته
و از مردم فاصله بگیرد . با علم به این او سفرهایش را به تمام نقاط ایران همواره ادامه میداد . نگاه دنیا در آن زمان نسبت به همه چیز تا این زمان فرسنگها فاصله دارد . هنوز دنیا به دهکده ای جهانی تبدیل نشده بود . مردم بسیار آرمانگرا بودند . در ادارات فساد اداری بود و چهره جامعه عریان بود که باعث آزار بسیاری بود چون زن ایرانی نه در تمدن و فرهنگ و دین باستانی خود و نه در دین غالب به کشور اینگونه نبود حتی در کشورهای اروپایی دختر و یا زنی مینی ژوپ بدون جوراب بپوشد نگاه جامعه به او زیبا نیست چون زننده است و عریانی در ایران به حد زننده ای رسیده بود . اتفاقا بسیاری از همان زنان عریان کاباره رو تبدیل به گشت هایی شدند که نیمی از چادرشان زمین را جاروب میکرد . متاسفانه ملت افراط و تفریط هستیم اما با وجود این عریانی ٬ وجود کاباره ها ٬ میکده ها ایمان و صفا و مهری که در جامعه بود غیر قابل مقایسه با اکنون است که یک در صد آن هم نمانده است . الان بیشترین چیزی که بچشم می خورد تظاهر است و ظاهر پرستی . شاه تمام عمرش را صادقانه و سختکوشانه کار کرد ما ملت وفادار و متحدی نبودیم و دست به دستش ندادیم . او عاشق ایران و مردم بود . در فرهنگ اصیل ایرانی شاه کشی نحس است و بد . آنها شاه را سایه خدا می دانستند . باز جای شکرش باقی ست که این ننگ برایمان نماند که لا اقل او را نکشتیم اما دق دادیم . اگر زمانی که شاه با مردم صحبت کرد و گفت من صدای شما را شنیدم . کسی توجه میکرد . ایران ما اکنون اینگونه نبود . البته پس این اتفاق بی یقین حکمتی نهفته است که به وقت خود بر همه آشکار خواهد شد .
شنبه 29 فروردین 1388

Pesare Shoja - گامبیا - آبیجان
یاد باد روزگاران یاد باد . در حسرت آن روزهای زیبا تا ابد باید بسوزیم . با تشکر از مدیریت سایت خواهشمندیم جهت یادآوری خاطرات قدیم هر از مدتی تصاویری از ایران قبل از انقلاب (‌ چه عکس و چه بریده مجلات وروزنامه های آن روزها )‌ برای خوانندگان روی سایت قرار دهند .
یکشنبه 30 فروردین 1388

shirmohammadi - ایران - رشت
درود خدا بر امام خمینی که ما را از منجلاب فساد و حیوانیت خارج کرد و عزت و فهم و شرف و آقایی بخشید
یکشنبه 30 فروردین 1388

iran_boy - ایران - تهران
گشت ارشاد نبوده اون زمونا ؟؟؟؟
یکشنبه 30 فروردین 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
shirmohammadi - ایران - رشت
شرف((سنگسار))...فهم((چاه جمکران))....عزت((حماقت و برباد رفتن ابروی ایرانی))).....اقائی(((نور بر فراز پدرت احمدی نژاد)))... و بگو زنده باد اسلام
یکشنبه 30 فروردین 1388

freedomforiran - انگلستان - لندن
درود به روان پاک شاهنشاه آریامهر وتمام افسران ارتش شاهنشاهی درآشوب 1979 جان باختند.
امید روزی که سر تمام ملا هارا بالا ی دار ببینم که مملکت عزیزم ایران را باین روز انداختند.
یکشنبه 30 فروردین 1388

saye 2 - ایران - شیراز
گذشته زیبا بود اما گذشت.با آه کشیدن و غصه خوردن بر نمى گرده.به اأان این کشور باشیم.ما هم می تونیم زیبا زندگی کنیم...
یکشنبه 30 فروردین 1388

ramin_farvahar - امریکا - جکسونویل
گذشت روزگاری از اون لحظه ناب .....
یکشنبه 30 فروردین 1388

saye 2 - ایران - شیراز
گذشته زیبا بود اما گذشت.با آه کشیدن و غصه خوردن بر نمى گرده.به اأان این کشور باشیم.ما هم می تونیم زیبا زندگی کنیم...
یکشنبه 30 فروردین 1388

