انتحارکننده نوجوان؛ گفتگوی ایندیپندنت با یک بمبگذار پاکستانی

انتحارکننده نوجوان؛ گفتگوی ایندیپندنت با یک بمبگذار پاکستانی

شاکرالله حسین علی، بمبگذاری چهارده ساله پاکستانی که موفق به انجام ماموریتش نشد
روزنامه ایندیپندنت چاپ لندن، در مقاله اصلی شماره روز سه شنبه خود، با یک نوجوان چهارده ساله پاکستانی مصاحبه کرده که به نوشته این روزنامه، قصد داشته یک حمله انتحاری در افغانستان انجام دهد.

شاکرالله یاسین علی، در این مصاحبه به کیم سنگوپتا گزارشگر روزنامه ایندیپندنت گفته که ملاها او را تشویق می کرده اند که دست به حمله انتحاری بزند.

شاکرالله گفته است: "تمام چیزی که من می دانم این است که ملاها همواره به من می گفتند که بریتانیایی ها و آمریکایی ها بر ضد خدا هستند".

روزنامه ایندیپندنت، شاکرالله را یک نوجوان نحیف معرفی کرده که در یک بازداشتگاه مخوف نیروهای امنیتی افغانستان نگهداری می شود.

این نوجوان به گزارشگر روزنامه گفته: "این را می دانم که اگر من موفق (به انجام حمله انتحاری) می شدم، تا حالا مرده بودم". او می افزاید: "اما کسانی که مرا به انجام این کار هدایت می کردند، می گفتند اگر می خواهی به خدا خدمت کنی، وظیفه ات این است که علیه خارجی ها بجنگی. آنها می گفتند وقتی زمانش فرابرسد، خدا از تو محافظت خواهد کرد".

'انتقام'
 اول نمی دانستم که چه کاری قرار است بکنم، بعد ملا صالح به من گفت که باید یک انفجار بر سر راه خارجی ها، آمریکایی ها و بریتانیایی ها (در افغانستان) انجام دهم و انتقام خون تمام مردمی را که کشته شده اند، از آنها بگیرم
 
اندیپندنت به نقل از شاکرالله

ایندیپندنت در ادامه، با اشاره به اینکه در همین چند روز اخیر، یک بمبگذاری انتحاری مانند شاکرالله، جان سه سرباز بریتانیایی را در هلمند گرفت، می گوید اکنون شمار سربازان کشته شدن بریتانیایی در جنگ افغانستان، به صد تن رسیده است.

به نوشته این روزنامه، شاکرالله یک نوجوان پشتون پاکستانی است که پیش از اینکه موفق به انجام حمله انتحاری شود، در هجوم نیروهای افغان در ولایت خوست افغانستان دستگیر شده است.

سال گذشته، رفیق الله، یک نوجوان چهارده ساله دیگر، که هم تبار و هموطن شاکرالله بود، به قصد حمله انتحاری وارد افغانستان شده بود، اما نیروهای افغان او را دستگیر کردند. رفیق الله بعداً توسط حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان بخشیده شد و به کشورش - پاکستان - بازگشت.

ایندیپندنت به نقل از شاکرالله نوشته است: "نمی دانم چه بر سر من خواهد آمد، به من گفته شده بود که بریتانیایی ها و آمریکایی ها در افغانستان مسلمانان را می کشند".

مدرسه دینی

رئیس جمهور افغانستان سال گذشته یک بمبگذاری دیگر پاکستانی را عفو کرد

به نوشته این روزنامه، شاکرالله حسین علی، یکی از چهار فرزند نورعلی خان، از ساکنان وزیرستان جنوبی پاکستان است. او گفته در یک مدرسه دینی درس می خوانده که مسئولیت آن را، دو امام به نام های ملا صالح و ملا عزیزالله به عهده دارند.به گفته شاکرالله، در این مدرسه حدود پنجاه شاگرد بین سنین ۱۳ تا ۲۲ سال در آن درس قرآن را همراه با سخنرانی های سیاسی می گذرانند.

