گاف عجیب فارس و اصرار بر یک اشتباه

گاف عجیب فارس و اصرار بر یک اشتباه

به گزارش پارسینه، خبرگزاری فارس در ارتباط با فیلم" شیرین" عباس کیارستمی همراه با تلاش برای القای عدم استقبال از این فیلم ایرانی نوشت: «فیلم «شیرین» ساخته «عباس کیارستمی» با اعتراض و خشم عده زیادی از تماشاچیان جشنواره فیلم ونیز روبرو شده است. به گزارش رویترز، عده‌ زیادی از معترضان در بیرون از محل برگزاری جشنواره ونیز، با در دست داشتن پلاکاردهای مختلف نارضایتی خود از این فیلم را نشان دادند که در این میان بر روی یکی از این پلاکارد‌ها نوشته شده بود: پولمان را پس بدهید و روی پلاکارد دیگری کاریکاتور مردی کشیده شده بود که در حال تماشای فیلم شیرین خود را حلق‌آویز کرده است. بنا براین گزارش، این عده از تماشاچیان در شعارهای خود کیارستمی را به پرمدعایی، هدر دادن وقت تماشاچیان و همچنین ساخت یک فیلم به معنای واقعی خسته‌کننده متهم کردند.»

اما با نگاهی به
مقاله اصلی خبرگزاری رویتر درباره فیلم «شیرین» کیارستمی، دیده می شود که در گزارش رویترز، نویسنده 37 خط درباره زیبایی اثر و ابتکار کیارستمی نگاشته و در آن میان اظهار داشته است "یک عده مضطرب خواهند شد وقتی بفهمند که تصویر مقابل (فیلمی که بازیگران میبینند) نشان داده نخواهد شد در حالیکه عده ای دیگر محو چهره های زیبای هیپنوتیز کننده و قصه دلنشین در زیر نویس خواهند شد."

خبرگزاری فارس نه تنها به زمان آینده در دوخط فوق الذکر توجه نکرده و آن را فعل گذشته به حساب آورده، بلکه به داستان پردازی روی آورده و از واکنش بسیار منفی تماشاگران از قول رویتر خبر میدهد.


 


به راستی، از کجای گزارش رویتر میشود خبر فارس را استنباط کرد؟ آیا به همین سادگی می توان از رسانه ای خارجی خبری را به طور غیر واقعی نقل کرد و یک چهره پرافتخار ایرانی را مخدوش نمود؟


 


به گزارش پارسینه، لازم به ذکر است، با جستجوی واژه shirin در سایت خبری رویترز، مقاله دیگری که نشان از اصل خبر فارس باشد، دیده نمی شود.


 


بررسی های تکمیلی نشان از آن دارد که فارس خبر فوق را از یک وبلاگ نقل کرده است. ظاهرا این موضوع که این وبلاگ در دامنه رویترز قرار دارد، خبرنگار و مترجم فارس را به اشتباه افکنده و این خبرگزاری به غلط، این متن وبلاگی را خبری به نقل از خبرگزاری معتبر و جهانی رویترز عنوان نموده است. 


 


روز گذشته چند خبرگزاری از جمله ایسنا، ایسکانیوز، برنانیوز، فارس و سایت‌های خبری مختلف و کثیری از روزنامه‌های صبح اقدام به انتشار خبری به نقل از خبرگزاری رویترز کردند که بر اساس این خبر فیلم «شیرین» عباس کیارستمی با واکنش تند تماشاگران مواجه شده و آنان، علیرغم نگاه مثبت برخی منتقدان، خواهان بازپس گرفتن پول بلیت خود شده‌اند.
بنا بر این گزارش، امروز یکی از سایت‌های فارسی زبان داخلی با اتکا به لینک فحاشانه یکی از سایتهای گروهی فارسی زبان که در خارج از کشور اداره می شود و در پوشش حمایت و دلسوزی برای این هنرمند نامدار چنین وانمود کرده است که خبرگزاری فارس این خبر را از قول خود و به نام رویترز منتشر کرده است!