raha_99 - انگلیس - لندن
قبل از سال 56 جامعه به هیچ وجه سیاسی نبود . مردم سرشان به کار و زندگیشان بند بود . ایران در طی نزدیک به پنجاه سال یکباره به جایی رسیده بود که حرف و حدیثش با کشورهای بزرگ دنیا برابر یود و به اندازه آنان معروف و قابل احترام . شاه تصمیم داشت جامعه و ایران را از نظر تکنولژی و پیشرفت به حد پنج قدرت بزرگ و اول ایران برساند و اگر فرصت پیدا می کرد و بخت یارش میشد اینکار را به ثمر می رساند . برخلاف الان که اگه یه کار کنن که بیشتر آن به روسیه و چین و کره شمالی مربوط است تو دنیای امروزه و با این دانش پیشرفته شرم نکرده و آن را با فتو شاپ بیشتر نشان می دهند و یا اینکه در دنیای سرعت اطلاعات چنین افتضاحی در مورد مدرک
از آکسفورد برای ایرانی ببار می آورند . شاه نسبت به تبلیغات بی اندازه بی توجه بود بر خلاف سردمداران رژیم که از ابتدا روی تبلیغات و دراصل مخ زنی
تاکید بسیار داشتند . او تنها مسایل تشریفاتی را بیشتر در بوق و کرنا می کرد . او خدمت و پیشرفت مردم را وظیفه خود می دانست و دلیلی نمی دید که خیلی در مورد آن حرف و حدیث بگوید . او قصد داشت به مرحله خودکفایی برسد که نگذاشتند . من با نفس آزادی اندیشه و عقیده کاملا موافقم و پیرو و مدافع آن . اما از طرفی عقیده ام بر این است که این موضوع نباید با ماجرا جویی یا آرمان گرایی تداخل کند که تنها عده ای خاص را ارضا کند و به هدف برساند . به نظر من تمام کسانی که در رژیم گذشته پیرو آزادی و یا بهتر بگوییم اسم آزادی بودند اکنون جوابگو هستند . چرا که هیچ یک نتوانستند آزادی را به مردم هدیه کنند و وارد پروسه ای شدند که نتوانستند آن را به سرانجام برسانند و به جای آزادی اسارت را به مردم پیشکش مردند . هیچ چیز در دنیا بدتر از گرفته شدن آزادی و کرامت انسان
نیست . در سالهای اول دبیرستان همکلاسی داشتم که تنها در زنگهای تفریح او در گروه چند نفره ما دوستان بود . او با چنان بی پروایی و جسارتی
در مورد شاه صحبت میکرد و افکار کمونیستی خود و مسایلی را زیر سوال میبرد که من به او می گفتم مواضب باش با این حرفها خودت رو به خطر میندازی چون افرادی را می شناختم که به عنوان خرابکار چند سال زندانی بودند و پس از آزادی در متن جامعه اما با محدودیت هایی به کار مشغول بودند . آنها توسط ساواک شکنجه هم شده بودند . ومن از آزار دیدن همکلاسی ام نگران بودم . اما او بدون هیچ توقفی ادامه میداد و نه با صدای آرام بلکه رسا . هنوز دو سه سالی به شروع اغتشاش بود . و من اکنون متوجه می شوم که موضوع بو دارتر از این حرفها ست . آنها کار خود را محکم و تمام شده می دانستند و چه بسا نفوذ آن در کادر مسئو لان مدرسه .
یکشنبه 30 فروردین 1388

harmony.tehran - ایران - تهران
نه گو نگو دیگه از گذشته دیگه نمیخوام یادم بیاد چی به من گذشته!
یکشنبه 30 فروردین 1388

