استنباط ایران از اظهارات تازه اوباما: فرصت طلبانه

استنباط ایران از اظهارات تازه اوباما: فرصت طلبانه

آقای حسینی اوباما را متهم به "توهم زدگی" کرد
یک روز پس از موضعگیری تند باراک اوباما نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در قبال ایران، وزارت خارجه جمهوری اسلامی اظهارات وی را "غیرواقع بینانه" و "فرصت طلبانه" توصیف کرده است.

سناتور اوباما در نخستین سخنرانی خود پس از پیروزی در انتخابات مقدماتی، جمهوری اسلامی را نه فقط به خاطر برنامه اتمی اش بلکه "تهدید اسرائیل" و "حمایت از افراطی گری خشونتبار" در خاور میانه به باد حمله گرفت و گفت "خطر ایران کاملا جدی است."

آقای اوباما در جریان مبارزات مقدماتی حزب دموکرات به خاطر تمایل به اتخاذ رویکردی نرم در سیاست خارجی که بر گفتگو حتی با دشمنان آمریکا متکی است معروف شده بود.

وی در ماه نوامبر گذشته گفت مایل است با رهبران کشورهایی مانند ایران، سوریه، کوبا و ونزوئلا بدون پیش شرط مذاکره کند که از قضا این درخواست ایران نیز هست: یعنی گفتگوی بدون پیش شرط با آمریکا بر سر مناقشه مربوط به برنامه اتمی این کشور.

بنابراین شاید موضعگیری تازه اوباما حداقل برای مقام های ایرانی غافلگیرکننده باشد.

مقام های ایرانی همواره دقت کرده اند به هیچ نامزد خاصی در انتخابات آمریکا تمایل نشان ندهند، با این حال آنها گاه با عباراتی که حاکی از برداشت مثبت آنها از اوباماست سخن گفته اند.

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران یک بار اظهار نظر کرده بود که "فکر نمی کنم اجازه دهند که اوباما رئیس جمهور شود".

علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین الملل رهبر جمهوری اسلامی، هفته پیش در سفری به مالزی گفت: "از دیدگاه ایران تفاوتی بین دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا وجود ندارد اما واقعیت این است که آقای باراک اوباما، نامزد حزب دموکرات آمریکا در این انتخابات، سیاستهای منعطف تری نسبت به مسایل جهانی اتخاذ کرده است."

'انعطاف بیشتر اوباما'
 از دیدگاه ایران تفاوتی بین دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا وجود ندارد اما واقعیت این است که آقای باراک اوباما، نامزد حزب دموکرات آمریکا در این انتخابات، سیاستهای منعطف تری نسبت به مسایل جهانی اتخاذ کرده است
 
مشاور رهبر جمهوری اسلامی

اما پس از سخنرانی روز چهارشنبه آقای اوباما، سخنگوی وزارت خارجه ایران در بیانیه ای وی را به "فرصت طلبی" و "توهم زدگی" متهم کرد.

محمد علی حسینی بی آنکه نامی از سناتور اوباما ببرد ارزیابی وی از برنامه اتمی ایران و نقش آن در خاور میانه را "کاملا یکسویه و غیرواقعی" خواند که "با حقایق مربوط به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران مغایرت آشکار دارد و غیر قابل قبول است."

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، وی با ابراز تاسف از "اینگونه نگرش های فرصت طلبانه، بیان این مسایل را ناشی از القائات صهیونیستی و توهم زدگی این نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا" عنوان کرد.

آقای اوباما طی سخنرانی در کمیته روابط عمومی اسرائیل و آمریکا (ایپک) گفته بود که اگر به ریاست جمهوری برگزیده شود، هر آنچه از دستش برآید خواهد کرد تا ایران به سلاح اتمی دست نیابد.

وی ایران را بزرگترین خطر برای اسرائیل و همچنین آرامش و ثبات در منطقه خاورمیانه خواند و گفت: "خطر ایران، شدید و واقعی است و هدف من این خواهد بود که این خطر را از پیش پا بردارم".

او در عین حال خواهان اتخاذ دیپلماسی تهاجمی و اصولی برای از میان برداشتن "مشکل" حکومت اسلامی در ایران شد و گفت که برای تضمین امنیت آمریکا و اسرائیل، هیچگاه راه حل نظامی را در قبال ایران رد نمی کند.

