جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۸۷ - ۰۶ ژوئن ۲۰۰۸
۴۸ کیلو شمش طلا مهریه عروس ۴۸ کیلویی و ۳۹۵ سال مهلت پرداخت
مرد چند بار این جمله را تکرار کرد و سرش را به علامت تأسف تکان داد. «مى بینید به خاطر ندانم کارى هاى پسر جوانم چه طورى گرفتار شده ایم.»
حدود شش ماه قبل همسرش به طور پنهانى او را در جریان دلباختگى پسر ۲۱ ساله شان قرار داد. احمد آقا وقتى شنید پسرش «رضا» عاشق دختر دانشجویى شده و براى رسیدن به خواسته اش، هر شب ملتمسانه از مادرش مى خواهد تا هرچه زودتر قرار خواستگارى بگذارد شوکه شد. چراکه او با خود مى گفت: «رضا هنوز بچه است و به قولى دهانش بوى شیر مى دهد.»
اما همسرش مى گفت: «رضا» به خاطر عشق و علاقه به «فرحناز» آرام و قرار ندارد و بى تابى مى کند. هرچه نصیحتش مى کنم، بى فایده است. او چند بار تهدید کرده در صورت بى توجهى به خواسته اش دست به خودکشى مى زند. تا دیر نشده باید کارى کرد وگرنه بچه ام از دست مى رود و.//
«احمد» آقا که صاحب یک خیاطى بود با کار و تلاش بسیار مخارج زندگى همسر و فرزندانش را تأمین مى کرد. در عین حال او دوست داشت تنها پسرش در دانشگاه ادامه تحصیل دهد و در زندگى اش موفق شود. به همین خاطر با سختى زیاد هزینه هاى تحصیل و شهریه پسرش در دانشگاه را به موقع تأمین مى کرد تا او بتواند بدون دغدغه پله هاى ترقى را طى کند. اما حالا با شنیدن داستان عاشقى پسرش مى ترسید که پایه هاى خوشبختى شان فرو بریزد. احساس خطر مى کرد و خستگى سال هاى دور یکباره تمام وجودش را فرا گرفته بود.
به هر ترتیب احمد آقا وقتى دریافت حرف ها و نصیحت هایش هیچ فایده اى ندارد ناچار به خواستگارى «فرحناز» رفت. «احمد» آقا از این که هیچ شناختى از خانواده عروس نداشتند، احساس بدى داشت. حس مى کرد در تاریکى قدم برمى دارد و هزار پرسش بى پاسخ در ذهنش نقش بسته بود. اما فشارهاى روحى، روانى وارده از سوى پسرش، زبانش را بسته بود.
در حالى که خانواده داماد هیچ تمایلى براى این وصلت و ازدواج زودهنگام نداشتند، دختر جوان و خانواده اش با اغراق از خواستگاران خود که منتظر دریافت جواب بودند حرف مى زد و بدین ترتیب آتش اشتیاق و حسادت «رضا» را بیشتر مى کرد. به طورى که وقتى از مهریه سنگین خود حرف زد، جوان عاشق بدون هیچ بحث و مخالفتى رضایت خود را اعلام کرد.
- ببین «رضا»، پدرم گفته کسى لیاقت زندگى با مرا دارد که هم وزنم طلا براى مهریه در نظر بگیرد.
«رضا» هم بى توجه به مخالفت هاى شدید خانواده اش در شرایطى که حتى قادر به خرید یک مثقال طلا هم نبود، «فرحناز» را با مهریه ۴۸ کیلوگرم شمش طلا به عقد خود درآورد و قرار شد زوج دانشجو با کمک خانواده هایشان خیلى زود زندگى مشترک شان را آغاز کنند.
این در حالى بود که مهریه سنگین عروس خانم، تعجب و تمسخر اطرافیان داماد را به همراه داشت. اعضاى فامیل داماد مدام خانواده «رضا» را به خاطر پذیرفتن چنین شرطى سرزنش مى کردند و آن را الگویى نامناسب براى فرزندان شان مى دانستند.