zebelkhan - آمریکا - سن خوزه
shirmohammadi - ایران - رشت
شیر پاکتی خمار سید علی گدا! چقدر پول میگیری که اینهمه دری وری بنویسی! ... که نداری! فقط نون مزدوری به مزاج تو مخ... میسازه!
جانی جماران خمینی دجال گور بگور از 15 خرداد 42 دروغ گفت تا زمانیکه جام زهر مار را کوفت کرد و به کثافت دان تاریخ پیوست!
جانی جماران میگفت شاه کشور ما را ویران کرد و قبرستانهای ما را آباد! طبق آماری که خود بنیاد شهید داده تمامی شهدای انقلاب از 15 خرداد 42 تا 22 بهمن 57 در حدود سه هزار نفر بوده در حالیکه جانی جماران از وقتی که پای کثیفش رو بر سرزمین آریایی ایران گذاشت فرمان قتل و جنایت صادر کرد تا لحظه ای که سقط شد و صد هزار نفر را روانه گورستانها کرد!
فقط در یک نوبت در قتل عام سیاسی سال 67 بین 3 تا 7 هزار نفر به فرمان این جانی آسمانی به جوخه اعدام سپرده شدند.
خمینی مخنث میگفت آب و برق را مجانی میکنیم! بلیط اتوبوس را مجانی میکنیم! نفت را به در خانه ها مجانی میدهیم! به این مقدر دلخوش نباشید! ما هم دین شما را میسازیم و هم آخرت شما را!
جون ننه همه....بسیجیها عجب دنیا و آخرتی براتون درست کرد! خیلی وقاحت و دریوزگی میخواد که یک... ... اینطوری بیاد از یک رژیم دد منش و یک مشت جانی بالفطره دفاع کنه اونهم بعد از این همه سال رو سیاهی!
این فقط یک علت میتونه داشته باشه و اون اینکه ...محصول حوزه علمیه قم ...! چون فقط طلبه های حجره نشین که هر شب پیش یک حاج آقا تلمذ و تلذذ میکنند اینقدر وقیح و دریده هستند درست مثل اربابت علی شیره ای!
تو با این کارهات باعث میشی که نفرت مردم از محمد و علی و حسن و حسین گرفته تا خمینی و خامنه ای و عنتری نژاد بیشتر بشه! ادامه بده چون خیلی ثواب میکنی! از یک ...ذهنی و مزدور بیشتر از این انتظار نمیره!
یکشنبه 30 فروردین 1388

IRAN ZAMEN - نروژ - روگنان
اقایون مذهبی و ....حزب الله نگاه نکنند.سوک می شوند
shirmohammadi - ایران - رشت
تو هم برو جلو بوققققققق بزن
یکشنبه 30 فروردین 1388

raha_99 - انگلیس - لندن
به خاطر دارم در اواخر نوجوانی ام که کتابهای صمد را به جای خواندن می بلعیدم . در مورد مرگ او حرفهای مشکوک می شنیدم . دوست داشتم بیوگرافی او را بدانم . از یکی از دبیران ادبیات که به درک و سواد او مطمئن بودم در پایان درس سوال کردم . صمد بهرنگی چگونه فوت کرد ؟ او لحضه ای به من خیره شد از پشت عینک شاهد حلقه اشک در چشمانش شدم من به او خیره بودم نتوانست چیزی بگوید عینکش را بر داشت و از کلاس خارج شد . بچه ها به شلوغ بازی خود مشغول بودند و کسی متوجه نشد . من متعجب منتظر او شدم . پس از دقایقی که صورتش را شسته بود و آن را خشک میکرد وارد کلاس شد و بدون اینکه نه آن روز و نه دیگر روزها جوابم را بدهد این موضوع گذشت . من به جوابم رسیدم و آن را پیدا کردم اما منظورم از تعریف این موضوع اینه که افکار چپ در ایران بسیار ریشه دوانده بود و ما ضربه اصلی راهم از همانجا خوردیم . شاه هم که همواره با یک دست ده هندوانه را برمی داشت نیازمند وزیری دانا مانند بوذرجمهر بود. نخبگان هم که تنها اگر به آنها توجه میشد در میدان آمده و خدمت می کردند نه به عشق مردم و یا رضای خدا . تلاش نمی کردند خود را به شاه نزدیک کنند و امور را بدست بگیرند . بیشتر می خواستند خودشان را تایید و مطرح کنند و یا اگر این هم نبود و منافع ایران و مردم را می خواستند با تکبر و غروری رفتار می کردند که شاه طردشان میکرد مخصوصا با روحیه حساس و اعتماد به نفس ضعیفی که داشت او کسی را می خواست که هم بزرگی و مسیولیتش را به او یادآوری کند و هم عاشق مردم و ایران باشد . بنابراین شاه هیچکس را به دلسوزی و توانایی و وطن پرستی خودش پیدا نمی کرد و خود امور را بدست می گرفت . سباستمداران ما چنان نازک نارنجی بودند که باید در پر قو قرار گرفته تا کاری کنند . از طرفی خط سیاسی در ادارات خود را نشان میداد و بسیاری از امور را به دست داشت از هر قشر و گروهی به جمله معروف خمینی توجه کنید : طرفداران من اکنون در قنداقها و گهواره هستند .
به نظر من قشری که حقیقتا وطن پرست و وفادار بودند ارتش بود . البته در همه جا وطن فروش وجود دارد اما اکثریت ارتشیان وطن پرست و شاه دوست بودند به همین دلیل هم ابتدا سران از دم به رگبار بسته شدند . البته گروه ها و یا امثال صیاد شیرازی با عقاید خود نفوذ کرده بودند که بعد توسط خود رژیم کشته شد . اما ارتشیان عاشق فرمانده حقیقی خود یا شاه بودند و او را بزرگ ارتشتاران یا ارتشداران می نامیدند .
یکشنبه 30 فروردین 1388

