گیرم که خسرو شکیبایی معتاد بود … به تو چه ؟

گیرم که خسرو شکیبایی معتاد بود … به تو چه ؟

دلم میخواست در مورد خسرو شکیبایی بنویسم اما سیل نوشته ها رو که دیدم منصرف شدم و فقط خواندم … خواندم و خواندم تا رسیدم به نوشته پرویزجاهد که نمیدونم کیه ! ایشون در این نوشته به اصطلاح خودش پرده دری کرده و گفته خسرو شکیبایی به شدت به مواد مخدر اعتیاد داشته و بعید نیست مرگش به همین خاطر باشه و در دنباله این نوشته از چند تن دیگر از هنرمندان فوت شده نام برده که معتاد بوده اند ! و در خاتمه مرگ شکیبایی رو هشداری برای جامعه هنرمندان دانسته !

خیلی رک بگم حالم از اینجور ادما به هم میخوره ! میگن شیطان از ادم مرده میگذره اما ادم نمیگذره راست گفتن ! اقای جاهد من شما رو از اون دسته ادمهایی میدونم که از مرگ افراد هم سو استفاده کرده و زیر لوای دلسوزی میخواهید خودتون رو مطرح کنید ! گیرم که خسرو شکیبایی معتاد بود … به من چه ؟ به تو چه ؟ ادمایی که میخوان ادای دایه مهربان تر از مادر رو در بیارن یه ریگی توی کفششون هست !

تو اگه شهامت داشتی فقط پشت سر مرده ها حرف نمیزدی ! اقای جاهد برو یاد بگیر که در زندگی خصوصی دیگران سرک نکشی … یاد بگیر که با حرف های تو و امثال تو هیچ چیز از ارزشهای خسرو شکیبایی کم نمیشه و تو تنها خودت رو خراب کردی … یک موی خسرو شکیبایی شرف داره به صد تا امثال تو و خروس های بی محلی که نمیدونن هر حرفی رو نباید زد … اگر جرات و جسارت داری از زنده ها بگو تا جوابت رو بدن نه کسانی که دستشان از این دنیا کوتاهه !

این نوشته شما قطعا دلسوزی، حسن نیت، صداقت و حتی هشدار هم نبود… این‌که کسی معتاد باشد، به خودش مربوط است و مانع از داشتن خصوصیات خوب انسانی نمی‌شود. آنقدر غرض‌ورزی در نوشته‌‌ شما به چشم می‌خوره که  فقط حال من رو به‌هم زد….. همین !



مقاله مورد بحث پرویز جاهد در رادیو زمانه

بازی تمام شده است

پرویز جاهد

رسانه ها همه از شکیبایی می گویند. خوب هم هست. او بازیگر مهمی بود. ستاره ای بود. اما در این گفتن ها آنچه پنهان می کنند تاسف انگیز است. شکیبایی با خود هر چه کرد چیزی پنهان نبود. پس بهتر است تمام شکیبایی را ببینیم و با آنچه بود و آنچه هستیم روبرو شویم و خود را از خودمان پنهان نکنیم. اینجا دیگر محل بازی نیست. بازی تمام شده است.

خسرو شکیبایی هیچگاه بازیگر محبوب و مورد علاقه من نبود اما بازیگر خوبی بود و در فیلم های مهمی مثل هامون، سارا، کاغذ بی خط، کیمیا و چند فیلم خوب دیگر بازی کرد. تنها نقشی که از شکیبایی دوست دارم بازی درخشان اش در سریال روزی روزگاری است که به اعتقاد من از بهترین سریال های تلویزیونی تولید شده پس از انقلاب است و تا کنون سریالی در حد و اندازه آن تولید نشده (در کنار کوچک جنگلی).

