بررسى روزنامه هاى صبح شنبه ۲۲ فروردین

بررسى روزنامه هاى صبح شنبه ۲۲ فروردین

تیترهای اول

"بازتاب جهانی موفقیت هسته ای ایران" عنوان اصلی روزنامه جام جم است که شبیه به آن در روزنامه جمهوری اسلامی هم تکرار شده است، در حالی که روزنامه خراسان از "جنجال آفرینی رسانه ها و مقامات غربی درباره پیشرفت جدید هسته ای" خبر داده است.

کیهان در عنوان اصلی خود نوشته ایران امروز یک قدرت بزرگ اتمی است و ایران روزنامه دولت هم از قول رئیس دولت خبر داده که ایران گام آخر را در چرخه سوخت هسته ای برداشت.

رسالت هم با تیتر "تکمیل مدیریت سوخت بومی در ایران" همین گزارش را منعکس کرده است.

حیات نو عنوان اول خود را به گفته سخنگوی دولت اختصاص داده که در جواب انتقادهای میرحسین موسوی گفته سازمان مدیریت و برنامه ریزی مانعی برای پیشرفت دولت بود.

روزنامه های دیگر خبر داده اند که آقای الهام جواب نامزد ریاست جمهوری آینده را هم که پرسیده بود دولت 250 میلیارد دلار را چه کرده است داده.

استقبال مراجع تقلید قم از حضور میرحسین موسوی با تیترها و عکس های متفاوت در صدر گزارش های خبری روزنامه های صدای عدالت و مردم سالاری آمده است.

آفتاب یزد با چاپ عکسی از دیدار محمد خاتمی و مهدی کروبی از تاکید رییس جمهور سابق از لزوم هماهنگی انتخاباتی بین اصلاح طلبان خبر داده است.

دو روزنامه اقتصادی صبح عنوان های دیگری دارند: سرمایه از "65 میلیارد دلار واردات کالا به کشور در سال گذشته" خبر داده و دنیای اقتصاد در تیتر اول خود از برنامه پولی و مالی سال 88 نوشته است.

گزیده مقالات

مدیریت جهان

آفتاب یزد در سرمقاله خود به ذکر مثال هائی پرداخته که نشان می دهد رییس دولت و همکاران وی در سه سال و نیم گذشته اعضای قوه قضاییه و مجلس را کسانی خوانده اند که دستشان در فسادست و شبکه های انحصاری در دست دارند به طوری که در آخرین نمونه، رئیس جمهور از اینکه قوه قضائیه، "به جای اعدام جاسوس هسته‌ای او را آزاد کرده است"، ابراز تاسف کرد.

سردبیر آفتاب یزد با اشاره به آن چه درباره اعضای برکنار شده یا مستعفی همین دولت گفته شده و آن ها را نیز "عاملان فساد" خوانده اند نوشته "به عبارت دیگر، تا حدود سه سال بعد از فعالیت دولت نهم، کسانى در راس بزرگترین تشکل‌هاى اقتصادى دولت قرار داشته‌اند که عدم تعویض آنها به معناى بازبودن منفذهاى گشاد براى واریز میلیاردى پول نفت به جیب عده‌اى خاص بوده است."

در پایان مقاله آفتاب یزد آمده این نمونه‌ها کافى است تا با توجه به آنها، سخن دیروز رئیس جمهور در اصفهان بازبینى شود که گفت "امروز همه جهان، نیازمند مدیریت ایران شده‌اند."

"راستى این مدیریت که تمام جهان به آن نیاز دارند کدام بخش از مجموعه‌مدیریتى نظام است؟"

زد و بند در قوه قضائیه

سرمقاله کیهان به خبر احتمال آزادی شهرام جزایری سرمایه دار جوانی اختصاص داده شده که هفت سال قبل محاکمه و زندانی شد و اینک به نوشته کیهان "از کجا معلوم که این سرمایه دار برای آزاد شدن از زندان عده ای از قوه قضاییه را نخریده باشد."

