ساخت یکی از زیباترین بناهای جهان با حضور استاد ایرانی دانشگاه هاروارد

ساخت یکی از زیباترین بناهای جهان با حضور استاد ایرانی دانشگاه هاروارد

یکی از زیباترین بناهای جهان که در آن از منحصربفردترین آمیزه های هنری استفاده شده است با حضور استاد ایرانی معماری مدرسه طراحی دانشگاه هاروارد رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این بنای زیبا و پیچیده که John Lewis Department Store and Cineplex نام دارد با استفاده از طرحها و نظارت پروفسور فرشید موسوی استاد ایرانی علوم معماری مدرسه طراحی دانشگاه هاروارد آمریکا ارائه شده است.

نمای اصلی این بنا تلفیقی از طرحهای مربوط به صنعت نساجی است به طوری که بیننده در نگاه نخست خود را در برابر پارچه ای بزرگ با منحصربفردترین نقشهای هنری می بیند.

تلفیق طرحهای نمای ظاهری این بنا آنچنان تأثیرگذار است که بیننده
خود را در برابر پارچه ای بزرگ با منحصربفردترین نقشهای هنری می بیند

این طرحهای استثنایی در دو لایه شیشه ای قرار گرفته تا به لطف انعکاس نوری که در زیر تابش نور خورشید صورت می گیرد، بر زیباییهای آن افزوده شود.

طرحها و نقشهایی که در نمای این بنای زیبا به کار گرفته شده است، الهام گرفته شده از طرحهای سنتی است که در بافت قالی و قالیچه های ایرانی به کار گرفته می شود.

طرحها و نقشهای نمای این بنا الهام گرفته شده از طرحهای سنتی است 
در بافت قالی و قالیچه های ایرانی است

به عقیده کارشناسان استفاده از این طرحها جلوه ای استثنایی به این بنا بخشیده و آن را در زمره زیباترین بناهای جهان قرار داده است.

به گزارش مهر، پروفسور فرشید موسوی از جمله کارشناسان سرشناس معماری در جهان به حساب می آید که با تلاش گروه دیگری از همکاران خود مرکز معماری خارجی (FOA) آمریکا را نیز بنا نهاده است.


بیوگرافی خانم فرشید موسوی در ویکیپدیا

فرشید موسوی، متولد ۱۳۴۱ در شیراز، استاد ایرانی علوم معماری مدرسه طراحی دانشگاه هاروارد آمریکا است. وی در دانشگاه های کلمبیا و پرینستون به عنوان مشاور فعالیت می کند. پروفسور فرشید موسوی از جمله کارشناسان سرشناس معماری در جهان به حساب می آید.

وی تا سیزده سالگی در ایران (ساری) بوده است و سپس برای ادامه تحصیل به انگلستان می رود. وی دانش آموخته دانشگاه کینگز لندن ، دانشگاه داندی و مدرسه معماری بارتلت می باشد.

پروفسور فرشید موسوی به مدت ۸ سال در اتحادیه معماری لندن مشغول به تدریس بود و در این مدت ریاست موسسه معماری فرهنگستان هنرهای زیبا در وین را نیز بر عهده داشت. علاوه بر سرپرستی این فرهنگستان فرشید موسوی بین سال های 2002 تا 2005 در این موسسه به تدریس نیز مشغول بود.

مقام ها

  • دریافت جایزه چارلز نیکس در سال 2005
  • دریافت جایزه نقشه کشی معماری برای پارک نوارتیس و پارکینگ بزرگ بازل در مراسم سالانه ونیز در سال 2004
  • برنده طرح سینما آزادی تهران

مصاحبه با خانم فرشید موسوی

مصاحبه ای اینترنتی با فرشید موسوی در ژانویه سال 2002

مصاحبه گران:

نگار نصیری

نازلی سیاحیان    

2002/01/26

نازلی و نگار عزیز

خوشبختم از آشنایی با دو معمار ایرانی از تبریز

من در حال حاضر مشغله زیادی دارم، اما خوشحال خواهم شد که به مصاحبه شما کمکی نمایم. سؤالاتتان را از طریق ایمیل برایم ارسال کنید و من نیز تلاش خواهم نمود که به بهترین نحو ممکن به آنها پاسخ دهم.

با بهترین آرزوها

فرشید.

