نگرانی دیده بان حقوق بشر از وضعیت سه زندانی اوین

نگرانی دیده بان حقوق بشر از وضعیت سه زندانی اوین

دیده بان حقوق بشر نسبت به وضعیت جسمی سه زندانی در زندان اوین تهران به مسئولان ایرانی هشدار داد و از آنها خواست این سه زندانی را بسرعت تحت مراقبتهای پزشکی قرار دهند.

دیده بان حقوق بشر اعلام کرده که بر اساس حداقل مقررات استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان، زندانیانی که نیاز به معالجات ویژه دارند باید به مؤسسات تخصصی یا بیمارستانهای غیرنظامی منتقل شوند.

تشکل دیده بان حقوق بشر که در آمریکا مستقر است، تأکید کرده که مسئولان باید اطمینان حاصل کنند که تک تک این زندانیان دسترسی فوری به مراقبتهای ویژه ای که احتیاج دارند، داشته باشند و اگر چنین مراقبتهایی داخل زندان وجود ندارد، باید امکانات بیرون از زندان در اختیار آنها گذارده شود.

سه زندانی که دیده بان حقوق بشر نسبت به سلامت جسمی آنها هشدار داده عبارتند از: عمادالدین باقی، نویسنده و رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان، محمدصادق کبودوند، فعال حقوق بشر کرد و سید محمدحسین کاظمینی بروجردی، روحانی مخالف حکومت ایران.

عمادالدین باقی، به جرم اینکه با استفاده از موقعیت خود به عنوان رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان، اطلاعات محرمانه را از زندانیان جمع آوری کرده و در اختیار دیگران گذاشته است دوران حبس یکساله اش را می گذراند که قرار است حدود چهار ماه دیگر به پایان برسد.

آقای باقی 26 دسامبر گذشته (پنجم دی) در پی دو حمله قلبی از زندان اوین به بیمارستان "قمر بنی هاشم" در تهران منتقل و پس از سه روز مجدداً به زندان بازگردانده شد اما بار دیگر به او عارضه قلبی دست داد و سرانجام قوه قضائیه با مرخصی به خارج از زندان برای معالجه موافقت کرد.

بنابر اطلاعیه دیده بان حقوق بشر، عمادالدین باقی حتی در طول دوران مرخصی استعلاجی دوماهه اش، همچنان احضار می شده و مورد پرسش قرار می گرفته است

مرخصی عمادالدین باقی پانزدهم آوریل (27 فروردین) گذشته پس از دو ماه پایان یافت و او به زندان اوین تهران بازگردانده شد، دیده بان حقوق بشر اعلام کرده که آقای باقی بار دیگر در یازدهم مه (22 اردیبهشت) دچار حمله قلبی شده اما مسئولان زندان تنها وی را در بهداری زندان مداوا کرده و به خارج از زندان انتقال نداده اند.

بنابر اطلاعیه دیده بان حقوق بشر، عمادالدین باقی حتی در طول دوران مرخصی استعلاجی دوماهه اش، همچنان احضار می شده و مورد پرسش قرار می گرفته است.

عمادالدین باقی که پژوهشگر مسائل اسلامی و تاریخ معاصر ایران است طی ده سال گذشته از نویسندگان مطرح مقالات انتقادی در مطبوعات اصلاح طلب بوده و یکی از مقالات او که در مخالفت با مجازات اعدام، هشت سال پیش در روزنامه نشاط چاپ شد به مجازات سه سال زندان برای وی انجامید.

کبودوند

محمدصدیق کبودوند، دیگر زندانی اوین که دیده بان حقوق بشر خواستار انتقال او به خارج از زندان برای مداوا شده، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تأسیس تشکل غیرقانونی و ‏‏تبلیغ گسترده علیه نظام از طریق مصاحبه های مطبوعاتی، از یک سال پیش در بازداشت به سر می برد و پرونده ای علیه او در شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران تشکیل شده است.

