بررسی روزنامه های شنبه؛ سوم اسفند

بررسی روزنامه های شنبه؛ سوم اسفند

تیتر های اول

رقابت های سیاسی بخش عمده ای از تیترهای اول روزنامه های صبح اولین روز هفته را به خود اختصاص داده است. اعتمادملی از قول غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در تیتر اول خود نوشته گذشته را تکرار نکنیم ، اعتماد در عنوان اصلی خود خبر داده که فعالیت های انتخاباتی اصلاح طلبان شدت گرفت.

روزنامه جوان نظر آیت الله مهدوی کنی را در صدر اخبار خود آورده که گفته است مردم در رقابت های انتخاباتی گم شده اند. همین موضوع با تیتر با تخریب دیگران نمی توان در انتخابات پیروز شد تیتر اول رسالت است. اما عنوان اصلی صدای عدالت نوشته ای است از فاطمه رجبی حکم اعدام خاتمی را بدهید متشرعان اجرایش کنند.

تیتر اول روزنامه مردم سالاری و حیات نو این گفته میرحسین موسوی است: نخبگان مدیون مستضعفان هستند.

ایران قدرت انحصاری آمریکا و متحدانش را شکست، به نقل از روزنامه نیویورک تایمز تیتر اول روزنامه جمهوری اسلامی است، ایران روزنامه دولت در عنوان اصلی خود این نظر زبیگنیو برژینسکی دبیر پیشین شورای امنیت ملی آمریکا را آورده که گفته است امریکا واقعیت ایران قدرتمند را پذیرفته است.

و روزنامه کیهان گزارش دادگاه منتظر الزیدی خبرنگار عراقی را در پیشانی صفحه اول خود با تیتر قتل عام یک میلیون عراقی خونم را به جوش آورد منعکس کرده است.

از میان مسائل اجتماعی افت تحصیلی نگران کننده در دانشگاه ها تیتر اول روزنامه جام جم است و تشکیل دادگاه های ویژه جوانان عنوان اول روزنامه فرهنگ آشتی.

روزنامه دنیای اقتصاد در تیتر اول خود از تصمیمات جدید برای قیمت ها خبر داده و روزنامه اقتصادی دیگر صبح تهران سرمایه، مصارف ارزی یکصد و چهل درصد بیش از پیش بینی برنامه چهارم را تیتر اول خود قرار داده است

گزیده مقالات


گزارش برادعی

در حالی که ایران روزنامه دولت ادعا کرده است محمد البرادعى براى شانزدهمین بار متوالى اعلام کرد فعالیت هسته اى ایران صلح آمیز و بدون انحراف بوده است اما جام جم و کیهان گزارش مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی را تکراری و بدون هیچ مطلب تازه ای توصیف کرده اند.

کیهان در یادداشت روز خود نوشته گزارش جدیدی که از جانب دبیرخانه آژانس درباره برنامه ایران منتشر شد، توجه زیادی برنینگیخت و این کاملاً طبیعی است. جرا که این گزارش«الوداع» اوست. تکرار خسته کننده گزارش های قبلی.

سرمقاله کیهان ادعا کرده با خواندن گزارش فوریه، ناخودآگاه این احساس به آدمی دست می دهد که شاید آقای البرادعی و همکارانش یک نسخه گزارش «از قبل آماده» درباره ایران دارند که هر چند ماه یک بار فقط «خانه های خالی» آن را با اعداد و ارقام جدید پر می کنند.

ایران و بحرین

اعتماد ملی در سرمقاله ای به قلم فیاض زاهد به واکنش دولت بحرین به گفته های ناطق نوری رییس سابق مجلس اشاره کرده و آن را جسورانه خوانده و نوشته بحرین نه از منظر بین‌المللی و نه از جایگاه منطقه‌ای در سطحی نیست که بتواند هزینه‌های تیرگی روابط و تزلزل در روابط دوستانه با دولت قدرتمند ایران را بپردازد. به‌نفع این کشورها است که بیهوده موجب افزایش تنش در روابط خود با ایران نشوند.

