اطلاعاتی درباره بوتاکس و تزریق ژل گونه

اطلاعاتی درباره بوتاکس و تزریق ژل گونه

چروک‌های صورت دو نوع‌اند:

1- نوع دینامیک که بر اثر حرکت مکرر عضلات صورت در طی سال‌ها ایجاد می‌شوند.

2- نوع استاتیک که در اثر کاهش کشسانی پوست به علل متفاوتی از جمله جاذبه زمین به وجود می‌آیند.

سال‌ها تنها راه درمان چروک‌های استاتیک، لیفتینگ (lifting) صورت و ابرو بود که البته چروک‌های دینامیک را درمان نمی‌کرد.

تزریق بوتاکس که در واقع نوعی سم به دست آمده از یک باکتری خاص است، برای درمان خطوطی که در اثر فعالیت زیاد در صورت پیدا شده‌اند، یک روش سریع و نسبتا غیرتهاجمی است.

چون بوتاکس نوعی سم است، بهتر است مادران باردار و حتی مادرانی که به فرزندشان شیر می‌دهند تا پایان این دوران از انجام این تزریق خودداری کنند.

افرادی که لب فوقانی باریکی دارند و یا کسانی که فاصله انتهای بینی با لب بالایشان زیاد است، ممکن است با تزریق زیاد بوتاکس ظاهری ناخوشایند پیدا کنند.

بعضی از افراد لبخندی تحت عنوان «لبخند مونالیزا» دارند که گوشه‌های دهان در حالت طبیعی به طرف پایین لب فوقانی کشیده می‌شود. درمان با بوتاکس در این افراد این حالت را تشدید کرده و ظاهری غیرطبیعی به بیمار می‌بخشد.

در عوض افرادی که در آنها لثه‌های بالا و پایین دیده می‌شود، ممکن است به درمان هم‌زمان عضله پایین کشنده لب تحتانی نیاز داشته باشند تا دچار لبخندی مانند شکلک درآوردن و یا دهان‌کجی نشوند.

درمان چروک صورت با بوتاکس و ژل

خانمی هستم 32 ساله که در اثر رژیم غذایی دچار لاغری ناحیه گونه و چروک های پیشانی و کنار چشم و خط خنده شده ام. به پزشک پوست مراجعه کرده ام ایشان تشخیص دادند که برای درمان می توان از تزریق ژل های گونه و بوتاکس استفاده کنم، ولی من هیچگونه اطلاعی از این علم ندارم و این باعث نگرانی من می شود. لطفاً مرا راهنمایی فرمایید که تزریق این مواد باعث بهبودی چروک های من خواهد شد یا نه؟

آقای دکتر لطفاً بفرمایید که ژل گونه و بوتاکس چیست؟

امروزه در کشورهای اروپایی از ترکیبات تزریقی متعددی جهت رفع چروک یا افزایش حجم اعضای بدن استفاده می شود که متاسفانه در جامعه ما اطلاعات محدودی در این باره وجود دارد. به اختصار باید گفت که این نوع ترکیبات به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

ترکیبات فلج کننده؛ که با فلج کردن عضلات پیشانی یا دور چشم، اسپاسم آن ناحیه را رفع می کنند و مانع از انقباض عضلات می شوند، بنابراین باعث رفع چروک و گاه بالا بردن ابروها می شوند و طول اثرشان بین 3 تا 6 ماه می باشد.

ترکیبات پُرکننده؛ که با پرکردن شیارها باعث پرشدن چروک ها، رفع لاغری دست و صورت، گودی زیر چشم ها، افزایش حجم لب، گونه، چانه و نیز اندام (سینه و...) می شوند و این ترکیبات حتی برای پر کردن فرورفتگی های ضایعاتی چون سالک و... و نیز تغییرات محدود در حالت بینی کاربرد دارند. ترکیبات پُرکننده به دو نوع موقت و دائم تقسیم می شوند.

البته نوع ژل دائم(پلی اکریل آمید) خود دارای انواع مختلفی می باشد که فرمول آن (C7H10N22O2) m (C3H5NO)n است و مطالعات و تحقیقات متعدد بر روی برخی انواع آن در اروپا طی سی سال گذشته نشان داده که نه تنها هیچ گونه حساسیت، سرطان زایی، مسمومیت و... با آن وجود ندارد، بلکه غیرقابل جذب و تجزیه بودن، تطابق کامل با بافت پیوندی بدن و یکنواختی کامل آن نیز به اثبات رسیده است.

ژل ها ترکیباتی هستند که چروک های عمیق و گودی ها را پر کرده و از آن ها برای برجسته کردن گونه و لب استفاده می شود. اثرشان بین 6 ماه تا 6 سال می باشد.

بوتاکس به ترکیباتی گفته می شود که با ضعیف کردن عضلات ناحیه پیشانی و کنار چشم، باعث صاف شدن موقت چروک های سطحی آن ناحیه شده و اثرشان بین 3 تا 7 ماه است.

آقای دکتر بفرمایید چند نوع ژل وجود دارد و ماندگاری هر کدام چقدر است؟

ژل های موقت بین 6 تا 18 ماه و ژل های دائم حداقل تا 6 سال ماندگاری دارند.