حسین شریعتمداری مدیر کیهان در این مقاله، زد و بند برای آزادی متهم را قطعی و موجب بدنامی نظام دانسته و پرسیده: "آیا بدنام کردن نظام، آنهم در شرایطی که موفقیت های حیرت انگیز آن، خشم دشمنان بیرونی را برانگیخته است، یکی از اهداف باند مورد اشاره نبوده است؟ و آیا در پی گیری ماجرا نباید رد پای بیگانگان نیز مورد توجه قرار گیرد؟!"

در ادامه این مقاله کیهان به مسئولان دستگاه قضایی اشاره شده که "به جای رسیدگی به وظایف خود در اوقات فراغتشان - که متاسفانه خیلی زیاد نیز هست!- به نقاط خوش آب وهوای کشور رفته و در خانه های اشرافی کلان سرمایه داران جا خوش می کنند، که خدای ناکرده مجبور باشند بهای این "لم دادن" ها را از کیسه ملت هزینه کنند."

گزارش کیهان هم درباره قرارداد خرید سهام فولاد خوزستان است که خریدار آن اینک به عنوان آن که مقامات دولت در مقابل وی مقاومت می کنند و از جمله بعد از این خرید سرسام آور وی را به هیات مدیره راه نمی دهند، تصمیم به فسخ قرارداد گرفته است.

کیهان بدون اشاره به این که همزمان با این خرید چند هزار میلیارد تومانی توسط خریدار خصوصی تبلیغات وسیعی برای موفق نشان دادن دولت در خصوصی سازی به راه افتاده از فسخ قرارداد ابراز نگرانی کرده و باز عامل فساد و زد و بند را در آن موثر دیده و از قول مقامات دولتی نوشته که وی به زودی به عضویت هیات مدیره در خواهد آمد.

اعتماد خبری دارد که نشان می دهد هیاتی برای صیانت از آرا مردم در انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شده است که از جمله اعضای آن که یکی عباس عبدی روزنامه نگار اصلاح طلب است که گفته: "این تصور اشتباه است که فکر کنید اگر مردم در انتخابات حضور کمتر داشته باشند نمی توان تقلب کرد. باید بتوانید حتی یک تقلب را پیگیری کنید و زمانی که افرادی مطرح می کنند که اگر فاصله زیاد باشد نمی توانند تقلب کنند این مساله موجب عصبانیت من می شود چون این مساله به معنی تایید تقلب است که در کل اشتباه است."

افزایش واردات

سرمایه در سرمقاله خود با اشاره به آماری که نشان می دهد واردات به کشور در سال گذشته افزایش داشته است، می نویسد: "بحران مالی جهانی در سال گذشته ظهور آنچنانی نداشت. آنچه دیده می شد افزایش قیمت نفت بود و رشد اقتصادی جهان که کالاهای وارداتی را بسیار گران کرد به طوری که قیمت ها تا حد 46 درصد نیز افزایش نشان می داد. اما در شش ماه دوم کاهش قیمت نفت، واردات را تا حدودی کاهش داد در غیر این صورت واردات از 56 میلیارد دلار بیشتر می شد."

به نوشته این مقاله دولت با افزایش قیمت نفت و درآمد نفتی که 80 میلیارد دلار درآمد نصیب دولت کرد "نوعی بیماری هلندی در کشور پدید آورد اما امروز به کل تغییر کرده است، علائم بحران مالی جهانی در تمامی کشورها دیده می شود، قیمت کالاها به خصوص کالاهای سرمایه ای و همچنین قیمت های حمل و نقل درجهان به شدت کاهش یافته است بنابراین در سال 88، هیچ کدام از عوامل خارجی و داخلی که به آنها اشاره شد وجود نخواهد داشت و پیش بینی می شود هم صادرات غیرنفتی و هم واردات به لحاظ ارزشی با کاهش قابل ملاحظه ای روبه رو شوند."

