در نخستین شب ماه دی امسال شب فرهنگی ایران در ژاپن برگزار شد که در آن برخی از دانشجویان ژاپنی خاطراتشان را از ایران بیان کردند.
به گزارش خبرنگار آفتاب از توکیو، شب فرهنگی ایران در ژاپن به همت دانشجویان ایرانی در دانشگاههای توکیو در سالن سفارت ایران در ژاپن برگزار شد. در این شب برخی از دانشجویان ژاپنی نیز حضور یافتند و در یک مسابقه سخنرانی خاطراتشان را از ایران و ایرانی بیان داشتند.
«فو.می آبه» دانشجوی سال سوم رشته زبان فارسی دانشگاه مطالعات خارجی توکیو گفت: «همه دانش آموزان در دبستانهای ژاپن تاریخ جهان را فرا میگیرند. برایمان فیلمهایی از تاریخ جهان و شیوه زندگی مردم دیگر نقاط جهان پخش میکنند و ما از بچگی با فرهنگ و آداب و رسوم مردمان دیگر آشنا می شویم. به ما از تاریخ پارس و پارسیان نیز میآموزند».
وی افزود: «در این آموزشها من متوجه شدم که دو دوره شکوفایی در تاریخ ایران وجود دارد. یکی پیش از اسلام که در آن دوره شکوفایی ایران در دوره امپراتوری پارس بوده و شکوه آن در تخت جمشید هویدا است و دیگر دوره اسلامی در زمان صفویان که شکوه آن در میدان نقش جهان اصفهان آشکار است».
«کا.وا.با.تا» دانشجوی سال دوم دانشگاه «چو.ئو» نیز گفت: «مردم ایران با وجود مشکلات مالی و مشکلاتی که در جامعه جهانی دارند اما روابط خانوادگی گرمی دارند و همیشه با دوستان و مهمانان به گرمی و شادی برخورد میکنند. این گونه برخوردها متاسفانه در ژاپن دیده نمیشود».
در شب فرهنگی ایران و ژاپن خانم «فو.می آ.به» دانشجوی زبان پارسی سال سوم دانشگاه مطالعات خارجی توکیو درباره خاطراتش از ایران گفت: «در زمانی که تخت جمشید در ایران در اوج شکوه بود، ما ژاپنیها مانند انسانهای نخستین زندگی میکردیم»!
به خاطر این که وضعیت و جایگاه زبان فارسی در بین دانشجویان ژاپنی بهتر نمایان شود عین گفتههای شان در پی میآید:
خانم «فو.می آ.به» به خاطرات خود از ایران پرداخت و گفت: «من در دانشگاه مطالعات خارجی توکیو زبان فارسی را میخوانم. نه فقط فرا گرفتن زبان فارسی ،بلکه تاریخ ایران را هم میآموزم».
وی افزود: «من میخواهم درباره زمینهای که خودم به آن علاقه فراوانی دارم ، یعنی تاریخ ایران صحبت کنم. در این فرصت کوتاه میخواهم مقایسهای بین تاریخ ایران با تاریخ ژاپن داشته باشم. در ژاپن در حدود 2000 سال پیش ، اصلا دولتی وجود نداشت. د رایران چطور بود؟
2000 سال پیش ، 3000 سال پیش ، 5000 سال پیش هم در ژاپن دولتی وجود نداشت!!؟
در دبستانهای ژاپن تمامیدانش آموزان تاریخ جهان را فرا میگیرند. البته تاریخ ایران را هم آموزش میدهند. به ویژه فرهنگ عالی امپراتوری پارس و حتی زمان صفویه نیز مشهور است.
حالا درباره دو میراث جهانی در ایران صحبت میکنم.
الف – تخت جمشید یکی از میراث جهانی است. در حدود 2500 سال پیش آن ساخته شد و در آن جا مراسمهای زیادی برگزار شده است. ستونهای بلند و برجسته کاریهای زیبا و پر معنی باقی مانده است. آنها به ما نشان میدهند که استحکام و پهناوری و فرهنگ عالی امپراتوری پارس چقدر پر عزمت بوده است. مثلا برجسته کاری که در آن سفیران کشورهای مختلف مانند هند و لبنان و مصر ، سوغات کشور خود را به بارگاه امپراتور هدیه میکنند.
