ایران به دنبال خرید تمامی گاز شاه دنیز در دریای خزر

ایران به دنبال خرید تمامی گاز شاه دنیز در دریای خزر

ایران به جمهوری آذربایجان پیشنهاد داده است که تمامی گاز استخراجی از حوزه گاز شاه دنیز در دریای خزر را از سال 2013 به بعد خریداری کند.

حوزه گاز شاه دنیز که بزرگترین منبع گاز طبیعی در جمهوری آذربایجان است به کنسرسیومی بین المللی تعلق دارد که ده درصد سهام آن، یعنی معادل با سهم دولت جمهوری آذربایجان، متعلق به ایران است، شرکت بی پی که در لندن مستقر است و بیست و پنج و نیم درصد سهام شاه دنیز را در اختیار دارد، عملیات استخراج گاز از این چاه را به عهده دارد.

دیگر سهامداران شاه دنیز، شرکت نفت دولتی نروژ (استات اویل) با بیست و پنج و نیم درصد سهام و شرکت روسی لوک اویل (ده درصد)، شرکت فرانسوی توتال (ده درصد) و شرکت ملی نفت و گاز ترکیه (نه درصد) اند.

ایران در حال حاضر یک میلیون متر مکعب گاز طبیعی از جمهوری آذربایجان خریداری می کند و در مقابل، به همین میزان گاز به جمهوری خودمختار نخجوان صادر می کند.

حجم گازی که قصد خریداری آن را از مرحله دوم استخراج حوزه گاز شاه دنیز دارد، سی میلیون متر مکعب در روز است.

ایران روزنامه پانصد میلیون متر مکعب گاز طبیعی از چاههای خود استخراج می کند.

میزان گاز استخراجی از چاه شاه دنیز طی سال 2007 میلادی، سه میلیارد و یکصد و شصت میلیون متر مکعب برآورد شده است و کنسرسیوم بین المللی قصد دارد این میزان را در مرحله دوم استخراج، یعنی از سال 2013 به سیزده میلیارد و هفتصد میلیون مترمکعب افزایش دهد.

این حوزه گازی که وسعتی حدود 860 کیلومتر مربع دارد در هفتاد کیلومتری باکو قرار دارد که عمق دریای خزر در آنجا به ششصد متر می رسد.

این حوزه گازی در سال 1999 کشف شد.

مذاکرات ایران و جمهوری آذربایجان برای خریداری تمامی گاز مرحله دوم استخراج شاه دنیز طی سفر سیدرضا کسائی زاده معاون وزیرنفت ایران به باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان انجام گرفته است.

پس از پایان سفر معاون وزیرنفت ایران به باکو، معاون شرکت نفت دولتی جمهوری آذربایجان، در گفتگو با خبرنگاران، پیشنهاد ایران را پیشنهاد خوبی توصیف کرد و گفت که این پیشنهاد در دست بررسی است.

به گفته الشاد نصیرف، پیشنهاد ایران امکان خوبی نیز برای فروش گاز صادراتی جمهوری آذربایجان به بازارهای تازه ای در جهان، از جمله هند فراهم می آورد، چراکه گاز این جمهوری از طریق خطوط لوله یران قابل انتقال به بنادر ساحل خلیج فارس و دریای عمان است.

به گفته مقامات ایران و جمهوری آذربایجان، غیر از ایران، کشورهای زیادی متقاضی خرید گاز از کنسرسیوم شاه دنیزند که معاون شرکت نفت دولتی جمهوری آذربایجان، از این میان به روسیه و اسرائیل اشاره کرده است.

به گفته این مقام آذری، اسرائیل به دنبال آن است که با احداث خط لوله ای نفتی میان بندر جیحان در ترکیه و بندر عسقلان در اسرائیل، گاز جمهوری آذربایجان را که از طریق خط لوله باکو - جیحان به بازارهای جهانی انتقال می یابد خریداری کند.