rezanl - هلند - امستردام
گذشت ان زمانی که ان سان گذاشت
یکشنبه 30 فروردین 1388

sankari - فندلاند - تامپره
فقط میتوانم بگم لعنت برکسانی که چه درگذشته و چه در حال به ایران وایرانی خیانت کرده ومیکنند.انهایی از 1400سال قبل به این طرف جز خرافات وذلت چیزدیگری به ارمغان نداشته اند.امیدوارم هیچکس سر صندوقهای رای نرود.چون رای به جمهوری اسلامی =بدبختی خرافات ارتجا ....است
یکشنبه 30 فروردین 1388

raha_99 - انگلیس - لندن
چون همواره در طی زندگی تلاشم بر این بوده است که جانب انصاف را گرفته و در قضاوت احتیاط کنم . نمی توانستم دیده بر روی حقایق موجود بگذارم بیشترین نکته ای که باعث دلخوری من بود فساد اداری و کاغذ بازی بود که در بحث ها و برنامه های انتقادی مطرح میشد . شاه با رشد و سرعت تغییر جامعه و پیشرفت آن نیاز به تجربه آموزی و یا آسودگی فکر داشت . نمی توانیم بگوییم او جامعه آماده ای را تحویل گرفته بود . علاوه بر تمامی اهداف او باید با دنیا و یا هر گروهی در داخل به نوعی مدارا میکرد . عرق میهنی و تعصبی که به ایرانی و پیشرفت ایران داشت همواره باعث یک نوع رودربایستی و آبرو داری بسیار زیاد در بین دیگر کشورها از سمت او میشد . او نسبت به تک تک ایرانی ها غیرت داشت حتی زندانیان سیاسی اما از ترس ضربه زدنشان به کل جامعه اجبار به اینگونه با آنها رفتار میکرد . در مورد شکنجه هم به خاطر گفتن اهداف و افراد تحت پوششان دستور اجرای ان را میداد . اما مجریان ساواک چه بسا در بسیاری موارد تند روی هایی می کردند و اطلاعات دلخواه میدادند . آزار انسانها مخصوصا به خاطر اندیشه هیچ توجیهی ندارد . اما بعضی مسایل بر خلاف خواست اشخاص بلاجبار صورت می گیرد وگرنه شاه عاشق مردم بود . و حقیقی ترین باز گشت این عشق از طرف مردم کوچه و بازار بود نه متملقین و چاپلوسان و یا
به خاطر نیاز . اما روشنفکران از هر گروهی ذهن مردم را شستشو دادند و ارتجاع سیاه را حاکم کردند . لذتی که از مصاحبه شاه و اوریانا فالاچی خبرنگار معروف ایتالیایی در کتاب مصاحبه با تاریخ بردم هیچ زمان فراموش نمی کنم . چنان در پوز او زده بود که به وضوح حقیر شدنش مشخص بود او نویسنده کتابهایی از قبیل زندگی جنگ و دیگر هیچ . یا به کودکی که هرگز زاده نشد بود و زن بسیار ماجراجو و قوی بود . کتاب یک مرد او به نظر من بی نظیر است . او با اکثر سران کشورها مصاحبه کرد . او هم دارای افکار چپ بود. در جلد دوم مصاحبه با تاریخ با خمینی هم مصاحبه کرد و بسیار در مورد استخر زفتن زنان و نوع پوششان او را پیچاند . در حالی که از کتابها و شخصیت او لذت میبردم اما او را ریاکار و معامله گر دیدم او در مورد شاه و قدرت روز افزون او به غرب در کتابش هشدار داد . جامعه ایران خود را پیدا کرده بود و رفاه نسبی ٬ امنیت ٬ آرامش ٬ شادی ٬ مذهب ٬ تمدن ٬ بهداشت ٬فرهنگ و پیشرفت تواما توسط برنامه ریزی شاه به جامعه تزریق شده بود . که امور اجرایی این برنامه ها را تنظیم و اجرا می کردند و از حق نباید گذشت در بسیاری موارد به قدری تخصصی بهداشتی و اصولی بود که برابری با استاندارد دنیا میکرد و عکسها و اخبار آن دوره نشانگر این نکته هست . اما هنوز دستگاه اجرایی با این همه مشکل و شتاب پیشرفت کار داشت . شاه و در کنار او شهبانو از هیچ چیزی که برای ایرانی و جامعه خوب بود دریغ نمی کردند و بلافاصله آن طرح را اجرا و مردم را با آن آشنا می کردند . می خواستند ایرانیان از هیچ جامعه ای عقب نمانند . با این مدرن شدن هم زمان شاه مراسم مذهبی خود را به جا می آورد و خود را نباخته بود و همه چیز را فدای دنیای خود بکند . او به مکه رفت و لباس احرام پوشید سایر مراسم مذهبی را به شکل نمادین اجرا می کرد و در قلبش هم به قدری به ایمان و مذهب خود پایبند بود که بارها در مصاحبه اش از کراماتی که امامان
شیعه به او کرده بودند گفت و در وصیت خود با افتخار به مسلمان بودنش شهادت داد .
یکشنبه 30 فروردین 1388

