افرادی که از "ریواک" استفاده می کنند، دستگاهی را مانند کوله پشتی به پشتشان و نوعی ابزارکمک حرکتی را هم به دورپایشان متصل می کنند. سپس حرکت مورد نظرشان را توسط دستگاه کنترل از راه دوری که دور کمرشان نصب شده، انتخاب می کنند.
خم شدن به جلو حسگرهای بدن را فعال می کند و پای روباتی را به حرکت در می آورد.
استفاده کنندگان از ریواک با عصا حرکت می کنند و لباس روباتی خود را از طریق تغییر در مرکز ثقل و حرکات بالاتنه کنترل می کنند.
این حرکت دقیقا تقلیدی است از سیستم حرکتی خرچنگ.
رادی کیوف، از چتربازان سابق ارتش اسرائیل که از بیست سال پیش تا به حال معلول است، می گوید که این دستگاه زندگی اش را تغییر داده است.
آقای کیوف می گوید: "هیچ وقت فکر نمی کردم دوباره بتوانم حرکت کنم. پس از این که مجروح شدم، دیگر یادم رفت که راه رفتن چه حسی دارد. حال که می توانم بایستم تازه درک می کنم که قدم چه اندازه است و می توانم با مردم رو در رو صحبت کنم نه از پایین."
لباس روباتی که در حال حاضر تحت آزمایش های بالینی در بیمارستان "شبا" در تل آویو است، ابتکار "امیت گوفر"، مهندس و بنیانگذار شرکت "فناوری های پزشکی آرگو" است.
معلولیت خود آقای گوفر به او انگیزه داد که دنبال گزینه دیگری به جز صندلی چرخدار برای حرکت بگردد.
این شرکت ادعا می کند که این دستگاه با سرپا نگه داشتن هر روزه این بیماران و ورزیده کردن ماهیچه ها، حتی ماهیچه های ناتوان، مشکلات فیزیکی مربوط به استفاده طولانی مدت از صندلی چرخدار را نیز از بین ببرد.
کیت پارکین، مدیر بخش فیزیوتراپی مرکز پزشکی نیویورک می گوید که مزایای این دستگاه برای بیماران بسیار زیاد است. او می گوید: "این دستگاه هم از لحاظ فیزیکی آنها را سرپا نگه می دارد و هم توانایی هم سطح بودن با دیگران را به آنها می دهد."
پزشکان می گویند که ابزار حرکتی موجود فعلی حجیمند وتنها به درد مراکز بازپروری بیماران می خورند.
به گفته دکتر مارک بیکن از مرکز پژوهشهای ستون فقرات بریتانیا، ریواک برای افرادی که با نشستن روی صندلی چرخدار مشکل دارند، مناسب است.
او در عین حال می گوید که شاید این دستگاه از لحاظ راحتی برتری زیادی به صندلی چرخدار نداشته باشد.
دکتر بیکن می گوید: "ریواک تنها برای افرادی مناسب است که هنوز می توانند دستها و شانه هایشان را کنترل کنند."
|
|
|
|
|