طبق توافق و قرار قبلى خانواده ها مراسم عقد به طور مختصر و ساده برگزار شد اما توقعات بى جا و تجمل گرایى «فرحناز» هنگام خرید عروسى، جنجال بزرگى به دنبال داشت. چراکه دختر جوان با لجبازى غیرقابل پیش بینى، اعلام کرد تا زمانى که مهریه اش را دریافت نکند، حاضر به زندگى مشترک نیست.
حالا دیگر فاجعه رخ داده بود. «احمد» آقا با شنیدن این خبر از شدت ناراحتى و فشارهاى روحى، روانى، مسیر خانه را هم گم کرد. او بى هدف در خیابان ها قدم مى زد و خودش را گیج و درمانده مى دید. «قیمت هر کیلو طلا بیش از ۲۵ میلیون تومان بود و با یک حساب سرانگشتى فهمید که باید بیش از یک میلیارد تومان مهریه عروس را بپردازد.»
خیاط پیر که از ندانم کارى و خودسرى هاى پسرش به ستوه آمده بود، در اوج خشم و ناراحتى خود را به خانه رساند و ضمن برخورد تند، به پسرش گفت: این هم عاقبت عشق و عاشقى شما. حالا هم تشریف ببرید مهریه همسر عزیزتان را بپردازید. دقایقى بعد هم مرد میانسال با صداى بلند به بیچارگى و درماندگى جوان بى تجربه اش به گریه افتاد.
در حالى که قاضى دادگاه خانواده تهران، در پى دریافت دادخواست مهریه دختر جوان، داماد را محکوم به پرداخت کرده بود، دادخواست نفقه عروس خانم هم به «رضا» ابلاغ شد. «فرحناز» در شکایت دیگرى از شوهرش، اعلام کرده بود طبق قانون تا زمانى که تمام مهریه اش را دریافت نکند، حاضر به تمکین از داماد نیست و نفقه اش را هم در این مدت مى خواهد.
«رضا» که نمى دانست چرا و به چه دلیلى این گونه در دام دخترى فریبکار گرفتار شده و خانواده اش را هم به دردسر بزرگى انداخته تازه به یاد حرف هاى پدر و مادرش افتاد. اما افسوس که.//
پسر جوان به خاطر مشکلات روحى، روانى و مراجعات مکرر به دادگاه و درگیرى فکرى، درس و دانشگاه را رها کرد و به دنبال یافتن راه چاره، به هر ریسمانى چنگ مى انداخت. اما نه درآمدى داشت نه کارى بلد بود تازه خودش هم نان خور پدرش بود.
با این حال داماد شکست خورده پس از ارائه دادخواست اعسار - ناتوانى - و معرفى چند شاهد به قاضى دادگاه ثابت کرد که به خاطر تنگدستى و بى پولى قادر به پرداخت مهریه نیست و اموالى هم براى فروش یا توقیف ندارد. بنابراین قاضى پرونده او را محکوم به پرداخت نیم کیلو به صورت پیش قسط و ماهیانه ۱۰ گرم طلا به نوعروس کرد.
همچنین براى نفقه «فرحناز» که در خانه پدرش منتظر دریافت مهریه بود، ماهیانه صد هزار تومان تعیین شد. با این حساب داماد ۲۲ ساله با حکم دادگاه ۴۷۵۰ماه مهلت گرفت تا مهریه همسرش را بپردازد و در طول این سال ها نیز باید هم زمان با پرداخت مهریه، نفقه زن را هم به حسابش واریز مى کرد.
از سوى دیگر «فرحناز» به محض اطلاع از رأى دادگاه، اعتراض شدید خود را نسبت به طولانى و غیرممکن بودن زمان پرداخت مهریه اعلام و تقاضاى رسیدگى مجدد پرونده را کرد.
