علی آبادی : باشگاه‌ها حق ندارندازهرجایی مربی بیاورند

علی آبادی : باشگاه‌ها حق ندارندازهرجایی مربی بیاورند

نخستین نشست مشترک فدراسیون فوتبال با روسای هیات‌های فوتبال با حضور رییس سازمان تربیت بدنی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نشست که از ساعت 9 و 45 دقیقه‌ی امروز صبح در آکادمی ملی المپیک برگزار شد، تمامی روسای هیات‌ها و همچنین اعضای هیات رییسه‌ی فدراسیون و روسای کمیته‌های مختلف حضور داشتند و محمد علی‌آبادی، کیومرث هاشمی و عبدالرضا ساور به عنوان میهمانان ویژه در این نشست شرکت کردند.

رییس سازمان تربیت بدنی گفت: متاسفانه ما در فوتبال‌مان از مدیریت برداشت محصول به صورت دیمی برخورداریم و از مدیریت آبیاری صنعتی و برداشت چند برابری خبری نیست. فکر می‌کنم باید با فوتبال این طور برخورد کنیم که فوتبال بزرگ است و لازم است به این پدیده‌ی بزرگ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بزرگ و مدبرانه نگاه کرد و اگر کوچک به این مساله نگاه کنیم خیلی از چیزها را از دست داده‌ایم.

وی افزود: با کمال تاسف باید بگویم ما در فوتبال‌مان از مدیریت برداشت محصول به صورت دیمی برخورداریم و از مدیریت آبیاری صنعتی و برداشت چند برابری خبری نیست. سدهایی که برای پرورش دادن استعدادهای جوان باید زده می‌شد، احداث نشده است. با این حال اگر در هیات‌ها خوب عمل کنیم، فدراسیون فوتبال کاری به جز استفاده از این استعدادها نخواهد داشت.

وی افزود: می‌خواهیم راه جدیدی را آغاز کنیم و نگاهی به اندازه‌ی بزرگی فوتبال و بزرگی 40 میلیون جوان ایرانی داشته باشیم. اگر بتوانیم نگاه‌مان را وسعت دهیم جایگاهمان به غیر از آن چیزی است که اکنون وجود دارد.

علی‌آبادی با بیان اینکه چند محور اصلی در این باره به ذهن من رسیده است، گفت: برای اینکه جوانان بتوانند در شهرستان‌های مختلف فوتبال بازی کنند، نخستین نیازشان زمین فوتبال است. اگر این را درست نکنیم و تنها بگوییم فوتبال، قطعا بازنده هستیم. باید برای این تعریفی داشته باشیم. براساس آمار و اطلاعاتی که مدیران کل تربیت بدنی اعلام کرده‌اند، از سال 57 تا 84 و برای 27 سال تعداد هزارو چهارصد مکان ورزشی در کشور ساخته شده است و این یعنی احداث سالانه 53 یا 54 مجموعه‌ی ورزشی در کشور. اما، از نیمه‌ی دوم سال 84 تا امروز 2500 مجموعه‌ی ورزشی تکمیل شده و این یعنی میانگین هزار پروژه در سال. این مجموعه‌ها شامل ورزشگاه‌های 25 تا 30 هزار نفری و سالن‌های باشکوه شش هزار نفری است که در دنیا کم نظیر هستند. همچنین ما 3500 پروژه‌ی دیگر در دست ساخت داریم. امسال 500 مجموعه و سال آینده هم 500 مجموعه‌ی دیگر احداث خواهیم کرد و اتفاقی که قطعا شکل خواهد گرفت، تکمیل و تحویل پنج هزار واحد ورزشی در سطح کشور توسط دولت نهم است.

وی افزود: از روزی که ورزش در کشور سازمان پیدا کرده تا سال 84 مجموعا 4500 مجموعه در کشور به وجود آمده است. اما، از سال 84 تا سال 88 پنج هزار واحد ورزشی در کشور تکمیل و تحویل داده می‌شود. با این حال این تعداد هم برای هفتاد میلیون ایرانی کم است. در آینده سازمان تربیت بدنی خودش را کنار خواهد کشیدو بخش خصوصی وارد خواهد شد و کاری خواهیم کرد که ورود بخش خصوصی به بحث ساخت و سازها منافعی برای آنها به همراه داشته باشد.