raha_99 - انگلیس - لندن
شاه بیشترین لقبی که به ایرانیان میداد . شریف بود . مردم واقعا بدون تنش زندگی میکردند . بقدری با خودشان خوش بودند و از بود هم استفاده می کردند که انگار یک خانواده بزرگ بود . همانگونه که در یک خانواده محبت ٬اختلاف ٬ کشمکش ٬ کمک ٬ قهر ٬ آشتی ٬ همیاری ٬ دشمنی ٬ کینه ٬ جدال
٬ پیشرفت ٬ پس رفت ٬ شکست ٬ پیروزی وجود دارد و خیلی مسایل دیگر در خانواده بزرگ ایران هم وجود داشت که به مرور زمان و تدابیر و تجربه و همیاری حل میشد . نیاز به از هم پاشیدگی نداشت . شاه به ارتش کاملا می رسید بقدری امکانات و تسهیلات در اختیار آنها قرار میداد که با خاطر آسوده به حفاظت کشور برسند . همچنین به سایر نیروهای مسلح .
تغذیه رایگان هم که در مدارس مرسوم شده بود و بیسکویت و شیر پاکتی و نصفه موزهای نیمه خورده در خیابان و زیر دست و پا از سوی دانش آموزان بی توجه ریخته میشد . به نظر من زیبایی و حال و هوای خاصی که در ایران بود در هیچ جای دنیا نبود . مراسم خاص و زیبا و پر معنا و عمیق باعث شده بود که حتی یک زن روسپی از درگاه رحمت خداوند نا امید نباشد ٬ شمعش
را روشن کند راز و نیاز خود را با خدا داشته باشد . یا اگر هیچ ارتباطی نداشته باشد حداقل شرمندگی را در برابر او همواره با خود یدک بکشد و لوطی گری را برای جبران خطا پیشه کند . نه اینکه مانند اکنون با افتخار به آن بنگرد چون بسیاری از جامعه را که ادعای سلامت دارند از خود فاسدتر می بیند . مراسم بسیار تاثیر گذار و آزادانه مذهبی حالتی خاص در جامعه
پیش آورده بود که واقعا به صیقل روح کمک میکرد . مردم مذهبی و سنتی ایران همواره روزی را به جشن و پایکوبی اختصاص میدادند و جریان ابولولو و
ماجرایی که شاید اکثرا به ان آشنا هستند و دشمنی دیرینه ای به خلیفه دوم داشتند که اسباب قتل و غارت را برای ایرانیان بوجود آورده بود و هم زمان بیشترین اعتبار و عشق را به خاندان اهل بیت داشتند و این به نظر من از درک درست آنها سرچشمه می گرفت و هم چنین نشاندن هر کس در جایگاه خود . یا در مورد شاه که هیچ کس به اندازه او به تاریخ ایران که سرپرستی آن را بعهده نداشت آگاهی نداشت و غیرت او در سوالی که خبرنگاری از او در مورد خلیج فارس با گفتن خلیج تنها می کند و او بلافاصله به خبرنگار می گوید مگر تو مدرسه نرفته ای و نمی دانی که اسم انجا خلیج فارس است به خوبی نمایان است امکان نداشت اگر از طرف اهل بیت کمترین ستمی به ایران شده بود اینگونه ارادتمند آنها باشد . که سه نسل به اسم رضا باشند . ایران نه مانند کشورهای اروپایی سرد و رسمی و ماشینی بود و نه مانند امریکا که در آن زمان امپریالیزم نامیده و بیشترین نماد کشوری سرمایه دار را داشت و همه چیز بر منبای پول بود . نقاط محرومی مانند حلبی آباد بود که لکه زشتی بود اما مگر اکنون کارتن خواب در فرانسه
و یا دیگر کشورها نیست . بیش از بیست سال به سال دوهزار مانده بود . و ایران کار بسیاری در پیش رو داشت .
یکشنبه 30 فروردین 1388

