برنج ایرانی مشتری ندارد

برنج ایرانی مشتری ندارد

امسال بیشتر از نیاز مصرفی از خارج برنج وارد شده و تولید داخلی بی مشتری مانده است

انجمن برنج ایران اعلام کرده که بخش عمده ای از برنج تولیدی این کشور به دلیل واردات گسترده برنج خارجی، در انبارها مانده است و مشتری ندارد.

غلامعلی قربانی، عضو هیات مدیره انجمن برنج ایران به خبرگزاری فارس گفته است که تنها ۳۰ درصد برنج تولیدی مناطق اصلی تولید برنج ایران در استانهای گیلان و مازندران به فروش رفته و بقیه در انبارها مانده است.

ایران سالانه دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج مصرف می کند ولی تولید داخلی این کشور حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن است و این کشور برای تامین نیازهای داخلی هر ساله مقادیری برنج خارجی وارد می کند.

به گفته آقای قربانی، علت به فروش نرفتن برنج، واردات بی رویه برنج خارجی و توزیع آن در سراسر ایران است.

گزارش ها نشان می دهد که برنج وارداتی به طرز گسترده ای در گیلان و مازندران که مراکز اصلی تولید برنج به شمار می روند، نیز توزیع شده و به گفته آقای قربانی، مردم هم به دلیل ارزان بودن از آن استقبال می کنند.

تولید و مصرف

قیمت برنج ایرانی به دلیل بروز بحران جهانی غذا و افزایش قیمت برنج در جهان، در بهار امسال یکباره دو برابر شد و از حدود دو هزار و پانصد تومان به پنج هزار تومان رسید.

اما با فروکش کردن بحران، قیمت ها نیز تاحدودی کاهش یافت و قیمت متوسط برنج ایرانی هر کیلو حدود 3500 تومان است در حالی که قیمت برنج خارجی به طور متوسط حدود 2500 تومان است.

مشکلی که برنج ایرانی امسال گرفتار آن شد، خشکسالی گسترده بود که باعث شده حدود ۱۵ درصد از زمین های برنج کاری شمال ایران، به دلیل کمبود آب کشت نشود.

با این حال، در شرایطی که پیش بینی می شد تولید برنج ایرانی به دلیل خشکسالی امسال کاهش پیدا کند، اما بارندگی به موقع مانع از کاهش شدید تولید شد.

برنج وارداتی حتی در مراکز اصلی تولید برنج در گیلان و مازندران نیز به وفور یافت می شود

برآوردها نشان می دهد که در سال جاری حدود دو میلیون و یکصد هزارتن برنج تولید شده است بنابر این، اگر حدود ۵۰۰ هزار تن برنج وارد شود نیاز داخلی این کشور تامین خواهد شد.

 این در حالی است که گزارش رسمی گمرک نشان می دهد که در هفت ماه اول سال ۶۲۰ هزارتن برنج وارد شده است که به عقیده کارشناسان، بیشتر از نیاز داخلی است و باعث شده تا تقاضا برای برنج داخلی کاهش پیدا کند.

درد مشترک

برخی وضعیت برنج را با چای مقایسه می کنند و می گویند که بی توجهی به صنعت چای باعث شد تا چای ایرانی بازار را از دست بدهد و اکنون دو برابر تولید سالانه چای این کشور در انبارها در حال تبدیل شدن به کاه است.

آقای قربانی می گوید: "نگرانی در مورد برنج این است که ذائقه مردم به برنج هندی و پاکستانی عادت کند و مردم دیگر برنج ایرانی خریداری نکند و همان بلایی که بر سر چای آمد بر سر برنج ایرانی نیز بیاید."

هر ساله معمولا در اواخر تابستان و اوایل پائیز وقتی برنج داخلی وارد بازار می شد، قیمت تا حدودی پائین می آمد ولی در اواخر زمستان و نزدیک نوروز قیمت افزایش می یافت اما گزارش ها نشان می دهد که امسال قیمت برنج در پائیز ثابت مانده و تغییری نکرده است.

به عقیده کارشناسان، چرخه تغییر قیمت بازار برنج، امسال به دلیل واردات گسترده تر برنج خارجی، ثابت مانده و باعث ضرر و زیان برخی کشاورزان شده است.

البته معمولا شالیکاران برنج خود را به دلیل نیاز به نقدینگی به سلف خرها می فروشند و پول آن را قبل از برداشت برنج می گیرند و خیلی از آنها پیش از خرمن برنج، پولش را خورده اند.

به گفته آقای قربانی، در اسفند ماه سال گذشته که قیمت هر کیلو برنج به پنج هزارتومان رسید، کشاورز، برنجی برای فروش نداشت و دلال سودش برد اما چوبش را کشاورز خورد زیرا کارگر می گفت که برنج گران شده و من با حقوق قبلی حاضر نیستم که کار کنم بنابر این، کشاورز مجبور شد روزانه ۲۰ هزار تومان به کارگر دستمزد بپردازد.

