خلاصی از درد آمپول با الهام از نیش پشه‌ها

خلاصی از درد آمپول با الهام از نیش پشه‌ها

مهندسان با الهام از نیش پشه موفق به ساخت سوزن میکروسکوپی بدون درد شده‌اند.

مهندسان هندی و ژاپنی یک «میکروسوزن» طراحی کرده‌اند که از روشی که پشه ماده برای خون مکیدن به کار می‌برد، تقلید می‌کند و وقتی وارد پوست می‌شود هیچ دردی ایجاد نمی‌کند.

بر خلاف باور عمومی، نیش پشه آسیبی به قربانی وارد نمی‌کند، بلکه بزاق ضد انعقاد حشره است که برای جلوگیری از لخته شدن خون وارد بدن شده و باعث بروز درد و التهاب می‌شود.

این میکرو سوزن زیستی جدید از سوی سومان چاکرابورتی، پژوهشگر موسسه فن‌آوری هند در خاراگپور و کازویوشی ستوچیا محقق دانشگاه توکای در ژاپن طراحی شده است.

پشه ماده با بی حس کردن و آرام کردن ماهیچه‌هایی خاص، خون را می‌مکد. در این روش یک سیستم مکش ایجاد می‌شود که منجر به جاری شدن خون به داخل دهان حشره می‌شود.

در درون سوزن جدید عمل مکیدن توسط یک پمپ میکروالکترومکانیکی انجام می‌گیرد.

قطر داخلی سوزن جدید، حدود 25 میکرون و قطر خارجی آن 60 میکرون است که تقریبا به همان اندازه دهان پشه است که در این عمل نقش دارد.

اندازه سوزن و سیستم عملکرد آن به روش مکیدن باعث می‌شود که دردناک نباشد.

قطر خارجی سوزن‌های عادی سرنگ‌ها حدود 900 میکرون است.

به گزارش ایسنا، برخلاف میکروسوزن‌های قدیمی تر که از دی اکسید سیلیسیوم ساخته می‌شوند، این میکروسوزن جدید از آلیاژهای کمتر تیتانیوم ساخته می‌شود. به این ترتیب، خطر شکستن سوزن حین تزریق به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

این سوزن همچنین آنقدر محکم است که بتواند تا عمق سه میلیمتری به درون پوست نفوذ کند و به دیواره رگ‌های خونی رسیده و بتواند در هر ثانیه 5 میکرولیتر از خون را خارج کند.

این میزان برای اندازه‌گیری میزان قند خون در بیماران دیابتی با استفاده از یک حسگر گلوکزی که قابل نصب به سوزن است، کافی است.

emroz.1979 - سوئد - یوله
این خبر برای دقیقا 4 سال پیشه.
یکشنبه 30 تیر 1387

ali-vienna - اتریش - وین
منظور از الهام همون غلامحسین الهامه؟
یکشنبه 30 تیر 1387

barbud_daneshmand - بلژیک - گنت
حدود25سال پیش استاندار کرمان حسین مرعشی(موسس ماهان ایر )یک دانشجوی ایرانی را از سوئد دعوت کرد و یک میز گردی تشکیل داد این دانشجو که متولد یکی از روستاهای رفسنجان بود موفق شده بود پلاستیک سیاه را بسازد کاری که یک گروه امریکائی و سوئدی در ظرف 25سال نتوانسته بودند.خلاصه اینکه این دانشجو میگفت:من از دانشگاه تهران در رشته فیزیک فارغ التحصیل شدم و چون امکانات نبود رفتم سوئد اونا از من به گرمی استقبال کردند و منو دراین گروه گذاشتند پس از2 سال من موفق شدم پلاستیک سیاه را بسازم این پلاستیک هادی است و در سفاین فضایی و هواپیما استفاده میشود چون سبک است ودر عین حال کار فلز را انجام میدهد.
البته من سالهاست از این موضوع بی اطلاعم اگر دوستان اطلاعی دارند ما را در جریان بگذارند.با سپاس.بدرود.
یکشنبه 30 تیر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.