TAAT - ایران - اردبیل
در کشوری که تازه از یوغ خانخانی درآمده بود و تازه تازه داشت از رعیتی و خانی دِل میکَند،افقی از پیشرفت نمایان شده بود.امّا شاه،نمیتوانست تنها یک نظاره گر جنتلمن و رهبری فکری باشد؛او دخالت میکرد و بر طبق یک قانون نانوشته و اصیل ایرانی(!) لشگری از بادمجان دورقابچینهای متملّق و چاپلوسان،میوه های درختِ ثروتِ نازک و نحیف کشوررا روانه جیب گشادشان میکردند و برای روستاها و شهرستانها چیزی نمی ماند و فلاکت از در و دیوار آنها میبارید.او با دخالتهالیش کلمه دیکتاتوری را در فرهنگ ایران جاودانه کرد. ایکاش برگردیم و اِشکالات را بر طرف کنیم، نه اینکه کشور دیگری بوجود آوریم.
یکشنبه 30 فروردین 1388

Majid_teh - ایران - تهران
در نگاه اول اینطور بنظر میاد که این تصاویر مربوط به چهل سال بعد هست !! اینطور نیست؟
دوشنبه 31 فروردین 1388

shirmohammadi - ایران - رشت
می دانم ....فرزندان مادر.حق دارید چون در ترکیه لاییک حجاب و طرفداری از عفت پیروز شد .روزبروز بر تعداد مسلمانها که اکثرا آدم حسابی و دانشگاهی و دانشمند هستند داره اضافه میشه هرچند مثل شهید دانیلی فرزند صاحب فیات ایتالیا که شیعه شد ولی شهیدش کردند. دنیا به اقتدار ایران اسلامی احترام میگذارد و سخنرانی احمدی نژاد عزیز را بطور زنده 500 میلیون نفر میبینند هرچند رییس نادان داشگاه مثل شما نادان ها به او توهین کند.هرجا رییس جمهر آمریکا میره با گوجه وتخم مرغ گندیده از او استقبال میشه ولی در آمریکا اجازه نمی دن احمدی نژاد میون مردم بره چون هرجا رفته سیل جمعیت به احترام او که فرزند راستین ایران اسلامی است و به حمایت او و آرمانهایش به خیابان ها ریختند و... کور شود هرآنکه نتواند دید
دوشنبه 31 فروردین 1388

saeed1361 - ایران - کرج
سلام به همه
تو رو خدا این حرفارو نزنید اینقدر این کشور رو خوار نکنید .
یعنی ایرانی که این همه تمدن و تاریخ و فرهنگ پشتش خوابیده تمام شکوه و عزت و افتخار و عظمتش به اینه که الان کسی نمیتونه زمستون با شورت رو برفها عکس بگیره یا .....
بابا تو بعضی از این عکسها فقط رقابت سر سکسی بودن رو میشه دید و جالب مدرن و پیشرفته بودن تو اوج بودن به اینه که ........
بهتر جای توجه به هیچ و پوچ کمی تاریخ بخونیم یه ذره هم فکر کنیم
ماها ایرادمون اینه که زود جو گیر می شیم سریع بهمون خط می دن
یه روز شاه حالا هم آخوندا
من هم مثل شماها به آزادی اعتقاد دارم اما خدا کنه قبل از آزادی ما ایرانیها جنبشو تو خودمون ایجاد کنیم .
خوش باشید
دوشنبه 31 فروردین 1388