هیأت قضایى شعبه ۴۵ دادگاه تجدیدنظر استان تهران پس از بررسى هاى لازم وارد شور شد تا با در نظر گرفتن شرایط منطقى زمانى و توجه به تنگدستى داماد رأى قطعى صادر کند.
«رضا» نیز براى مقابله با همسر بى وفایش تصمیم گرفت با مراجعه به دادگاه و اثبات عدم تمکین وى، درخواست ازدواج مجدد دهد. اما نمى دانست انتظار عروس براى دریافت مهریه یک دلیل منطقى براى تمکین نکردن محسوب مى شود یا خیر.
| payamak - انگلستان - منچستر |
اسم فیلمشو بذارید بخاطر یک تکه گوشت |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| nafase aram - سوىیس - زوریخ |
قابل توجه آقا پسرا.... اجب دختر کلاشی... |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| yavar - آمریکا - هستون |
خداییش ، این رسم ها غلطه ! خارج از کشور میرن با هم ازدواج می کنن وقتی هم که خواستن جدا بشن به هر کسی نصف دارایی تعلق میگره . تمام شد و رفت . تو این نظام از همون ثانیه اول که خطبه عقد جاری می شه داماد بدهکار عروس هست تا ابد. مگه نمی گن مهریه عندالمطالبه هست ؟ مردشور خودشونو این دیتنشونو ببرن که فقـــــــــــط نحسی ازش می باره. |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| parichehr - انگلستان - لندن |
هه هه!منم میخوام لول |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| arash1977 - تهران - تهران |
من اگه بود دختر رو میکشتم بعد با دیه کار رو درست میکردم
این نوع دختر ها باید بمیرند |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| day_nik2000 - ایران - تهران |
خاک بر سر این جور پسرای بی منطق و احساساتی قبل از عقد میگرفتی یه دور می ؟؟دیش بعد یه تیپ پا میزدی بهش |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| bahram$hiroshima - ژاپن - هیروشیما |
خاک عالم و ادم توی سر اون ادمی که خودش چیزی ندونه و به حرف بزرگتر از خودش گوش نکنه. !! به نظر من این اقا رضای بوزینه باید چند سالی توی کشور های خارجی دربدر بشه تا این عروس خانم کلاه بردار بگه مهرم حلال جونم ازاد. |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| hans - المان - هامبرک |
فرهنک های بیمار انسان های بیمار می افریند.مطالی که از ایران بگوش ادمی می رسند نه تنها برای ما ها بلکه برای غربی ها نیز غیر قابل باور هستنند. فقر مادی و معنوی باعث رکود ارزش های انسانی شده و فقر فرهنکی را بدنبال می اورد. فرهنک ما و ارزش های والای ان قربانی جنایات یک عده عقب ماده و متعلق به قرن پنجم شده. و این مردم در هر هال قربانی هستند. هم انکه کلاه سر دیکری می کذارد و هم انکه کلاه سرش می رود. نابود باد دین ذاله و ابتدایی اسلام. زنه باد انسانیت. |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| shabnam anti mammad! - استرالیا - سیدنی |
1- اولا که الان قانون جدید در عقدنامه ها مینویسه مهریه عندالاستطاعه است نه عندالمطالبه یعنی هروقت آقا داماد استطاعت داشتند پرداخت کنند نه هروقت عروس خانم مطالبه کرد.
2- اگه عقد کردند عروس همسر این پسر محسوب میشه و باید ازش تمکین کنه. بنابراین تو خونه بابا نشستن و تقاضای نفقه کردن حرف مزخرفیه.
3- آقا داماد میتونست عروس رو به خونه خودشون ببره و به شیوه شرافتمندانه خیلی از آقایون ایرانی اونقدر اذیتش کنه که خود عروس خانم بگه مهرم حلال جونم آزاد !
4- اگه هنوز عروسی نکردند مهریه عروس خانم نصف میشه!
4- حالم از هالوگری بعضی ها و پدرسوختگی بعضی های دیگه به هم میخوره.
