تیتر اول بیش تر روزنامه های صبح آخر هفته تهران گزارش دیوان محاسبات است که نشان می دهد یک میلیارد دلار از درآمد نفت گم شده است.
اعتماد ملی همین جمله را آورده ، جام جم به نقل از علی لاریجانی نوشته دیوان محاسبات پیگیری کند، سرمایه با تیتر عدم واریز یک میلیارد دلار مازاد نفتی به خزانه ماجرا را در صدر اخبار خود آورده اند اما ایران، روزنامه دولت، برخلاف جهت همه، گزارش داده است که دیوان محاسبات اعلام کرده دولت تخلف از بودجه را ششصد در صد کاهش داده است.
رقابت برای انتخابات ریاست جمهوری تیتر اول چند روزنامه است و از جمله آفتاب یزد از زبان محمد خاتمی نوشته شیطنت های موجود بر همراهی من و کروبی تاثیری نمیگذارد یا حیات نو که از آمادگی خاتمی برای حضور در انتخابات خبر داده است اما در همین حال روزنامه جوان از ترافیک عبور در اردوگاه دوم خرداد خبر داده و صدای عدالت هم از زبان آقای خاتمی در تیتر اول خود نوشته برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی می کنم.
کیهان با عنوان بزرگ ماهواره ایران یک شاهکار فنی واقعی است از قول نیویورک تایمز اخبار مربوط به پرتاب ماهواره امید را پی گرفته و از نظر روزنامه جمهوری اسلامی مهم ترین خبر امروز آن است که پانصد نفر از علمای الازهر بستن گذرگاه رفح را حرام اعلام کرده اند.
ایران روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی این جمله آیت الله خامنه ای را با اهمیت دیده و در صدر عنوان های خبری خود نقل کرده که گفته است ثمرات حوزه بیش از پیش در خدمت جامعه و روحانیت قرار گیرد.
کمبود جدی جیره غذایی دانشجویان تیتر اول روزنامه فرهنگ آشتی است و روزنامه دنیای اقتصاد با عنوان بزرگ "یارانه نقدی فقط برای دو دهک"، گزارش بررسی لایحه هدفمند کردن یارانه ها را در صدر مطالب خود آورده است.
کیهان در سرمقاله خود انقلاب ایران را یکی از بزرگترین و سرنوشت سازترین انقلاب های دو سده اخیر جهان خوانده و نوشته پیروزی حماس در جنگ غزه و حزب الله در جنگ ۳۳روزه ثمره انقلاب اسلامی ایران است.
سرمقاله کیهان با نقل جملاتی در تجلیل از انقلاب ایران از زبان سمیر قنطار که وی را قدیمی ترین مبارز اسیر لبنانی دربند اسرائیل خوانده و خالد مشعل رییس دفتر سیاسی آغاز می شود و در آن آمده است که امروز ایران به عنوان خاستگاه جنبش های آزادی خواه مردمی و مقاومت در برابر ستمگری و اشغال شناخته شده است. تمام متغیرهای سیاسی در سطح منطقه و خیزش های اسلامی دایرمدار انقلاب اسلامی و برگرفته از الگوی ایدئولوژیک آن در اصرار بر گزینه مقاومت در برابر زورمندان است.
صدای عدالت در سرمقاله خود به بررسی مدیریت اقتصادی سه دهه گذشته کشور پرداخته و نوشته برای سلامت اقتصاد رعایت چند نکته لازم است از جمله حسابدهی، بدین معنا که در اقتصاد باید همواره به طور صحیح به مردم و مجلس گزارش داده اما [در ایران] در این رابطه تنها حرفهای حاشیهای زده شده و حتی نظرها و سخنان کارشناسان تخطئه شده است.
بایزید مردوخی در این مقاله نکته با اهمیت دیگر را حاکمیت قانون خوانده و نوشته متاسفانه اولین جایی که رعایت قانون نکرده، خود دستگاه قانونگذاری کشور است و سرانجام این سوال مطرح است که چرا در کشور ما که سالهای زیادی برنامهریزی و بودجهریزی وجود داشته و خواهد داشت، دولتها قانون برنامه و بودجه را رعایت نمیکنند؟ انحلال شورای اقتصاد یا سازمان برنامه و بودجه، همگی نشانه این است که اهمیت و اولویت قوانین نادیده گرفته شده است.
اعتمادملی در گزارش اصلی خود نوشته در بودجه سال ۸۵ یک میلیارد دلار پول نفت گم شده. پیش از این نیز در ارزیابی فعالیت دولت مشخص شده بود که مبالغی از درآمدهای نفتی خارج از ظرف قانون برای واردات بنزین مصرف شده است اما گزارش تازه تفریغ بودجه نشان میدهد که در سال ۸۵ نیز دولتیها خزانه را با فقدان یک میلیارد دلار سود سهم دولت ناشی از مازاد بهای نفت خام صادراتی بستهاند.
