محققان می خواهند از پیامک تلفن همراه برای مقابله با افسردگی زمستانی استفاده کنند
هرچند در ماه های مانده به بهار روزها به تدریج طولانی تر می شوند، اما برای کسانی که از تاریکی زمستان دچار افسردگی می شوند روشی جدید که از ارسال پیامک های تلفن همراه استفاده می کند، ممکن است در رفع افسردگی موثر بیفتد.
بیدار شدن از خواب در تاریکی و بازگشت به خانه از کار در هوای تاریک می تواند از سرزندگی هر کسی کم کند، اما در برخی افراد این تغییر روحیه شدید تر است.
افسردگی زمستانی درواقع عارضه ای شناخته شده است که روانشناسان از آن با نام علمی "اختلال محرک فصلی" (صد) یاد می کنند.
بر اساس برآورد سازمان ملی خدمات بهداشتی بریتانیا (NHS) تقریبا دو درصد مردم این کشور به آن مبتلا هستند که شدیدترین حالات آن در ماه های ژانویه تا مارس (دی تا فروردین) مشاهده می شود اما در برخی افراد حتی ممکن است از ماه سپتامبر (شهریور-مهر) نیز آغاز شود.
در افرادی که به این اختلال دچار می شوند شواهدی از رخوت و کسلی شدید تا اختلال در خواب و تغییر شدید و ناگهانی روحیات مشاهده می شود.
اما این امیدواری ایجاد شده که اجرای طرحی جدید، که بزودی در شهر کورنوال (Cornwall) به آزمایش گذاشته می شود، و ارسال پیامک، ای میل یا پیام صوتی بتواند این اختلال را از بین ببرد.
اعتقاد بر آن است که اختلال صد لزوما به واسطه کوتاه بودن روزها ایجاد نمی شود و گرفته بودن هوا نیز سهمی عمده در ایجاد آن دارد. اینطور به نظر می رسد که تابش نور می تواند این شرایط را تغییر دهد.
از این رو در میان ۲۰۰ داوطلب در شهر کورنوال که مورد آزمایش روان-درمانگران قرار گرفته اند، جعبه هایی نورانی و قابل حمل توزیع شده که نور شدید از خود ساطع می کند.
قرار است در این پروژه با کمک دفتر هواشناسی بریتانیا پیش از روزهایی که در آن هوا گرفته است، هشدارهایی به داوطلبان ارسال شود تا آنها پس از دریافت هشدار ۲۰ دقیقه از وقت خود را مقابل نور شدید جعبه نورانی بگذرانند.
کسانی که برنامه جدید را پیشنهاد کرده اند معتقدند این کار می تواند به داوطلبان (و کسانی که به اختلال محرک های فصلی دچار می شوند) در آماده شدن برای تحمل هوای تاریک کمک کند.
ارسال هشدارها از طریق همان فن آوری انجام می شود که شرکت های تامین کننده برق از طریق آن زمان تاریک شدن هوا و افزایش مصرف خانگی را پیش بینی می کنند.
کوین سیمپسون روانشناسی که اجرای طرح جدید را بر عهده دارد می گوید: "این هشدارها می تواند باعث افزایش میزان پذیرش روحی شرایط جوی موجود کند و به آنها یادآوری کند که به شیوه ای موثرتر از خود مراقبت کنند."
|
|