امیدیار در حال حاضر ثروتمندترین ایرانى است و در لیست ثروتمندترین ساکنان آمریکا هم مکان بیست و هفتم را به خود اختصاص داده است.
ایران- در دورانى که دیگر کمتر از معجزه اقتصاد نوین یاد مى شود، یک ایرانى مقیم آمریکا باعث شده تا هنوز هم اعتبار دست اندرکاران اقتصاد نوین و آینده آن حفظ شود.
طى دهه نود چنان اقتصاد نوین همه کس و همه چیز را متوجه خود ساخت که همگان باور کردند به زودى ساختارهاى سنتى اقتصاد و صنعت تحت تأثیر آن بسیار کمرنگ و کم رونق خواهند شد.
رشد سرسام آور اینترنت و شرکت هاى نوپاى اینترنتى حتى نوعى فرهنگ جدید را در بین مدیران و فعالان اقتصادى ایجاد کرد.
این فرهنگ از پوشش و لباس گرفته تا نحوه حرف زدن و فکر کردن را تحت تأثیر خود قرار مى داد.
به عنوان مثال در بسیارى از شرکت هاى نوین و نوپا لباس رسمى از کت و شلوار و کراوات به یک تى شرت و شلوار ساده بدل شد. مدیران شرکت هاى اینترنتى که یک شبه ثروتمند شده بودند، معتقد بودند بین فضاى سنتى خانه و محیط شرکت نباید مرزى گذاشت و لباس خانه و محل کار باید تا حد ممکن نزدیک به هم باشد تا بدین ترتیب مرز میان کار و «بقیه زندگى» از میان رفته و مرز هاى کار و اداره از میان بروند.
در دوران ریاست جمهورى بیل کلینتون رشد بسیار بالا و بى سابقه بورس این تحول را مضاعف کرد.
اما اکنون خبر چندانى از آن سرو صداها و جار و جنجال هاى خیره کننده نیست. بااین حال پى یرامیدیار بیش از هر کس دیگرى باعث مى شود تا تصور گذشت از اقتصاد نوین حفظ شود. این مرد ایرانى الاصل با بنیان نهادن سایت حراج اینترنتى Ebay به یکى از سردمداران اقتصاد نوین بدل شده است.
همانند بسیارى از داستان هاى موفقیت آمیز در رشته اینترنت داستان سایت Ebay هم در یک اتاق نشیمن آغاز شد.
پیرامیدیار که تخصص وى در زمینه برنامه سازى رایانه اى است در اوقات فراغت خویش و در اتاق نشیمن خانه اش چند سایت اینترنتى را تحت یک مجموعه واحد و با آدرس https://www.ebay.com گرد آورده و اداره مى کرد.
یک بار وقتى که تعطیلات آخر هفته اش طولانى شد تصمیم گرفت جایى را براى برگزارى حراج در اینترنت شکل دهد.
وى این کار را انجام داد و حاصل کارش را «حراج شبکه» نامید. براى آن که کارایى سایت خود را امتحان کند یک دستگاه سوراخ کن لیزرى را که ایراد فنى هم داشت به حراج گذاشت دو هفته بعد این دستگاه به قیمت ۱۴ دلار حراج شد.
بدین ترتیب اولین کالا در این سایت حراج شد و رسماً سایت مذکور آغاز به کار کرد. این اتفاق در سال ۱۹۹۵ روى داد و از آن به بعد چنان رشدى در Ebay پدید آمد که وضعیت فعلى آن با شرایط سال ۱۹۹۵ اصلاً قابل مقایسه نیست.
سایت مذکور پس از شکل گیرى در سال ۱۹۹۵ تا مدتى با همان نام «حراج شبکه» فعالیت مى کرد. پس از مدتى امیدیار نامش را تغییر داد و آن را Ebay نامید.
