پلیس دبی از دستگیری و بازجویی یک تبعه ایرانی به جرم مشارکت در قتل «سلیم یامادیف»، یکی از مخالفان سرشناس رئیس جمهور چچن معروف به «افتخار روسیه» خبر داد.
به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، پلیس دبی با صدور بیانیه ای ضمن اشاره به دستگیری این تبعه ایرانی از «آدام دلیمخانوف» معاون نخست وزیر چچن به عنوان متهم اصلی در قتل یامادیف نام برد و اعلام کرد: "دلیمخانوف تحت تعقیب سیستم قضایی امارات قرار دارد و علاوه بر او پنج تن دیگر نیز متهم به مشارکت در قتل این فرمانده سابق ارتش چچن هستند."
براساس این گزارش مقامات پلیس دبی «مهدی. ل»، یک تبعه ایرانی را به اتهام همکاری در ترور این مخالف سرشناس رئیس جمهور چچن دستگیر کرده و در حال بازجویی از او هستند.
رئیس پلیس دبی درباره دستگیری این ایرانی به خبرنگاران گفت: "«مهدی. ل» یکی از مظنونان اصلی این پرونده است اما سازمان اطلاعاتی و جاسوسی ایران در این حادثه نقشی نداشته است."
وی افزود: "معاون نخست وزیر چچن به عنوان مظنون اصلی تحت تعقیب سیستم قضایی امارات قرار دارد و ما دستگیری او را از پلیس اینترپل درخواست خواهیم کرد."
به گفته پلیس دبی علاوه بر «مهدی .ل» یک تبعه تاجیک نیز بازداشت شده و تحت بازجویی قرار دارد.
یامادیف چگونه به قتل رسید؟
سلیم یامادایف، یکی از مخالفان سرشناس رمضان قدیرف، رئیس جمهوری چچن و طرفدار کرملین روز 28 مارس به ضرب گلوله در دبی کشته شد.
وی در یک پارکینگ اتومبیل در نزدیکی آپارتمانش در شهر دبی هدف تیراندازی قرار گرفت.
به گزارش بی بی سی، یامادایف، سال گذشته در پی اختلاف با رمضان قدیرف، از سمت فرماندهی یک گردان نیروهای زبده امنیتی در چچن برکنار شد.
رهبر چچن هرگونه دخالت در این قتل را تکذیب کرده بود ولی مخالفان می گویند طرفداران وی هر کسی را که با حکومت مطلق او مخالفت کند به قتل می رسانند.
وی چهارمین چچنی سرشناس است که از ماه سپتامبر گذشته تا کنون به قتل رسیده است.
سلیم یامادایف، سابقاً یکی از رهبران جدائی طلبان چچن بود ولی پس از آن که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری وقت روسیه برای کنترل مجدد چچن، نیروهای روسیه را به این منطقه اعزام کرد، او تغییر موضع داد و به طرفداری از روسیه برخاست.
در سال 2005 وی لقب "افتخار روسیه" را که بالاترین افتخار ملی بود دریافت کرد.
یامادیف سال گذشته پس از آن که آقای قدیرف وی را از سمت نظامی اش برکنار کرد، به امارات متحده عربی گریخت.
از سال 1994 که نیروهای روسیه جهت سرکوب کردن جنبش استقلال طلبی برای اولین بار وارد چچن شدند این منطقه صحنه درگیری های شدید بوده است.
|
|
|
|