raha_99 - انگلیس - لندن
shirmohammadi - ایران - رشت
من مانند تو نمی توانم چشمم را به روی حقیقت ببندم و حقایقی که آن را به چشم خود دیده و لمس کرده ام را زیر پا له کنم که عده ای امثال تو به چاپیدن و خوردن به اسم خدا ادامه دهند . خدایی اینچنین حقیر و دورو مفت چنگ خودت و هم فکرانت . من پیرو مولا هستم که حق و ناحق نمی کرد . تو هم می توانی مرید معاویه شوی که قرآن ها را برای نجات خود بر سر نیزه کرد . و همنشین دایمی او در آن دنیا شوی . پوشش صحیح و متین برازنده یک زن است اما زن معتقد به خدا و یا کرامت انسانی خود نه زنی که به زور
یک لچک بر سر او کرده اید که معلوم نیست در صورت آزادی اندازه همان لچک محیط لباسشان باشد یا نه . اما به این بهانه و بند شدن در آن و حریصتر کردن چشمان مردان گرگ صفت این را به تابویی کرده و شرط رد و قبول خلق . چه کسی به شما اجازه داده است که روی فرمان خدا که در دین اکراهی نیست بلند شده و اندازه افکار خودتان حکم صادر کنید . ماموران نیروی انتظامی و افرادی مانند شما را اینگونه تربیت کرده اند که مرگ و زندگیتان به حجاب زا مربوط باشد . بنده خدا اینقدر به زمین نگاه کرده اید که از نگاه به آسمان غافل شده اید . خوشحال باشید که یک عده مسخ شده با تطمیع و زور و اختناق و جهل تربیت کرده اید . این از ضعف شما در مورد خود داریتان از کنترل خود است که چنین وحشتی را برایتان در پیش دارد .
چرا بعد از اینکه رژیم عوض شد مانند انسان رفتار نکردید . مردم که تسلیم شما بودند و تمام امکانات در دستتان . میدانی چرا تبعاتش این شد ؟ که از بس ترور و وحشت راه انداختید بلاخره جامعه جهانی که پنجه در سیاست و مطامع خود دارد آوانس هایی به شما می دهد . اگر هم اسلام نامی در جهان بلند کرد به خاطر قیام مردم و ذات خود و وعده الهی بود نه حاکمان و طرفداران آن که شما بودید . همه چیز را به خودتان بچسبانید ! ! کار خمینی که بیشتر از چهار اعلامیه و سخنرانی بیشتر نبود این کار خدا بود که خواست حکومت خود را و پیش زمینه ظهور منجی در آخر الزمان را به ظهور برساند . نفهمیدید مانند الان ! به خودتان گرفتید . بزرگی کردید چاپیدید !
کشتید ! غارت کردید ! خراب کردید و تا کنون به آشوب همه چیز را کشیدید .
چون خودتان را دیدید نه خدا و دست او را و اقرار به این نکته از مرحله زبان نگذشت . ادعای بسار بزرگی بود در برابر اهداف حقیر شما . بیان نظرات من در اینجا تمام نشده بود و قصد داشتم به محض پیدا کردن وقت کار را ادامه دهم که مجبور شدم اول روشنت کنم بعد برم سر موضوع.
دوشنبه 31 فروردین 1388

tofan - ایران - کرج
با سلام خدمت دوستان عزیز در داخل و خارج کشور ایران عزیز ایران من چند ماهی است که با این سایت در ارتباطم اما تاکنون نظری در مورد مطالب اراپه شده نداشتم. و برای اولین بار می خواهم نظرات خودم را درباره این تصاویر و نظرات دوستان اعلام نمایم.
این تصاویر زیباست و زیباتر اینکه اگر ممکن بود تصاویر دیگه ای از دهه 40 را که نشانی از فقر را نیز در ذهن ها تداعی می کرد را نیز نشان می دادید. تا دوستان بهتر و بهتر از آن گذشته یاد کنند. فعلا کافی است
دوشنبه 31 فروردین 1388

jirjirak - انگلستان - بیرمنگهام
سلام دوست عزیز از کرج ب نظر شما موافقم اما فکرنمیکنی فقر دهه40نه تنها ادامه داره بلکه گستردهتر شده ان زمان فقط فقر مالی بود اما الان چی درد ما امروزه فقط فقر ما مالی نیست دوست عزیز موفق باشی
دوشنبه 31 فروردین 1388

tanha1363 - ایران - تهران
babaktoronto - کانادا - تورنتو
با چه استدلال های درب و داغونی از حکومت شاه که خیلی وقته تو زباله دون تاریخ مچاله شده حمایت می کنید آقای روشنفکر. شما به استراحت احتیاج دارید.
سه‌شنبه 1 اردیبهشت 1388

tofan - ایران - کرج
با سلام . تصاویر زیباست . اما خواستم ببینم در این تصاویر شما پیشرفت و ترقی نیز مشاهده کردید. بیشتر تصاویر قشر کوچکی که بیشتر در رفاه بودن به تصویر کشیده شده. و یا تصویر عروسی که همین الانش بهترین عروسی ها با بیشترین هزینه ها برگزار می شد. ژس ژیشرفت به این چیزها نیست. فعلا
سه‌شنبه 1 اردیبهشت 1388