نویسنده سرمقاله اعتماد ملی اما از منظر داخلی گفته های آقای ناطق نوری را قابل مطالعه دانسته و نوشته این که دولت‌های عربی تا این اندازه انگیزه لا‌زم برای جبهه‌گیری علیه ایران را دارند تا حدودی به سیاست‌های خارجی دولت احمدی‌نژاد برمی‌گردد. سیاست خارجی دولت احمدی‌نژاد سطح مناسبات ایران با همسایگان را کاهش، هزینه‌های همزیستی را افزایش و دوستان قدیم را به دشمنان جدید تبدیل کرد.

دولت هاشمی و خاتمی سطح همکاری‌ها به‌شدت افزایش دادند. ایران با عربستان سعودی، کویت و قطر قرارداد امنیتی امضا کرد. مقامات عالی‌رتبه اردن به ایران سفر کردند. مصر در حال بازگشایی سفارت خود در تهران بود. بحرین خود را دوست و متحد ایران می‌دانست. اما اکنون چه شده که شیوخ جرات شوخ طبعی می یابند.

خودسوزی از فقر

میکاییل جلالی در سرمقاله روزنامه صدای عدالت خودسوزی مردی در برابر مجلس را یکی از سیاسی ترین خودکشی های تاریخ ایران دانسته و نوشته تاسف بیشتر از آن است که نمایندگان مجلس حتی لازم ندیده اند تا دست کم ابراز تاسفی دیپلماتیک و رسانه ای کنند و با زبان ، مرهمی بر دلهای سوخته از شنیدن چنین خبری بنهند. آتشی که ظاهر آن در برابر مجلس شعله کشید و در حقیقت باطنش در طول عمر آن مرد و عمر بسیاری از مردان این سرزمین روشن بوده است و ذره و ذره جان های بسیاری را می سوزاند.‏

به نوشته این مقاله آقایان لاریجانی و همفکران وی در راس مجلسی هستند که قرار است ملجا دردهای این ملت باشد و ما پیشتر با انتساب مفاهیم گرانسنگی چون عقلگرا به وی، امیدوارانه وی را متمایز از هم جناحی های احساس گرایش می دانستیم و منتظر بودیم این اهل عقل، دولت نهم مستضعف دوست مستضعف پرور را قانع کنند که (ادعای)دوستی کافی نیست و تدبیر عاقلانه و کارشناسانه در کار باید تا مگر جانهای بیشتری نسوزد. امیدی که سخنان آقای لاریجانی آخرین کورسوهایش را خاموش کرد.‏

اعتمادملی هم در مقاله ای تحلیلی به چند خودکشی ماه های اخیر اشاره کرده و نوشته خودسوزی جانبازی در مقابل بنیاد شهید و امور ایثارگران با بنزین، خودکشی کارگر کارخانه کنف در رشت با استفاده از طناب به خاطر حقوق عقب افتاده خود، و همچنین خودکشی کارمند نامه‌رسان و کارگر معدن و موارد دیگر را نمی توان فراموش کرد. آنان نه برای خودنمایی و ایفای نقش در جایگاه بازیگر سینما بلکه از سر ناچاری و به دلیل فقر مادی ومعنوی تن به این عمل طاقت‌فرسا داده‌اند. مرگشان حامل پیامی برای دولتمردان بود.

مقاله اعتمادملی اشاره کرده اتفاقاتی که در چند هفته اخیر روی داده، زنگ خطری است برای مسوولا‌ن و دولتمردان تا در تصمیم‌ها و سیاست‌هایشان جانب احتیاط را در نظر گیرند و به بیراهه نروند. مسلما حفظ حقوق ملت و حمایت از خواسته‌های قانونی آنها از هر تصمیم دیگری حتی بر تقویت بسیج، به کارگیری نیروهای مسلح به بهانه برقراری امنیت اجتماعی در شهرها و پرداخت هزینه کلا‌ن در سفرهای استانی و کمک به مردمان کشورهای دیگر، ارجح است.