بی‌دقتی و ذوق زدگی گردانندگان سایت مذکور به حدی است که حتی زحمت جستجوی اولیه این خبر را در میان اخبار روز گذشته رسانه‌های فارسی زبان ،به نقل از رویترز، به خود نداده‌اند.



خبری که سایت سیاسی مذکور به اشتباه منبع خبر خبرگزاری فارس معرفی کرده مطلبی است به قلم «دبورا یانگ» که خبرگزاری فارس 3 روز پیش اقدام به ترجمه آن از خبرگزاری رویترز کرده و ربطی به خبر مورد اشاره ندارد و خبرگزاری فارس در ادامه خبر رسانی خود اقدام به ترجمه خبر دوم نیز کرده است.پرسش جدی در این میان آن است که چگونه تنها خبرگزاری فارس مورد انتقاد این سایت ظاهرا خبری قرار گرفته است!



چنانکه گفته شد نویسنده مطلب مذکور علاوه بر بی‌دقتی با اغراض سیاسی و غیر فرهنگی و با ادبیاتی ریاکارانه چنین وانمود کرده که مخابره این خبر (که اختصاص به خبرگزاری فارس نداشته است) توسط خبرگزاری فارس باعث مخدوش نمودن چهره پرافتخار ایرانی شده است! حال آن‌ که خبرگزاری فارس در طول برگزاری جشنواره ونیز و به طور کلی در طول فعالیت رسانه‌ای و در راستای رسالت حرفه‌ای خود اخبار مربوط به این کارگردان ایرانی را به طور مستمر پوشش خبری داده است. این موضوع با جستجویی ساده‌ در میان اخبار فرهنگی خبرگزاری فارس قابل مشاهده است.



نکته جالب‌تر آن که خبرگزاری فارس پس از مخابره خبر یاد شده در گفت‌و‌گو با یکی از منتقدان سینمایی شناخته شده که از قضا از طرفداران کیارستمی نیز هست به این رفتار توهین‌آمیز در ونیز واکنش نشان داده است!



حال این سوال مطرح است که فضای رسانه‌ای کشور تا کی باید تحت تاثیر القائات غیرفرهنگی سایت‌های متعدد ظاهرا خبری که به نحوی بسیار ابتدایی و غرض‌آلوداقدام به تولید مطلب می‌کنند، قرار داشته باشد؟
payaam - ایران - تهران
«یک نفر آمد و از ژولیت بینوش پرسید : می دانم بازیگری و طبیعتا هر نقشی را بازی می کنی ولی چطور شد که روسری هم در فیلمی که فیلم نیست ، سرت کردی؟
و او جواب بسیار زیبایی داد و گفت :بله من روسری سرم کردم بابت همدلی با زنانی که در ایران روسری سرشان می کنند و همدردی با زنهایی که روسری بهشان تحمیل شده و به زور سرشان می کنند».
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ عباس کیارستمی
(خدا یا ! آدم درمیمونه در مقابل این همه عظمت .)
سه‌شنبه 12 شهریور 1387

ezatdf - ایران - تهران
باور کنید من هیچ دشمنی با کیارستمی ندارم ولی گزارش احمد رافت خبرنگار صدای آمریکا در ونیز که دوشنبه شب پخش شد خبر خبرگزاری فارس را تایید می کند
احمد رافت در این گزارش حتی چند مقاله از روزنامه های معروف ایتالیا را ترجمه کرد که همگی نوشته بودند تماشاگران فیلم شیرین به نشانه اعتراض بصورت دسته جمعی از سالن نمایش خارج می شدند
سه‌شنبه 12 شهریور 1387