محاکمه آقای کبودوند تاکنون سه بار به دلائل مختلف به تعویق افتاده است.

محمدصدیق کبودوند، به گفته همسرش، بامداد نوزدهم مه (سی ام اردیبهشت) گذشته در محل بازداشت خود در زندان اوین تهران، بر اثر سکته خفیف مغزی تعادل جسمی خود را از ‏دست داده و روی زمین افتاده و پس از چند ساعت به بهداری زندان منتقل شده است.

محمدصدیق کبودوند تشکلی با عنوان سازمان موسوم به دفاع از حقوق بشر کردستان را ریاست می کرد

به گفته پرناز باغبان حسنی، همسر محمدصدیق کبودوند پزشک بهداری زندان اوین، سکته آقای کبودوند را تأیید کرد و علت آن را نرسیدن خون به مغز در ‏اثر لختگی تشخیص داد اما با وجود دستور قاضی در مورد مراقبتهای پزشکی از محمدصدیق کبودوند، مسئولان زندان از اعزام وی به مراکز درمانی بیرون از زندان خودداری کردند.

خانواده آقای کبودوند پیشتر اعلام کرده بودند که وی در زندان به بیماریهای ریوی، ‏کلیوی و پوستی دچار شده است.‏

محمدصدیق کبودوند تشکلی با عنوان سازمان موسوم به دفاع از حقوق بشر کردستان را ریاست می کرد و حدود هفتصد تن از فعالان مدنی و سیاسی با تهیه طوماری به ادامه بازداشت او اعتراض کرده و ‏خواستار آزادی فوری وی شده اند.‏

در این طومار آمده که سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان طی سه سالی که از راه اندازی آن به دست آقای کبودوند می گذرد، صدها ‏گزارش و اطلاعیه درباره احضار، بازداشت و زندانی شدن فعالان کرد صادر و اخباری در ارتباط با خودسوزی، قتلهای ناموسی و تلفات انفجار مین در مناطق مرزی کردستان منتشر کرده است.

بروجردی

در مورد سید محمد حسین کاظمینی بروجردی، دیگر زندانی بند 209 زندان اوین، دیده بان حقوق بشر اعلام کرده که وی به بیماریهای مختلفی، از جمله پارکینسون، مرض قند و ناراحتی قلبی دچار است و مسئولان زندان در ماههای مارس و آوریل گذشته او را چند بار به بهداری زندان منتقل کرده اند.

بنابر اطلاعیه دیده بان حقوق بشر، با اینکه سلامت جسمی و روانی آقای کاظمینی بروجردی رو به وخامت گذاشته، مسئولان با درخواستهای مکرر او برای دسترسی به مراقبتهای پزشکی در بیرون از زندان مخالفت کرده اند.

آقای کاظمینی بروجردی در هشتم اکتبر ۲۰۰۶ (شانزدهم مهر 1385) دستگیر و پرونده ای علیه او در دادگاه ویژه روحانیت تشکیل شد،

سید محمد حسین کاظمینی بروجردی تا حدود دو سال پیش که بازداشت شد محفلی مذهبی در تهران دایر کرده بود که طرفداران زیادی داشت.

آقای کاظمینی بروجردی در هشتم اکتبر ۲۰۰۶ (شانزدهم مهر 1385) دستگیر و پرونده ای علیه او در دادگاه ویژه روحانیت تشکیل شد، با اینکه شایعاتی در مورد صدور حکم اعدام علیه وی منتشر شده اما قوه قضائیه ایران هنوز از صدور هیچ حکمی علیه او خبر نداده است.

دیده بان حقوق بشر اعلام کرده که آقای کاظمینی بروجردی از داشتن وکیل مدافع محروم بوده است.

دادگاه ویژه روحانیت تنها وکلائی را برای دفاع از متهمان می پذیرد که روحانی باشند.