به نوشته این روزنامه سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با وجود اینکه معمولا کمتر انتقادی را به دولت مطرح میکند اما روزگذشته هنگام قرائت این گزارش نتوانست این نکته را پنهان کند که یک میلیارد و ۵۸ میلیون دلار از سود سهم دولت ناشی از مازاد بهای نفت خام صادراتی به حساب خزانه واریز نشده است و بخشی از مالیات عملکرد شرکت ملی نفت ایران معادل ۵۹۹ میلیارد ریال در حسابها منظور نشده و تسویه نگردیده است.
سرمایه هم در گزارش اصلی خود نوشته پس از قرائت گزارش تفریغ بودجه، علی لاریجانی رئیس مجلس گفت: این گزارش با اینکه اجمالی است ولی نشانگر برخی از موارد مهم است که از دیوان محاسبات خواهش میکنیم با جدیت مواردی که از قانون انحراف داشته یا قانون رعایت نشده یا بعضی از مواردی که در بند ۳ در مورد انرژی مطرح شده و حدود یک میلیارد دلار از مازاد بهای نفت به خزانه واریز نشده است را دنبال کند.
با این وجود ایران، روزنامه دولت، در تیتر اصلی خود خبر داده که دولت نهم تخلف از بودجه را ۶۰۰ درصد کاهش داد.
در گزارش این روزنامه آمده در تفریغ بودجه سال ۸۳ تنها ۲۸میلیارد دلار از درآمد۳۴ میلیارد دلارى نفت خام دولت هشتم به حساب هاى خزانه واریز شده بود و این بدان معنى است که معادل ۶ میلیارد دلار ازفروش نفت خام در دولت هشتم در محل قانونى خود هزینه نشده بود.
جمله "وضع بودجه وخیم است" که از قول رییس کمیسیون علوم و آموزش عالی مجلس نقل شده موضوع گزارش اصلی فرهنگ آشتی است که نوشته در حالی که مشکل کمبود بودجه، دانشگاهها را با مشکلات اساسی روبهرو کرده است و وزارت علوم چارهای جز دل بستن به متمم بودجه دولت ندارد. معاونتهای دانشجویی دانشگاهها از رویارویی با چالشهای تازهای در چند روز آینده خبر میدهند و رئیس کمیسیون آموزش مجلس وضع بودجه آموزش عالی کشور را وخیم ارزیابی میکند.
این روزنامه گزارش داده بحران بودجه در ترم تحصیلی پیشرو بر کیفیت خدمات آموزشی و رفاهی دانشگاهها که در حال حاضر هم از استانداردهای لازم برخوردار نیست، تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. بر این اساس سهمیه غذا و خوابگاه دانشجویان نیز تحت تاثیر این محدودیتها قرار خواهد داشت.
صادق الحسینی در سرمقاله دنیای اقتصاد به حرکت اعتراضی نخست وزیر ترکیه در اجلاس داووس به عنوان حادثه ای کوچک اما اثرگزار اشاره کرده و نوشته اردوغان نشان داد پیگیری ارزشهای دینی و انسانی هیچ منافاتی با ساختن اقتصادی قدرتمند و سیاست داخلی مبتنی بر عقلانیت، اعتدال و رفتار علمی ندارد.
به نوشته سرمقاله دنیای اقتصاد، ترکیه نمونه خوبی برای این سیاست و کارآیی آن است. کشوری که هم به حماس کمک میکند، هم اسراییل را در مواقع لزوم تحت فشار شدید میگذارد و هم درآمدی شایان از توریسم و سرمایهگذاری خارجی دارد و هم اقبال مردم این کشور به اسلام و به ارزشهای دینی و اسلامی روز افزون است. هرچند برخی رفتارهای سیاسی ترکیه از نظر ارزشهای بیبدیل و مترقی اسلامی و دینی میتواند مورد بحث باشد.
محمدعلی سبحانی در مقاله ای در اعتماد ملی نوشته متاسفانه در جریان تهاجم [اسرائیل] به غزه، دیپلماسی دولت با یک سرگردانی مبهم مواجه بود بهطوری که در جنگ غزه با توجه به اهمیت نقش ایران در تحولات خاورمیانه و فلسطین ، دیپلماسی دولت نهم توقع ملت ایران برای اثرگذاری در تحولات مهم منطقهای در جهت تامین خواستههای ایران را برآورده نکرد.
به نظر سفیر سابق ایران در لبنان دیپلماسی تهاجمی دولت نهم نتوانست از همه ظرفیتها استفاده کند و در جریان جنگ غزه، وزیر خارجه ایران به جای حضور در مراکز دیپلماتیکی که وزرای خارجه کشورهای مهم در منطقه و جهان مشغول رایزنی بودند صرفا به مشارکت در مراسم مردمی و خواندن خطابه یا نواختن زنگ غزه در مدارس اکتفا کرد. در کشور ما سخنرانهای متعددی وجود دارد اما ایران فقط یک وزیر امور خارجه دارد.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|