ایده تشکیل این سایت به گفته خود امید یار خیلى ساده و البته ایده آلیستى بود: «از طریق اینترنت مى توان بازارى کامل و جامع ایجاد کرد که در آن وضعیت عرضه و تقاضا براى همگان شفاف و روشن باشد.» اخیراً مصاحبه اى از امیدیار چاپ شده که وى طى آن با یادآورى آن دوران مى گوید: «مى خواستم چیزى متفاوت انجام داده باشم تا هر فرد خود به تنهایى بتواند هم تولید کننده و هم مصرف کننده باشد.» به تازگى هم یک نویسنده آمریکایى به نام آدام کوهن کتابى را با نام یى بى (Ebayمن) منتشر ساخت که در آن به رموز موفقیت امیدیار و سایتش پرداخته است.
به اعتقاد کوهن، امیدیار خیلى زود دریافت که ایده ساده اش یعنى همان چیزى که چند سطر بالاتر از آن یاد کردیم مى تواند بسیار موفقیت آمیز باشد و ثروت کلانى را نصیب وى سازد.
او ابتدا کارش را براى تفریح و سپرى کردن اوقات فراغت انجام مى داد اما همین سرگرمى بدل به شرکتى با رشد فوق العاده بالا شد. دو سال بعد از آن که اولین حراج در سال ۱۹۹۵ صورت گرفت شرکت به حدى رشد کرده بود که روزانه بیش از یک میلیون نفر از سایت Ebay بازدید مى کردند.
بزرگ ترین فروشگاه دنیا
رشد این شرکت اینترنتى و سایت آن به حدى بالا است که امروز دیگر هیچ فروشگاهى را چه در میان سایت هاى حراج اینترنتى و چه در میان لیست بزرگترین فروشگاه ها و سوپر مارکت هاى جهان نمى توان با آن مقایسه کرد. هیچ فروشگاهى را نمى توان در دنیا پیدا کرد که میزان خرید و فروش کالا در آن به اندازه این سایت اینترنتى باشد.
امروز به طور متوسط روزانه ۱۲ میلیون عدد کالا در سایت Ebay به فروش مى رود. تعداد مشتریان ثبت شده Ebay هم ۱۴۴ میلیون نفر است. به عبارت دیگر ۱۴۴ میلیون نفر از مردم کره زمین مشتریان رسمى و دائم آن محسوب مى شوند. یکى از بهترین سال هاى امیدیار و سایتش سال ۱۹۹۷ بود که در آن سال بالاترین رشد این فروشگاه اینترنتى به دست آمد.
در آن سال همچنین اولین مدیران شرکت منصوب شدند. امیدیار در همین سال هم تصمیم گرفت که براى تداوم رشد شرکتش مدیران با تجربه را وارد Ebay کرده و خود نقش مشاور و «رئیس در سایه» را برعهده گیرد. او در تأسیس شرکت یک شریک زیرک هم داشت: جف اسکول.
اسکول نیز این دیدگاه امیدیار را قبول داشت که اگر چه ایده وى بسیار خوب بوده اما آنها خود به تنهایى نمى توانند در اقتصاد پر رقابت امروز هر کارى را انجام دهند.
این دو مدیرى را به ریاست شرکت خویش برگزیدند که هنوز هم ریاست Ebay را برعهده دارد. وى که مگ ویتمن نام دارد اندکى پس از آغاز ریاست خود، توانست در سال ۱۹۹۸ Ebay را با موفقیت وارد بورس سازد.
حضور موفق Ebay در بورس ثروت بنیانگذار آن یعنى امیدیار را چند برابر کرد. در آن زمان دیگر ایده ساده مرد جوان موجب پدید آمدن بزرگ ترین فروشگاه و مرکز حراج دنیا شده بود.
آدام کوهن که براى نوشتن کتاب خود اجازه یافته بود تمامى سوراخ ها و گوشه هاى نادیده شرکت را مورد بررسى قرار دهد، در کتاب خودمصاحبه هاى متعددى با امیدیار و تعداد زیادى از پرسنل شرکت انجام داده و حتى نظرات سرمایه گذاران را هم جویا شده است. وى در پایان تمامى این اقدامات نتیجه مى گیرد که در میان شرکت هاى بزرگ دنیا، نهاد اداره کننده سایت Ebay یکى از کم تنش ترین هاى آنهاست.