وقتی خبر درگذشت خسرو شکیبایی را در سن 64 سالگی شنیدم، بسیار متاسف شدم اما اصلا تعجب نکردم چون از وضعیت جسمی بحرانی او تا اندازه ای باخبر بودم، اگرچه بسیاری از نویسندگان و هنرمندان سینمای ایران در پیام های تسلیت خود در روز گذشته آن را یک شوک خواندند و چنین نشان دادند که از این مرگ ناگهانی غافلگیر شدند. اما برخی نویسنده ها مثل امیرحسین جلالی در سایت سینمای ما نوشتند «خیلی ها انتظارش را داشتند. معجزه که قرار نبود اتفاق بیفتد». همه می دانستند که شکیبایی به شدت معتاد به مواد مخدر است و در هر محفل هنری که می رفتی از اعتیاد او حرف می زدند اما این عادت ما ایرانی هاست که ضعف های هنرمندان مورد علاقه مان را بعد از مرگ نادیده گرفته و آن را پنهان و لاپوشانی کنیم. این پنهان کاری و ریاکاری در جامعه هنری ایران به شدت رواج دارد تا حدی که گزارش های پزشکی نیز علت واقعی مرگ برخی آدم های سرشناس و محبوب را اعلام نمی کند و رسانه های داخلی نیز از گفتن حقیقت می پرهیزند.
علت مرگ شکیبایی را ایست قلبی نوشته اند. برخی سایت های خبری نیز مرگ او را به خاطر سرطان کبد اعلام کرده اند. من نمی توانم با قطعیت بگویم علت واقعی مرگ شکیبایی اعتیاد او بوده اما اگر بپذیریم که او دچار اعتیاد شدید بوده، پس می توان این احتمال را داد که مرگ زودرس و نابهنگام و تاسف آور این بازیگر محبوب سینمای ایران ناشی از اعتیاد به مواد مخدر بوده. هنرمندان زیادی در سال های اخیر بر اثر اعتیاد به مواد مخدر در سن های جوانی یا میان سالی از دست رفتند. افراد خلاقی که هنوز فرصت برای خلق آثار هنری داشتند اما به خاطر ضعف جسمی و بیماری ناشی از اعتیاد، نتوانستند نقش خود را تا آخر بازی کنند. هنرمندانی چون اکبر مشکین، پرویز فنی زاده، فرهاد و فروغی و شاعرانی چون نصرت رحمانی و م آزاد از جمله قربانیان اعتیاد بودند اما اصلا یا کمتر در بیوگرافی آنها از اعتیادشان به مواد مخدر گفته شده است. در این میان کار برخی هنرمندان مثل داریوش اقبالی استثناست که بعد از ترک اعتیاد، شجاعانه به اعتیادشان اعتراف کرده اند و با این کار خواسته اند دیگران از زندگی آنها عبرت گرفته و به راه آنها نروند.

من نگران سرنوشت تعدادی از خلاق ترین آدم های سینمای ایران هستم که آلوده مواد مخدرند و به دلیل همین مشکل، توانایی تکمیل پروژه های خود را ندارند و از این رو کمتر تهیه کننده ای حاضر است روی کار آنان سرمایه گذاری کند.

مرگ اسفناک شکیبایی، شاید هشداری باشد برای جامعه هنری ایران که به بازنگری درونی خود بپردازد و علت واقعی مرگ های زودرس اعضای خود را ریاکارانه پنهان نکند بلکه به جای آن به کشف و ریشه یابی علت ها و انگیزه های روحی، مالی و اجتماعی آن پرداخته و در درمان و پیش گیری آن بکوشد. بهتر است که به خود دروغ نگوییم و از بیان حقایق تلخ واهمه نداشته باشیم.

nezam islami - ایران - تبریز
اعتیاد جرم نیست که بگیم چون معتاد بوده ادم بدی بوده.بلکه بیماریه.اینو تو گوشتون فرو کنین.
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

ahmad shah - امارات - دبی
اول اینکه اعتیاد بلای ایست که در ایران دامن خیلی از خا نوادها را گرفته وخانواده ای نیست که بااین افیون درگیر نباشد.اما باید یاد بگیریم که در مسائلی که جنبه خصوصی داره دخالت نکنیم شکیبایی یک هنرمند محبوب بود و بس وما باید ازاین منظر به او نگاه کنیم وبس روحش شاد .احمد شاه
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

javane irani - ایران اسلامی - تهران
باوجودی که از بازیگری آقای شکیبایی خوشم میاد
اما پرویز جاهد از توصیه شما به هنرمندان و بازیگران بسیار سپاسگذارم
واقعاْ این اعتیاد بلاییه که به جون حتی هنرمندا افتاده. امیدوارم بقیه درس بگیرن.
آهان راستی یادم رفت. این خانم یا آقایی که در نقد مقاله شما نوشته چرا اسمی از خودش نداده؟ جواب روشنه چون عامل این همه بدبختیها و اعتیاد جوونا همین آدمان دیگه پل تو جیب میزنن از این راه
بعدش هم خودشون رو میکنن مخالف نظام که همه جوونا رو معتاد کردن. عجب دوره زمونه ای شده!!!
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

afarinesh - ایران - مشهد
راست میگن. آخه به تو چه؟ خسرو شکیبایی هر چی بود یه آدم بود. یه الگو بود. من فقط تو فیلمهاش دیدمش اما احساس میکنم یه رابطه خیلی نزدیکتر باهاش داشتم. یه الگو بوده برام. حتی اگه معتاد بوده باشه باز تونسته بیشتر از تو آقای پرویز جاهد آدم باشه. بیشتر از تو امید به وجود بیاره و بیشتر از تو مطرح بشه. هیچ آدمی کامل نیست اما شما مث اینکه خیلی نصفه ای!
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

omid_dk - دانمارک - اسلیس
یک انسان خوب و محبوب حتی اگر اعتیاد داشته باشد از محبوبیت او کاسته نمیشود.اما همه میدانیم که اعتیاد یک بیماری است که از نظر من انسانهایی که دردهای پنهان روحی دارند.کسانیکه بسیار احساساتیند.کسانیکه شکست غیر قابل پیشبینی میخورند.کسانیکه از عشق شکست میخورند.و بالاخره کسانیکه با مشکلات نمیتوانند مبارزه کنند.به اعتیاد رو میاورند و تنها درمانش اراده فردی افراد است در کنارش همیاری دیگران.
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

