قیمت نفت ایران به زیر ۶۰ دلار رسید

قیمت نفت ایران به زیر 60 دلار رسید

توافق«اوپک»برای کاهش تولید

در حالی که برخی کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به محوریت ایران خواهان کاهش 2 تا 5/2 میلیون بشکه یی تولید روزانه این سازمان بودند، اوپک در اجلاس فوق العاده خود با کاهش تولید 5/1 میلیون بشکه یی از ابتدای ماه نوامبر (9 آبان) موافقت کرد. صد و پنجاهمین نشست اضطراری «اوپک» در وین که در واکنش به کاهش پنجاه درصدی قیمت نفت در یک ماه گذشته برگزار شد نتوانست پس از توافق اعضا برای کاهش تولید 1/5میلیون بشکه در روز متغیری برای کاهش قیمت نفت باشد.


بر اساس گزارش خبرگزاری ها قیمت جهانی نفت در آخرین روز معاملات هفته گذشته با پنج درصد کاهش به 63 دلار رسید. کاهش سه دلاری قیمت نفت در شرایطی اتفاق افتاد که تحلیلگران تصور می کردند با کاهش تولید اوپک قیمت نفت افزایش خواهدیافت. البته پیش از برگزاری نشست فوق العاده وزیران نفت کشورهای عضو اوپک (از جمله ایران) پیش بینی هایی کرده بودند که با توجه به روند کاهشی قیمت نفت اعضا با کاهش 2 تا 5/2 میلیون بشکه یی موافقت کنند اما در نهایت تصمیم اعضا بر کاهش 5/1 میلیون بشکه یی شد. ظاهراً همچون برخی پیش بینی های اعضا و کارشناسان به نظر می رسد تولیدکنندگان بازار بنا را بر آن دارند که تولید خود را در دو مرحله کاهش دهند؛ یعنی در مرحله اول (از ابتدای نوامبر) 5/1 میلیون بشکه و در نشست بعدی و پس از گذشت مدتی و بررسی تغییرات بازار در صورت نیاز مرحله دوم کاهش به میزان 1 تا 5/1میلیون بشکه دیگر را در نشست 151 در الجزایر عملیاتی کنند که قرار است یک ماه آینده برگزار شود.

غلامحسین نوذری وزیر نفت ایران در واکنش به این تصمیم گفت؛ امیدواریم همه کشورها نسبت به کاهش تولید خود متعهد باشند و تاثیر مثبت این تصمیم تا نشست بعدی مشخص شود.وی افزود؛ در نشست بعدی که در الجزیره برگزار خواهد شد، نتیجه این تصمیم بررسی و درباره تولید دوباره تصمیم گیری می شود. بر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده از دبیرخانه اوپک، بر این اساس سهم هر یک از کشورهای عضو از کاهش 5/1 میلیون بشکه یی به قرار زیر خواهد بود؛ الجزایر 71 هزار بشکه، آنگولا 99 هزار بشکه، اکوادور 27 هزار بشکه، کویت 132 هزار بشکه، لیبی 89 هزار بشکه، نیجریه 113 هزار بشکه، قطر 43 هزار بشکه، عربستان سعودی 466 هزار بشکه، امارات متحده عربی 134 هزار بشکه و ونزوئلا 129 هزار بشکه.

محمدعلی خطیبی نماینده دائم ایران در اوپک درخصوص سهم ایران از کاهش تولید گفت؛ با توجه به کاهش روزانه یک و نیم میلیون بشکه پیش بینی می شود سهم ایران که حدود 13 تا 14 درصد کل تولید اوپک است، 200 تا 210 هزار بشکه کاهش یابد.

نماینده ایران در اوپک در گفت وگو با ایلنا درباره تداوم کاهش قیمت نفت به رغم تصمیم اوپک مبنی بر پایین آوردن تولید گفت؛ نباید توقع داشت با گذشت یک روز از تصمیم اوپک مبنی بر کاهش عرضه، بازارهای جهانی دچار تحول شوند.

