محققان هلندی می گویند احتمال ابتلای این کودکان به آسم ۵۰ درصد است.
این محققان در مطالعات خود از ۴۰۰۰ زن باردار خواستند تا پرسشنامه هایی را درباره رژیم غذایی خود پر کنند. آنها سپس به مدت هشت سال فرزندان آنها را زیر نظر گرفتند.
بر اساس نتیجه این تحقیق که در آمریکا منتشر شده است، مواد حساسیت زای میوه های مغزداری مانند بادام، گردو، بادام زمینی و پسته شامی جنین مادران را در معرض بروز واکنش های آلرژیک قرار می دهد.
تحقیقات دیگر تایید کننده نتیجه بررسی محققان هلندی نیستند.
عواملی که در دوران جنینی و کودکی به بروز آسم منجر می شود، چندان مشخص نیست. محققان می گویند علاوه بر نقش وراثت در ابتلا به این بیماری، عوامل محیطی هم در بروز آن نقش دارد.
در این حال، محققان دانشگاه اوترخت در هلند با مقایسه مادرانی که در طول بارداری به طور مرتب میوه های مغزدار خورده اند با سایر مادران به این نتیجه رسیده اند که احتمال ابتلای فرزندان مادران گروه اول به آسم ۴۰ تا ۶۰ درصد بیشتر از گروه دوم است.
دکتر ساسکیا ویلرز، سرپرست گروه محققان دانشگاه اوترخت درباره نتیجه تحقیقات گفت: "در حالی که خیلی زود است از زنان باردار بخواهیم از خوردن میوه های مغزدار پرهیز کنند، مهم است بگوییم تغذیه سالم برای آنها مهم است. این نکته درباره مصرف خیلی از مواد خوراکی صحت دارد که خوردن مقادیر زیاد آن کار سالمی نیست."
این تحقیقات بر انواع میوه های مغزدار و به خصوص بادام زمینی متمرکز بود. بادام زمینی از میوه هایی است که حساسیت زایی بالایی دارد و حتی می تواند به بروز شک آنافیلاکتیک منجر شود.
این تحقیق همچنین نشان داد احتمال بروز آسم در فرزندان مادرانی که در دوران بارداری میوه زیاد مصرف می کنند، کاهش می یابد.
کارشناسان می گویند شاید سایر جنبه های زندگی سالم این مادران در کاهش احتمال بروز بیماری در فرزندانشان موثر بوده است.
در این حال، محققان خواستار آزمایش های بیشتر برای تایید نتیجه گروه تحقیقاتی دانشگاه اوترخت هستند.
|
|