Cyrus , The Great - استرالیا - پرث
به تو چه که پرویز جاهد چی نوشته؟
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

bhatami - انگلیس - لیدز
دمت گرم حرف دل من رو زی
واقعا یکی نیست بگه به تو چه و ادم با این دری وری ها معروف نمی شه
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

Eteraaz - ایران - تهران
من باور نمیکنم که آقای شکیبایی معتاد بوده . ایشون در این اواخر هم به دلیل سرطان کبد و هم به دلیل مشکلات کلیوی به شدت ضعیف شده بودن و اگه فیلم "بختک" که چند شب پیش از شبکه 3 پخش شد رو دیده باشید کاملا مشخص بود که آقای شکیبایی خیلی ضعیف شدند . این آقای پرویز جاهد هم معلوم نیست بر اساس چه اطلاعاتی این حرف رو زده .
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

esfahan_20 - ایران - اصفهان
بابا جاهد تو کلاتو بگیر باد نبرد.چکاره مردمی خیلی جرات داری انتقاد از حکومت کن که داره خون مردم را تو شیشه میکنه.
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

rahdil15 - کانادا - تورونتو
سلام اصلا به تو چی فضولی معتاد خودتی


















ا
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

dadashi - آلمان - مونیخ
به نظز من نوشته جاهد آنقدر هم بی مورد نیست که شما اینقدر عصبانی و کاسه داغتتراز آش شده اید.بحث بر سر این است که ایشان به عنوان یک هنرمند میبایست سمبل باشند.در حالیکه یک هنرمند معتاد فقط در نقش سینمایی اش میتواند در نقش معتاد بدرخشد نه در جامعه و برای میلیونها .جوان.بهرحال ایشان یکی از بهترینهای سینمای بعد از انقلاب بود.
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

فراز_نروژ - نروژ - تونسبرگ
هرچندکه اعتیاد موضوعی تاسف باراست اما مردم هنرمندان را بخاطر هنرشان دوست دارند وعموما کاری به زندگی شخصی آنان ندارند.بعضیها نمیدانستند خسروشکیبایی که بود اما وقتی بهشان میگفتی مرادبیگ متاسف میشدند
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

lisa - انگلستان - انگلستان
به خودش مربوط بوده و نه به دیگران.
و بازگویی و اشاره به این قضیه کار بسیار نادرستی بوده.
باید حرمت حریم خصوصی مردم رو نگه داشت و هر کسی ازاده هر کاری که دوست داره در حریم خصوصیش تا جای که به کسی صدمه ای وارد نشه انجام بده
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

Cyrus , The Great - استرالیا - پرث
بابا خدایی همتونو جو گرفته هااااااا !
خدا بیامرزتش ولی دیگه شما دارید شورشو درمیارید ، حالا دیگه همه شدن عاشق استاد شکیبایی.
من نمیدونم چرا هرکی تو مملکت ما فوت میکنه میشه استاد !

پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

saeed rahmani - رومانی - کاراکال
یکی نیست بگه اخه کراکی به تو چه....
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

barfi - ایران - تهران
به خدازشته این حرفا.
اقای جاهد شما اگه از زنده یاد شکیبایی خوشت نمیاد دلیلی نداره که به راست یا دروغ فقط واسه بزرگ کردن خودت این دری وری هارو بنوسی.دیدی که مراسم با شکوهی با حضور دوستدارانش داشت.نکنه از این سوختی؟
به هرحال زندگی هرکسی به خودش مربوطه پس سعی کن زیادی فضولی نکنی.
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

