گاردین: سرازیر شدن پناهجویان نوجوان افغان به بریتانیا

گاردین: سرازیر شدن پناهجویان نوجوان افغان به بریتانیا

پناهجویان، در انتظار ورود به بریتانیا (عکس از آرشیو)
پناهجویان، در انتظار ورود به بریتانیا (عکس از آرشیو)
به نوشته روزنامه گاردین چاپ لندن، شمار نوجوانان افغان که به طور قاچاقی به بریتانیا وارد می شوند، در دوازده ماه اخیر، به گونه چشمگیری افزایش یافته است.

گاردین می نویسد افزایش خشونت های ناشی از ادامه نبرد نیروهای ناتو با ستیزه جویان طالبان در افغانستان، علت اصلی افزایش شمار این پناهجویان جوان است.

ماموران اداره مهاجرت منطقه کنت بریتانیا که گزارشگر روزنامه گاردین به آنجا سر زده، ۲۶۵ نوجوان پناهجوی افغان را در فاصله ماه اپریل (آوریل) سال گذشته تا ماه مارچ (مارس امسال) بازداشت کرده اند که این رقم، در مقایسه یک سال پیشتر، ۵۵ درصد افزایش را نشان می دهد.

نزدیک به نیمی از نوجوانانی که گمان می رود به طور قاچاقی از طریق بندرهای پرتردد بریتانیا، وارد این کشور می شوند، از افغانستان می آیند. آنگونه که گاردین نوشته، امکانات مرکز نگهداری پناهجویان در شورای شهر منطقه کنت، اکنون اشباع شده است و بیشتر پناهجویان این مرکز را نوجوانان افغان تشکیل می دهند که از خشونت ها در کشورشان گریخته اند.

به گزارش گاردین، از هر پنج پناهجوی بازداشتی در این گونه مراکز، یک نفر موفق به فرار می شود. مقامات می گویند که گمان می رود این نوجوانان، پس از فرار از چنگ ماموران اداره مهاجرت، وارد فعالیت های مخفی اقتصادی می شوند و یا در مناطق مختلف بریتانیا، به استثمار کشیده می شوند.

گاردین می نویسد تهدید به مرگ از سوی طالبان و فشارهای ناشی از حملات انتحاری، از دلایلی است که نوجوانان افغان، در توجیه فرار خود از کشورشان ارائه می کنند.

'فرار از عضویت در طالبان'

خالد، یک نوجوان هفده ساله، به اداره مهاجرت شورای شهر منطقه کنت گفته پدرش که عضو گروه طالبان بوده، دو سال پیش کشته شده و برادرش نیز تهدید کرده که اگر به او اجازه ندهند که به طالبان بپیوندند، خودش را خواهد کشت.

خالد به گزارشگر گاردین نیز گفته است: "من مجبور بودم افغانستان را ترک کنم، چون که از سوی برادرم و دیگر اعضای گروه طالبان، تحت فشار بودم که به این گروه بپیوندم و در بمبگذاری های انتحاری شرکت کنم. من با این کار مخالف بودم، اما چاره ای نداشتم و باید فرار می کردم".

فرار
 من مجبور بودم افغانستان را ترک کنم، چون که از سوی برادرم و دیگر اعضای گروه طالبان، تحت فشار بودم که به این گروه بپیوندم و در بمبگذاری های انتحاری شرکت کنم. من با این کار مخالف بودم، اما چاره ای نداشتم و باید فرار می کردم
 
یک نوجوان افغان در گفتگو با گاردین

گاردین سپس نوشته است که ماما (دایی) خالد، به یک قاچاقچی پول پرداخت تا خالد را به یک جای امن برساند. خالد گفته است تا زمانی که پایش به بریتانیا نرسید، نمی دانست که مقصد او کجا خواهد بود. او همچنین گفته که سفر سختی را پشت سر گذاشته و بعضی وقتها در مسیر راه، مجبور بوده بر روی برف شب را به صبح برساند.

گاردین در مرکز نگهداری پناهجویان کنت، با یک افغان دیگر به نام هارون - که خود را چهارده ساله معرفی کرده - مصاحبه کرده است.

هارون هم گفته است که از خشونتهای افغانستان قرار کرده و با کامیون، از راه ایران و ترکیه، خود را به اروپا و سرانجام بریتانیا رسانده است.

روزنامه گاردین به نقل از پیتر گیل‌روی، از مسئولان شورای منطقه کنت نوشته که موج سرازیر شدن پناهجویان جوان افغان به بریتانیا، نشانه روشنی از افزایش بی ثباتی در افغانستان است.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی دیده بان حقوق بشر، در جریان سال ۲۰۰۷ میلادی، ۱۶۳۳ غیرنظامی در افغانستان کشته شدند، درحالی که آمار قربانیان غیرنظامی خشونتهای این کشور در سال پیش از آن، ۹۲۹ تن بوده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.