شعار سال گذشتهی روز جهانی جهانگردی دربارهی ایجاد شرایط بهتر برای زنان در حوزهی گردشگری بود. اکنون که یک سال از طرح آن شعار میگذرد، گردشگری در ایران چقدر درها را روی زنان توانسته است بگشاید؟
در ایران، زنان برای اقامت در برخی هتلها مشکل دارند و حضور آنها در هتل بهصورت انفرادی به ادارهی اماکن نیروی انتظامی گزارش داده میشود.
در اینباره، رییس جامعهی هتلداران ایران به ایسنا، گفت: طبق نامهای که ازسوی ادارهی امکان نیروی انتظامی به تمام هتلها ابلاغ شده است، اگر خانمی مدارک شناسایی با خود داشته باشد، هیچ مانعی برای اقامت او در هتل وجود ندارد و به ادارهی اماکن نیز اطلاع داده نمیشود؛ اما اگر خانمی بدون داشتن مدارک شناسایی به هتل مراجعه کرد، هتلدار باید پس از پذیرش او، این موضوع را به ادارهی اماکن اطلاع دهد.
جعفر عطار بیان کرد: این شیوه دربارهی آقایان نیز صادق است و اگر مردی بدون داشتن مدارک شناسایی به یک هتل مراجعه کند، پس از پذیرش او در هتل، هتلدار باید حضور او را به ادارهی اماکن نیروی انتظامی گزارش دهد.
همچنین رییس اتحادیهی هتلداران استان اصفهان در اینباره اظهار داشت: دستورالعملی ازسوی ادارهی اماکن نیروی انتظامی مبنی بر نبود نیاز به مجوز این اداره برای اقامت خانمها در هتل صادر شده است؛ اما ظاهرا نیروی انتظامی هر شهرستان باید دستورالعملی جداگانهای صادر کند.
محسن رخشان گفت: اتحادیهی هتلداران اصفهان با نیروی انتظامی شهرستان نامهنگاری کرده و قرار است، در آیندهی بسیار نزدیک، جلسهای برگزار شود. در مجموع، ما مجری دستورالعملهایی خواهیم بود که به ما ابلاغ میشوند.
او ادامه داد: البته خانمهایی که با برگهی مأموریت اداری مراجعه میکنند یا از طریق سازمانی برای آنها هماهنگی میشود، برای اطلاع به ادارهی اماکن دربارهی آنها نیازی نیست.
وی افزود: ادارهی اماکن نیروی انتظامی پیش از این، دستورالعملی را به ما داده بود که طبق آن خانمهایی که پس از ساعت هشت شب به هتل مراجعه میکنند، هتلدار باید پس از پذیرش آنها، حضورشان را اطلاع دهد.
دبیر جامعهی هتلداران استان همدان نیز دربارهی این موضوع، بیان کرد: اگر یک خانم تنها به هتلی مراجعه کند، هتلدار پس از پذیرش او، این موضوع را به ادارهی اماکن اطلاع میدهد. این کار حتا برای خانمهایی که کارت شناسایی دارند نیز انجام میشود.
همچنین دبیر جامعهی هتلداران استان گیلان به خبرنگار ایسنا گفت: در بیشتر هتلها، اقامت خانمها بهصورت انفرادی با محدودیت روبهروست، مگر اینکه آنها نامهای رسمی از مرکزی که آنها را اعزام کرده است، داشته باشند.
ابراهیم محسنی ادامه داد: اگر یک خانم تنها بدون نام و نشان رسمی بخواهد در هتلی اقامت کند، معمولا از اقامت او جلوگیری میشود و کارت شناسایی نیز بهجز با نظر ادارهی اماکن کفایت نمیکند.
وی اضافه کرد: من ضابطهی مهمانسراها را نمیدانم، البته اکنون مکانهای زیادی وجود دارند که کنترل زیادی هم بر آنها نمیشود؛ اما در هتلها معمولا بهدلیل برخورد ادارهی اماکن بسیار دقت میشود.
رییس اتحادیهی هتل و هتلآپارتمانهای استان تهران نیز گفت: در هتلها روی خانمها باز است و هیچ مشکلی برای ورود آنها به هتل وجود ندارد و ورود آنها بهصورت انفرادی به هتل به اطلاع دادن به ادارهی اماکن نیاز ندارد.
محمدعلی فرخمهر بیان کرد: اگر هتلدار، خانمی تنها را که به هتل مراجعه کرده است، پذیرش نکند، تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد.
او افزود: هر خانم یا آقا که به هتل وارد شود، اگر مدارک شناسایی خود را همراه داشته باشد، هیچ مشکلی برای پذیرش ندارد؛ اما اگر مدارک شناسایی را همراه نداشته باشد، باید به ادارهی اماکن نیروی انتظامی مراجعه کند و سندی مبنی بر تأیید برای هتل بیاورد تا هتل او را پذیرش کند. البته این قانون برای مردان و زنان یکسان است.
|
|
|
|
|
|
|