ژل های موقت مثل کلاژن ها و هیالورونیک اسیدها بوده و اسامی مختلفی مانند ژوودرم، روفیلان، روی درم، ماتریدکس و... دارند.

ژل های دائم در اصل همیشگی بوده، اما چون بعد از گذشت 5 تا 6 سال کوچک تر شده و بافت های بدن نیز تحلیل می روند، ماندگاری آن ها را باید بین 5 تا 10 سال در نظر گرفت. امروزه ژل های دائم به طور عمده شامل پلی اکریل آمید و پلی متیل متاکریلات می باشند.

از نظر علمی چه تفاوتی بین ژل های دائمی پاژ (اوکراین) و آکرامید (سوئیسی) وجود دارد؟

ایجاد عوارضی همچون حساسیت نسبت به نوع آکرامید خیلی کم تر می باشد و با توجه به اینکه فرمول هر دو ژل دارای ماندگاری یکسانی می باشد، تفاوت عمده در میزان درجه خلوص و مواد افزودنی به ژل پاژ و بسته بندی و تکنولوژی تولید آنهاست و ژل پاژ برای جاهای ظریف مانند لب و خط خنده مناسب نمی باشد.

علت استفاده از ژل پاژ (اوکراینی) برای گونه کدام است؟

به دو دلیل از ژل پاژ برای گونه استفاده می شود:

یکی این که میزان ژل های دیگر مانند آکرامید یک سی سی بوده که برای گونه کم می باشد، زیرا برای لاغری صورت و یا گونه گذاری در هر طرف صورت نیاز به حداقل 2 سی سی ژل می باشد که با توجه به ترمیم رایگان، در کل برای دو طرف صورت 6 سی سی ژل مورد نیاز می باشد.

دوم اینکه استفاده از ژل های دیگر هزینه بسیار بالایی دارد و امکان استفاده از این ژل ها بسیار کم تر می باشد.

آقای دکتر بفرمایید آیا تزریق بوتاکس، عوارضی را به دنبال دارد؟

عوارض بوتاکس به طور معمول، جز ضعف عضلات ناحیه اطراف محل تزریق، جدی نمی باشد. البته در صورتی که تزریق توسط پزشک متخصص انجام شود، هیچ گونه عارضه ای نخواهد داشت، ولی بیمارانی که بیماری های عصبی و عضلانی دارند و یا عمل لیزر ناحیه صورت را به تازگی انجام داده باشند، نبایستی از آمپول بوتاکس استفاده کنند، اگرچه دیده شده تزریق بوتاکس باعث فروکش کردن سردردهای میگرنی در بسیاری از افراد می شود، اما گاهی ممکن است سردرد به صورت موقت برای مدت چند روز اتفاق افتد و یا علایمی مانند سرماخوردگی و حتی کهیر ایجاد شود که آن هم موقتی و گذراست.

تزریق ژل به چه صورت می باشد و آیا عوارضی هم به دنبال دارد؟

در مورد ژل های موقت، از آنجایی که خیلی از این ژل ها نوعی پروتئین بوده و بدن آن ها را به عنوان مواد بیگانه شناسایی نمی کند، معمولاً عوارضی نیز مشاهده نمی شود. حتی در موارد نادر اگر عوارضی ایجاد شود، چون به تدریج بدن این مواد را جذب و تجزیه می کند، هیچ گونه عارضه ماندگاری باقی نخواهد گذاشت.

اما در مورد ژل های دائم، گاهی عوارضی همچون حساسیت و حتی عفونت و گاهی جابه جایی ژل مشاهده می شود که برای پرهیز از آن، اولا در مورد افرادی که سابقه بیماری های خود ایمنی همچون آلرژی و آسم دارند بایستی آزمایش انجام شود و در بیماری های خود ایمنی شدید مانند لوپوس ، روماتیسم و سندرم نفروتیک و نیز بیماری های سیستمیک مانند دیابت، بهتر است به طور کلی تزریق انجام نشود.

ثانیاً برای جاهای ظریف تر بهتر است فقط از انواع مرغوب استفاده شود.

ثالثا حجم مقدار ماده تزریق شده زیاد نباشد.

توصیه شما به این خانم 32 ساله کدام است؟

با توجه به علایمی که این خانم عنوان کردند توصیه می کنم به پزشک متخصص مراجعه کنند و اگر دچار بیماری های ذکر شده در بالا مثل آلرژی، دیابت، لوپوس و روماتیسم نیستند، با رعایت تمام مراحل تزریق ژل های گونه و بوتاکس توسط یک پزشک متخصص، اقدام به این عمل کنند و مطمئن باشند جز موارد گفته شده، تزریق ژل های گونه و بوتاکس هیچ عارضه ای به دنبال نخواهند داشت.

panjere - سوئد - گو تنبر گ
متخصص چی بریم کسی میدونه ؟
چهار‌شنبه 21 اسفند 1387

H . Z - ایران - تهران
panjere - سوئد - گو تنبر گ تزریق بوتاکس کار تخصصی نیست اما بیشتر توسط متخصص زیبایی و پوست انجام میشه.
چهار‌شنبه 21 اسفند 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.