درمایکروفر چه خبر است؟

درمایکروفر چه خبر است؟

مایکرووفر‌ها چگونه کار می‌کنند؟ در این اجاق‌ها، غذا به کمک اشعه مایکروویو پخته می‌شود. بیشتر مایکروفرهای خانگی با طول موج 2450 مگاهرتز در حالت موج پیوسته کار می‌کنند. اجاق‌های بزرگتر که در صنعت استفاده می‌شوند گاهی با 915 مگا هرتز کار می‌کنند. اشعه مایکروویو باعث می‌شود غذای درون اجاق گرم شود. گرما وقتی ایجاد می‌شود که مولکول‌های آب درون ماده غذایی با جذب اشعه مایکروویو با سرعتی بسیار بالا شروع به جنبش و لرزیدن می‌کنند. حرکت مولکول‌ها باعث ایجاد اصطکاک و در نتیجه تولید گرما شود. این حرارت باعث پختن یا گرم کردن غذا می‌شود.

آیا ممکن است اشعه مایکروویو بیرون بیاید؟

در مدل‌های قدیمی درزگیرهای کهنه یا درهای نامیزان باعث عبور این اشعه‌ها و تابش آنها به فضای بیرون می‌شد. معمولا غلط کار کردن، جمع شدن چربی و کثیفی یا باز و بسته کردن بیش از حد در آن، باعث خراب شدن درزگیرها و بسته نشدن درست آن می‌شود. گرچه مقداری از این تابش، از طریق شیشه روی در آن صورت می‌گیرد. اما میزان آن بسیار ناچیز است.

چطور میزان اشعه مایکروویو را اندازه بگیریم؟

برای اندازه‌گیری میزان اشعه نیاز به ابزار خاصی داریم، اما معمولا سطح تابش این اشعه به فضای بیرون در حدود 2/0 میلی‌وات بر سانتی‌متر مربع است، که بسیار کمتر از حد تعیین شده توسط سازمان استاندارد جهانی است. هر چقدر از مایکروفر دورتر بایستید، اشعه کمتری به شما برخورد می‌کند. در حدود یک متری تقریبا اثری از آن باقی نمی‌ماند.

تاثیرات اشعه مایکروویو به‌روی سلامت چیست؟

تاکنون مقالات زیادی راجع به تاثیرات بیولوژیکی اشعه مایکروویو منتشر شده است. به‌طور کلی، اگر در معرض مقدار زیادی اشعه مایکروویو قرار بگیرید باعث از دست دادن مقدار زیادی انرژی می‌شود. نقاط حساس بدن مثل چشم‌ها و مغز نمی‌توانند از شر گرمای ایجاد شده توسط این اشعه‌ها خلاص شوند. اما اگر مقدار اشعه کم باشد یعنی در همان اندازه خانگی، آسیبی به این نقاط نمی‌رسد.

برخی آسیب‌های بیولوژیکی را نیز نمی‌توان به گرمای ایجاد شده توسط این اشعه‌ها ربط داد. افرادی که طولانی مدت در معرض مقدار زیاد این اشعه بوده‌اند، مشکلاتی نظیر سردرد، خستگی چشم، خستگی عمومی و اختلالات خواب ایجاد می‌کند. این تاثیرات به‌دلیل تقابل میدان اشعه مایکروویو با سیستم مرکزی اعصاب بدن به‌وجود می‌آیند. برخی از این آسیب‌ها به‌خاطر گرمای شدید ایجاد شده توسط اشعه نیست. ممکن است این آسیب‌ها به‌دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مقدار کم این اشعه هم باشد. البته هنوز شواهد علمی دال‌بر تاثیر مستقیم اشعه مایکروویو و ایجاد این مشکلات به دست نیامده است.

تاثیر مایکروویو روی باطری قلب چیست؟

در گذشته تداخل اشعه مایکروویو با سیگنال‌هایی که دستگاه تنظیم کننده قلب می‌فرستند، تداخل پیدا می‌کرد و فرد دچار مشکلاتی می‌شد.

چون این دستگاه الکترونیکی بود، با دیگر منابع الکتریکی تداخل پیدا می‌کرد و بد کار می‌کرد و در نتیجه باعث رسیدن اطلاعات غلط به ماهیچه‌های قلب می‌شد. به‌این ترتیب برای دستگاه‌ها تنظیم‌ کننده ضربان قلب جدید، پوشش خاصی طراحی کردند. اما اگر از این دستگاه استفاده می‌کنید و البته یک اجاق مایکروویو هم در آشپزخانه دارید، حتما با پزشکتان راجع به آن مشورت کنید.

برخی هشدارهای ایمنی عمومی در مورد اجاق‌های مایکروویو

پیشنهادهایی راجع به ایمنی عملکرد مایکروویوها:

  • وقتی دستگاه‌ خالی است آن را روشن نکنید.
  • افرادی که قلبشان با دستگاه تنظیم ضربان کار می‌کند، نباید نزدیک مایکروویو شوند.
  • پس از هربار استفاده کاملا درون دستگاه، در و درزگیرهای آن را تمیز کنید.
  • اجازه ندهید بچه‌ها با آن کار کنند.
  • وقتی دستگاه در حال کار کردن است صورت‌تان را نزدیک در آن نگیرید.