به گفته وی به نظر می رسد علت کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی افت شاخص های اقتصادی و رکود اقتصادی است که هم اکنون در همه دنیا حاکم شده است.وی در مورد افت قیمت ها در بازارهای جهانی نفت افزود؛ این افت به علت سقوط 10 درصدی ارزش سهام در دنیا در روز جمعه ایجاد شده است.

خطیبی به نشست اضطراری روز گذشته اوپک نیز اشاره کرد و گفت؛ با توجه به تصمیم اوپک مبنی بر کاهش 5/1 میلیون بشکه یی عرضه نفت در بازارهای جهانی که از اول نوامبر اجرایی می شود، هم اکنون نباید توقع داشت روند صعودی در قیمت ها ایجاد شود. همچنین به نظر می رسد این تصمیم اثر خود را در بازارهای جهانی از اول نوامبر به بعد خواهد گذاشت.

پیش از این غلامحسین نوذری وزیر نفت اعلام کرده بود؛ نفت زیر یکصد دلار، هم برای تولیدکنندگان و هم برای مصرف کنندگان، «نامناسب» است.

نوذری از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت - اوپک - خواسته بود از تولید بیش از حد نفت و در نتیجه افت قیمت ها خودداری کنند. او گفت؛ «با توجه به تصمیم اوپک به کاهش صدور نفت می توان عرضه بیش از حد را در سه ماه اول سال 2009 کنترل کرد.»

میانگین سبد نفتی اوپک در روز پنجشنبه به 60 دلار رسید. بر اساس گزارش ها قیمت نفت ایران نیز به زیر 60 دلار کاهش یافت که تا سطح رقم 55 دلار در بودجه اندکی فاصله دارد. دولت در سال آینده در یک سناریوی بدبینانه پیش بینی کرده بود قیمت هر بشکه نفت 55 دلار خواهد بود این در حالی است که عملکرد بودجه نشان دهنده آن است که رقم هر بشکه نفت در بودجه به بیش از 60 دلار در بخش هزینه یی رسیده است. کارشناسان معتقدند تداوم رفتارهای مصرفی در کنار کاهش قیمت نفت کشور را دچار بحران خواهد کرد.

دلار به 1004 تومان رسید

شاخص سهام بورس های جهان نیز در روز جمعه دوباره تنزل کرد. تداوم تشدید نوسانات بحران های مالی در روز جمعه دامن تمام بورس های دنیا را گرفت و باعث کاهش شاخص آنها شد. در روز جمعه شاخص داوجونز با 337 واحد کاهش به 8353 واحد رسید. شاخص نیکی ژاپن با 812 واحد کاهش به 7649 واحد و شاخص دی جی استاکس با 166 واحد کاهش به 2060 واحد رسید.

با تاثیر مستقیمی که تحولات اخیر بر بورس ها گذاشت، قیمت کالاهای سرمایه یی چون نفت و طلا نیز دچار نوسانات شدید شد. به گزارش بلومبرگ قیمت نفت با کاهش حدود 4 دلار در هر بشکه در پایان معاملات هفته گذشته به 64 دلار و اندی رسید. نوسانات قیمت طلا نیز که از روز پنجشنبه آغاز شده بود قیمت این فلز گرانبها را تا 700 دلار کاهش داد. روند نزولی قیمت طلا، دیروز به صورت مقطعی متوقف و باعث شد قیمت طلا در هر اونس به 730 دلار و 30 سنت بازگردد. بازار طلا و ارز کشور نیز در واکنش به این نوسانات قیمت های جدیدی را تجربه کرد.با صدرنشین شدن دلار در بازارهای جهانی این ارز خارجی درصدر جدول ارزی ایران نیز قرار گرفت. روز پنجشنبه به عنوان آخرین روز معاملاتی هفته قیمت هر دلار امریکا به 1004 تومان رسید که در مقایسه با روز قبل دو تومان رشد داشت.