رییس سازمان تربیت بدنی یکی دیگر از مسایل مهم را بحث اخلاق و فرهنگ در فوتبال عنوان کرد و گفت: باید فرهنگی به وجود بیاید که اگر دو بازیکن در بیرون از زمین با هم مشکل دارند، در زمین این مشکلات تاثیرگذار نباشد. این مساله متاسفانه در تیم ملی هم سابقه داشته. باید فرهنگی به وجود بیاید که اگر بازیکنی فرصتی 30 درصدی برای زدن گل داشت، توپ را به بازیکنی بدهد که شانسی هفتاد درصدی دارد.

علی‌آبادی یکی دیگر از مشکلات قدیمی در تیم‌های ملی را حضور بعضی از بازیکنان در هنگام شب در خارج از هتل عنوان کرد و گفت: بارها دید‌ه‌ایم که شب قبل از بازی بازیکنان تیم ملی بیرون از خوابگاه بوده‌اند و یا اخلاق را رعایت نکرده‌اند و فردا تیم ملی شکست خورده است. نباید فکر کنیم که فرهنگ این است که بازیکنان باید در دعای کمیل شرکت کنند، این مساله هم مهم است اما باید طوری برخورد کنیم که فرهنگ‌سازی در تیم‌های ملی به وجود ‌آید.

وی به منابع انسانی فراوان در فوتبال ایران اشاره کرد و گفت: احساس می‌کنم برنامه‌ی عملیاتی برای استفاده از این نیروها را نداریم. باید به صورت تشکیلاتی و با درگیر کردن هیات‌های فوتبال، شهرداری‌ها و همچنین شرکت‌های خصوصی همگانی کردن فوتبال را تشکیلاتی کنیم.

علی‌آبادی با بیان اینکه اعضای هیات رییسه فدراسیون همدل هستند و این نکته‌ی مثبتی است، گفت: اگر قرار باشد ده نفر دور یک میز هر کدام میز را به طرفی بکشند چیزی برای آن میز باقی نمی‌ماند. همکاری بین اجزای فدراسیون از ضروریات است و تک نوایی نمی‌تواند تاثیرگذار باشد. اگر می‌بینیم نتایجی حاصل شده است، به دلیل هماهنگی هیات‌ رییسه است. اگر به این شیوه ادامه بدهیم، به موفقیت‌های بیشتری می‌رسیم.

وی ورزش را به گلستانی تعبیر کرد و گفت: اگر روزی به این گلستان رسیدگی نکنیم تمامی این مجموعه پژمرده می‌شود. فدراسیون و هیات‌ها حق ندارند که نسبت به این مساله بی‌توجه باشند. برنامه‌هایی که فدراسیون فوتبال تعیین کرده، صعود پنج تیم به جام جهانی است تا به حال در دو رده این اتفاق افتاده است. اما، مهمترین بخش جایی است که باید به تیم ملی بزرگسالان توجه کنیم که 85 درصد توجه باید بر روی این مساله باشد. ضمن آن که باید شرایطی فراهم کنیم که تیم امید پس از غیبت‌های متوالی به المپیک لندن صعود کند.

وی با اشاره به حضور چهار تیم ایرانی در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا گفت: فکر می‌کنم آخرین باری که یک تیم ایرانی موفق به کسب مقام قهرمانی در رقابت‌های باشگاهی آسیا شد، به اوایل انقلاب برگردد یا نهایتا دو سال بعد از انقلاب این قهرمانی بدست آمده است. در این لحظه او از حاضرین پرسید "آیا کسی حضور ذهن دارد که چه زمانی یک تیم ایرانی موفق به قهرمانی شد؟" که یکی از روسای هیات‌های فوتبال گفت: پاس برای آخرین بار در سال 1370 به قهرمانی رسید.