اکثر کشاورزان برنجکار سن بالایی دارند و از آنجا که توانایی کافی برای انجام کارهای کشاورزی ندارند، ناچارند بخشی از درآمد ناشی از تولید برنج را به کارگر بدهند که این مسئله هزینه تولید را به شدت افزایش می دهد و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، برای کشاورز برنجکار دیگر صرف نمی کند که در زمینش برنج بکارد.

panah_azad - ایران - چالوس
حیف برنج شمال نیست
خوش طعم خوش عطر خوش مزه ; انوقت مردم پاکستانی-تایلندی-هندی میخرند. حتی دولت برنج کوپنی رو از نوع تایلندی به خورد مردم میده.
شنبه 23 آذر 1387

roshaanak_alman - آلمان - برلین
برای دولت دیکتاتور که این چیزها مهم نیست. مهم اینه که روابطشون با کشورهای دیگه خوب باشه وبه اونا باج بدن. دلیل گرون کردن قیمت برنج هم خودشون هستند. خودشون گرون می کنند و خودشون هم برنج وارد می کنند.
شنبه 23 آذر 1387

**somayeh** - ایران - تهران
من نمی دونم کی به شما این اخبار را میده
شنبه 23 آذر 1387

سلامتی - بلژیک - نمور
خدا نیامرزه پدرومادر ادمای نالایق حکومتی رو.
شنبه 23 آذر 1387

popi900 - ایران - تهران
مردم بدبخت چه گناهی کردن. مردم پول ندارن کیلویی 5000 تومان برای برنج خریدن بدن. الان درست 30 ساله که بازار ایران انحصاری هست در هز زمینه از کالاهای تولیدی و هیچ وقت این دولت بی خاصیت سعی نکرد که بازار برنج خودرو لوازم خانگی و ..... از حالت انحصاری به رقابتی تبدیل کنه که یه کشاورز بتونه یه برنج با کیفیت بهتر از برنج های خارجی ولی هم قیمت با برنج خارجی تولید کنه. برای همین دودش تو چشم مردم بدبخت و کشاورز میره. به زور کالا تولید کردن به خورد مردم دادن نتیجه اش این میشه.
شنبه 23 آذر 1387

cool215 - بلژیک - گنت
لعنت به این دولت الکی
شنبه 23 آذر 1387

green - فرانسه - پاریس
**somayeh** - ایران - تهران
منظور؟ میگی چرته؟ پس شما نفست از جای گرم... خبر داری از حال اکثریت مردم ایران؟ برو به نماز شبت برس...تو رو چه به درد مردم؟!
شنبه 23 آذر 1387

***mehregan*** - ایران - تهران
panah_azad - ایران - چالوس. دوست عزیز منم نظرم همینه.یکبار خونه دوستی دعوت بودیم به خاطر اینکه این برنج های پاکستانی و هندی درشت میشه و قد میکشه برای غذا از این برنج ها درست کرده بود(مثلا کلاس گذاشته بود). چشمتون روز بد نبینه من که لب نزدم. ولی خوب همه نمیتونند برنج ایرانی کیلویی 5000-3500 تومن رو بخرند و مصرف کنند. فکر کن یک خانواده پر جمعیت هر بار چقدر باید پول برنج بدهند تازه همون برنج تایلندی رو هم نمیتونند برای مصرف هر روزشون تهیه کنند. عطر و طعم برنج ایرانی تو دنیا تکه.مخصوصا برنج هاشمی.وقتی وارد خونه میشی بوی برنج ادمرو مست میکنه.
شنبه 23 آذر 1387

tooran - ایران - تهران
در یک کلمه ملا جاش تو خلا است و بس. برنج ایرانی اگر گرون است چرا صادرش نمی کنند. در اروپا برنج مزخرف پاکستانی از کیلویی پنج هزار تومان شروع میشود.بابا ما این طلای سیاه را نخواستیم اگر فقط ایران روابط صحیح دیپلماتیک داشت درامد ارزی ایران از راه صادرات زعفران و پسته و خرما و میگو و خشکبار وخاویار وچای چندین برابر نفت بود. ولی امان از دزدی های این حکومت که معلوم نیست چه میکنند.با چشمهای خودم در یکی از گرونترین مغازههای لندن خاویار ایران را دیدم یک جعبه صد گرمی پانصد هزار تومان. حالا این پول تو جیب کی میره خدا داند. مملکت که صاحب ندارد در اروپا به علت بدی اب و هوا تمام سبزیجات و خشکبار و اجیل وخرما از اسراییل و اسپانیا و برزیل وارد میشود که حتی قابل قیاس با کیفیت جنس ایرانی نیست ولی نمیدانم چرا اسراییل در شوره زار میتواند خرما کشت کند و ریحان بکارد وگوجه فرنگی برداشت کند ولی چای و برنج ایرانی باید به علت نبود بازار داخلی وق بزند وکمر نحیف کشاورز ایرانی بشکند.چرا....چرا...روغن زیتون ایتالیا انگشت کوچیکه ایرانیش نمیشه ولی از کیلوی چهل هزار تومان به بالا فروش میرود. کجاست این ایران زیبای من کجاست این گربه طناز...واقعاکه این مزرعه را اب گرفته به امید ازادی وطن زیبایمان از چنگال این اهریمنان پست بی مایه.
یکشنبه 24 آذر 1387