انتخابات

اعتماد گفته های عباس عبدی عضو ستاد صیانت از آرای انتخابات را آورده که: "هدف اصلی در هر انتخابات نباید پیروزی صرف باشد چرا که نتیجه ای جز شکست ندارد. همچنان که در انتخابات 76 بنیان حضور ما براساس درک از واقعیت بود و هیچ یک از طرفداران آقای خاتمی به پیروزی فکر نمی کردند، بلکه تحلیلی داشتند بر مبنای گام برای آینده و نتیجه آن حضور آقای خاتمی بود."

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به کسانی تاخته که به بهانه حمایت از احمدی نژاد، نامزد انتخابات ریاست جمهوری یعنی میرحسین موسوی را مورد حمله قرار می دهند و "سخنشان حاکی از اطمینان به پیروزی رییس جمهور فعلی است در حالی که این سخنان از نظر افکار عمومی مفهوم خاصی دارد که با سلامت انتخابات سازگار نیست . ابزارهای برگزاری انتخابات دردست دولت است و این گونه سخن گفتن بطور طبیعی این شائبه را پدید می آورد که برگزار کنندگان انتخابات نتیجه آنرا از قبل میدانند!"

به نوشته این مقاله "این که یک نماینده هوادار دولت در مجلس نامزدها را خط کشی کرده و بگوید موسوی اصولگرا نیست، عمل کار ناپسندی است چرا که اگر افرادی با ادعای اصولگرائی هر روز یک فرد برجسته و خوشنام و خوش سابقه را از اردوگاهی که رهبری پرچمدار آنست خارج کنند بدان معناست که تلاش می کنند غیر از خودشان بقیه افراد را در مقابل رهبری قلمداد کنند."

گرمی و سردی

مهدی کرم پور در اعتماد نوشته "ما خوش استقبال و بدبدرقه ایم. با کوچکترین غوره سردیمان می کند و با کمترین مویز گرمی. و این محدود به فرهنگ و هنر و ورزش و سرگرمی مان هم نیست. در تاریخ و سیاست هم چنین بوده ایم."

"روزی یا مرگ یا مصدق گفتیم و چند روزی بعدتر با تحریک اجنبی هم صدای اوباش مزدور خیابانی، کودتا سرنوشتی دیگر را برایمان رقم زده است."

نویسنده مقاله اعتماد تاکید کرده "در عرصه ورزش و هنر که بیشترین بازخورد سلیقه عمومی را داراست، با چند برد و گل و یک کتاب و فیلم خوب، القاب سلطان و امپراتور و استاد اول و آخر گرفته ایم و با کوچکترین خلاف سلیقه مان، از عزیز عزت بر حضیض ذلت فروفتاده ایم و فحش و ناسزا تا به اجداد و اعقابمان حواله خواهد شد، گاه نه آن بر مسند و سر سفره نشستن ها محلی از اعراب دارد و نه این لغزش و هتک حرمت ها."

"ملت افراط و تفریطیم دیگر."

مسلمان ایرانی - استرالیا - سیدنی
{ مهدی کرم پور در اعتماد نوشته "ما خوش استقبال و بد بدرقه ایم" }

موقعی که علی دایی برای ایران افتخار می آفرید و اقای گل جهان میشد آن موقع خوب بود ولی الان که شکست میخوره بد میشه؟؟؟ ( با اینکه علی دایی تنها مقصر نبود ). البته من این مطلب را کلی میگم و علی دایی را بعنوان یک مثال زدم.
که نمونه ی دیگر آقای برانکو است...
دوستی همین جمله را به من گفت که ایرانی ها خوش استقبال و بد بدرقه هستند من آن موقع قبول نمیکردم ولی الان دارم به این حرف میرسم...
هر کسی هم که مربی شود بعید نیست که همین رفتار با او شود. میگید نه منتظر باشید و نگاه کنید...
شنبه 22 فروردین 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.