علی‌آبادی در ادامه به لزوم ایجاد سبکی در فوتبال ایران اشاره کرد و گفت: ما در ورزش به سبک نیاز داریم و باید سبک مان را مشخص کنیم. نباید هر روز یک تعداد مربی را از کرواسی، برزیل، آلمان و اسپانیا بیاوریم و سرمربی تیم ملی مجبور باشد در زمانی بسیار کم بازیکنانی که با اهداف مختلف تاکتیکی در تیم‌های باشگاهی‌شان تمرین کرده‌اند را هماهنگ کند. شما بروید بازی اسپانیا و پرتغال را نگاه کنید که چگونه بازیکن اسپانیایی که یک متر و 60 سانتی‌متر قد دارد موفق می‌شود. ما با اسپانیایی‌ها و پرتغالی‌ها چه تفاوتی داریم. باید سبکی ایجاد کنیم که تمام تیم‌هایمان از آن پیروی کنند. فدراسیون هم باید به باشگاه‌ها حکم کند که حق ندارید از هر کجا مربی بیاورید. باید مربی و بازیکن از کشوری آورده شوند که مطابق با سبک فوتبال ماست.

علی‌آبادی افزود: هر هیات فوتبال باید شش تیم باشگاهی داشته باشد. ما هزار شهر داریم که اگر از این هزار شهر ششصد شهر شش تیم داشته باشند، در مجموع سه هزار و ششصد باشگاه حرفه‌ای تشکیل می‌شود. باید از دل این تیم‌ها بازیکنانی خارج کنیم که بتوانند برای تیم ملی موفق باشند و با مسایل ابتدایی فوتبال آشنایی داشته باشند. متاسفانه در تیم ملی می‌بینیم بازیکنی توپ را روی سینه‌هایش استپ می‌کند اما، توپ هفت متر جلوتر پرت می‌شود. در بازی ایران و امارات چند بار دیدم که یکی از بازیکنان توپ را در اختیار داشت اما از پشت اسماعیل مطر توپ را از او می‌گرفت. در تیم ملی ما مسایل ابتدایی رعایت نمی‌شود. در تیم‌های ملی‌مان کم داشته‌ایم که بازیکنانی مانند همایون بهزادی که بتوانند با سر توپ را به هدف بزنند. این نقاط ضعف ماست. سرعت تیمی ما هم پایین است. باید این مسایل کارشناسی شود. این طرح‌ها هیچ ربطی به باشگاه‌ها ندارد بلکه باید هیات‌های فوتبال آنها را برطرف کند. نگاه مدیران ما نباید به جام جهانی 2010 باشد بلکه باید به بلندای تاریخ ورزش کشور باشد. المپیک و جام جهانی هر چهار سال تکرار می‌شوند. بنابراین نگاه ما باید به تاریخ باشد و نه اینکه تنها به مسابقات پیش رو فکر کنیم. نگاه قبلی در ورزش این طور بوده که ملی و به بلندای تاریخ نگاه نکرده است. ما باید به تاریخ ورزش نگاه کنیم.

وی در ادامه گفت: مردمی که بازی‌های تیم ملی را می‌بینند برایشان مهم نیست که با دیدن این بازی لذت ببرند. آنها تنها برای موفقیت تیم‌ ملی‌شان دعا می‌کنند. حتی شاید خیلی از آنها ندانند که کدام تیم ایران است و کدام تیم عربستان.

پس از پایان صحبت‌های علی‌آبادی رییس هیات فوتبال زنجان با اشاره به این که معیار موفقیت روسای هیات‌های فوتبال قرار گرفتن تیم آن استان در رقابت‌های لیگ برتر است، نظر شفاف‌ علی آبادی را در این رابطه خواستار شد که رییس سازمان گفت: هفته قبل بیش از 10 استاندار به من زنگ زدند و گفتند که ما یک تیم لیگ برتری می‌خواهیم، آنها باید بدانند که تیم‌ها فروشی نیستند و فدراسیون و سازمان تربیت بدنی هم مرکز خرید و فروش تیم لیگ برتری نیستند. تنها کاری که فدراسیون فوتبال می‌تواند انجام دهد این است که تعداد هفت تیم تهرانی را به چهار تیم کاهش داده و به هر شهرستان اجازه دهد تنها دو تیم در لیگ برتر شرکت کنند. استان‌ها باید بدانند که لیگ برتر جای تیم‌هایی است که لیاقت و توانمندی دارند. دسته‌ی اول نیز چنین شرایطی دارد. سال گذشته رقابت‌های دسته‌ی اول در دو دسته و با 12 تیم برگزار شد که امسال هر گروه به 14 تیم افزایش پیدا کرده است. برای انتقال امتیاز تیم‌ها به استان‌ها باید بحث فنی کنیم نه اینکه بگوییم ما می‌خواهیم.

