دانستنی های مفید در مورد رنگ کردن مو

دانستنی های مفید در مورد رنگ کردن مو

امروزه استفاده از رنگ مو در دنیا گسترش چشمگیری یافته به طوری که استفاده از رنگ مو نیز همانند عطر در فصول مختلف تغییر می‌کند.

در حال حاضر با شروع فصل تابستان متقاضیان به سمت رنگ روشن گرایش پیدا می‌کنند، اما با تغییر فصل و شروع سرما رنگ‌های تیره جانشین رنگ روشن می‌شود.
گاهی برای پوشاندن تار‌های سفید مو یا زیبا‌تر جلوه دادن موها از رنگ‌های شیمیایی استفاده می‌شوداین رنگ‌ها با انواع و اقسام مارک‌ها و بسته‌بندی‌ها و با کاربرد‌های مختلف در بازار وجود دارند، اما پزشکان به این نتیجه رسیده‌اند که رنگ کردن بیش از حد مو می‌تواند سلامتی انسان را به مخاطره بیندازد.
نتیجه تحقیقات جدید نشان می‌دهد آن دسته از افرادی که بیش از 9 بار در سال مو‌های خود را با رنگ‌های شیمیایی رنگ می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به نوعی سرطان خون قرار دارند.
به گفته پزشکان، مردم معمولا 6 تا 8 بار در سال از رنگ مو استفاده می‌کنند، اما اگر این میزان به بیش از 9 بار برسد، احتمال دچار شدن به این نوع از سرطان هم 60درصد افزایش می‌یابد.
رنگ‌های مو اصولا به دو دسته طبیعی و شیمیایی تقسیم‌بندی می‌شوند که رنگ موهای طبیعی یا گیاهی از برگ گیاهان حاوی رنگدانه مانند حنا، روناس، خضاب، بابونه، ایدیگو و موارد دیگر به دست می‌آیند. به این صورت که مثلا در مورد حنا (Henna) برگ این گیاه ابتدا خشک سپس پودرشده و به صورت خمیر در آمده و روی مو گذاشته می‌شود. البته حنا را می‌توان به صورت منفرد یا در ترکیب با گیاهان دیگری مثل ایندیگو و بابونه هم استفاده نمود. مزیت رنگ موهای گیاهی، طبیعی بودن و ایمنی نسبی آنها است، اما رنگ موی طبیعی تنوع لازم را ندارند و نتایج آن غیر قابل پیش‌بینی است، همچنین دریچه‌های مویی که با اینگونه مواد رنگ شده مسدود می‌شود. بنابراین دکلره و بی‌رنگ کردن مو بسیار مشکل و گاهی نشدنی خواهد شد. از این رو دسترسی به رنگ‌هایی با پایه روشن در آینده امکان‌پذیر نخواهد بود، اما رنگ موهای شیمیایی، این گونه رنگ‌ها از مواد شیمیایی ساخته می‌شوند. بزرگترین مزیت رنگ موهای شیمیایی تنوع رنگ‌ها و عیبشان ایمنی کمتر خصوصا در فرمولاسیون‌های غیراستاندارد است.
رنگ موها، اصولا به 3 دسته تقسیم‌بندی می‌شوند: موقت، نیمه دائمی و دائمی. رنگ‌موهای موقت، سطح مو را رنگ می‌کنند و به بدنه مو (شفت) نفوذ نمی‌کنند. دوام این رنگ‌ها به اندازه حداکثر یک یا 2 بار شست و شو است. رنگ‌موهای نیمه‌دائمی، به بدنه موها نفوذ می‌کنند، اما واکنش شیمیایی حین رنگ شدن موها اتفاق نمی‌افتد. رنگ حاصل از این نوع، بین 5 تا 10 بار شست‌وشو دوام می‌آورد. رنگ‌موهای دائمی، با انجام واکنش شیمیایی، رنگی دائمی پدید می‌آورند که معمولا با شست‌وشو از بین نمی‌رود.
عوارض استفاده از رنگ مو
با توجه به تمایل روز افزون نسل جوان به استفاده از انواع رنگ‌های شیمیایی بر روی موها، محققان در مورد استفاده از این گونه رنگ‌ها و عوارض سوء آنها هشدار دادند. رنگ‌کردن مو می‌تواند منجر به آلرژی و علایم جدی در افراد شود.
