معجزه مدیر مدرسه

معجزه مدیر مدرسه

چند دقیقه بعد از وقوع آن زلزله وحشتناک ناظم ها و معلمان مدرسه تمام شاگردان مدرسه متوسطه سان ژو را در سالن بسکتبال گرد آوردند و معلم ها شروع به شمارش آنها کردند. لحظاتی بعد همه آنها خوشحال بودند؛ تمام 2323 شاگرد مدرسه زنده و سالم بودند. لحظاتی بعد بسیاری از والدین، خون آلود و خاک آلود رسیدند و آنها را بغل کردند. همه گریه می کردند. حتی «یه ژی یینگ» مدیر مدرسه، اما گریه او از شادی بود، از شادی زنده نگه داشتن تمام شاگردان مدرسه اش.

البته در زلزله مهیب دوازدهم مه در سان ژو بیش از 10 هزار دانش آموز در کلاس های درس خود مدفون شدند اما به هر حال زنده ماندن این تعداد دانش آموز یک معجزه بود، معجزه یی که البته مدیون «یه فرشته» بود.

«یه» که از ساختمان قدیمی مدرسه می ترسد بارها از مقامات دولت چین خواستار کمک برای بازسازی مدرسه شده بود. او طی سه سال توانست چهارصد هزار یوان (حدود 60 هزار دلار) از این مقامات و نیز از اولیای شاگردان مدرسه جمع آوری کند و کار بازسازی مدرسه را انجام دهد. بناها زیر نظر او ستون های جدید برای کلاس های مدرسه برپا و چند سقف را به صورت کامل بازسازی کردند. در سالن های ورزشی هم تیرهای آهنی نگهدارنده به استحکام ساختمان افزود.

مدرسه «یه» در سی کیلومتری مدرسه بی چان بود، مدرسه یی که زلزله هشت ریشتری باعث فروپاشی کامل آن و مرگ هزار دانشجو و معلم شد.

داستان «یه» می تواند به روشنی نشان دهد اگر سرمایه گذاری کافی انجام می شد و اگر دلسوزی و پشتکار وجود داشت، قطعاً از ابعاد عظیم آن فاجعه دراماتیک کاسته می شد.« یه» 55 ساله می گوید ما از این فاجعه سخت و دردناک یک درس بزرگ گرفتیم، آن هم این است که استانداردهای ساخت و نگهداری مدارس در کشور ما باید بسیار بالا برود، استانداردهای فعلی برای پیشگیری از بروز فاجعه در شرایط وقوع حوادث طبیعی کافی نیست.

جالب اینکه «یه» جدا از مقاوم سازی مدرسه کلاس های آموزشی برخورد با حوادث طبیعی هم در مدرسه اش برگزار کرده است. آنها دو بار در سال مانور زلزله را تمرین می کردند و برای همین بود که در روز زلزله در کمتر از دو دقیقه تمام مدرسه از دانش آموزان تخلیه شد و آنها در یک مکان امن گرد آمدند. شیویان فنگ 62 ساله که دو نوه او در این مدرسه بودند و حالا سالم هستند، می گوید؛ «ما متشکریم. برای زنده ماندن فرزندان و نوه های عزیزمان متشکریم.»

مقامات دولت چین می گویند حدود هفت هزار کلاس طی این زلزله ویران شده است. این مساله والدین خشمگین را به اعتراضات شدید کشاند و به یک چالش مهم دولت چین بدل شد. حالا پلیس و بازرسان دولتی مشغول بررسی علت این مساله هستند. البته با توجه به اینکه دقیقاً مشخص نیست چه مقاماتی در این مساله و در کوتاهی های انجام گرفته دخیل بوده اند، شاید نتوان خیلی به نتایج این تحقیقات امیدوار بود.

هوانگ ژی شون یک مقام مسوول در وزارت آموزش و پرورش چین در مورد استانداردهای ساخت مدارس در این کشور گفت؛ «واقعیت این است که ویرانی این تعداد کلاس و مدرسه نشانگر آن است که باید در استانداردهای ساخت مدارس تغییرات اساسی ایجاد کرد.»

«یه» که حالا همراه همسرش در یک کمپ موقت برپا شده در سالن بسکتبال مدرسه اش زندگی می کند، می گوید؛ بازسازی مدارس ویران شده باید با رعایت تمام مسائل ایمنی و مطابق استانداردهای جدید انجام گیرد. او که کارش را 30 سال قبل به عنوان یک معلم زبان انگلیسی شروع کرد، همیشه ارتباط خوبی با شاگردانش داشته و حتی زمانی که به عنوان مدیر مدرسه انتخاب شد این رابطه خوب را حفظ کرد. بسیاری از والدین دانش آموزان مدرسه معتقدند اخلاق و رفتار خوب او بود که باعث شد وی بتواند کمک های فراوانی برای بازسازی مدرسه جمع آوری کند و دانش آموزان خود را حفظ کند. مدرسه او در سال 1983 تا 1985 ساخته شده بود اما یکی از ساختمان های آن در سال 2000 به مجموعه اضافه شده بود. قطعاً اگر کار بازسازی اساسی ساختمان ها - که آخرین بخش آن دو هفته قبل از وقوع زلزله به پایان رسید- انجام نمی شد تمام این ساختمان ها ویران می شدند.
ترجمه : امیرصدری

مسلمان ایرانی - ایران - شیراز-moji643 سابق
تو ایران هم همینطوره. البته از نوعی دیگر.... ماجرای نرگس و دوستاش رو در لینک زیر بخونید....

https://www.iranianuk.com/article.php?id=22706
چهار‌شنبه 12 تیر 1387

maryam97 - مالزی - پنانگ
مسلمان ایرانی - ایران - شیراز-moji643 سابق
رفتم توی این لینک واقعا غم انگیز بود.......
پنج‌شنبه 13 تیر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.