وی افزود: برای ما تفاوتی نمی‌کند که چه استانی صاحب تیم در لیگ برتر شود، مهم توانایی استان است. در قضیه انتقال صبا به قم پیگیری‌های لاریجانی و محتاج هم نقش داشت.

در ابتدای این نشست مهدی محمدنبی دبیرکل فدراسیون فوتبال با خیر مقدم به حاضرین گفت: سالی که به آن وارد شده‌ایم با پنج رویداد بین‌المللی برای فدراسیون فوتبال همراه است. تلاش ما این است که بتوانیم در پنج رده تیم‌های‌مان را به جام جهانی بفرستیم. عمدتا ساختار فدراسیون و تلاش‌هایی که در کمیته‌های مختلف انجام می‌گیرد، توسعه‌ی ورزش قهرمانی و حرفه‌ای است و همچنین توجه به تیم‌های ملی است و تا این لحظه خبرهای خوب و مسرت بخشی بدست آمده است.

پس از صحبت‌های نبی رییس فدراسیون فوتبال گفت: این نخستین جلسه‌ای است که با روسای هیات‌ها پس از تشکیل مجمع در سال گذشته انجام می‌شود. همان طور که می‌دانید ما در مقطع حساسی به فدراسیون فوتبال آمدیم و از زمان حضورمان در فدراسیون دو کار مهم داشتیم که یکی پیش بردن کارها و انجام امور جاری فدراسیون و دیگری انطباق آیین‌نامه‌ها با اساسنامه‌ی جدید فدراسیون فوتبال است که این کار بسیار سنگین بود اما، خوشبختانه آغاز شد و در حال حاضر نیز ادامه دارد.

کفاشیان افزود: در بخش امور جاری مهمترین بخش تیم‌های ملی بودند و ماموریت ما هم صعود پنج تیم به جام جهانی است. صعود به بازی‌های آسیایی گوانگ‌جو و همچنین موفقیت تیم فوتبال بانوان از دیگر برنامه‌های ماست.

وی به هماهنگی موجود در هیات رییسه فدراسیون فوتبال اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با هماهنگی که وجود داشته برنامه‌ها بسیار زود پیش رفته است. از سوی دیگر حمایت سازمان تربیت بدنی در راس این هماهنگی‌ها قرار داشت و در جلساتی که داشته‌ایم، از رهنمودها و حمایت‌ها نتایج خوبی حاصل شده است.

کفاشیان با اشاره به اینکه نمی‌خواهیم در فدراسیون کارهای اجرایی انجام دهیم، گفت: به دنبال این هستیم که نسبت به فعالیت بازوهای خود که همان هیات‌ها و باشگاه‌ها هستند، نظارت و ارزیابی انجام دهیم. یکی از سیاست‌های اصلی ما حضور در استان‌هاست و من در این مدت به ده استان سفر کرده‌ام. اولویت ما هم در این سفر استان‌هایی هستند که به صورت سرپرستی اداره می‌شوند.

وی افزود: نظر رییس سازمان تربیت بدنی این است که تیم‌های استان‌ها در فضای ورزشی قرار گیرند و طرحی دادیم که استان‌هایی که تیم ندارند، وارد رقابت‌های لیگ برتر، دسته‌ی یک یا دسته‌ی دو شوند. این مسوولیتی است که برعهده‌ی هیات‌هاست و استانداری‌ها هم برای تامین منابع مالی اعلام آمادگی کرده‌اند. با این حال مشکلاتی که اعم از مالی و غیره در هیات‌ها وجود دارد در فدراسیون فوتبال هم است.

وی افزود: در آینده جلسه‌ای با باشگاه‌ها خواهیم داشت وپس از آنکه آیین‌نامه‌های جدید کمیته‌ها را به هیات‌ها و باشگاه‌ها عرضه کردیم مجمع را تشکیل می‌دهیم تا بتوانیم اصلاحات لازم را انجام دهیم.