گاهی اوقات رنگ کردن مو سبب ایجاد آلرژی می‌شود که خارش و قرمزی پوست سر از آن جمله‌اند و در مواردی با سوزش نیز همراه است و گاهی اوقات حتی منجر به تورم می‌شود.
رنگ کردن مو منجر به حساسیت پوست و امراض پوستی مانند اگزما در صورت و قسمت پیشانی خواهد شد و گاهی اوقات خون مردگی در سر را نیز در پی خواهد داشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود دو سوم رنگ موها شامل مواد شیمیایی است، در صورتی که این مواد شیمیایی اگر از 6‌درصد بیشتر باشد برای پوست سر بسیار مضر خواهد بود. از این رو رنگ‌های طبیعی به دلیل نداشتن مواد شیمیایی برای پوست سر بسیار مفیدتر است.
گفتنی است که بر خلاف تصور رایج، رنگ‌های تیره، پرخطرتر بوده و ریسک ابتلا به سرطان را تا 50درصد بالا می‌برند. از سویی دیگر گروهی از محققان هم اعلام کرده‌اند آرایشگرانی که به طور مداوم در تماس با رنگ‌های شیمیایی هستند، در معرض ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند.
از همین رو توصیه می‌شود این افراد هنگام تماس با رنگ‌های شیمیایی از دستکش‌های ضخیم و مقاوم استفاده کنند.
از سوی دیگر استفاده زیاد از رنگ مو باعث خشکی، شکنندگی و ریزش موی سر در زنان می‌شود. وضعیت طبیعی مو با استفاده از رنگ مو دچار تغییر می‌شود به طوری که استفاده زیاد از رنگ مو موجب خشکی و شکنندگی مو می‌شود؛ همچنین ریزش منطقه‌ای موی سر با استفاده زیاد از رنگ مو اتفاق می‌افتد.
توصیه‌های ویژه برای کاهش خطر
1.هرگز رنگ مو را بیشتر از زمان تعیین‌شده، روی موهای خود نگه ندارید.
2.بعد از طی مدت مقرر، حتما پوست سرتان را به دقت با آب بشویید.
3.هنگام استفاده از رنگ مو، از دستکش استفاده کنید.
4.دستورالعمل روی بسته‌بندی رنگ مو را به دقت رعایت کنید.
5.از مخلوط کردن 2 نوع رنگ مو خودداری کنید؛ چرا که با این کار ممکن است واکنش شیمیایی اتفاق افتد و ماده خطرناک تازه‌ای پدید آید.
6.قبل از هر بار استفاده از یک نوع رنگ مو، حتما کمی از آن را روی پوست دست‌تان امتحان کنید و درصورت عدم‌بروز واکنش حساسیتی، مانند قرمزی و تحریک، آن را روی موها به کار ببرید.
7.ابروها و مژه‌های خود را با رنگ‌موهای شیمیایی رنگ نکنید.
8.سعی کنید رنگ کردن موها را تا حد امکان و تا زمانی که بالا رفتن سن، آنها را خاکستری کرده است، به تعویق بیندازید. حنا، به‌عنوان یک رنگ طبیعی جایگزین بدون عارضه، برای رنگ کردن سالم موها توصیه می‌شود. رنگ‌های حاوی استات سرب نیز بر انواع دیگر ترجیح دارند.
تاریخچه رنگ مو
رنگ کردن مو از گذشته‌های دور متداول بوده است. یونانیان باستان از صابون‌های زبر و بی‌رنگ کننده و حنا برای تغییر رنگ موهای خود استفاده می‌کردند. چنین اقدامی در میان آنان نشانه شجاعت و شهامت تلقی می‌شد. رومیان رنگ‌های تیره را بیشتر می‌پسندیدند. آنها رنگ تیره را با جوشاندن پوست گردو و تره فرنگی به دست می‌آوردند. در دنیای مدرن نیز بازار رنگ مو همچنان داغ است. بر اساس آمار، 95‌درصد از زنان از رنگ مو استفاده می‌کنند. در چند دهه پیش، عامه مردان از رنگ مو استفاده نمی‌کردند و مردان با موهای رنگ‌شده اسباب تمسخر سایرین بودند. این روزها مردان هم به تبعیت از زنان برای پوشاندن موهای سفید خود از رنگ مو استفاده می‌کنند.

 

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.