shima87 - فرانسه - پاریس
اعتیاد که داشته خیلی هم واضح است فریماه فرجامی هم معتاده خیلی ها دیگه از هنرمندان معتادند
اعتیاد که تو ایران خیلی زیاده !
اون هم همه اش به خاطر همسایه بودن با افغانستان
اما حرفی که می خواد بزنه شاید این طور که این اعتیاد که دامن تمام ایرانی ها مشهور هنرمند عادی دانشجو را هر روز می گیره را کی مقصر اش است
دولت می تونه از این پدیده خانمان سوز جلو گیری کنه اما نمی خواد وقتی هم که نمی خواد دیگه حرفی تو ش نیست برای اینکه قدرت داره می تونه همان طور که فعالان حقوق بشر را تندی می بره زندان همان طور که زنان فعال حقوق زنان را زندانی میکنه ....به همین دلیل :
هنرمندان معتاد بشن برای این که شدیدا از ستاره سازی میترسه نمی خواد کسی که محبوب و مشهور می شه کار دست دولت بده
دانشجو معتاد هم به فکر این هست که مواد به دست بیاره نه راه حل و تبادل اندیشه و تظاهراتی حرفی سخنی برای بهبود وضعیت مملکت ..
مردم عادی هم وقتی معتاد باشن متوجه گرانی محصولا ت بنزین کرایه خونه
خوب نمیشن یا می شن ولی ادم عملی کاری از دست اش بر نمی یاد
پس این جامعه بیمار بهترین بستری است برای عشقبازی اخوند با منابع طبیعی و ثروت های ایران عزیز و ترویج خرافات و ....هزاران فکر مسوم دیگه
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

tamara .s - انگلیس - لندن
برویز فنی زاده یک هنرمند و منتقد بود مانند برویز صیاد با ارزوئ طول عمر برای این عزیز و دیگر هنرمندان
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

jehe - امریکا - شارلوت
اعتراض یکی شکیبایی معتاد نبود یکی احمدی نژاد میمون نیست
هر چی تو بگی
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

babamiya - ایران - تهران
بابا کی تو ایران معتاد نیست که استاد نباشه
پنج‌شنبه 3 مرداد 1387

dokhteiran - دانمارگ - وایله
خسروشکیبایی یک هنرمند بود در این مسئله جای هیچ شک و تردیدی نیست. اینکه ایشون معتاد بودن یا نه کاملا به دوستانی که نظر دادن این مسئله شخصی و خصوصیه حق میدم اما مردمی که به هنرمندان کشورشون عشق می ورزن و انها رو اسطوره میدونن انتظاراتی هم از هنرمندانشون دارن که قابل درکه هنرمندان به نوعی الگوی جامعه هستند ولی باید قبول کرد که اونها هم انسان هستندو ضعفها و مشکلات خودشون را دارن.من به نوبه خودم به هنر شکیبایی ارج می گذارم وبه عنوان یک هنرمند به روانش درود می فرستم. فراموش نکنیم ما همه خطا هایی در زندگی داریم که بهشون افتخار نمی کنیم بیایید نقاط قوت همدیگر را ببینیم نه ضعف همدیگر را
جمعه 4 مرداد 1387

خشنود - کره جنوبی - تگوء
با سلام...بی تعارف کسی نیست به این جنآب والا بگه : مگه این رییس جمهور کشور ونزوءلا اقای چاوز که حاج محمود ما دمخورش هست مگه معتاد نیست..؟خودش اقرار کرده به مصرف مواد رونگردان....دیگه اون که رییس جمهور کسی مثل شخص شما پیدا شد که کوس رسواییش رو بزنه؟ حالا شما چی میگی مثل این خاله زنکهای شوهر مرده فلانی اینه ..فلانی اونه...این بابا هم خواسته یه چیزی بگه که اونم ....د
جمعه 4 مرداد 1387

raha_99 - انگلیس - لندن
هفتاد ملیون ایرونی می دونستن که شکیبایی معتاد است از سالها دور و از این هفتاد ملیون شسصت ملیون آنها می فهمیدند که علتش چیست این بازی بود که رژیم با ملت ما مخصوصا قشر هنرمند که ایده آلیست و دانشجو که در مسیر آگاهی ست وقشر جوان که در راه آینده سازی ست وزن که مربی جامعه است را شروع کرده و از کم لطفی ایرانیان عزیز که قدر خود را ندانسته و بی هیچ مقاومتی بسیاری از آنها در این دام غلطیده اند بسیار هم موفق شدند حالا که اعتیاد دیگه دمده شده و حرف اول رو نمی زنه طرح فکر کردن با اونجا رو تصویب کردن که خدا داند این
ترفند چقدر جوابگو خواسته آنها باشه اینرا دیگه ایرانیان تعیین میکنند و آیا بس از این همه مصاپب یاد خواهند گرفت که به عوامل عقب نگه داشته شدن مردم بگویند برو این دام بر مرغ دگر نه که عنقا را بلند است آشیانه .
زندگی یک هنرمند به خود او مربوط است و آثارش به مردم هر کی که میخواد
ید وبازو ببینه بره تو جیم و باشگاه های بدن سازی بره!! اما حمایت از هنرمند به مردم مربوط می شه مخصوصا به خاطر روح لطیف و آسیب بذیر هنرمند که در معرض خطرات زیادی ست همچنین قشرهای موثر وتاثیر گذار جامعه تحت هر نام وعنوان .
جمعه 4 مرداد 1387

+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.