صدا و سیما؛ رسانه ملی یا سیب زمینی؟!

صدا و سیما؛ رسانه ملی یا سیب زمینی؟!

این، دومین بار در طول یک سال اخیر است که برنامه های گفت و گوهای زنده و چالشی سیمای جمهوری اسلامی، خود، دچار چالش می شوند.

سال گذشته و در همین ایام، برنامه گفت و گوی زنده فرزاد حسنی با سردار رادان درباره طرح ارتقای امنیت اجتماعی، یک جنجال بزرگ رسانه ای و حتی ملی را رقم زد و نتیجه اش نیز تذکر گرفتن حسنی و سپس اخراج او از "کوله پشتی" بود.
در آن زمان مجری کوله پشتی متهم به این شد که بیش از حد تند رفته است، هر چند که افکار عمومی نظرات خاص خود را داشتند.

این بار نیز و در آستانه سالروز آن برنامه جنجالی، یکی دیگر از برنامه های سیما، پیش از موعد مقرر "کات" شد.

"مثلث شیشه ای" که هر شب از شبکه پنج سیما بر روی آنتن می رفت، یک برنامه "زنده و گفت و گو محور" بود. در این برنامه سیاستمداران و هنرمندان و ورزشکاران و ... حاضر می شدند و به پرسش های بی پروا و صریح رضا رشیدپور پاسخ می دادند و از آنجا که برنامه پخش مستقیم می شد، امکان سانسور و حک و اصلاح گفته ها نبود.

طبق اعلام قبلی، قرار بود مثلث شیشه ای 90 قسمتی باشد اما پس از پخش سی و پنچمین قسمت آن، ناگهان و بدون هیچ پیش زمینه قبلی، اعلام شد که مثلث شیشه ای هم شکست و رفت پیش فرزاد حسنی!

البته پس از توقف ناگهانی مثلث شیشه ای، مسوولان سیما در "توجی"ه این اقدام گفتند که می خواستند در فصل تابستان که سیما بسیار پربیننده است، برنامه های بهتری را جایگزین آن کنند و به علاوه، دوست داشته اند مثلث شیشه ای در اوج محبوبیت از روی آنتن کنار برود!

البته آنها نگفتند که مگر از قبل نمی دانستند که فصل پربیننده تابستان -مثل هر سال- در راه است تا مثلث شیشه ای را 90 قسمتی برنامه ریزی نکنند؟ آیا در صدا و سیما تقویم یافت نمی شود؟!

نکته جالب دیگر اینکه مسوولان سیما در حالی می گویند که مثلث شیشه ای را برای جایگزینی با برنامه های محبوب حذف کرده اند که خود، به محبوبیت این مثلث اعتراف کرده و می گویند که خواسته اند در اوج کنار برود!

آیا اگر برنامه ای محبوب و پربیننده باشد، باید به آن استمرار بخشید و تقویتش کرد یا آنکه حذفش نمود؟ اگر قرار به حذف باشد که باید برنامه های ضعیف و بی محتوا را - که تعدادشان کم هم نیست- حذف شوند نه اینکه یک برنامه پربیننده و محبوب، به ناگاه و بدون هیچ توضیح قبلی از روی آن برداشته شود.

آیا حذف ناگهانی یک برنامه ، آن هم بدون هیچ توضیح قانع کننده ای، توهین به شعور مخاطب نیست و آیا توجیهات بعدی، توهین بزرگتری محسوب نمی شود؟

به نظر می رسد، اراده ای در صداو سیما وجود دارد که می خواهد رسانه ملی را از حالت خشک و شعاری درآورد و بحث های جدی و چالشی و آنچه مورد توجه عامه مردم است را بر روی آنتن ببرد ولی متاسفانه اراده های دیگری که تاکنون "سمبه پر زورتر"ی داشته اند، این رویکرد را برنمی تابند و رسانه ملی را، صرفا در حد وسیله ای برای اطلاع رسانی کلیشه ای و سرگرم کردن مردم می پسندند و هرگز دوست ندارند سوالی که در دل و ذهن مردم است از این رسانه پخش شود و مسوول یا مسوولان مخاطب سوال را در موقعیت پاسخگویی قرار دهد.

برخورد با فرزاد حسنی، کنار گذاشتن مدیر رادیوی چالشی جوان و در نهایت شکستن ناگهانی مثلث شیشه ای، همه و همه نشانه هایی است از قدرت یافتن لابی های درون سازمانی و برون سازمانی صدا و سیما تا همچنان رسانه ملی را رسانه ای بی خاصیت و بی رگ و پی نگه دارند، درست مثل سیب زمینی!
مصطفی بدرالسادات

mahkame - اتریش - وین
اون رژیم از واقعیتها خوشش نمیاد و باید همه چیز پنهون باشه. دیگه به اخر خط دارن میرسن.
دوشنبه 10 تیر 1387

