بیماریهای پاییزی
بیماریهای پاییزی
محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی وزارت بهداشت با اشاره به آغاز سال تحصیلی و حضور دانشآموزان در کلاسهای درس، نسبت به بروز بیماریهای شایع در فصل پاییز، هشدار داد.
زهرایی گفت:
"سینوزیت، آنفلوانزا، عفونتهای ویروسی و سرماخوردگی، از بیماریهای شایع در فصل پاییز هستند که دانشآموزان بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض ابتلا به این بیماریها قرار دارند.
میکروبها و ویروسها در فضاهای بسته و شلوغ، بهتر منتقل شده و این عامل باعث بروز بیماریهای تنفسی در بین دانشآموزان میشود.
معمولا ویروسها و میکروباکتریها، به شکل عطسه ، سردرد، گلودرد و آب ریزش بینی ظاهر میشود که این علائم رایج در سرماخوردگی است.
ویروس از طریق عطسه، صحبت و حتی دست دادن، در هوا منتشر میشود و میتواند افراد سالم را آلوده کند.
نوع دیگری از عفونتهای تنفسی، آنفلوانزاست که با تب و دردهای عضلانی شدید همراه است و به آن "سرماخوردگی حاد عفونی" میگوییم.
آنفلوانزا با تب و لرز شدید همراه است و از یک سرماخوردگی ساده به سرماخوردگی حاد تبدیل میشود.
معمولا در ماههای آبان و آذر، احتمال ابتلای فرد به آنفلوانزا بسیار زیاد است و والدین باید مراقب فرزندان خود باشند که در مدارس، با دانشآموزان مبتلا به بیماری مواجه نشوند."
محسن زهرایی درعین حال نسبت به مصرف خودسرانه هر گونه قرص و شربت و آنتی بیوتیکها ، از سوی بیماران، هشدار داد و خاطر نشان ساخت: "مصرف دارو حتما باید زیر نظر پزشک باشد."
وی افزود: "آنفلوانزا شایعترین بیماری ویروسی فصل سرماست که دستگاه تنفسی را درگیر میکند و مسری است."شاید کسی آنفلوانزا را جدی نگیرد و حتی اگر از مردم پرسیده شود، فرق بین سرماخوردگی و آنفلوانزا را ندانند، اما عمق فاجعه ابتلا به ویروسها خیلی بیشتر از این حرفهاست.
در سالهای اخیر محققان به این باور رسیده اند که آنفلوانزا بهعنوان یک قاتل مهلک، از ایدز پیشی گرفته است. آنفلوانزا مسئول مرگ 36هزار آمریکایی در سال است.
تحقیقات در این کشور نشان میدهد مرگ و میر، بیشتر در افراد میانسال و پیر صورت میگیرد، چون آسیبپذیرتر هستند.مدت زمان شروع علایم از زمان وارد شدن ویروس به بدن، 24تا 48 ساعت است. علایم و نشانههای آنفلوانزا ناگهان آغاز میشوند. آنها به میزان زیادی غیراختصاصی و شبیه دیگر بیماریهای تنفسی هستند، از جمله این نشانهها میتوان به لرز و تب متوسط تا بالا، دردهای عضلانی و استخوانی از جمله کمردرد، چشم درد و گلودرد، سرفههای خشک، آبریزش بینی، سردرد و ضعف، خستگی و کوفتگی اشاره کرد.آنفلوانزا در کودکان ممکن است سبب تهوع، استفراغ و اسهال شود.