در زمانی که تخت جمشید ساخته شد، ژاپن چگونه کشوری بود؟
هنوز دولت در آن تاسیس نشده بود و مردم زندگی نخستین داشتند! من در دانشگاه خواندن خط میخی را آموختم و در تخت جمشید فرمان داریوش بزرگ را خواندم. آن خیلی با وقار و عالی بود. من به یاد دارم که وقتی به تخت جمشید رفتم ، خیلی حیرت زده شدم. چون چشمان من آن آثار هنری 2000 سال پیش را میدیدند که داریوش میدید. چه احساس شگفت انگیزی!
ب – درباره اصفهان
اصفهان شهری است که ژاپنی ها هم آن را میپسندند. اصفهان در تجارت جاده ابریشم شهر مهمیبود. در قرن 16 میلادی پایتخت صفویه شد و در آن زمان بود که ساختمانها، هنرهای زیبا ، صنایع دستی و اقتصاد ایران خیلی رونق گرفت. میدان امام یکی از میراث جهانی است . مردم میگویند : «به راستی اصفهان نصف جهان است، اگر تبریز نباشد».
من غروب میدان امام اصفهان را خیلی دوست دارم. نه فقط میدان امام ، بلکه سی و سه پل نیز قشنگ و عالی است. به ویژه در شبها ، ساختمانهای تاریخی قابل توجه زیادی در آن شهر وجود دارد.
تا به حال درباره 2 میراث جهانی در ایران صحبت کردم. یکی از آنها تخت جمشید که مال قبل از میلاد است و دیگری اصفهان که مال قرن بعد از اسلام است. میخواهم بگویم که توانایی ایرانیان برای ساخت فرهنگ عالی در هر زمان هم قابل توجه است.
تخت جمشید بر اساس فرهنگ زرتشتی است . اما اصفهان بر اساس فرهنگ اسلامیاست.
یکی از ویژگیهای مهم دیگر این فرهنگ کهن ، وجود فرهنگها،آداب مختلفی است که در آن مجتمع شده است. ایران کشوری که پیشگام فرهنگ جهان بوده است. از دیدگاه قدمت تاریخ ،بسیاری از کشورهای جهان به آن نمیرسد.
اما باید دانست که گذشتهها ، گذشته است. هیچ کس آینده را نمیداند. پافشاری کردن بر روی گذشته ، جلوی پیشرفت فکر مردم را میگیرد و با پیشرفت زمان همه چیز در حال دگرگونی است. این یک حقیقت است که گذشته وآینده به یکدیگر متصل هستند.
انسان میتواند دانش و تجربه گذشتگان را برای زندگی بهتر استفاده کند. اما پرسش این جاست که امروزه ایرانیان از دانش و تجربه گذشتگان خود ، چگونه استفاده میکنند؟ و نیز با دانش و تجربه کشورهای دیگر چگونه رو به رو میشوند؟ و تاریخ را چگونه میسازند؟
من تا آن جایی که بتوانم سعی میکنم تا تاریخ نوین ایران را از داخل و خارج و از تمامیابعاد آن بررسی کنم.
گفتنی است «فو.میآ.به» دانشجوی سال سوم زبان و ادب پارسی در دانشگاه مطالعات خارجی توکیو است. وی تا کنون دو بار به ایران سفر کرده و سال گذشته وی نمایش «امام حسین (ع) و بی بی شهربانو» را نوشت و کارگردانی کرد. وی هم چنین نفر سوم مسابقات سخنرانی به زبان فارسی برای دانشجویان ژاپنی است. این مسابقات چندی پیش در سفارت جمهوری اسلامیایران در توکیو برگزار شد.