شاکرالله می گوید بعد از اینکه او نخستین دوره درسهای قرآنی اش را پشت سرگذاشت، ملاهای مدرسه به او گفتند اکنون وقت آن فرارسیده که او برای خدمت به خدا، به افغانستان برود: "اول نمی دانستم که چه کاری قرار است بکنم، بعد ملا صالح به من گفت که باید یک انفجار برسر راه خارجی ها، آمریکایی ها و بریتانیایی ها انجام دهم و انتقام خون تمام کسانی مردمی را که کشته شده اند، از آنها بگیرم. به من گفتند که بلافاصله باید مدرسه را (به قصد افغانستان) ترک کنم و آنها خودشان با خانواده ام صحبت خواهند کرد. من می خواستم پدر و مادرم را ببینم، اما گفتند به دلایل امنیتی، این کار ممکن نیست. این کار من را نگران کرد اما فکر می کردم بعد از اینکه از افغانستان بازگشتم، پدر و مادرم را خواهم دید. آنها (ملاها) گفتند پدر و مادرم پول خوبی بابت کاری که من انجام می دهم، دریافت خواهند کرد".

او در ادامه گفته است که در راه سفر به افغاستان، به او گفته شد که ماموریتش این است که یک موتر (خودرو) بمبگذاری شده را منفجر کند: "من گفتم رانندگی یاد ندارم، اما آنها گفتند به من یاد خواهند داد و لازم نیست زیاد رانندگی کنم".

'مزد' والدین
 به من گفتند که بلافاصله باید مدرسه را (به قصد افغانستان) ترک کنم و آنها خودشان با خانواده ام صحبت خواهند کرد. من می خواستم پدر و مادرم را ببینم، اما گفتند به دلایل امنیتی، این کار ممکن نیست. این کار من را نگران کرد اما فکر می کردم بعد از اینکه از افغانستان بازگشتم، پدر و مادرم را خواهم دید. آنها (ملاها) گفتند پدر و مادرم پول خوبی بابت کاری که من انجام می دهم، دریافت خواهند کرد
 
شاکرالله

گزارشگر روزنامه سپس به نقل از شاکرالله، چگونگی سفر او به روستایی در ولایت خوست افغانستان و نحوه تهیه خودرو و مواد منفجره را شرح داده است. شاکرالله گفته پیش از اینکه او موفق به انجام حمله شود، محل اقامت وی توسط نیروهای افغان و ناتو محاصره شد و او را دستگیر کردند.

ایندیپندنت در ادامه می نویسد اگرچه از انجام عملیات انتحاری شاکرالله جلوگیری شد، اما حمله دیگر انتحاری که به کشته شدن سه سرباز بریتانیایی انجامید، متوقف نشد.

این روزنامه بریتانیایی، در سرمقاله خود، جنگ افغانستان را جنگی با مخارج گزاف و نتایج مشکوک خوانده و نوشته است که هفت سال پیش وقتی سربازان بریتانیایی به نیروهای آمریکایی در افغانستان پیوستند، اختلاف نظر کمی در مورد ماهیت این ماموریت وجود داشت که دستگیری اسامه بن لادن بود و کمک به افغانها برای بازسازی کشورشان و تبدیل این کشور به یک کشورها قانونمند، از اهداف این ماموریت بود.

اندیپندنت می نویسد هفت سال بعد از آن، اکنون لازم است که نه تنها در مورد بهای انسانی این ماموریت بلکه از آینده آن نیز صحبت شود.

mehrnoosh - ایران - اهواز
وااااااااااااااااااااااااااااای تاکی ی ی ی ی ی ی!!!؟؟؟ این طفل معصوم اصلا قیافش شبیه مسخ شده ها بود.خدارا شکر اقلا این یکی موفق نشد.
پنج‌شنبه 23 خرداد 1387

علیرضا اراک بزرگ - ایران - اراک
اهههههههههههههه ای گور به گور بشن این ملاها که هر جا کثافت کاری هست پاشون وسطه
پنج‌شنبه 23 خرداد 1387

shima87 - فرانسه - پاریس
این تربیت شده دست حزب الله است و تند رو های اسلامی که متاسفانه مقرشان ایرانه برای این کارها 350 زن در عضویت این گروه هستند برا ی این خبر موثق مجله زنان تو قیف شد اما این زنان هستند حالا بماند که چقدر مرد را هم اجیر میکنند یک مشت بچه........
پنج‌شنبه 23 خرداد 1387

ezatdf - ایران - تهران
نیروهای انگلیسی که طی حملات انتحاری در افغانستان کشته می شوند در حقیقت چوب سیاستمدارانی را می خورند که پنجاه سال پیش در کودتای 28 مرداد چوب لای چرخ نهضت ملی ایران کردند. ایران الگوی کشورهای خاورمیانه است و به ثمر رسیدن جنبش های روشنفکری در ایران می تواند تغییراتی را در این کشورها بوجود آورد.
جمعه 24 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.