خانم موسوی لطفا کمی راجع به بیوگرافی و تحصیلات خود برایمان بگویید:

 من در شیراز متولد شدم چرا که مادرم اهل آنجا بود اما تا 13 سالگی در ساری زندگی کردم به جهت اینکه پدرم اهل آنجا بود، تا 13 سالگی در ساری تحصیل کردم و پس از آن به انگلستان نقل مکان کردیم.

در ابتدا معماری را در دانشگاه داندی (Dundee) اسکاتلند و سپس در دانشگاه لندن در شهر لندن تحصیل نمودم سپس برای تحصیلات تکمیلی (Post Graduate) به دانشگاه هاروارد(Harvard University) در بوستون آمریکا رفتم.

لطفا کمی درباره ایده ها، نظرات و سبک معمارانه خود توضیح دهید:

این سوال بسیار وسیع و گسترده است و می باید طوری طبقه بندی شود که قادر باشم در مصاحبه ای از طریق ایمیل به آن به طور مؤثری جواب بدهم.

اما درباره سبک: شاید به سبک به عنوان "روشی برای نمود" (The Way of Performance) علاقمندم تا یک "فراوری یا بازده" (Output)، اگرچه این دو مفهوم به شکل نزدیکی با هم در ارتباط هستند. 

نظر شما درباره معماری ایران در عصر حاضر چیست؟

من ابدا نمی توانم درباره معماری امروز ایران نظری دهم، چرا که در 13 سالگی و در حالی که در آن وقت معمار هم نبودم، ایران را ترک گفته ام.

 

نظر شما در مورد روند تدریس معماری در ایران چیست؟ آیا کارا و مؤثر است؟

اگر منظور شما آموزش معماری در ایران است، باز هم هیچ آگاهی نسبت به آن ندارم و نمیدانم معماری چگونه در ایران تدریس می شود.

 

اگر سیستم آموزش معماری ایران اصلاح شود، مسأله معماری ایران حل خواهد شد؟

اگر در ایران دروس دانشگاهی و تمرینات عملی نزدیک و به هم پیوسته باشند، این آموزش اصلاح یافته باعث بهبود تمرینات عملی در ایران خواهد شد. هر چند من مطمئن نیستم که این مورد و مسأله معماری ایران باشد.

در موارد دیگر، بهبود آموزش همیشه به معنی بالابردن استانداردهای آموزشی برای دانش آموختگان بعدی می باشد که این رویه در مسیر صحیح تری می باشد.

 

آیا خود شما مایل به تدریس در ایران هستید؟

مسلما بله. این پیشنهاد برایم دل انگیز و فریبنده نمود، هر چند که در حال حاضر زندگی من در انگلستان است.   

 

حال نظر شما درباره تاریخ گرایی و معماری تاریخی در ایران چیست؟

تاریخ قسمتی از فرهنگ است و ایران صاحب تاریخی غنی در معماری است و این تاریخ قسمتی از تاریخ معماری جهان نیز هست و از این رو می بایست گرامی داشته شده و نگهداری و حمایت شود.

ما می بایست که به این گذشته ببالیم. اما نظر شخصی من این است که ما نیز می باید متعهد به تولید معماری با همان کیفیت باشیم اما از طریق خلاقیت، هم عصری و مطابقت با نیازهای حال حاضر.

بدیهی است که کپی کردن از تاریخ برابر با تولید معماری با همان روح و حال و هوایی نیست که پیشینیان ما، آنها را به مثابه نمونه هایی اصلی در زمان، تولید کردند.

منبع : وبلاگ برای معماری ایرانی

 

امیدوارم که این موارد اندکی مفید و مثمر ثمر واقع شده باشد

با آرزوی بهترینها

مهتاب نوری - ایران - تهران
واقعا زیباست . هر بیننده ای را مسحور می کند .
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

freedom-us - امریکا - دنور
فرشید موسوی نام مذکر است در حالیکه عکس گذاشته شده متعلق به یک خانم است.!!!!!!
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

bahar1 - ایران - تهران
فرشید که اسم پسره ولی عکس یک خانم را گذاشتید
اسم این خانم فرشید است؟
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

maryamf - بلژیک - لی یژ
اون خانمه کیه که عکسش را چاپ کردید .
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