در ادامه این مراسم خانم «نا.تسو.می کا.وا.با.تا» دانشجوی زبان پارسی سال دوم دانشگاه «چو.ئو» در استان توکیو نیز درباره خاطرهاش از ایران چنین گفت: «در ایران همه چیز به «ان شاا...» واگذار میشود».
وی گفت: «علت اینکه من زبان فارسی را به عنوان زبان خارجی انتخاب کردم این بود که یک روز توسط یکی از دوستانم به کلاس فارسی دعوت شدم و پس از گذراندن تنها یک ساعت از کلاس درس، شیفته فرهنگ و آداب و سنن مردم ایران شدم».
وی صحبتهایش را اینچنین ادامه داد:
«مردم ایران با وجود مشکلات مالی و مشکلاتی که در جامعه جهانی دارند، همواره با روحیهای شاد مقاومت میکنند. هر روز که من برای رفتن به دانشگاه سوار قطار میشوم از دیدن چهره خسته و افسرده هموطنانم و شنیدن آمار خودکشی ژاپنیها که بالاترین رقم در بین کشورهای جهان است، از خود میپرسم: «چرا مردم ژاپن علی رغم رفاه اجتماعی و بالاتر بودن سطح زندگی دست به این کار میزنند و لذت زندگی کردن را از خود میگیرند!؟
پاسخی که پس از مطالعه کردن فرهنگ ایران به دست آوردم این است که مردم ایران در طول سالیان دراز همواره به خداوند بزرگ پناه برده و در تمامیسختیها از او کمک میجویند. برای همین با وجود مشکلات مالی با روحیهای کاملا شاد با مشکلات مبارزه میکنند.
یکی دیگر از چیزهایی که در مورد ایران شنیده ام این است که مشکل دیگر آزاری در بین دانش آموزان مدارس ایران بسیار کم است. هر ساله تعداد زیادی از دانش آموزان ژاپنی به علت تنش و فشارهای روحی ناشی از مشکلات اجتماعی و فشار قبول نشدن در کنکورهای مختلف ، دست به دیگر آزاری گروهی میزنند و این عمل قبیه باعث خودکشی تعداد زیادی از دانش آموزان ابتدایی شده است.
در مورد تمامی این مسائل وقتی که فکر میکنم، میبینم با این که در تلویزیون ژاپن هر روزه اخباری بسیار تاریک در مورد ایران داده میشود. اما مردم ایران در کنار هم با شادی زندگی میکنند.
همچنین روابط خانوادگی در ژاپن در سالهای اخیر به علت مشغله زیاد کاری بسیار کم شده و روابط خانوادگی به ایمیلهای روزانه خلاصه شده است. ولی ایرانیان چنان چه شنیده ام روزانه چندین ساعت با خانواده خود صحبت کرده و روزهای تعطیل به خانه هم دیگر رفته و در صورت بروز مشکلات همگی پشت سر هم هستند.
همچنین در مورد مردم ایران شنیده ام که هر سوالی که از آنها شود بدون این که بخواهند جدی به مساله فکر کنند ،میگویند: «ان شاا...» شاید خود آن شخص هم اصلا قصد انجام آن کار را نداشته باشد. ولی میگوید که اگر خدا بخواهد انجام میدهم. شاید علت این که مردم ایران تنش کمتری از مردم ژاپن دارند سپردن تمامیکارهای خود به خواست و اراده و مشیت خداوند است.
امیدوارم روزی برسد که روابط مردم ایران و ژاپن آن قدر نزدیک شود که دیگر مردم ژاپن فقط تصورات منفی در مورد ایرانیان نداشته باشند، بلکه از آنها روحیه ای قوی و مبارزه با مشکلات را یاد گرفته و رفتار آنان را با خانواده خود و پپوندهای خانوادگی محکم آنها را فرا گرفته و سرمشق خود قرار دهند. ان شاالله».
لازم به ذکر است خانم «نا.تسو.می کا.وا.با.تا» دانشجوی سال دوم زبان و ادب پارسی در دانشگاه «چو.ئو» در استان توکیو است. وی همچنین یکی از سخنرانان، مسابقات سخنرانی به زبان فارسی برای دانشجویان ژاپنی است. این مسابقات چندی پیش در سفارت جمهوری اسلامیایران در توکیو برگزار شد.