5- حالم از این رسم و رسوم کهنه و پوسیده هم به هم میخوره... |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| iran paydar - ایران - تبریز |
این موجود زن که خلق شده همشون همینطورین خوب و بد هم ندارن همشون بدترینند تا زمانیکه ازدواج نکردی آویزونت میشن بعدش بدا به حال مردان انسان تا زمانیکه ازدواج نکرده فکر میکنه توی این موجود پر از طلاس ولی حیف که غیر از غم وغصه چیزی نصیب آدم نمیشه |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| Geelongcat - استرالیا - سیدنی |
خانواده دختره شارلاتان بوده اند. ولی دختره نمیتونه دوباره ازدواج بکنه. بعد از چند وقت یا برمیگرده سر زندگیش یا خانوادش التماس خواهند کرد که داماد طلاقش بده. |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| ZABINEH - ایران - تهران |
من اگر بودم خداوکیلی این دخترو می کشتم. دیشو میدادم. تو 20 قسط. والسلام. |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| alireza.ch - سوییس - نوشاتل |
این هم شد جریان همان مردک احمق کلیه فروش! واقعا نمی فهمم چرا برخی ها از جمله پدر این داماد کارکرد مناسب و مثبت پس گردنی را فراموش می کنند!؟ |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| mishulak2000 - ایران - نوشهر |
من اگه جای قاضی بودم یه قرون به دختره نمیدادم هیچ پسره رو هم یه یکی دوسالی مینداختمش زندون تا هم از هوای دختره در بیاد هم اینکه ازدواج و به مسخره نگیرن ( من خودم میکشم براشو... ) و از همه مهمتر به حرف پدر و مادرشون اهمیت بدن و دیگران و نسبت به ازدواج اینقده بد بین نکنن..
با تشکر :
قاضی میشولک 2000 |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| choke_bander - امارات - دبی |
بله دخترا همشون مثل هم ان اصلا وفا تو کارشون نیست همشون نامردن |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| saaami - سوپد - استکهلم |
چرا ما پسرا اینقدر زود باوریم؟ عقلمون به چشممون... از عاقبت این اّقا رضا درس بگیرین شازده پسرا. گول این مارها رو نخورین |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| flexibel - المان - هامبورگ |
نام خیالباف نویسنده فراموش شده.راستی این قانون ایران اسلام یا عرب که انقدر جالب و ...است و جون میده برا کلاهبرارها |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| saeideh75 - رومانی - بخارست |
iran paydar - ایران - تبریز
حتما یادت نرفته که مامانت هم زنه |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| saeideh75 - رومانی - بخارست |
حالا این اقا رضا باز شانس اورده عروس خانوم لاغر ماغر بوده اگه چاق بود فکر کنم تا 1000 سال باید قسط میداد البته خودش و هفتصد نسل بعدش فکر کنید نسلهای بعدی این خانوم میشینند و ماه به ماه مهریه جدشونو میگیرن چه حالی میکنند ( شوخی ) |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| forugh1041347 - فرانسه - پاریس |
این کار البته غیر اخلاقیه و از دستاوردهای حاکمیت آخوندهاست. ولی شما چرا هم دهان آخوندهای زن ستیز شدید؟ راستی اینهمه جنایت که در حق خانمها می شود را نادیده می گیرید و به این یکی می چسبید که به نفع خود تان است؟ این پسره را که مجبور نکرده بودند. خودش قبول کرده حالا تاوان بدهد. اساس وجود مهریه به خاطر وجود جامعأ مردسالار است که حق و حقوق انسانی زنان را به رسمیت نمی شناسد و زن را تحت حمایت قرار نمی دهد و همین می شد که می بینیم.
کمی به حقایق بیندیشید و اینهمه در سطح نمایند و قضاوت غیر انسانی و عاری از وجدان نکنید. تا یک چیزی می شود همه درد دمکراسی می گیرند ولی به خودمان که میرسد و منافع خودمان فراموش می کنیم کجا هستیم.