پیشنهادهایی برای راه‌اندازی و نگهداری مایکروویوها:

  • هنگام باز‌و‌بسته کردن در مایکرویو مراقب باشید درزگیرها شل نشوند و دقت کنید در آن کاملا بسته شود.
  • قبل از باز کردن یا انجام هرگونه تعمیری مطمئن شوید که دوشاخه آن را از پریز کشیده‌اید.
  • از تخصص و مجرب بودن فردی که دستگاه را تعمیر یا راه اندازی می‌کند کاملا مطمئن شوید.

تاثیرات مایکروویو روی غذا

بر سر تاثیر مایکروویو روی مواد غذایی همچنان بحث و مجادله وجود دارد و عده‌ای آن را بی‌تاثیر می‌دانند و برخی معتقدند طی این پروسه مواد لازم مورد نیاز بدن در غذا از بین می‌رود. طبق گفته برخی متخصصان گرم کردن و پخته شدن تغییراتی را در غذا ایجاد می‌کند و این عمل چه با اجاق‌های مایکروویو صورت گیرد و چه با اجاق گازهای معمولی، تفاوتی نمی‌کند و فقط باید مراقب بود که غذا بیش از اندازه گرم نشود. این درحالی است که برخی دیگر معتقدند وقتی ما غذاهایی که با مایکروویو درست می‌شوند را می‌خوریم درست مثل اینست که غذای بی‌خاصیت یا در اصطلاح «غذای مرده» می‌خوریم. ممکن است طعم غذا خوب باشد اما هیچ ارزش غذایی ندارد.طرفداران مایکروویو آن را بی‌خطرترین نوع آشپزی می‌دانند، چون در آن خبری از سوختن و بریده شدن نیست و هرگز دمای آن بیش از اندازه زیاد نمی‌شود. غذا در این اجاق‌ها دقیقا با همان نیرویی گرم یا پخته می‌شود که در اشعه آفتاب وجود دارد. برخی از مردم فکر می‌کنند که این اشعه رادیواکتیو است در حالی‌که این‌طور نیست و اشعه مایکروویو همان انرژی الکترومگنتیک است که با جریان الکتریسیته تبدیل به اشعه کوتاه می‌شود.در بسیاری از موارد، فقط بخشی از غذا به این طریق پخته می‌شود، زیرا اشعه مایکروویو فقط تا عمق 5 سانتی‌متری سطح ماده نفوذ می‌کند. بقیه گرما از طریق انتقال و پخش شدن به سراسر غذا می‌رسد، برای همین حرکت کردن ظرف در مایکروویو اهمیت دارد و پس از گرم شدن و خاموش شدن مایکروویو باید چند دقیقه بگذاریم، غذا بماند. سرعتی که مایکروویو در پخت غذا دارد نیز این نظریه را قوی‌تر می‌کند که در این مدل پخت ظاهر غذا تغییر نمی‌کند و به‌خصوص رنگ گوشت در آن قهوه‌ای نمی‌شود. یعنی گوشت قبل از اینکه قهوه‌ای شود می‌پزد. به‌این ترتیب پخت گوشت در مایکروویو باعث می‌شود گوشت تر‌و‌تازه و آبدار باشد و مواد مغزی خود را حفظ کند و البته مزه بهتری داشته باشد. در مورد سبزیجات هم پخت سریع آن در مقدار کمی آب باعث حفظ رنگ و خاصیت آن می‌شود و البته مزه بهتری هم دارد. به‌طور خلاصه می‌توان گفت: مایکروویو تنها برای گرم کردن باقی‌مانده غذا یا پخت دستور غذاهای تلویزیون نیست. در بسیاری از آشپزخانه‌های مدرن می‌توان آن را یافت، گرچه به‌طور کامل نمی‌توان آن را جایگزین اجاق گازهای قدیمی کرد. حال اگر به‌طور کلی بخواهیم بدانیم که آیا پختن غذا با مایکروویو، ایمن است یا نه باید بگوییک که تصمیم در این مورد به عهده شماست، اما استفاده متعادل از آن توصیه می‌شود.

Taaj - انگلیس - لندن
من هم زیاد با ماکروویو موافق نیستم اما چاره ای هم نیست .... کسی جایگزینی بهتر، سریعتر و راحت تر سراغ داره بگه،،،،، حریف می طلبیم D:
شنبه 25 خرداد 1387

owliaie - ایران - shiraz
با سلام متاسفانه اثرات این امواج بر غذا بسیار خطرناک تر از آنچه که در بالا به آن اشاره شد می باشد. به گونه ای که ساختار شیمیاپی ترکیبات موجود در آن به ویژه پروتپین ها تغییر و به مواد ی غیر قابل شناساپی برای بدن تبدیل می شود. کافی اشت به یک گیاه یک هفته آب جوشیده شده در میکروویو بدهید تا اثرا آنرا ببینید. من مدت ها است که فقط از گریل آن استفاده می کنم. احتیاط شرط است. اولیاپی ایران شیراز
یکشنبه 26 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.