او یکى از دلایل این امر را نوع نگاه و رفتار مدیریتى امیدیار مى داند. وى خود نیز طى مدت تحقیقات خویش به یکى از شیفتگان و طرفداران سرسخت امیدیار و سایت وى بدل شده است.
لذا تقریباً تمام کتابش که بیش از ۳۰۰ صفحه است صرف تعریف و تمجید از مرد جوان شده است.
مشابهت با بیل گیتس
بسیارى معتقدند آن کارى که امیدیار انجام مى دهد نمونه مشابهى است با عملکرد غول نرم افزارسازى دنیا یعنى بیل گیتس و شرکت وى- مایکروسافت.
هر دوى اینها در عالم رایانه سیر مى کنند و هر دو نیز انحصارگرند. گیتس در رشته نرم افزارسازى قدرت بلامنازع دنیاست و او از این جایگاه نیز به هر وسیله اى که شده دفاع مى کند- ولو با شیوه هاى نه چندان اخلاقى.
مخالفان سایت Ebay و شخص امیدیار هم مى گویند همه چیز آن پول و مسائل مادى است و آنقدر بر این امر اصرار مى شود که حتى حاضرند برخى موضوعات و پیش شرط هاى لازم را نادیده بگیرند.
در حال حاضر مى توان گفت Ebay تنها سایت جدى حراج در اینترنت است و سایرین در مقابل آن به هیچ وجه مجالى براى فعالیت ندارند.
امیدیار در مقابل این مخالفان بارها کوشیده با یک عبارت خاص و کلى جواب بدهد: «انسان اساساً موجود خوبى است.
اگر به او فرصت خوب عمل کردن داده شود عموماً رفتارش نیز خوب خواهد بود.» در بسیارى از صفحات اینترنتى مرتبط با Ebay وى همین عبارت را هم به صورت یک پند اخلاقى در گوشه اى از صفحه آورده است.
زندگى خصوصى
امیدیار به رغم مشابهت در رفتار به بیل گیتس برخى ویژگى هاى جالب دارد. غالباً لباس ساده به تن دارد و در اغلب عکس هایى که از وى به چاپ مى رسد کراوات و کت و شلوار نپوشیده است. پیراهن معمولى و کاپشن چرمى ظاهراً لباس هاى محبوبش هستند- درست مثل مدیران اقتصاد نوین.
در سایت اینترنتى شخصى خویش که در آن با مخاطبان و علاقه مندان پیغام رد و بدل مى کند، خودش را چنین معرفى کرده است: «من بیشتر عمرم فردى طرفدار تکنولوژى بوده ام. اگر چه شهرتم به واسطه ابداع Ebay است. اما سعى ام بر آن است که دنیا را به مکانى بهتر بدل کنم.»
امیدیار در حال حاضر ثروتمندترین ایرانى است و در لیست ثروتمندترین ساکنان آمریکا هم مکان بیست و هفتم را به خود اختصاص داده است.
البته به رغم بحث ایرانى بودن وى، تنها یکى از والدینش ایرانى است و خودش هم در پاریس به دنیا آمده.
در سال ۱۹۶۷ یعنى زمانى که خانواده اش در پاریس زندگى مى کردند، به دنیا آمد.
پس از آن پدرش براى تحصیل در رشته فیزیک عازم مریلند آمریکا شد تا در دانشگاه جان هاپکینز رشته محبوبش را دنبال کند.
پى یر امیدیار که به همراه پدر و مادرش به آمریکا رفته بود طى دوران دبیرستان عاشق رایانه شد.
بالاخره هم توانست در سال ۱۹۸۸ در رشته رایانه از دانشگاه «تافتس» فارغ التحصیل شود.
پس از فارغ التحصیلى در شرکت اپل (Apple)- سازنده رایانه- مشغول به کار شد. طى همین دوران با خانمى به نام پاملا آشنا شد و مدتى بعد هم با وى ازدواج کرد.
جالب است بدانید که خانم پاملا نیز فامیل خود را به امیدیار تغییر داده است.
این زوج همانند بیل گیتس و همسرش اعلام کرده اند که قصد دارند طى سال هاى آینده بخش عمده ثروت خود را خرج کنند.