در پایان مراسم به همه دانشجویان زبان فارسی در دانشگاههای ژاپن که در سخنرانی شرکت کردند و خاطراتشان را بیان کردند، جوایزی اهدا شد.
Achaemenid - ایران - شیراز |
احمدی تزار دستورت رو قاطعتر بده که تخت جمشید رو ویران کنند..واسه چی میخوایم این تاریخ رو؟ اخه مردک اخه بی بوته ایا این چیزهارو نمیشنوی و نمیبینی؟ شرم بر شما و اونهاییکه از شما طرفداری میکنند...دل خارجی واسه تاریخ ایران میسوزه خدا از شماها نخواهد گذشت درود بر ایران |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
ali81_uk - انگلستان - منچستر |
واقعا دمش گرم...
به نظر من ما ایرانیها باید خودمون رو باور کنیم و به نیمه پر لیوان نگاه کنیم.
من الان بیش از سه ساله که ایران نبودم احساس میکنم دارم تحت تاثیر تبلیغات منفی برخی وطنفروش ها و از خدا بیخبران قرار میگیرم!!!
البته در این شک ندارم که در ایران همه سیاستمداران (شاید اکثرشون) آدمهای مثبت و کارآمدی نیستند ولی از خدا میخوام که کشورمون رو در پناه خودش از حوادث اجتماعی و فرهنگی حفظ کنه و شر بدخواهان و بیگانگان رو از ما دور کنه!
آمین |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
ایران تالش - ایران - ماسال |
«ان شاا...» گفتن زیاد هم موجب بدبختی ما شده انشا الله وضعیت بهتر میشه انشااله بیمارها درمان می شوند انشااله پول نفت سر سفره های ماهم دیده میشه |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
farzad145 - ایران - شیراز |
Achaemenid - ایران - شیراز
زیاد جو گیر نشو داداش |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
farzad145 - ایران - شیراز |
Achaemenid - ایران - شیراز
زیاد جو گیر نشو داداش |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
mehraeen - ایران - تهران |
جالبه طرف از یک تبریزی در مورد نقش جهان اصفهان پرسیده . تبریزی ها هم که معلوم است جوابشان چیست . |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
book - ایران - تهران |
حیف کشور ما که دست این دزدان افتاده و امیدوارم خارجی ها به ایران سفر کنند یا خاطرات این دوستان را بخوانند که این جور پیشاپیش در مورد ما قضاوت نکند |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
فاروق - دبی - دبی |
هر کسی کو دور ماند از اصل خویش باز جوید روزگار وصل خویش
اینده از ان ایران است البته با مردان صالح و باایمانی که دراینده می ایند |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
کاظمی - ایران - تهران |
به امید روزی که این سرزمین پاک و اهورایی از دست پلیدکاران خونخواری همچون ملاها پاک گردد و نوای دلنشین گفتار نیک و پندار نیگ و کردار نیک بر لبان ایرانیان جاری شود.
و چه جای تاسف است که بگویم دانش آموزان ما اسم تمام زنان محمد را میدانند ولی معنای نشان فروهر را نمیدانند.