پس از صحبت‌های کفاشیان مهدی تاج نایب رییس اول فدراسیون فوتبال هم فعالیت‌های کمیته‌ی تیم‌های ملی را تشریح کرد و گفت: در مجموع فدراسیون 18 تیم ملی دارد که با این شرایط فدراسیون خودش بزرگترین تیم‌دار کشور است. در مجموع ما برنامه‌ریزی‌های خوبی برای این تیم‌ها در نظر گرفته‌ایم و از دی سال گذشته تاکنون 21 جلسه برگزار کردیم. لزوم تدوین استراتژی مناسب برای جایگاه ایران یکی از برنامه‌های کمیته‌ی تیم‌های ملی بود. در حال حاضر در رده‌بندی تیم‌های آسیایی در رده‌ی دوم هستیم اما، برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به مکان اول صعود کنیم. لزوم شناسایی عوامل خاص که چالش‌هایی را برای تیم ملی ایجاد می‌کند و اصلاح تصویر عمومی فوتبال در جامعه یکی دیگر از برنامه‌های ماست. همچنین تصویب آیین دوستیابی در تیم‌های ملی یکی از برنامه‌هایی بود که مدنظر ما قرار داشت و در پنج ماه گذشته ما در تیم‌های ملی هیچ مورد بی‌انضباطی را ندیدیم.

وی به فعالیت‌های فدراسیون برای منابع مالی اشاره کرد و گفت: تمامی راهکارهایی که منتج به پیدا کردن منابع مالی بود، یکی از سیاست‌های اصلی فدراسیون بود که برای این کار به دنبال گرفتن حق پخش تلویزیونی هستیم. همچنین برای تبلیغات دور زمین کمپ تیم‌های ملی اقدامات بسیار خوبی انجام داده‌ایم. هتلی هم در کمپ تیم‌های ملی در حال احداث است که عیدفطر افتتاح می‌شود. همچنین با بوجود آوردن فضایی خوب و کاشتن هفت هزار اصله درخت کمپ زیبایی را برای تیم ملی در حال به وجود آوردن هستیم.

وی به تیم ملی بزرگسالان اشاره کرد و گفت: براساس نگرش سرمربی و مجموعه‌ی کمیته‌ی تیم‌های ملی جوانگرایی را به عنوان اصلی‌ترین محور قرار داده‌ایم. از جام جهانی 2006 تنها کعبی، تیموریان و نکونام در تیم ملی فعلی حضور دارند و تیم ملی کاملا جوان شده و پوست انداخته است. نتایج تیم ملی هم روز به روز بهتر می‌شود و در آینده با انجام بازی‌های دوستانه هم مشکلات فعلی برطرف خواهد شد.

وی دیگر از اهداف فدراسیون فوتبال را به وجود آوردن رویه‌ای خاص در تمام تیم‌های ملی عنوان کرد و گفت: تغییر سیستم در تیم ملی و وارد کردن این سیستم به تیم‌های ملی یکی دیگر از اهداف ماست.

وی درباره‌ی وضعیت تیم‌های نوجوانان و جوانان گفت: برنامه‌های منظمی برای این تیم‌ها در نظر گرفته‌ایم و ما بسیار به صعود این دو تیم به جام جهانی امیدوار هستیم. آنچه که برای فدراسیون فوتبال مسلم شده این است که سازمان تربیت بدنی برای صعود پنج تیم ایرانی به جام جهانی از فدراسیون حمایت می‌کند و اگر این کار انجام شود، این اتفاق در تاریخ 60 ساله‌ی فدراسیون فوتبال اقدامی نادر است.

jamsil - کره - سپول
با نظر شما موافقم نباید کسی از جای دیگر بازیکن بیاره ..
سه‌شنبه 18 تیر 1387

shahab2008 - انگلیس - لندن
آخه این کسی که همه پول مملکت رو بزاره روی جنگ و سلاح و بمب و...
معلومه که نمیتونه به بخشهای دیگه بودجه کافی بده در نتیجه برای این که آبروشون نره مجبورن ایرانیا رو در خفقان نگه دارن
سه‌شنبه 18 تیر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.