با توجه به اینکه یورو در بازارهای بین المللی مغلوب دلار شده بود در بازار غیررسمی ارز قیمت این پول 12 تومان افت کرد و این پول خارجی به قیمت 1295 تومان معامله شد، اما قیمت پوند در رقم سابق خود یعنی 1720 تومان درجا زد.قیمت های بازار طلا نیز تغییر پیدا کرد. محمد کشتی آرایی نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت وگو با «اعتماد» گفت؛ «دامنه افت و خیز و بحران مالی سراسر دنیا روز به روز وسیع تر شده و دامن بورس ها، بازارهای مالی و کالاهای سرمایه یی را نیز گرفته، به همین دلیل قیمت طلا و سکه در بازار تهران نوسانات شدیدی را تجربه کرده است.»

وی ادامه داد؛«افزایش ارزش دلار در بازارهای ارزی و جهانی نیز در این میان مزید بر علت شده و نوسان قیمت طلا را بیشتر کرده است.»کشتی آرایی افزود؛«وخامت اوضاع و سردرگمی موجود باعث شد برخی کشورهای همجوار در حالت تدافعی بورس مالی خود را تعطیل کنند.»وی پیش بینی کرد تا بازگشت اوضاع به وضعیت آرامش و ثبات نسبی نوسانات ارزی و قیمت طلا ادامه داشته باشد.

وی در پایان قیمت هر قطعه سکه طرح قدیم را 224 هزار تومان، سکه طرح جدید 195 هزار تومان، نیم سکه 98 هزار و پانصد تومان، ربع سکه 48 هزار و پانصد تومان و هر گرم طلای 18 عیار بدون احتساب اجرت ساخت 18 هزار و ششصد تومان اعلام کرد.

parazit - انگلستان - لندن
کاشکی به زیر 6 دلار برسه..چیزیش که گیره مردم نمی آید...گرونی هم که هست... بالاتر از سیاهی که رنگی نیست دیگه.
یکشنبه 5 آبان 1387

babaktoronto - کانادا - تورنتو
شما میبینید که مسئولان نادان جمهوری اسلامی از وضع نابسامان ایجاد شده در ایالات متحده امریکا چقدر خوشحال شده بودند تا جایی که در تریبونهای رسمی کشور چون نماز جمعه هم این خوشحالی را ابراز میکردند در حالی که همه میدانیم که این اوضاع نابسامان اقتصادی امریکاست که اینچنین دنیا را با اشفتگی مواجه کرده.
در بررسی کارشناسان فاینانشیل تایمز در مورد کشورهای نفت خیز منطقه:
اگر ایران قیمت نفتش به زیر 95 دلار برسد اقتصادش با مشکلات جدی مواجه خواهد شد که این هشدار را رفسنجانی هم چند روز پیش داده بود . این قیمت برای عربستان 55دلار-کویت 33 دلار و امارات 23 دلار ارزیابی شده بود. حالا شما ببینید امارات به کدامین سو میرود که دیگر خود را از نفت بی نیاز کند. انوقت دوست عزیزمان اعتراض میگفت این اعراب اگر نفتشان تمام شود میمیرند. که گویی این وضع با سیاست نابخردانه اخوندی برای ما بیشتر محتمل است تا اعراب.
یکشنبه 5 آبان 1387

gol222 - سوپد - هلسینگبوری
عالی شد.مردم بدبخت ماکه سهمی ازپول نفت نداشتن وهرچه بوداخوندها میبردن.حالا دزدها یاباید فرارکنن ویاهمه انچه راکه دراین سی سال دزدیده اند برگردانن به خزانه مردم.نابودبادارتجاع.ارزومیکنم هرچه زودتر فراررابرقرارترجیح بدن.
یکشنبه 5 آبان 1387