و کلام آخر اینکه هر چند صفویه خدمات ارزندهای داشت ولی بسیاری از خرافات و مشکلات مذهبی و تولید آخوند میراث همین صفویها بود. |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
roshaanak_alman - آلمان - برلین |
ننگ بر دیکتاتور آخوندی که سعی دارند آثار باستانی ایران رو نابود کنند. ژاپنی ها بهتر از ما به تاریخمان توجه نشون ممی دن و قدرش رو می دونند... |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
افسانه62 - ایران - دانشجو |
صد آفرین به فرهنگ اصیل ایران و صد افسوس بر نگهداری این فرهنگ |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
Dokhtare_iran_zamin - ایران - تهران |
به کوروش به آرش به جمشید قسم
به نقش و نگار تخت جمشید قسم
که ایران همی قلب و خون من است
گرفته ز جان از وجود من است
بخوانیم این جمله در گوش باد
چو ایران نباشد تن من مباد |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
rezinooo - اتریش - وین |
بودم بودم حساب نیست، هستم هستم حسابه، (یعنی در حال حاضر، آنچه که بودیم مهم نیست، آنچه که هستیم مهم است) |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
basafa - ژاپن - توکیو |
دوستان اجازه بدید تیکه بدش من بهتون بگم.(یکی از دوستانم که ان شب انجا بود برای من تعریف کرد)
در مورد اصفهان:میگفت یه زنی امد و در مورد اصفهان گفت.فکر میکنید چی گفته ؟میگفت تو بازار اصفهان همه چیز با چونه زدن حل میشه.
میگفت یک روز من در بازار اصفهان بودم از یه کوزه ای خوشم امد.به فروشنده گفتم این قیمتش چقدر است؟قیمت بالایی به من داد.گفتم نمیخوام گران هستش دیدم باز قیمت اورد پایین.گفتم نه باز هم گرونه.خلاصه از مغازه امدم بیرون.دیدم طرف امده دنبالم امده و خواهش کنان قیمت به نصف رسونده.
مطلب دوم هم در مورد فردی ایرانی بود که اولین خارجی بود که از امپراتور نشان افتخار گرفته بود.میگفت ایشان دکترای زبان فارسی داشتند ولی با گاو هیچ فرقی نمیکرد.اینها نقل قل از دوستم بود که ان شب در انجا بود |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
mostafa-naghdi - ایران - اصفهان |
یه خبر خیلی مهم تا حالا هیچ رسانه ای این خبر رو منتشر نکرده قسمت مهمات صنایع نظامی دفاع منفجر شده که صدای انفجار آن حتی به گوش اصفهانی ها رسیده (تقریبا 50 کلیو متر فاصله داره) همچنین شیشه شهر اطراف صناع نظامی شکسته شده تازه کلی خسارت جانی و مالی هم بر جا گذاشته است |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
sina_jan - استرالیا - سیدنی |
سرزمین پارس و بین النهرین و هندوستان از 5 هزار سال پیش دارای تمدن و دولتهای منطقه ای یا مرکزی بوده و اداره کشور دارای سیستم بوده است. درحالیکه در اروپا و افریقا و نقاطی از اسیا مردم به شکل بدوی میزیسته اند. یکی از عوامل ازمیان رفتن تمدن پارس و خاور میانه و مصر نفوذ اعراب بوده است. دین اسلام یکی از عوامل عقب ماندگی این جوامع بوده است. همچنین تهاجمات خونبار مغولها و حکومت ترکان بی تمدن از جمله عوامل پسرفتگی این مناطق است. اثر منفی تهاجم مغولها به ایران و هند و خاورمیانه هنوز هم قابل مشاهده است. |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
arashbehdin - امریکا - اتلانتا |
کاظمی - ایران - تهران
با حرفت موافقم. صفویه نقش اصلی را در تولید و نشر خرافات مذهبی و خماری انسانها و دعا و مراسم محرم و قمه زنی و .... داشت. قدرت اخوند شیعه نیز در این دوران گسترش یافت و تثبیت شد. |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
zananeh - دانمارگ - اهوس |
حالا ببینید دولتمردان در ایران فقط به فکر منافع شخصی خود هستن اصلا براشون مهم نیست چه به سر این فرهنگ چند هزار ساله داره میاد. ------ به قول یه نفر قانون هر کشوری باید بالاتر از فرهنگ ان باشه تا بتواند در رشد و ار تقا فرهنگش موثر باشه