babaktoronto - کانادا - تورنتو
امروزه میدیا و در راس ان تلویزیون و رادیو به عنوان یکی از مهمترین ابزار برای اثبات وجود دمکراسی در یک جامعه شناخته میشوند. کسانی که امروز ادعا میکنند در ایران ازادی بیان و دمکراسی وجود دارد باید به این نکته اساسی توجه داشته باشند که فقدان یک میدیای ازاد و مردمی که انعکاس دهنده ایده و عقاید مردم در زمینه ها و امور گوناگون زندگی مردم است در ایران شدیدا به چشم میخورد. در صورتی که در کشورهای ازاد و دمکرات چون امریکا و اروپا میدیا در نهایت استقلال و ازادی بیان نظرات مردمی را به جامعه و سیاستمداران خود انعکاس میدهند چون در غیر اینصورت راهی برای ادامه بقا ندارند اگر اهتمام و توجه مردم را میخواهند باید برای مردم هم کار کنند. اما در ایران چون رادیو و تلویزیون نیازی به جلب توجه مردم و پاسخگویی به ان نمیبیند پس برایشان فرقی هم نمیکند که مردم از ان راضی باشند یا نه.
یادم میاید زمانی که علیقلی خدا بیامرز در وزارت پست و تلگراف و تلفن سمتی داشت و همزمان در تلویزیون هم برنامه ای اجرا میکرد برای کاری رفته بودم پیشش زمانی که صحبت از کارش در صدا و سیما شد به من در ان روز گفت . نقش و اهمیت صدا و سیما از نظر هییت حاکمه از نقش ارتش و سپاه بالاتر است و بهایی که به ان میدهند به هیچ ارگان دیگری نمیدهند و از همین روست که حتی خامنه ای هم برخلاف انکه رییسش ر ا انتخاب مبکند حق دخالت در امور انرا ندارد و سیاستهایش بصورت دیکته شده از پشت پرده میاید.
در یکی از جلساتی که شورای عالی امنیت ملی در مورد بحث ماهواره داشت یکی از سران در ان جلسه گفته بود زمانی که مردم بتوانند تصاویر ماهواره ای را براحتی در نقاط مختلف کشور بگیرند و ببیند انروز روزیست که ما باید جول و پلاسمان را جمع کنیم و برویم پی کارمان.
سه‌شنبه 11 تیر 1387

sama128 - ایران - شیراز
از صدا و سیما تقاضا دارم عاجزانه به ما کمک کرده و سریال اوشین را دوباره پخش کنه تا یکی دوسال ملت الاف دیدن آن باشند.
سه‌شنبه 11 تیر 1387

shima87 - فرانسه - پاریس
تو اون دستگاه عریض و طویل صدا و سیما هزاران خدا حاکم هستند که هر روز یک حکمی میدن یکی از اون خداها که برنامه های امریکایی و اروپایی را می بینند می خوان ادای اون ها را در بیارن شروع به ساختن یک برنامه مصاحبه ای با افراد مشهور سیاسی و هنری و سوالهای که کسی از اون ها رودر رو نکرده را می پرسند
اما مشکل تو نظام دیکتاتوری اخوندی که همه مسایل در راس دیکتاتور ها هست بحث ازاد و پرسش و پاسخ به این شیوه مطابقتی با شیوهای سیایت مداران و دیکتاتورهای مذهبی سیاسی نداره بنابراین روسای این سازمان که خدا هم هستند یا امام زمان فرق نداره !
می خوان کپی کنند اما خودشان و افکارشان در این بحث های می ره زیر سوال پس فوری درش را گل میگیرن بعدهم اقا مردم اصلا تو این حکومت به حساب نمی یان
سه‌شنبه 11 تیر 1387

rahnema-95 - ایران - اصفهان
به نظر می رسد صدا وسیمای ایران به جز تبلیغ حکام فاسد وسرمایه داران خونخوار ورواج خشونت وانحراف اذهان هیچ کاری ندارد.ودر کنار آن رواج خرافه پرستی وفریب اذهان عمومی
سه‌شنبه 11 تیر 1387

سوین - ایران - تهران بزرگ
البته قابل ذکره که خود این برنامه ها و مجری ها مال همون صدا و سیماست و ساده لوحانه هست اگه بگیم از دستشون در رفته برنامه انتقادی ساختن. صدا و سیما خونه خاله نیست که هر کس با هر طرز فکری بتونه بره توش و با توجه به اهمیتی که در سطح کشور در راستای اطلاع رسانی داره ٬ همشون با نهایت دقت و وسواس استخدام شدن.
این برنامه های دوره ای همش برای اینه که عوام فکر کنن که حرف های دلشون به گوش مسولین میرسه و کسی پیدا شده در داخل که حرف دلشون رو بزنه و به اصطلاح حال مسوولین رو بگیره و کنفشون کنه .
پس گول این نمایشات خام رو نخورید .
چهار‌شنبه 12 تیر 1387

chakera - ایران - تهران
به نظر من هویج نه سیب زمینی؟ دلتون خوشه. یکی مینالد از درد بینوایی یکی گوید خانم زردک نمیخواهی.اصلا انتقادی هم بشه مگه تاثیری داره.
پنج‌شنبه 13 تیر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.