tooran - ایران - تهران
دوستان عزیز تعجب نکنید عکس فوق متعلق به خانم پرفسور فرشید موسوی است.ایشان در حال حاضربزرگترین مرکز خرید لندن را طراحی کرده است که این پروژه در سال 2010تمام خواهد شد.اگر خیلی کنجکاو هستید در گوگل جستجو کنید و کارهای تحسین برانگیز این خانم جوان را در سرتاسر جهان ببینید از المان و اسپانیا وانگلستان و ... گرفته تا امریکا. ولی جای صد اندوه که ما نه این جواهر ها را میبینیم و نه می شناسیم.
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

vahid.sharifi - کانادا - ونکوور
قابل توجه اون دانشمند استرالیایی که در چند خبر قبل مدعی شده که دانشمندان ایرانی از روی دست او تقلب می کنند!!!
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

parizad27 - کانادا - کچینر
بابا به خدا فرشید اسم پسره.....
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

minaalio - المان - فرانکفورت
خانم فرشید موسوی به همراه شوهر شریک اسپانی‌اش دفتر لندنی‌شان FOA یا Foreign Office Architects در دنیای معماری مشغول به فعالیت هستند.

فرشید موسوی استاد بخش معماری دانشگاه هاروارد است. او این رشته را در دانشگاه های GCD، کالج لندن، داندی و مدرسه معماری بارتلت تدریس می کند. پیش از تاسیس دفتر معماری خارجی همراه با آلخاندرو زارا یولو در سال 1992 در لندن، موسوی مسوولیت طراحی ساختمان رنزوپیانو در جنوا و اداره دفتر معماری کلان شهر روتردام را نیز بر عهده داشت.

با توجه به اینکه موسوی استادی متعهد و بسیار برجسته است در دانشگاه های UCLA، کلمبیا، پرینستون و چند مدرسه معماری دیگر در اروپا به عنوان ناظر فعالیت می کند.
خانم موسوی به مدت 8 سال در اتحادیه معماری لندن مشغول به تدریس بود و در این مدت ریاست موسسه معماری فرهنگستان هنرهای زیبا در وین را نیز بر عهده داشت. علاوه بر سرپرستی این فرهنگستان فرشید موسوی بین سال های 2002 تا 2005 در این موسسه به تدریس نیز مشغول بود.

شرکتی که فرشید موسوی در لندن تاسیس کرده و به نام دفتر معماری خارجی (FOA) مشغول به فعالیت است به عنوان یکی از برجسته ترین و خلاق ترین شرکت های معماری در طراحی های شهری و چشم اندازها در سراسر جهان به حساب می آید. این شرکت تا به حال پروژه های بین المللی زیادی در نقاط مختلف جهان اجرا کرده است که اکثر آنها نامزد کسب جایزه های بین المللی در طراحی بوده اند.
از این طراح ها می توان به گذرگاه دریایی یوکوهاما در ژاپن، پارک بزرگ بارسلونا همراه با تالارهای کنفرانس محوطه سرباز، هتل بلومون در گروننیگن هلند، ساختمان پلیس بزرگ بارسلونا همراه با تالارهای کنفراس محوطه سرباز، هتل بلومون در گروننیگن هلند، ساختمان پلیس در لاویلا یویاسا اسپانیا و غرفه نمایشگاه صادرات بین المللی اسپانیا اشاره کرد.
از طرح های در دست احداث FOA هم می توان از ساختمان تئاتر ترودیا (در اسپانیا) مرکز فن آوری لوگو ونو و مرکز اسکان اجتماعی مادرید نام برد.
FOA در کشورهای دیگر هم طرح هایی در دست ساخت دارد. ساختمان اصلی ناشران در پاجو کره جنوبی، مرکز جدید موسیقی BBC در لندن، دانشگاه هنر و طراحی در انگلستان و دفاتر کار مختلف با مقیاس بزرگ در هلند از طرح های هستند که توسط FOA در حال اجرا و ساخت می باشند.