از برخی سخنان چندش آور باید شرم نمود. اینها هم محصول دستگاه آخوندی است که شما دارید و متاسفانه تصور اشتباه شما این است که ضد آخوند هستید ولی افکار آنها تا اعماق قلب و مغز شما نفوذ کرده است و دم از کشتن و .... می زنید. برخی اوقات شرمساری هم علامت انسانیت است. اینهمه جنایت را نمی بینید؟ اگر می بینید پس این حرفها چیست و اگر نمی بینید بی تردید خودتان تا اعماق در این جنایتها غرقید. |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| golf persia - ایران - شیراز |
این مهریه هم شده یک نماد بدبختی مردها و باعث و بانی این همه خیانت زن و شوهر ها که با وجود عدم علاقه نسبت به هم نمیتونند از هم جدا بشن .
جهالت مربوط به 1400 سال پیش نیست توی قرن 21 هم داره اتفاق می افتد .
فقر هم باعث شده تا خیلی ها از این مهریه سو استفاده کرده و منبع درآمدی واسه خودشون درست کنند.تا دلتون بخواد توی ایران داره اتفاق میفته توی اکثر خانواده ها از این اتفاقات شایع شده میشه گفت مد شده.هر مسجدی یک توالت هم کنارش داره و باید جامعه جایی برای کم کردن این فشار ها داشته باشه .اکثر جوانها بر اثر فشار های روانی و نداشتن سابقه سکس از روی شهوت تصمیم به ازدواج میگیرن و میشه گفت کور هستن .یکی از عواملی که درست نمیتونن شخص مقابلشون رو به درستی بشناسن نداشتن آزادی معاشرت با جنس مخالف و نداشتن سابقه لازم در این زمینه هست .
به نظر من ازدواج فقط از نوع اروپایش درسته .هیچ مهریه ایی باعث نمیشه شما نسبت به کسی عشق بورزی تنها باعث مخفی نگهداشتن تنفر و تحمل زجر و عذاب هست .
واسه اثبات این مدعا حوادث همین سایتو بخونید ببینید چقدر آمار خیانت و قتل در بین خانواده ها زیاد شده.
|
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| iran paydar - ایران - تبریز |
سعیده75 از رومانی بخارست
من اگه دقت کرده باشی همه زنها روگفتم مگه این حوا که مادر همه انسانها بود چه گلی به سر آدم زد غیر از این بود که باعث شد نسل آدم از بهشت رانده بشن و تو این فلاکت گیر بیفتن |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| parvaz1337 - ایران - تهران |
مردی داشت در خیابان حرکت می کرد
که ناگهان صدایی از پشت گفت:
اگر یک قدم دیگه جلو بروی کشته می شوی .
مرد ایستاد و در همان لجظه آجری ازبالا افتاد جلوی پایش.
مرد نفس راحتی کشید و با تعجب
دوروبرش را نگاه کرد اما کسی راندید .
بهر حال نجات پیدا کرده بود .
به راهش ادامه داد .به محض اینکه می خواست از خیابان رد بشود بازهمان صدا گفت :
بایست مرد ایستاد و در همان لحظه ماشینی با سرعتی عجیب از کنارش رد شد
بازهم نجات پیدا کرده بود .
مرد پرسید تو کی هستی و صدا جواب داد : من فرشته نگهبان تو هستم .
مرد فکری کرد و گفت :
اون موقعی که من داشتم ازدواج می کردم کدام گوری بودی ؟
|
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| nata - ایران - تهران |
این داستان دروغ است.. محال است قاضی بدون تمکبن زن حکم نفقه را صادر کند مگر دختر بتواند با مدارک ثابت کند شوهرش بیش از 4 ماه به عمد او را ترک کرده است .
