اختلالات جنسی به روایت آمار

اختلالات جنسی به روایت آمار

همه جا نهادی با عنوان خانواده مقدس شمرده می‌شود حتی اگر ظاهرا چندان پایبندی‌ای به آن دیده نشود. به همین دلیل، مشکلاتی که بر سر راه پایداری و دوام خانواده‌ها شناسایی می‌شود، همیشه مورد توجه و حساسیت صاحب‌نظران و کارشناسان سلامت بوده است. اختلالات جنسی و انواع و اقسام آن، از جمله خطرهایی است که می‌تواند تهدیدی برای یک خانواده سالم و موفق به حساب آید. پژوهش‌هایی که به تازگی در این مورد انجام شده، نشان می‌دهد که در کشوری مثل آمریکا، نزدیک به 40 درصد زنان، گونه‌ای از اختلالات جنسی را در زندگی مشترک‌شان تجربه می‌کنند. این در حالی است که به دلیل نبود کلینیک‌های معتبر سلامت جنسی در ایران، آمار دقیق و قابل‌ اتکایی در این زمینه وجود ندارد...

در مطالعه جدیدی که نتایج آن به صورت خبر در خبرگزاری‌های مختلف آمده، مشخص شده است که 40 درصد زنان بالاتر از 18 سال آمریکایی مشکلات جنسی دارند و البته در همین تحقیق معلوم شده که این مشکلات، تنها باعث اضطراب و نگرانی 12 درصد زنان این کشور شده است.

نتایج این مطالعه، در شماره نوامبر نشریه بیماری‌های زنان و زایمان آمریکا چاپ شده و تاییدی بر شیوع قابل‌توجه اختلالات جنسی در همه‌جای دنیا است. نکته جالب اینکه از بین زنان مورد مطالعه، مسن‌ترها بیشتر با اختلالات خود یا همسرشان درگیر بودند‌ اما کمتر به خاطر آن نگران بودند. در حالی که شیوع این اختلالات در بین زنان جوان‌ کمتر ولی نگرانی بابت این موضوع در بین آنها بیشتر بود.


ریشه جسمی اختلال جنسی

کارشناسان مجری این مطالعه،‌ در دانشگاه هاروارد، حدس می‌زنند از آنجا که بیشتر مشکلات جنسی در سنین بالاتر، هم در خانم‌ها و هم در آقایان، به علت یک بیماری جسمی زمینه‌ای،‌ رخ می‌دهد، این اختلالات کمتر باعث نگرانی خانم‌های مسن‌تر می‌شود. تحقیقات متعدد نشان داده دیابت شیرین، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی‌عروقی نیز می‌توانند عملکرد جنسی آقایان را تحت تاثیر قرار دهند؛ بیماری‌هایی که شیوع زیادی در جوامع صنعتی و روبه‌صنعتی امروز ما دارند. البته در این مطالعه به نقش این عوامل در بروز اختلالات جنسی توجهی نشده است. جالب اینکه هم در زنان مسن و هم در زنان جوان‌تر، افسردگی باعث می‌شود مشکل، فرد را بیش از حالت عادی درگیر کرده و باعث پریشان‌خاطری او شود.


آمار تکان‌دهنده است

حتی اگر فقط همین 12 درصد از زنان آمریکایی را نیازمند درمان بدانیم و اگر فرض کنیم آمار اختلالات جنسی در بین زنان ایرانی نیز همین مقدار است، باید به جرات گفت که آمار، آمار تکان‌دهنده‌ای است. به ویژه که باز به یاد آوریم که این اختلالات، سلامت و بنیان خانواده، یعنی اصلی‌ترین رکن جامعه را نشانه گرفته‌اند. در این آمار، به میزان شیوع انواع و اقسام اختلالات جنسی هم توجه شده است. شایع‌ترین اختلالات مشخص‌شده در این مطالعه، به ترتیب، اشکال در میل جنسی خانم‌ها، با 39 درصد شیوع، اختلال در مرحله انگیختگی، با 26 درصد شیوع و اختلال در رسیدن به ارگاسم یا رضایت کامل، با 21 درصد شیوع بوده‌اند. اما این اختلالات، تنها مواردی نیستند که ممکن است خانواده‌ها را درگیر خود کنند.


انواع مشکلات جنسی

مشکلات جنسی طیف وسیعی از اختلالات را تشکیل می‌دهند. اختلال در هویت جنسی، اختلال در عملکرد فیزیولوژیک یا روانی و اختلال در ارضای جنسی، 3 دسته عمده این اختلالات به شمار می‌روند. هر کدام از این 3 دسته‌ نیز خود شامل انواع اختلالات گوناگون است که طرح همه آنها در این مختصر نمی‌گنجد اما در دسته اختلالات مربوط به عملکرد، اختلالاتی مانند اشکال در میل جنسی، اشکال در تهییج، اشکال در انزال و اشکال در فرونشینی، دیده می‌شود. به‌طور کلی، در خانم‌ها، کاهش میل جنسی، شایع‌ترین اختلال در عملکرد جنسی محسوب می‌شود و در آقایان، ناتوانی جنسی مقام اول را دارد و انزال زودرس، بعد از آن قرار می‌گیرد. (البته آمارها در زمینه انزال زودرس تفاوت‌هایی دارد که به اختلاف در تعریف آن مربوط می‌شود.) اما در زنان موضوع فرق می‌کند و اگر بخواهیم کل اختلالات را، چه در حیطه جسمی و بدنی و چه در حوزه روان‌پزشکی و روان‌شناختی بررسی کنیم، شامل این موارد هستند: اختلال در میل جنسی (بیشتر به صورت کم‌کاری یا بیزاری جنسی)، اختلال در انگیختگی، اختلال در رسیدن به مرحله اوج لذت و درد ناشی از رابطه زناشویی که خود دو نوع دیسپارونیا و واژینیسموس را شامل می‌شود.


