طرح کنگره برای منع صادرات بنزین به ایران جنجال آفرید

طرح کنگره برای منع صادرات بنزین به ایران جنجال آفرید

لایحه مشابهی در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا نیز برای منع صادرات بنزین به ایران در جریان است
یک قطعنامه شدیداللحن اما غیرالزام آور در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت صادرات بنزین به ایران جنجال آفرین شده است.

منتقدان، این قطعنامه را عملا به معنی برنامه ای برای محاصره دریایی ایران توصیف کرده اند اما طراحان قطعنامه این اتهام را که این بهانه ای برای اعلان جنگ علیه ایران است را رد کرده اند.

به هرحال بنابه گزارش ها اکنون تعداد حامیان این قطعنامه به بیش از 200 نماینده رسیده است. مجلس نمایندگان آمریکا 435 کرسی دارد بنابراین 18 امضای دیگر کافی است تا این طرح از حمایت اکثریت برخوردار شود.

قطعنامه شماره 362 که روز 22 مه 2008 از سوی نمایندگان گری اکرمن و مایک پنس مطرح شد نسبت به طیفی از فعالیت های ایران از جمله برنامه اتمی ایران کشور ابراز نگرانی می کند.

این قطعنامه که نمونه مشابه آن در سنای آمریکا نیز مطرح است از دولت جورج بوش می خواهد "صادرات کلیه محصولات نفتی پالایش شده (از جمله بنزین) به ایران را ممنوع کند؛ بازرسی شدید کلیه اشخاص، وسایل نقلیه موتوری، کشتی ها، هواپیماها، قطارها و محموله های در حال ورود به ایران یا در حال خروج از آن کشور را به طور جدی دنبال کند؛ و سفرهای بین المللی کلیه مقام های ایرانی که درگیر مذاکرات اتمی این کشور برای تعلیق برنامه اتمی ایران نیستند را منع کند."

این قطعنامه به تازگی با مخالفت هایی در محافل لیبرال آمریکا مواجه شده است.

از جمله روزنامه "سیاتل پست اینتلیجنسر" در سر مقاله ای با اشاره به همین بند از قطعنامه نوشت: "آیا می توان این را به عنوان یک عمل تجاوزگرانه قلمداد کرد؟ اگر به مقررات سازمان ملل که تصریح می کند چنین محاصره یکجانبه ای به معنی جنگ است توجه کنیم، بله."

با این حال در بندی از این قطعنامه آمده است: "هیچ چیز در این قطعنامه نباید به عنوان مجوز استفاده از زور علیه ایران تعبیر شود."

دو نماینده طراح این قطعنامه روز چهارشنبه 25 ژوئن در واکنش به این انتقادها با ارسال نامه ای تاکید کردند که این طرح خواستار اقدام نظامی علیه ایران نمی شود.

به گزارش روزنامه اینترنتی "پولیتیکو" در آمریکا اکنون علاوه بر اکرمن و پنس، 200 نماینده دیگر این قطعنامه را امضا کرده اند.

اکرمن و پنس در نامه خود در اشاره به انتقادهای مخالفان نظیر آنچه در روزنامه "سیاتل پست اینتلیجنسر" آمده است نوشتند: "این ادعاها کاملا کذب و بی پرده بگوییم یاوه است."

به هرحال این قطعنامه خواستار شدت عمل زیادی مقابل ایران می شود. در بخشی از متن قطعنامه آمده است: "جلوگیری از دسترسی ایران به ظرفیت سلاح هسته ای، با توسل به کلیه شیوه های مناسب اقتصادی، سیاسی، و دیپلماتیک، برای منافع امنیت ملی آمریکا جنبه حیاتی دارد و باید فورا به آن رسیدگی شود."

این طرح پیش از آنکه جنبه قانونی پیدا کند باید در مجلس نمایندگان تصویب شده، با مصوبه مشابهی در سنا که هنوز وضع نشده منطبق شود، بعد به امضای رئیس جمهور برسد.

aashkan - ایران - تهران
اگه ما این نفت یجا بدیم به شما چشم ابیا از ما ایرانیا میکشین بیرون .بعدشم لطف کنید این اخونداتونو با خودتون ببرید
جمعه 7 تیر 1387

soheil 1pa - انگلیس - پلیموت
اگه این تحریم هم مثل بقیه تحریمها اجرائی بشه فقط دودش تو چشم مردم میره و این اخوندهای کثافت براشون اصلا مهم نیست.مگه اراجیف احمق العلما در کرمانشاه را نشنیدید که میگه ملت ما با این تحریمها مستقل تر میشه؟ تنهاچیزی که برای این انگلها مهم نیست رفاه و اسایش مردم است.
جمعه 7 تیر 1387

shazdeh57 - المان - دوسلدورف
aashkan - ایران - تهران
باهات کاملا موافقم
رژیم امریکا رژیم ایران هر دو سروته یک کرباسند هر دو مثل ایدز میمانند
جمعه 7 تیر 1387

nimaaa - امریکا - اوهایو
اگه کنگره میخاد با اخوندا مبارزه کنه بره صادرات نفت ایران رو متوقف کنه.نقتی که هست و نیست مردم هست و داره توسط رژیم جمهوری اسلامی به تاراج میره پولشام که میره تو جیب اخوندا و فلسطین لبنان.متاسفانه هر تصمیمی که میگیرن به نفع رژیم جمهوری اسلامی هست. کاملا مشخصه که پشت پرده اینا دستشون تویه یه کاسه هست.
جمعه 7 تیر 1387

persia_64 - ایران - طهران
آمریکا ظاهرا می خواد کاری کنه که مردم به دولت فشار بیارن بلکه دولت ایران تغییر سیاست بده / اینجوری به نفع خودش تموم میشه بدون هزینه پدر رژیم رو در آورده
بنزین نباشه خود حاج آقا ها و آقا زاده ها فلج میشن
شنبه 8 تیر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.