اکثر فعالیت های این شرکت و طرح های در دست اقدام FOA در تعداد زیادی کاتالوگ به چاپ رسیده اند و به این وسیله این فعالیت ها به مردم معرفی می شوند.
فرشید موسوی علاوه بر اینکه عضو ثابت کمیته طراحی بین المللی (IDC) در لندن است یکی از اعضای گروه مشاورین معماری و طراحی پارلمان انگلستان نیز به شمار می آید.
در نوامبر 2005، هم موسوی به عنوان مسوول کمیته برگزارکننده اعطای جوایز معماری «آقاخان» برگزیده شد.
جوایز دریافتی و افتخارات:

سال 2005:
- جایزه چارلز نیکس
- اولین جایزه نمایشگاه بین المللی آیچی پاویلیون اسپانیا در مسابقات ژاپن
سال 2004:
- جایزه نقشه کشی معماری برای پارک نوارتیس و پارکینگ بزرگ بازل در مراسم سالانه ونیز
سال 2003:
- جایزه اریک میرالز برای معماری «بندر بین المللی یوکوهاما» در مادرید
- جایزه «معماری کاناگاوا» برای معماری «بندر بین المللی یوکوهاما» در ژاپن
- اولین جایزه مسابقات طراحی مرکز موسیقی BBC در لندن
سال 2002:
- نامزد کسب عنوان برتر مسابقات طراحی WTC در نیویورک
سال 2001:
- انتخاب به عنوان برترین معمار در مسابقه بین المللی طراحی بانک Entry South در لندن
سال 2000:
- انتخاب به عنوان برترین معمار طراحی سالن های کنفرانس و پارک South-Eastern در بارسلونا
سال 1999:
- کسب عنوان برترین طراح داخلی برای طراحی بهترین محل بازی سرپوشیده
سال 1998:
- کسب مقام دوم در مسابقات بین المللی بازسازی ساختمان های کنار آب در تنه ریف اسپانیا
سال 1997:
- کسب عنوان دوم مسابقات طراحی میونگ دانگ در کره جنوبی
سال ۱۹۹۷:
- برنده طرح سینما آزادی تهران . ایران (طرح آقای آرش مظفری اجرا شد)
سال 1995:
- برنده جایزه طراحی بندر بین المللی یوکوهاما
سالن های همایش و پارک ساحلی بارسلونا، اسپانیا (جنوب غربی)
- مجری ساخت: شهردای بارسلونا
- تاریخ اتمام: سال 2004
- مساحت کل: 000/45 مترمربع
- بودجه تخصیص یافته: 5/7 میلیون یورو
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

parviz1 - انگلستان - کترینگ
آفرین به تو دخترم.شما افتخار ایرانی و ایران زمین هستی و همانطوریکه گفتی امیدوارم روزی شما و بقیه دانشمندان ایرانی بتوانید در ایران عزیز تدریس کیند و امسال دکی و کردان که در دانشگاه های ایران بسیارند و در کرسی مقدس معلمی بزرگترین ضربه ها را به نسل جوان زدند ریشه کن شوند.موفق و پیروز باشید.
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

kouroshpsx - ایران-تهران- شهرقدس - قلعه حسن خان
vahid.sharifi - کانادا - ونکوور
قابل توجه اون دانشمند استرالیایی که در چند خبر قبل مدعی شده که دانشمندان ایرانی از روی دست او تقلب می کنند!!!
اقا تیکه قشنگی بود.دمت گرم.ولی کار اشتباه .اشتباه است.مگر اینکه خود ه خبر دروغ اشه.
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

وانیا - ایران - تهران
واقعاً باید به این خانم بالید
پنج‌شنبه 16 آبان 1387

shekamo - نورو - اوسلو
اسمش فرشید هست ولی تو خونه صداش میکنن زهرا
پنج‌شنبه 16 آبان 1387

vahid.sharifi - کانادا - ونکوور
قبول دارم که تقلب و جعل مدرک کار ناشایست و اشتباهیه حتی اگر طرف هموطن ما باشه. بعنوان مثال کار کثیف و زشت کردان.
پنج‌شنبه 16 آبان 1387

masoud_gsm - ایران - رشت
اقا فرشید بیا تلفن دخانه!!!!!
بابا کپی برداشتن از زحمت دیگران کار بسیار ناشایستی هست ولی خودمون هم میدونیم نصف بیشتر اهنگ های خوانندگان ایرانی چه مقیم ایران چه لس انجلسی کپی شده از کارهای ترک و عربه
حالا جالب تر اینه که وقتی از شهرام صولتی میپرست که از شعر ننسی کپی زدی میاد میگه دیدم به صدام میخونه خوندم باز هم اگر جای دیگه شعری به صدام خورد اونم میخونم(کپی میزنم)
دوشنبه 20 آبان 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.