شیراز+دوحه+لندن - انگلستان - لندن
ما که تا اینجا اینجوری شدیم و به اینجا رسیدیم....بزار بیاد پایین و وحشتناک سقوط کنه...چیزی که به مردم نمیرسه و هر روز دولتمردان و اقایون اخوند و اخوندزاده ها صفرهای بانکشون زیاد و زیادتر میشه.....پس بزار برسه به بشکه ای 1 دلار.....ببینیم اون موقع هم میتونند اداره و کنترل کنند مردم رو.....
بقول دوستمون parazit - انگلستان - لندن بالاتر از سیاهی که رنگی نیست دیگه...
یکشنبه 5 آبان 1387

mahtab999 - کانادا - تورنتو
حالا دیگه حسابهای بانکی این غارتگران پر شده. واسه همین حراجش کردن.
یکشنبه 5 آبان 1387

salamat - ایران - تهران
بهتر. سو دش که به ما نمیرسه. اونها هم کمتر بخورن واسه طول عمرشون خوبه.
یکشنبه 5 آبان 1387

aram2006 - ایران - ارومیه
parazit - انگلستان - لندن
حرف دله منو گفتی
یکشنبه 5 آبان 1387

Amir111 - ایران - تهران
خدا رو شکر دولت که عقل مهار تورم نداره. مگر اینگونه اتفاقات باعث کنترل تورم والبته کاهش بریز وبپاش دولتی ها بشه تا مردم یک نفس راحت بکشند.
یکشنبه 5 آبان 1387

دیندار - آلمان - آخن
اوپک با پایین آوردن میزان تولید نفت آب در هاون میکوبد زیرا بسیاری از کشورهای نفت خیز از جمله عراق که نیاز شدید به پول نفت دارند امکان میدهد تا تولید بیشتری داشته باشد بعلاوه اینکه امریکا در تولیدات نفت عراق نقش تعیین کننده دارد
آرزوی من این است که روزی برسد که اروپا به انرژی فسیلی ( نفت و فراورده های نفتی و...) وابسته نباشد و بتوان انرژی سبز را جایگزین نفت و بنزین کرد درآنصورت زندگی در کشورهای نفت خیز از افریقا هم بدتر خواهد بود
یکشنبه 5 آبان 1387

red_jingool - ایران - رشت
شما فکر کن نفت شد بشکه ای 6000 دلار چه نفعی واسه مردم داره که حالا شده زیر 60 دلار به مردم ضرر برسه.
یکشنبه 5 آبان 1387

minaalio - المان - فرانکفورت
امیدوارم به بشکه زیر 5 دلار برسه.
یکشنبه 5 آبان 1387

ziwax - ایران - فارس
خدا را شکر کاش به زیر 5 دلار برسه حالا این جنتی لعنتی بیاد از عذاب الهی حرف بزنه
یکشنبه 5 آبان 1387

marie_flower - ایران - ایران
به ما چه؟؟مردم فلسطین و بحرین و تانزانیا باید نگران باشن نه ما
یکشنبه 5 آبان 1387

amirhosein555 - انگلستان - لندن
اقایان که به ریشه امریکا تو نمازجمعه میخندیدن الان هم خوشحالن؟
یکشنبه 5 آبان 1387

sarab22 - المان - دوسلدورف
وقتی قمت نفت بالای 100 دلار بود این یارو قوزی احمدی نژاد میگفت خواست خدا و امام زمان بودش که امریکارو از بین ببره ببینیم الان چی میگن حتما میگن امام زمان دلش برحم امد . عجب بیشرفهائی هستند این اخوندا.
یکشنبه 5 آبان 1387

آنتی اسلام - ایران - اهواز
کاشکی نفت تمام بشه یا حداقل بشکه ای 10$ دلار بشه و هیچوقت از 10 دلار بالاتر نره تا ببینیم ای آخوندهای نکبت چه جوری مملکت رو نگه میدارن. آیا مهدی و علی و حسن و حسین و ... میان کمکشون؟
یکشنبه 5 آبان 1387

بابک - ایران - سبزوار
مفت خوری تموم احمدی رفیق بازی تموم احمدی
دوشنبه 6 آبان 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.