الشاد نصیرف تأکید کرده که برای تصمیم گیری در مورد تقاضاهای خرید، نظر همه سهامداران شاه دنیز لازم است.

shazdeh57 - المان - دوسلدورف
مستعمره گرفتن که شاخ ودم نداره.این ملاها شیطان را هم درس میدن.معادلاتشان درتئوری حرف نداره.
عملی باید صبر کرد ونتیجه را دید.
چهار‌شنبه 22 خرداد 1387

persia_64 - ایران - طهران
دریای خزر نه / دریای مازندران
چهار‌شنبه 22 خرداد 1387

Aytak - ایران - تبریز
متاسفانه همین ثروت های جمهوری آذربایجان این ایالت ایرانی سبب شده که کثافت های ارمنی چشم طمع به اون رو داشته باشند و یکی از دلایل اصلی سقوط قفقاز در زمان قاجار خیانت و همدستی ارامنه با تزار کثیف روس بود در حالی که کرد ها و ترک ها و فارس ها جانانه برای حفظ وطن تلاش می کردند و نتیجه اون همینه که ما بخوایم واسه گاز آذربایجان منت بکشیم البته نا گفته نمونه که الان آذربایجان کشور و حکومتی رسمی داره که جامعه جهانی به رسمیتش می شناسه و پرچم و زبان مستقلی داره و برای همه ما قابل احترام هستش ولی حسرت یه چیزه دیگه هستش
افسوس بر ارامنه و صد افسوس
داشناک هایی که به جز جنایت و مظلوم نمایی و کشور گشایی و تجزیه طلبی چیزی در کارنامه شان ندارند جالبه که مسیحی ها ارامنه رو کثیف و ... می شمارند
سگ پرستانی که بانیان مشروب خانه ها و فاحشه خانه ها در شوروی سابق هستند
لعنت به ارمنی و ارامنه و ارمنستان و افسوس همون ایروانی که ارامنه به اون می نازند زمانی مال ایرانی ها و مسلمانان بوده که همانند سایر جاها اشغال شده
ننگ بر ارامنه
جمعه 24 خرداد 1387

Aytak - ایران - تبریز
persia_64 - ایران - تهران
من اشتباه به ظاهر تایپی شما رو اصلاح می کنم:
دریای خزر / نه دریای مازندران
با عرض پوزش فقط یک جابجائی کوچیک بود
جمعه 24 خرداد 1387

kotlet - ایران - تهران
Aytak - ایران - تبریز
عزیزم فکر کنم تو با این پاکزاد ما نسبتی داری به هر حال اشتباهتو تصحیح می کنم
دریای مازندران/نه خزر
خزر اسم یک قوم مهاجم ترک که برای ایران هیچ خاصیتی به جز خرابی نداشته
و به پیر و پیغمبر قسم که نه ربطی به ترکای 700000 ساله دارن و نه به ارمنی ها (در ضمن لطفا دست گلی که به اب دادین رو به گردن بقیه نندازین)
همه دنیا به جز مثلث تبریز انکارا باکو بهش می گن کاسپین
در ضمن فاحشه خونه های شوروی ربطی به ما نداره
شنبه 25 خرداد 1387

Aytak - ایران - تبریز
kotlet - ایران - تهران
تشکر می کنم از نظرتون ولی دوست عزیز همه می دونن که در ایران و مناطق دریایه خزر همه این نام رو می شناسند و در کتب تاریخی زیادی به جای دریای مازندران از خزر استفاده شده حتی در میان مردم شمال
و نام کاسپین هم نام بین المللی اون هست این وسط نمی دونیم مازندران از کجا سبز شده!!! البته اونم تو مثلث دوشنبه کابل تهران شاید کاربرد داشته باشه دوست من لطفا از القاب زشت پانتورک برای منی که عاشق هویت و فرهنگ و ملت خودم هستم استفاده نکنید باز هم اصلاح می کنم نوشته شما رو :
دریای خزر / نه دریای مازندران
یکشنبه 26 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.