آنتی اکسیدان ها روند پیری را کند نمی کنند

آنتی اکسیدان ها روند پیری را کند نمی کنند

محققان بیش از نیم قرن است که رادیکال های آزاد را عامل پیری دانسته اند

نتایج تحقیقات محققان بریتانیایی نشان می دهد بر خلاف عقیده رایج، آنتی اکسیدان ها نقشی در کند کردن روند پیری ندارند.

این محققان با تحقیق بر روی کرم های نماتد متوجه شدند آنتی اکسیدان ها تاثیری بر مقابله با تخریب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد و طولانی کردن عمر ندارد.

محققان یونیورسیتی کالج لندن در گزارشی که در مجله وراثت و تکامل منتشر کرده اند، به این نکته اشاره کرده اند که هیچ مدرکی وجود ندارد که بیانگر نقش آنتی اکسیدان ها در کند کردن روند پیری باشد.

آنتی اکسیدان ها از مواد اولیه به کار گرفته شده در صنایع آرایشی و بهداشتی هستند. به کارگیری این مواد در خوراکی ها و کرم های زیبایی نیم قرن سابقه دارد.

بر اساس گزارش های علمی منتشر شده در سال 1956، تجمع رادیکال های آزاد اکسیژن در سلول ها، با تخریب و فرسایش آنها روند پیری را به همراه دارد.

بر این اساس، آنتی اکسیدان ها با خنثی کردن رادیکال های آزاد در گردش خون، روند پیری سلولی را به عقب می اندازد.

اما گفته محققان بریتانیایی، تحقیقات پیشین در این رابطه ناقص بوده اند.

کرم های نماتد

کرم های نماتد به رغم اختلاف زیادی که انسان ها دارند، از نظر وراثتی شباهت هایی با آنها دارند و از این جهت ابزار مناسبی برای تحقیقات علمی هستند.

محققان دانشگاه یونیورسیتی کالج لندن در تحقیقات خود با دستکاری ژنتیک کرم های نماتد، امکان جذب رادیکال های آزاد را در سلول های آنها فراهم کردند.

برخلاف تصور، طول عمر کرم های دستکاری شده همانند سایر نماتدها بود. این نتیجه به محققان نشان داد رادیکال های آزاد تاثیر چندانی در فرسایش سلولی و تسریع روند پیری ندارند.

دکتر دیوید جم، سرپرست تیم تحقیقاتی یونیورسیتی کالج لندن در این باره می گوید: "حقیقت این است که درک چندانی از سازو کار پیری نداریم. نظریه رادیکال های آزاد برای پنجاه سال خلاء اطلاعاتی ما را پر کرده بود ولی شواهد دیگر این طور نشان نمی دهد."

او در ادامه گفت: "واضح است که رادیکال های آزاد در روند پیری موثر هستند ولی آنها نقش کمی در این روند دارند. تخریب ایجاد شده به وسیله این رادیکال ها عامل اصلی پیری نیست."

به گفته دکتر جم تغذیه سالم می تواند در کاهش خطر بسیاری از بیماری های ناشی از افزایش سن مانند سرطان، دیابت و پوکی استخوان موثر باشد ولی هیچ مدرکی که بیانگر نقش مصرف آنتی اکسیدان ها یا استعمال کرم های حاوی این مواد در عقب انداختن پیری باشد، وجود ندارد.

ertavaa - امریکا - میشیگان
با این نتایج متناقض آدم به این علم شک میکنه
مدت زیادی اعلام میشه که مثلا (چای و...) ضد سرطانه بعد دوباره اعلام میشه نه خود چای هم سرطان زاست
در کل علومی که بر اساس تجربه باشه و نه استدلال همواره دچار خطا و اشتباهات فاحش میشه
سه‌شنبه 12 آذر 1387

Dokhtare kad khoda - اترپش - وپن
هر چند پیر و خسته دل و ناتوان شدم
هر گه که یاد روی تو کردم جوان شدم
بابا ادم دلش جوان باشه...
چهار‌شنبه 13 آذر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.