بچه خط امام - مشهد - روستای مونگولیا
برو بچ سایت مو بچه مشهدوم . از فامیلای او کسی که سایت تلخ نوشته های یک مشهدی رو مینویسه هستم . با این نظام هیچ مشکلی نداروم .چون هم بنزین تو روستای ما کارتی نیس، هم آب و برق کلیه امکانات مجانیه تازه جدیدا تو روستامان بیل بورد عکس آقا و حاج محمود هم زدن
چهار‌شنبه 13 شهریور 1387

$persian$ - ایران - تهران
برای پیش برد اهدافشون دست به هر کاری میزنن این چیز جدیدی نیست بارها دیدم و بازم خواهیم دید.
چهار‌شنبه 13 شهریور 1387

آنتی اسلام - ایران - اهواز
همین هم که هنوز این کارگردان بزرگ سر پا است و فیلم هایش به معتبر ترین و با ارزش ترین جشنواره های دنیا دعوت میشوند خیلی است.
بالاخره هر کارگردانی کار خوب ( فیلم) و کار متوسط و بد از خودش در این عرصه هنری بجا میگذارد.
با این فشارهایی که جمهوری اسهالی این هنرمندان را در آن قرار داده؛ همین هم خیلی زیاد است.
چهار‌شنبه 13 شهریور 1387

آنتی اسلام - ایران - اهواز
به علت بیاندیشیم!
از اونطرف هنر پیشه ها رو ممنوع خروج میکنند و به دادگاه جنایی احضار میکنند فیلم هاشون رو سانسور میکنند و اجازه اکران نمیدند به هنر مند ها شدید ترین توهین ها رو میکنند. فیلمها رو قبل از اکران روی پرده سینما در اختیار عموم قرار میدهند و .... هیچگونه پوشش خبری در ارتباط با فیلمهای شرکت کننده در جشنواره های خارجی نمیدهند. حتی در یک جمله خبری اعلام نمی کنند که فیلمی از ایران میخواهد در فلان جشنواره شرکت کند و....
از این طرف سیل انتقادات داخلی و خارجی سرازیر میشود.
چهار‌شنبه 13 شهریور 1387

raha_99 - انگلیس - لندن
تماشاچی های بی ادب وقدر نشناس ! بارها از دست این کارگردان مسلم نو آوری و خلاقیت که با نگاهی ظریف که دیگران قادر به دیدن آن نیستند
میوه و نتیجه های شیرین خوردید که سالها طعم آن را زیر دندانتان حفظ کردید
حالا یک دفعه تلخ باشد نمی مردید که حداقل حرمت این استاد بزرگ را نگه می داشتید . و انتقادی که در خور او بود را می کردید . حتما این تماشاچی ها از آنهایی هستند که اگر مجاز بود تخمه وآجیلشان را همراه می بردند
وگرنه کسی که اهل هنر باشد مرارتها را برای دریافتن آن بیدا می کند
چه رشد به بلیط ناقابل سینما من اگر جای استاد کیا رستمی بودم بول بلیطهایشان را مچاله کرده وتوی سرشان می زدم ! همین نجابتهای بی اثر را کرده ایم که اینگونه تو سری خور شده ایم . مردم وهنرمندان هم که به جای اعتراض به این برخورد از فیلم استاد شرمنده هم میشوند بعد می خواستید ملا ها این کار را با مردم نکنند . اکثریت انسانها منتظر فرصتی هستند که به حق واجدان شرایط اجحاف کنند.
در کل توطئه ای جهانی از مدتها برای بیرون کردن ایرانیان از میدان شروع شده است یک روز در بی توجهی به رطوبتی که خطری جدی برای آرامگاه کورش بوجود آورده خود را نشان می دهد و روز دیگر به بی اعتبار کردن
فرهنگ ایران با امثال فیلم 300 خلاصه از داخل وخارج در حال تخریب و از هم گسیختسگی قوم ونام ایرانی هستند و این جز سیاست نیست بعد
یک عده فریب خورده در حال جدال با خدا و بیامبر و سر همه هم به این گرم .
چهار‌شنبه 13 شهریور 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.