raha_99 - انگلیس - لندن
دو تا کامنت پر و پیمون نوشتم ٬ خیلی چیزها توش نوشته بودم . اما حیفم اومد برای ملتی که هنوز به کمی وکاستی سی سال پیش بدون شناخت روشن و درستی چسبیده اند که یا باشنیدن یا با شستشوی مغزی و یا با دیدی محدود قضاوت می کنند . کسانی که انتظار داشتند یک شبه ایران بدون مشکل ترین و مرفه ترین کشور دنیا شود . و عجیب است از آنها و دریغ از گرفتن یک حق کوچک خود از رژیم فعلی در عرض سی سال اخیر و یا شهامت و رشادت ابرازحق خود .
عده ای هم که خود آن دوران را دریافته اند غیر از یادآوری و غم چیز دیگری برایشان ندارد . عده ای هم که ندیدند اما مایل به دانستنند با خواندن آن نا امید تر می شوند . بنابراین به خود نهیب زده که هر حرف زمانی دارد و هر نکته مکانی . این نکات تاریخ کشور ما را تشکیل می دهد که یکایک ما آن را تشکیل می دهیم و آن را نقل می کنیم بنا براین انحراف در آن و یا مخفی نمودنش و یا مطرح کردن آن ناقص آن به تاریخ و هویت و شخصیت اصلی ما لطمه میزند . اما به این باور رسیدم که ملتها خود بیشترین ستم را با ندانم کاری به تاریخ خود می کنند . و این غیر قابل اجتناب است . بنابر این
مسایل جایی باید عنوان شود که خریدار دارد و مشتری در غیر اینصورت عرضه کردنی رایگان و بی بها بیش نیست .
مسایلی را که مطرح کردم از یک دیدگاه کوتاه و تنها منطقه ای نبود که فرا منطقه ای را در بر می گرفت
اما انگار به مزاق بسیاری خود فریبی بیشتر خوش می آید . من غیر از این دو کامنتی که نوشتم و آنها را به باد سپردم مسایل بسیاری برای مطرح کردن از هنگام حضور خمینی احوالات خودم چیزهای خوب و بدی که در مورد او برایم گشوده میشد که در نهایت به تسلیم شدن در برابر اراده خداوند مانند همیشه پیوست ٬ اما به عنوان کسی که کشورم در حال تغییر بود و باید پی به مسایل پیرامون خود می بردم حتی زمانی که اراده حق بر این تعلق می گرفت نمی توانستم بی تفاوت باشم . من بعنوان یک ایرانی که در جستجوی خدا بود و هدفش را بر رسیدن به این شناخت بودم تنها یک سر قضیه من بودم که می توانستم خوشبختی و آینده و هدفم را فدای اراده او بکنم اما یک قسمت آن وطنم و کشورم بود که باید برایم مشخص میکرد که چه تصمیمی برایش گرفته است . و چون مواردی برایم روشن شد صبوری پیشه کردم . و موارد بسیار خاص در این زمینه پیش آمد ! در طی این سی سال با دقت تمام و غیرت لحظه ای از رفتار آنها غافل نبوده و با انصاف به عنوان یک ایرانی که سرنوشت ایران و مردم را به دست گرفته اند رفتارشان را سنجیدم و در این مسیر ابتدا از خداوند یاری خواسته و بعد از خودم . و عمرم را به تحقیق
و مطالعه همه جانبه قرار داده و از طرفی در مسیر سلوک قرار گرفته تا وضیقه ام را ابتدا در مورد خود به عنوان یک انسان و بعد در برابر وظیفه و مسیولیتی که یک انسان در مورد بشریت و پیرامون خود دارد که شرط تعریف هر انسان است . و در این مسیر هیچگاه در برابر ظلم و ستم بی تفاوت نبوده و چشم پوشی نکرده ام . تا اینکه ظلم و ستم را از حد گذراندند . و به اذن حق این است که به رسوایی آنها می پردازم . همان کاری که عقیده ام حکم یه آن کرده است : 1- مدارا کردن 2- تذکر 3- رسوا کردن . کوتاه نظرانی که گمان می کنند این مدل اسلام امریکایی ست بدانند کسی که ادعای مسلمانی می کند حق توهین به مسلمان دیگری نداشته و یا ایجاد تفرقه . اما توجه کنند در مورد مسلمان این نکته حکم نی مند . نه مدعیان آن . این هنر و یا تقوا نیست که انسان از صبح تا شب یا تا نیمه شب برای چاپلوسی و خود عزیزی به درگاه خدا رو بیاورد تا تنها خود را نجات داده و با رضایت از این بهره وری و خوش خیالی از این پارتی قدر و بزرگ مردم را برده خود کند . هر چند که محال است عبادت صادقانه و خالصانه اینگونه جواب دهد . اما در عبادت طماعانه این نتیجه طبیعی ست .
سه‌شنبه 1 اردیبهشت 1388

+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.