چرا ما را ا...ق فرض می کنید!!!!!!!
|
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| mja62 - المان - برلین |
ای بر ذاتت لعنت دختر |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| soroush m - ایران - اصفهان |
بابا اگه خیلی هم بی دست و پا باشی ُلا اقل می تونی یکی ازین پولیارو برای 1 شب بیاری خونت دیگه ! واسه 4 بار سکس که زن نمیگیرن ! |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| velayat - ایران - شیراز |
این هم عاقبت عشق های آتشین و کور کننده. امیدوارم پسره از دست این دختر و خانواده کلاهبردارش نجات پیدا کنه. |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| malmsteen - اکراین - کیف |
اخه عقل و منطق هم چیز خوبیه . پسر که افساید . دختره چه جونوریه.
ژاپن هیروشیما مرسی . |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| Mohammad-UK - انگلیس - لندن |
shabnam anti mammad! - استرالیا - سیدنی
نظرتون برا من خیلی جا لب بود.
iran paydar - ایران - تبریز
دوست عزیز کا ملا حق با شماست |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| baran shomal - نروژ - اسلو |
من یک زنم اما میگم شرف یک فا...ه از این دختر بیشتره مگه نه ای کاش خودشم اینو بخونه حتمن ملاها میخوان خودشون افتتاحش کنند. حتمن اره دیگه |
چهارشنبه 14 اسفند 1387 |
|
| ferfereh - ایران - تهران |
همونطور که shabnam anti mammad! - استرالیا - سیدن گفت قوانین مهریه به این آسونی هم که به نظر میاد نیست و این داستان سرتاسر دروغ محض است.
نه تنها به خاطر عدم تمکین مرده می تونه بزنه زیر مهریه بلکه به همین دلیل نفقه به زن تعلق نمی گیره. من نمی دونم چرا تنها حق ضعیفی که زنهای بدبخت توی ازدواج دارند رو هم با این تبلیغات احمقانه می خواهند ازشون بگیرند؟ بعد می گویند که چرا روابط نامشروع و شوهر کشی و ... زیاد می شه؟ شما یک سر به دادگاه خانواده بزنید و عین همین داستان رو بگید ببینید اونجا مشاورهای دادگاه چی می گن؟
کافیه یک خانم بره و بگه مثلا مهریه ام دویست سکه طلا است اونوقت مشاور می گه که اموال شوهر در صورتی به شما تعلق می گیرند که مازاد بر نیازش باشه مثلا اگه دو تا خانه داشته باشه می توانید از خانه دوم سهم بگیرید چون خانه اول سر پناه او است ویا اینکه اگر یک ماشین داشته باشد چون این ماشین وسیله دست او است نمی توانید آن را از او بگیرید. دادگاه در نهایت مهریه را قسط بندی می کند. و خیلی محترمانه می گوید که اگر می خواهید از دست شوهرتان خلاص شوید بهتر این است که توافقی جدا شوید. این داستانهای مهریه هم همه اش دروغ نیستند و من خودم کسانی رو می شناسم که درگیر مهریه دادن به همسر سابقشان هستند ولی توی قوانین مسخره ما انقدر بند و تبصره و ... هست که باز در همین مورد هم یک جوری آقایان بتوانند بپیچانند! |
پنجشنبه 15 اسفند 1387 |
|
| dokhtare mashreghi - امریکا - اورلندو |
پرواز1337-ایران-تهران
باحال بود خیلی خندیدم |
پنجشنبه 15 اسفند 1387 |
|
| nata - ایران - تهران |
این داستان دروغ محض است.... بروید تو دادگاه و پرونده رابخوانید و ببینید خانواده این پسر بین این دو تا اینقدر حرف زدن تا پسره دختره را ول کند... حالا هم کار به اینجا رسیده......اگه خواستید من چند تا شماره پرونده با همین موضوع بهتون می دهم......
خدا از سر تقصیر این جور خانواده ها نگذره.... |
شنبه 17 اسفند 1387 |
|
| nata - - |
این لینک را بخوانید به من بگوید کجای دنیا مردا جرات این تخلفات دارند https://tabnak.ir/pages/?cid=39824 |
یکشنبه 18 اسفند 1387 |
|