bluestar - ایران - تهران
امیدوارم با از دست رفتن بازار خارجی برنج ایرانی این برنج در داخل کشور توزیع شود تا همه مردم ایران به خصوص فقرا برنج ایرانی مصرف کنند.
یکشنبه 24 آذر 1387

filak22000 - ایران - شیراز - ارسنجان
برنج چای ذرت و ..... بیشتر محصولات کشاورزی ایران با وادرات دولت ضربه اقتصادی محکمی به کشاورزان وارد کرده است
یکشنبه 24 آذر 1387

mehrgaan - ایران - کرمان
شما که میگی کشاورزا همه برنجشونو پیش فروش کردن به دلالا پس کشاورزا مشکلی ندارن اگه برنج تو تنبارا بمونه. این دلالان که ضرر میکنن که اونم نوش جونشون.
بعدشم مردم بنگاه خیریه که باز نکردن. برنج ایرانی رو ارزون کنن تا فروش بره
یکشنبه 24 آذر 1387

***mehregan*** - ایران - تهران
tooran - ایران - تهران دوست عزیز واقعا درست میگی. واقعا ادم متاسف میشه .کیفیت میوه و سبزیجات و برنج ایران رو واقعا کمتر کشوری داره.ایران کشور چهار فصلیه.الان که در استانهای کوهستانی و سردسیر هوا سرد شده و برف و باران میاد. تو جنوب تازه خیار و گوجه بوته ای در میاد.کیفیت خاویار و ماهی های ایرانی را کجا دارد؟ عطر و طعم برنج ایرانی رو برنج کدوم کشور داره؟ کدوم کشور میوه های متنوع و با کیفیت ایران رو داره؟هلو-شلیل-شبرنگ-زردالو-گیلاس-گلابی- انار-البالو-پرتقال های شمال و جنوب-لیموشیرین-سیب قندک-سیب گلاب -و غیره ویا صیفی جات.هندوانه-خربزه-طالبی-خیار-گرمک- و یا به قول شما کیفیت خشکبار ایران رو کجا داره؟ تازه غیر از مواد غذایی صنایع دستی و فرش هم هست. وقتی فکرشو میکنم اگر ایران یک حکومت دلسوز و ایران دوست داشت به کجا میتونست برسه؟ کشورهای حاشیه خلیج فارس فقط نفت دارند.خاک ندارند که بخواهند کشاورزی انجام بدهند. اما چون امیر هاشون به فکر ابادی کشورشون هستند الان اونها کجا هستند ایران کجا؟
یکشنبه 24 آذر 1387

panah_azad - ایران - چالوس
من خودم اصل شمالیم حدود یه سال پیش وقتی تو تبریز شنیدم برنج شمال 3500 الی5000 شاخ دراوردم چون تو چالوس1000 الی1500 بود . در ضمن تمامی برنج کارا ضرر میکنن و برنجاشون تو انبار میمونه
یکشنبه 24 آذر 1387

filak22000 - ایران - شیراز - ارسنجان
اقا قیمت برنج ایرانی خیلی زیاد هس شما

panah_azad - ایران - چالوس
دوشنبه 25 آذر 1387

tamara .s - انگلیس - لندن
مهرگان-تهران-ایران
این خیلی به دور از ادب ادم بره مهمانی غذا یی که زحمت میکشن نخوری؟
حتما شوخی کردی
سه‌شنبه 26 آذر 1387

***mehregan*** - ایران - تهران
tamara .s - انگلیس - لندن -نه شوخی ندارم. غذای نونی هم بود اونو خوردم(دلمه خوردم) من توی غذا خوردن خیلی وسواس دارم.هر چیزی رو نمیخورم.دست پخت هر کسی رو هم نمیخورم. اگر کسی تمیز نباشه محاله تو خونه اش چیزی بخورم.همه هم اخلاقم رو میدونند.
چهار‌شنبه 27 آذر 1387

pishmarge_edalat - ایران - تهران
tooran - ایران - تهران
توران (در یک کلمه ملا جاش تو خلا است و بس) خدایی این یه کلمه ست؟کجا درس خوندی تو؟
پنج‌شنبه 28 آذر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.