آقای محصولی در صورت اخذ رای اعتماد نمایندگان، سومین وزیر کشور دولت آقای احمدی خواهد شد
مجلس شورای اسلامی در ایران از دریافت برنامه و معرفی نامه صادق محصولی، وزیر پیشنهادی کشور خبر داده است.
علی لاریجانی، رئیس مجلس گفته است که جلسه رای اعتماد به وزیر آقای محصولی، چهارشنبه ۲۹ آبان ماه برگزار خواهد شد.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران روز شنبه هجدهم آبان، صادق محصولی را به عنوان وزیر پیشنهادی کشور به مجلس معرفی کرده بود، اما به گفته حمید رضا حاجی بابایی، عضو هیات رئیسه مجلس، به دلیل اینکه این نامه به مجلس "نمابر" شد و برنامه های وزیر پیشنهادی هم همراه آن نبود، در مجلس اعلام وصول نشد.
طی چهار روزی که از معرفی صادق محصولی به عنوان وزیر کشور پیشنهادی دولت می گذرد، به نظر می رسد که شرایط برای تصدی وزارت او، بیش از سه سال پیش مهیا باشد.
آقای احمدی نژاد، سه سال پیش نیز آقای محصولی را به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به مجلس هفتم معرفی کرد، اما ساعاتی مانده به آغاز جلسه رای اعتماد، آقای محصولی از تصدی پست وزارت انصراف داد.
نمایندگان مخالف در مجلس هفتم، آقای محصولی را مردی ثروتمند توصیف می کردند که با سرمایه "میلیاردی" شایستگی حضور در کابینه دولت آقای احمدی نژاد که خود را "عدالتخواه" می خواند، ندارد.
اما اینک که حدود ۱۰ ماه از عمر دولت نهم باقی مانده است، آقای احمدی نژاد در تلاش است تا برای سومین وزیر کشور کابینه اش، از مجلس رای اعتماد بگیرد.
برخی از نمایندگان با نفوذ مجلس از معرفی آقای محصولی استقبال کرده اند و حتی حمید رسایی، نماینده تهران و از مدافعان دولت، به ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران گفته که "نمایندگانی که در مجلس هفتم با آقای محصولی مخالف بودند، گفته اند که با سپردن وزارت کشور به صادق محصولی موافق هستند."
روزنامه های تهران هم به معرفی مجدد آقای محصولی به مجلس واکنش نشان داده اند.
روزنامه آفتاب یزد، روز یکشنبه نوزدهم آبان تیتر اول خود را به موضوع و اکنش های سه سال پیش منتقدان آقای محصولی اختصاص داده و با عنوان "اصولگرایان و محصولی ۱۸ آبان ۱۳۸۴ تا ۱۸ آبان۸۷" این پرسش را مطرح کرده که چه اتفاقی روی داده است که روزنامه کیهان از صف مخالفان آقای محصولی به موافقان او پیوسته است؟
روزنامه آفتاب یزد نزدیک به جناح های اصلاح طلب در ایران است.
این روزنامه یک روز پس از معرفی آقای محصولی، حمایت روزنامه کیهان از آقای محصولی را با سه سال پیش مقایسه کرد و نوشت که سه سال پیش این روزنامه به همراه چند رسانه دیگر وابسته به طیف موسوم به اصولگرایان، سردمدار خبررسانیهای ویژه در مورد آقای محصولی بوده و به نقل از نمایندگان اصولگرای مجلس هفتم از انتخاب او توسط احمدی نژاد ابراز تعجب میکردند.
به نوشته آفتاب یزد، روزنامه کیهان اینک ادعا می کند "که معرفی آقای محصولی به مجلس هشتم برای تصدی وزارت کشور موجب جنجال سازی رسانههای معلوم الحال خواهد شد."
با معرفی دوباره آقای محصولی به مجلس، منتقدان سه سال پیش او اینک به سه گروه تقسیم شده اند.
گروهی سکوت پیشه کرده اند و در موافقت و مخالفت با او اظهار نظر نمی کنند. جمعی از منتقدان سابق همچون روزنامه کیهان به صف موافقان آقای محصولی پیوسته اند و گروهی دیگر همچنان آقای محصولی را فرد مناسبی برای پست وزارت نمی دانند.