من به جای این قارتگرها شرمنده خاک و وطنم هستم
واقعا چه میشه کرد وقتی کسانی تشنه قدرت و خون مردم هستند |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
bluestar - ایران - تهران |
ایران فقط یک مدیر توانمند می خواهد تا به پشتیبانی ایرانیهای باهوش و پر تلاش به یکی از ده قدرت برتر اقتصادی و علمی و صنعتی و نظامی تبدیل شود. |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
shiraz_girl - دانمارک - ویله |
به کوروش به آرش به جمشید قسم
به نقش و نگار تخت جمشید قسم
که ایران همی قلب و خون من است
گرفته ز جان از وجود من است
بخوانیم این جمله در گوش باد
چو ایران نباشد تن من مباد
ما هستیم ما هستیم ما هستیم |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
bahman_hw - ایران - مشهد |
این دختره با این چشماش که فقط میتونه سیمهای برق رو تماشا کنه . اگه چشماش درشتر بود تمام عظمت تخت جمشید رو میدید . شاید غش میکرد. |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
iran-padeshahi - ایران - تبریز |
mehraeen - ایران - تهران
چرا جوش میاری عزیز حقیقت و گفته من که میدونم .... |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
ashoor - ایران - تهران |
Achaemenid - ایران - شیراز
موضوع ناراحت کننده ای است. خوب گفتی |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
Achaemenid - ایران - شیراز |
farzad145 - ایران - شیراز .....جو منو نگرفته چون این واقعیت به ایرانی گره خورده و یک ایرانی اصیل این موضوع واسش مهمه...و جو شما دوست عزیز رو گرفته چون واسه شما این موضوع اهمیتی نداره لطفا بیشتر مطالعه کن کاکو ...همیشه افتخار کن به اون چیزی که هستی چون بدون اون هیچ هویتی نخواهی داشت...درود بر شما |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
bluestar - ایران - تهران |
کاظمی.شما آزادی هر مذهبی که میخواهید انتخاب کنید ولی حق توهین به مذهب دیگران را ندارید. یکی از علتهای مهم عقب افتادگی ایران وجود افرادی است که با انتشار این افکار رادیکالی باعث بروز درگیریهای قومی و مذهبی می شوند. چه امثال شما قبول کنند و چه نه بخشی از فرهنگ ایران که اتفاقا بخش مهمی هم هست و قدمت 1400 ساله دارد بخش اسلامی فرهنگ کشورمان ایران است. و اتفاقا تمام دانشمندان و شاعران ایران که امروز مایه مباهات ایران زمین هستند بدون استثنا متعلق به دوران اسلامی و مسلمان بوده اند. ولی در مورد سو استفاده صفویه از مذهب شیعه راست گفتید. صفویه یک سری خرافات و صوفی گری وارد مذهب شیعه علوی کردند تا از نردبان مذهب به حکومت برسند. |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
hamlet1982 - انگلیس - لندن |
mehraeen - ایران - تهران
پروفسور بالتزار بگو جوابشان چیست ما هم بفهمیم؟!!! |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
garadagh - سویدن - مالمو |
پس از گذراندن تنها یک ساعت از کلاس درس، شیفته فرهنگ و آداب و سنن مردم ایران شدم».
پس چرا خود ایرانیها از این فرهنگ بیزارند.اسمها شونو عوض می کنند و هزارجور ادا واطوار دیگه که داریم اینجا می بینیم. |
یکشنبه 8 دی 1387 |
|
leylaghiaee - ژاپن - توکیو |
سلام.لیلا هستم از توکیو.بنده مسئول اجرای این مسابقه بودم.در مورد خانم کاواباتا ایشان نگفته اند که اصفهان نصف جهان است اگر تبریز نباشد بلکه ایشان گفتند اصفهان نصف جهان است اگر تبعیض نباشد.
با تشکر از شما برای ارسال خبر.ت |
دوشنبه 9 دی 1387 |
|
leylaghiaee - ژاپن - توکیو |
سلام.لیلا هستم از توکیو.بنده مسئول اجرای این مسابقه بودم.در مورد خانم کاواباتا ایشان نگفته اند که اصفهان نصف جهان است اگر تبریز نباشد بلکه ایشان گفتند اصفهان نصف جهان است اگر تبعیض نباشد. با تشکر از شما برای ارسال خبر. |
دوشنبه 9 دی 1387 |
|