کلینیک‌های سلامت جنسی

اختلالات جنسی، نتیجه در کنار هم قرار گرفتن شرایط روحی و جسمی مرد و زن هستند. این شرایط در تاثیر متقابل با یکدیگرند که با گذشت زمان بر شدت آنها افزوده می‌شود. از این رو کارشناسان تاکید دارند افرادی به رسیدگی و درمان این اختلالات در خانواده‌ها بپردازند که ‌به صورت تیمی، متشکل از رشته‌های تخصصی گوناگون، روان‌پزشکی و روان‌شناسی، زنان، اورولوژی و... باشند و ثانیا فعالیت آنها در مراکز شناخته‌شده و با نظارت‌های جدی صورت گیرد. لازم به توضیح است که بیش از پنج سال است که پیش‌نویس آیین‌نامه چنین مراکزی به صورت اولیه تدوین شده و به وزارت بهداشت تقدیم شده اما متاسفانه این آیین‌نامه کماکان بین اتاق‌های مختلف در حال گردش است و مردم هم بین متخصصین رشته‌های مختلف که شاید اطلاعات درست و دقیقی از مسایل جنسی نداشته‌اند، سرگردان بین داروهای ناشناخته، تبلیغات افراد سودجو، ماهواره‌ها و نهایتا بین پریشانی، سردرگمی و بی‌پناهی... که متاسفانه گاه طلاق، آخرین راه‌حل برای خروج از این بن‌بست جهنمی برای خانواده‌ها به حساب می‌آید. هفته‌نامه سلامت در انتظار آشنایی با آخرین برنامه‌های وزارت بهداشت برای توسعه کلینیک‌های تخصصی سلامت جنسی است.

آمار اختلالات جنسی در کشور

متاسفانه نبود آمار صحیح و رسمی و دقیق از بیماری‌ها، مشکلی است که در کشور ما وجود دارد اما این مشکل، در مورد اختلالات جنسی به شکل جدی‌تری خود را نشان می‌دهد و نه‌ تنها باعث می‌شود آمار این اختلالات مخفی بماند بلکه سبب می‌شود خانواده‌های درگیر با این مشکلات، سرگردان شوند یا به راه‌حل‌های خطرناکی که دوستان و آشنایان برایشان تجویز می‌کنند، روی آورند یا به مراکز و افراد غیرمعتبر یا کم‌اطلاع رجوع کنند یا اینکه چاره و پاسخ غرایز خود را در جایی غیر از خانواده جستجو کنند که همه این روش‌ها، غیراصولی و تهدیدکننده بنیان خانواده در جامعه است. البته در کشور ما هم مطالعات محدود و پراکنده میدانی در رابطه با شیوع اختلالات جنسی گوناگون انجام شده است. به‌عنوان مثال، یکی از این مطالعات، در کلینیک سلامت خانواده دانشگاه شاهد، انجام شده است. در این مطالعه مشخص شده که میزان شیوع ناتوانی جنسی در آقایان مراجعه‌کننده به این کلینیک در یک دوره 9 ماهه، 31 درصد بوده که بالاترین شیوع اختلالات را در بین آقایان داشته است. در مرحله بعد، در بین آقایان، اختلال در انزال وجود داشته که 3/11 درصد این خانواده‌ها را درگیر خود کرده است. در خانم‌ها، اختلال در رسیدن به اوج لذت، شایع‌ترین مشکل به حساب می‌آمده است که 6/22 درصد موارد را به خود اختصاص داده است. دومین مشکل شایع در بین خانم‌های مراجعه‌کننده به این کلینیک، در این دوره زمانی خاص، مربوط به درد ناشی از رابطه زناشویی بوده است که در 5/8 درصد موارد شناسایی شده است. مطالعات پراکنده و محدود دیگری که در این رابطه انجام شده، نشان می‌دهد که در مناطق مختلف،10 تا 40 درصد در زنان ایرانی، با مشکلات جنسی دست به گریبان‌اند که می‌توان گفت آمار بسیار در خور تاملی است و توجهی جدی را می‌طلبد.

هومر - ایران - شاهرود
این آمار راجع به ایران درسته؟؟؟ من یکی که از ترس گشت دختر میبینم دچار اختلال جنسی میشم!!!
جمعه 18 بهمن 1387

DISPASSIONATE - فیلیپین - مانیل
خیلی ها این موضوعات را ساده می گیرند و اصلا براشون مهم نیست. در حالی که 80% آمار طلاق کشور به دلیل همین مشکلات است چه در زنان و چه در مردان. تعداد بازدید کننده ها هم نشان دهنده اهمیت دادن به این قضیه است.خیلی ها هنوز رابطه درست جنسی رو بلد نیستند.
شنبه 19 بهمن 1387

هومر - ایران - شاهرود
DISPASSIONATE - فیلیپین - مانیل
تو ایران آموزش این رابطه وجود نداره.باورت میشه من خودم هنوز نمیدونم تو این رابطه به طور صحیح چه باید کرد؟!!خب این برمیگرده به دولت و رسانه ی ملی که فقط بلدن از غزه نشون بدن.به نظر شما راه حل واسه ما چیه؟دیدن فیلمهای..س یا پرسیدن از خانواده؟من که روم نمیشه بپرسم.این بر میگرده به بعضی مساپل سنتی که تو ایران هست.موافقی؟
شنبه 19 بهمن 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.