داریوش قنبری نماینده ایلام در مجلس که از گروه سوم است، گفته که حضور آقای محصولی در وزارت کشور، شائبه حمایت او از آقای احمدینژاد را در انتخابات ریاستجمهوری تقویت میکند."
آقای قنبری گفته "چگونه فردی که رئیس ستاد انتخاباتی احمدینژاد بوده، میتواند در وزارت کشور مسئول برگزاری انتخابات شود؟"
با این همه به نظر می رسد که مدافعان آقای محصولی برای تصدی وزارت کشور، بیش از مخالفان او باشد.
مرتضی آقا تهرانی، نماینده تهران در مجلس هشتم هم که پیش از این با عنوان "معلم اخلاق کابینه نهم" از او یاد می شد، به ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران گفته که آقای محصولی "رای خوبی می آورد."
روح الله حسینیان نماینده تهران نیز در پاسخ به انتقادات مطرح شده درباره ثروت آقای محصولی گفته است: "ساده زیستی با پولداری مغایرت ندارد. ممکن است فردی پولدار باشد اما ساده زیست هم باشد و از پولش در مسیر انقلاب، اسلام و مردم استفاده کند."
آقای محصولی، در جریان بررسی صلاحیتش به عنوان وزیر نفت، که سه سال پیش در چنین روزهایی در مجلس هفتم انجام شده بود، دارایی خود را "۱۶۰ میلیارد" اعلام کرد.
او درباره راه های کسب این ثروت گفته بود که "میلیاردر هستم و طی سالهای اخیر خرید منازل قدیمی، بازسازی آنها و فروش ابنیه بازسازیشده از فعالیتهای بنده بوده است."
آقای احمدی نژاد پس از انصراف آقای محصولی، در پایان یکی از جلسات هیات دولت، درباره آقای محصولی گفت: " با اتفاقاتی که در تصمیمگیریهای کشور رخ داد، بخشی از نیروهای انقلاب ترجیح دادند که پس از جنگ، عرصه مدیریت کشور را کنار بگذارند و در جایی دیگر خدمت کنند. ایشان وقتی وارد بخش خصوصی هم شد، فرد موفقی بود."
آقای احمدی نژاد درباره دعوت آقای محصولی به کابینه نیز گفته بود: " روزی که من از ایشان خواستم به دولت بیاید، ایشان امتناع کرد و در نهایت به استخاره متوسل شد که جواب منفی داد. ما از ایشان خواستیم [گفتیم] گزینههای مختلفی برای وزارت نفت داریم، اما نیازمند تحول عظیم در این وزارتخانه هستیم . . . ما مدیر انقلابی برای راس این وزارتخانه میخواهیم تا همه این نیروها در خدمت خودکفایی کشور قرار گیرند و بالاخره ایشان با فشار ما پذیرفت."
منتقدان سه سال پیش آقای محصولی برای تصدی وزارت نفت، می گفتند که سپردن این وزارتخانه حساس به فردی که ثروتش "ناشی از تعاملات و ارتباطات خاص" است، صلاح نیست.
از جمله عماد افروغ، رئیس وقت کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم گفته بود: "تصور کنید وزیری که از راه بورس بازی و بساز و بفروشی به ثروتهای کلان رسیده است با این وزارتخانه ثروتمند (وزارت نفت) چه خواهد کرد."
آقای محصولی همان زمان با حضور در یکی از کمیسیون های مجلس هفتم گفته بود: "آنچه که امام امت از آن نهی کرده، خوی کاخنشینی بوده و نه کاخنشینی. بنده حاضرم تمام اموال خود را برای آرمانهای انقلاب اسلامی هزینه کنم."
با ابن حال باید یدید آیا نمایندگان مجلس هشتم چنین استدلال هایی را خواهند پذیرفت و آیا مجلس ایران به صلاحیت آقای محصولی برای تصدی وزارت کشور رای مثبت خواهد داد و او سومین وزیر کشور کابینه آقای احمدی نژاد خواهد شد؟
|
|
|
|
|
|