آنها گفته اند که تابیست سال آینده به جز یک درصد از ثروتشان بقیه آن را خرج مى کنند.
امیدیار چندان علاقه اى به موضوعات سیاسى ندارد و معمولاً در مورد ایران نیز اظهار نظر چندانى نمى کند.
او چند سال قبل بخشى از ثروت خود را در سایت گوگل که بزرگ ترین موتور جست و جوى دنیاست سرمایه گذارى کرد.
چند ماه قبل ورود موفق گوگل به بورس باعث شد تا از این رهگذر نیز مبلغ کلان دیگرى نصیبش شده و باز هم بر ثروتش افزوده شود. مى گویند کسى تاکنون چهره او را بدون ریش ندیده است.
منبع : سایت گوگلین
قصه از کجا شروع شد
محسن قوز فیش - نروژ - اسلو |
هر چه باشه از پولهای که خاندان پهلوی دزدیدند و بردند که بیشتر نیست. بیل واقعی اونها هستند نه این اقا! |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
minaalio - المان - فرانکفورت |
بابا به همین سادگی نیست که شما مئ گین.
در ضمن لطف کنید ثروتشان را به رخ بقیه نکشید اگر من جای ایشان بود قسمت عظیمی از ثروتم را به بدبختهای که به نان شب محتاجند میدادم.
فراموش نکنیم تمام کلاه بردارئ ها از طریق سایتهای چون Ebay . kijiji.markt
وانواع اقسام سایتهای دیگر صورت میگیره. |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
siya48 - آلمان - کلن |
یعنی من اولین کسی هستم که اون رو بدون ریش دیدم؟سایت ویکیپدیا که عکسها ش همه بدون ریشه!!!!!ولی بازم آفرین به این ایرانی موفق. |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
mah1 - ایران - تهران |
همینکه فامیلیه ایرانیه خودش رو حفظ کرده ( نه مثله یه سری بزرگ شده هایه ایران که تا پاشون به غرب میرسه از جعفر میشن جیمز!) برایه ما افتخار داره . خدا حفظش کنه. |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
bahar az zanjan - ایران - زنجان |
هر روز موفق ترو پولدارتر از دیروز باشی |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
parviz1 - انگلستان - کترینگ |
خوب اگر این بنده خدا در ایران بود آیا میتوانست به موقعیت امروز خود دسترسی پیدا کند؟!!!!مثل هزاران جوان ایرانی که باهوش و حتا تحصیلات دانشگاهی را هم بپایان رسانیده اند و حتا برای استخدام در یک اداره باید مجیز هر کس و ناکسی را بکشند. من همیشه اعتقاد داشتم که برای ایرانیان اگر فرصتی در هر زمینه ای چه علمی اقتصادی و......مهیا شود میتوانند بهترین باشند و بهمین دلیل در مدت زمانیکه خاندان پهلوی در ایران امکاناتیرا برای رشد کشور و ملت در سطوح مختلف در دانشگاه ها بوجود آورد در اندک زمانی دانشمندان و پرفوسورهایی تحویل جهان داد که هنوز هم باور نکردنیست.مگر ایران قبل از پهلوی دانشگاه داشت؟مگر دکتر و یا خلبان و ....داشتیم.تمام افرادیکه در زمان پهلوی در دانشگاه های ایران و یا با هزینه های رایگان برای هر ایرانی در سراسر جهان برای ادامه تحصیلات عالیه در کشورهای اروپایی و آمریکا و...که مشغول تحصیل بودند و موفق و اندیشمند بودند و آمادگی برای ساخت ایرانی نوین را داشتند فرصت پیدا کردن و بعد از انقلاب هم چون نتوانستن با شرایط ارتجاع خود را هماهنگ کنند بناچار کشور را ترک کردن و فرزندان همان نسل هنوز هم پیشتاز هستن.اساتید بزرگی را در انگلستان و آمریکا میشناسم که دانشگاه های مطرح در سطوح مختلف مشغول تدریس میباشند. به امید روزیکه این عزیزان به کشور برگردند و ایرانرا درخور ایرانی بدون ملا و دزدی و جنایت و ....بسازند.من به برای همه ایرانیان موفق داخل و خارج کشور آرزوی سلامتی و پیشرفت روزافزون میکنم.اما بدانید تا زمانیکه ملا در کشور حکم میکند جایی برای پیشرفت ایران و ایرانی نیست. |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