رسماً اتهامی در مورد آقای کاظمینی بروجردی اعلام نشده اما دیده بان حقوق بشر دلیل بازداشت و محاکمه او را اعقتاد وی به تفسیری از دین اسلام دانسته که به دنبال جدایی دین از سیاست است.

اما تلویزیون ایران اعترافات آقای کاظمینی بروجردی را پخش کرده که وی در آن، حتی روحانی بودن خود را ساختگی اعلام می کند و می گوید: "خوب من که بحث علمی نمی کردم، این اسلام سنتی را این آخریها در آوردم، نمی گفتم می خواهم اسلام شناسی بگم؛ نیم ساعت دعا و توسل می خواندم ، دعا را دکلمه وار می خوندم، قسمتی از زبور، خودم هم شعر می سرودم، صوت خوبی هم داشتم و در آهنگهای مختلف می خوندم، خلاصه یک کاری می کردم بیشتر لاتها و بدحجابها جذب می شدند".

در این اعترافات تلویزیونی، آقای کاظمی بروجردی می گوید که با شیوه های مختلف، همچون ادعای برآورده کردن حاجات و شیوه های روانشناسی طرفداران فراوانی دور خود جمع کرده بوده تا آنجا که: "وقتی در آخرین منبر در استادیوم شهید کشوری رفتم روی سن و نشستم اون ته سالن را که دیدم سیاهی می زد سرم گیج رفت".

در اطلاعیه دیده بان حقوق بشر و دیگر مجامع مدافع حقوق بشر از سید محمد حسین کاظمی بروجردی با عنوان آیت الله یاد شده که عنوان خاص مجتهدان شیعه است اما وی در اعترافات تلویزیونی اش گفته: "من حتی روخوانی قرآن و مفاتیح الجنان را خوب بلد نیستم".

البته طی سالهای پس از انقلاب بارها اعترافات تلویزیونی از متهمان پخش شده که این افراد بعد از آزادی اعلام کرده اند که این اعترافات را تحت فشار بیان کرده بوده اند.

xpersia.com - ایران - ایرانی
به نظر من که اسم ایران رو باید با اوین عوض کنن
یکشنبه 19 خرداد 1387

parviz1 - انگلستان - کترینگ
این جمهوری اسهالی که میگن همین است!!!با شنکنجه و وحشیگری کاری پیش نمیره.برین خودتونو درست کنید.هزارن نفر را کشتید.چه در زمان خمینی و چه حالا که دارین بازم به جنایت و خونخواری ادامه میدید!!آیا فکر میکنید که با کشتن به نتیجه ای هم میرسید؟اینها را هم بکشید بازم میلیونها ایرانی هستند که با شما مخالف هستن و انتقام خون تمام جنایات را از شما میگیرند.بس کنید و میدانید که ظلم هیچ وقت پایدار نمیماند.همه چیز را ازبین بردید.حتی دین اسلام را.بزودی ملت ایران شما را در دادگاهای ملی دادگاهی خواهد کرد و سپس هم در دادگاه عدل الهی بسزای اعمال زشت خود از جنایات گرفته تا دزدیهای امول ملت و حتی کوچکترین خلافی که فقط خودت و وجدانت میداند خواهید رسید.لعنت بر شما.
یکشنبه 19 خرداد 1387

iran zamen - نروژ - روگنان
تمامی ایران یک نوع زندان است.هر روز هزاران نفر در حال مرک هستند.زندانها پر از جوانهای زن و مرد.سازمان حقوق بشر هم برود جلو که فقط حرف میزند.نابود باد جمهوری اسلامی ایران
یکشنبه 19 خرداد 1387

bluestar - ایران - تهران
من خیلی دنبال کتاب عماد الدین باقی به اسم تراژدی دموکراسی در ایران گشتم. نتونستم پیدا کنم. اگر کسی فایل پی دی اف اونو تو اینترنت سراغ داره لطفا آدرسشو به م بگه
یکشنبه 19 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.