تهدید به ترور

مدیر روزنامه کیهان در پاسخ محسن آرمین که بعد از چاپ مقاله تهدید آمیز علیه محمد خاتمی پیشنهاد کرده بود حفاظت از جان رییس جهور سابق به حسین شریعتمداری مدیر کیهان سپرده شود نوشته بهترین راه برای حفظ جان آقای خاتمی آن است که اطرافیان وی و از جمله اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را از نزدیک شدن به وی منع کنند.

حسین شریعتمداری با طرح این سئوال که چه کسی دومین رییس جمهور و سومین نخست وزیر را در تروری از بین برد نوشته آقایان فراموش نکرده اید که قاتل آن دو شهید بزرگوار شخصی به نام «کشمیری» بود. نبود؟! خب! کشمیری را چه کسانی به شهید رجایی معرفی کرده و نسبت به تعهد و انقلابی بودن او به آن شهید بزرگوار اطمینان صددرصد داده بودند؟! آیا می توانید انکار کنید که کشمیری را سران سازمان مجاهدین انقلاب به شهید رجائی معرفی کرده بودند؟! به یقین نمی توانید! ممکن است بگوئید «کشمیری» شما را هم فریب داده بود. بسیار خوب! می پذیریم ولی از کجا معلوم که بار دیگر دچار همان فریب نشوید؟!.

در انتهای یادداشت مدیر کیهان آمده حالا متوجه شدید که چرا کیهان دغدغه دارد و چرا پیشنهاد می کند تیم حفاظت آقای خاتمی هرگز نباید اجازه دهد برخی از مدعیان به ظاهر سینه چاک آقای خاتمی بدون بازرسی دقیق بدنی به ایشان نزدیک شوند؟!

گزارش سیاسی

روزنامه مردم سالاری در سرمقاله خود در همین باره نوشته چند شب پیش اعلا م شد که رئیس جمهور در یک برنامه تلویزیونی و رادیویی به مردم گزارش می دهد و این اتفاق افتاد و همه به دنبال شنیدن پاسخ سوالات خود چشم به تلویزیون دوختند یا گوشی به رادیو سپردند، اما هر چه بیشتر منتظر ماندند کمتر پاسخ سوالات خود را در سخنان رئیس جمهور یافتند، ظاهرا هدف اصلی این برنامه پاسخ سیاسی به دو مطلب بود یکی پاسخ به دیوان محاسبات و اظهارات دیوان در مورد سرنوشت یک میلیارد دلار در سال 85 و دیگری هم پاسخ به سرمقاله یک روزنامه اصولگرا در روز دوشنبه گذشته و انتقادات نویسنده به سخنرانی رئیس جمهور در 22 بهمن. هر دو مساله از جنسی غیر از جنس دغدغه ها وسوالات مردم بود.

به نوشته میزرا بابا مطهری نژاد مردم دیدند سوالات و دغدغه ها همچنان بی پاسخ برجای ماندند وتورم و بیکاری چهره خشن و بی رحم خود را همچنان گستاخانه تر از قبل بر زندگی مردم تحمیل می کند. حال که آهسته، آهسته، پیدا و پنهان کشور وارد فضای انتخاباتی برای انتخاب دهم ریاست جمهوری می شود نامزدهای بالقوه و بالفعل و طرفداران حزبی و گروهی و آزاد آنها، بهترست به فکر معیشت مردم باشند.

مقایسه

رسالت در سرمقاله خود دو پرونده سقوط هواپیما را با هم مقایسه کرده یکی هواپیمای پان آمریکن که در لاکربی منفجر شد و یکی هواپیمائی ایران که در پایان جنگ ایران و عراق در خلیج‌فارس توسط موشک شلیک شده.

کاظم انبارلوئی با اشاره به این که آمریکائی ها سرانجام توانستند یک میلیارد دلار خسارت هواپیمای منفجر شده و غرامت جان سرنشینان آن هواپیما را از لیبی بگیرند پرسیده چرا ایران در مقابل همان حادثه فقط توانست شصت میلیون دلار غرامت بگیرد. جان بیش از 300 نفر از هموطنان ما را در قبال همین مقدار معاوضه شده است.

mah1 - ایران - تهران
مرسی از این تاپیکتون.
شنبه 3 اسفند 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.