Faryade_Khamoosh - آلمان - آخن |
این آقای امیدیار همون قدر ایرانی است که بیگ مک هم ایرانیه. مادر فرانسوی پدر ایرانی از 6 سالگی هم در امریکا. ولی دمش گرم بخاطر ابتکار و هوشی که داره. آفرین. انقدر هم ایرانی ایرانی نکنید. این اصلا یک کلمه هم فارسی بلد نیست. هر چی پول داره نوش جونش. |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
masoud_gsm - ایران - رشت |
محسن قوز فیش
نمیدونم تو چرا عادت داری با کامنتهای شرو ورت توجه همه رو به خودت جلب کنی
اصلآ صحبت دزدی شد تو مثال بیخود میزنی؟
خاندان پهلوی گیریم دزدی کرده باشن بز دمشون گرم که باز قانع شدند و رفتن امثال تو که 30 ساله دارن میچاپن و بازم سیر نمی شن
بازم مطمئنی که بیل واقعی اونا هستن؟ |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
ShiraziolAsl - امریکا - واشینگتن |
parviz1 - انگلستان - کترینگ
کاملا موافقم! |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو |
محسن قوز فیش - نروژ - اسلو
اگر راست هم باشه نوش جونشون 50 سال خدمت کردند برای اکثریت حق ناشناس 57....پس چی برای شما می گذاشتند که 30 ساله جز قتل و غارت کاری نکردید ... اخه تو را چه به نوشتن کامنت با ای کیوی صفر. |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
dorogh - ایران - تهران |
این محسن قوز فیش وجود خارجی نداره.خون خودتون را کثیف نکنید.
همه چی دروغه |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
محسن قوز قیش - نروژ - اسلو |
محسن قوز فیش
باز که سر و کله ات پیدا شد.بابا از رو نرفتی |
سهشنبه 23 مهر 1387 |
|
paltalk - اتریش - وین |
قوز فیش اومدی با آیدی دیگت کامنت بدی سوتی دادی.خودتی. |
چهارشنبه 24 مهر 1387 |
|
love88 - ایران - تهران |
دعوا نکنین خودم از همه پولدار ترم (: |
چهارشنبه 24 مهر 1387 |
|
aram2006 - ایران - ارومیه |
اگه تو ایران بود الان طبق قانون از کجا آورده ای که فقط وفقط مخصوص ثروتمندان غیر حکومتی است تمام اموالش مصادره و خودش مشغول نوشیدن آب خنک پشت میله های زندان بود |
چهارشنبه 24 مهر 1387 |
|
عاشق اسلام - ایران - تهران |
این قوز میش همون اعتراض مسخرس که حکش کردیم. بازم تنش میخواره. |
چهارشنبه 24 مهر 1387 |
|
diogene - ایتالیا - سیسیل |
قوزی فکر کنم خاندان پهلوی یه دور با....رفته سفر پولشو نداده که اینقد از پهلوی حرص داری |
چهارشنبه 24 مهر 1387 |
|
irankhaah - امریکا - سن فرنسیسکو |
با درود.
ایشان هم پدرش و هم مادرش ایرانی میباشند.
در ضمن مادر ایشان از دانشگاه برکلی دکترای ایرانشناسی دارد. |
پنجشنبه 25 مهر 1387 |
|
gholeyakh - انگلیس - منچستر |
انشاالله هر کسی که تصمیم به کاری داره هر روزش موفق تر از روز قبلش باشه هر کی رو که ببینی داره نون زحمتشو میخوره پس ارزوی من موفقیت برای همه انسانهاست. |
پنجشنبه 25 مهر 1387 |
|
$لوک خوش شانس$ - ایران - مشهد |
مگه اکبر رفسنجانی ثروتمندترین ایرانی نبود!!!!!! عجیبه ها |
پنجشنبه 25 مهر 1387 |
|