به علاوه وی در هفته های اخیر موضع خود در زمینه گفتگوی بدون پیش شرط با ایران را اصلاح کرده است.

وی روز چهارشنبه موضع قبلی خود مبنی بر امکان مذاکره با ایران را تکرار کرد اما گفت تنها در صورتی که به عنوان رئیس جمهور تشخیص دهد مذاکره با ایران به نفع آمریکاست، در زمان و مکانی که خود انتخاب خواهد کرد، به مذاکره سخت و اصولی با رهبران ایران خواهد پرداخت.

دیگر اینکه او روز 26 مه تاکید کرده بود که آمادگی او برای گفتگو با ایران به این معنی نیست که حاضر است با محمود احمدی نژاد دیدار کند.

دولت جورج بوش رئیس جمهور آمریکا می گوید تنها پس از اطاعت ایران از قطعنامه های شورای امنیت و تعلیق بخش های حساس برنامه اتمی اش حاضر به گفتگو با آن کشور است.

محسن قوز فیش - نروژ - نروژ
آیا واقعا او با ما است؟ بعید می دانم این مردک هم نوکر اسراییل و صهیونیسم است. یک چیزهایی می گه که اونها بشند.

به اقای ehsan_14 - اتریش - وین
اولا تو چرا میسوزی مگه تو یشت در مونده بوده! ثانیا اونها همان هایی هستند که خون مردم را کردند توی شیشه و سوار بر الاغهای عزیزشون می رن شمال بعد می گن که ایران ازادی نداره.
هیچ جا بهتر از ایران برای این مفت خورها نیست.
جمعه 17 خرداد 1387

apadana48 - انگلیس - لینکلن
به قول یک بنده خدا آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
جمعه 17 خرداد 1387

iran zamen - نروژ - روگنان
زنده باد اوباما.
جمعه 17 خرداد 1387

Aytak - ایران - تبریز
پاچه خواری مشتی صهیونیست !!!!!!!
اینها همیشه از اسلام و حکومت اسلامی می ترسن و عده ای بی دین چون منافعی در ایران ندارن همیشه حامی اونها بودن
قدرتی که حکومت های قبلی در ایران نداشته اند الان وجود داره ما در دوران قاجار و پهلوی دولتی ترسو و وابسته بودیم و در پهلوی دولتی کاملا دست نشانده(روی کار آمدن پهلوی با کودتا و دخالت انگلیس همراه بود و رضا خان یه سرباز معمولی بود)
ما در حکومت های قبل همیشه مطیع و حرف گوش کن بودیم و با ساز کشور های قدرتمند می رقصیدیم و نوعی ارزش کاذب در اونجا بدست می آوردیم ولی الان اونا رو نداریم ولی استقلال داریم
من مخالف و یا موافق نیستم همه حکومت ها خوبی و بدی دارند و ما باید بی منطق نباشیم و واقع بینانه انتقاد کنیم نه فحاشی
البته نا گفته نمونه که این حکومت فعلی نکات منفی هم داره
حالا هی فحش بدید و تربیت خانوادگی تون رو به رخ همه بکشید
جمعه 17 خرداد 1387

n1002 - کانادا - تورنتو
به Aytak - ایران - تبریز
شما گفتی عده ای بی دین چون منافعی در ایران ندارن همیشه حامی اونا بودن
پس قبول داری که هرکس با آخوندها هست حتما این آخوندا یه منافعی براش دارن مثل شخص خودت ......... اینطور نیست؟؟؟
من نمیگم که پهلوی خوب بود یا بد ولی دارم میبینی که الان هم به یه نوعی کشور ما داره استعمار میشه
این استقلالی که شما ازش دم میزنی همش سوری هست خواهش میکنم چشماتو باز کن و واقع بینانه تر به اطرافت نگاه کن
این زندگی که الان مردم ایران دارن اون زندگی نیست که مردم ایران به خاطرش انقلاب کردن و شهیدا به خاطرش شهید شدن...
جمعه 17 خرداد 1387

Aytak - ایران - تبریز
n1002 - کانادا - تورنتو
اولا من افتخار می کنم به جز پلاک طلایی که سالیان پیش در دوران محصلی لم از اینا به خاطر مسابقات علمی هدیه گرفتم چیزی عایدم نشده و نخواهد شد چون آزاده ام و وابستگی رو دوست ندارم
درسته مردم اون زمون واسه این جور مملکت داری انقلاب نکردند و الان هم خیلی ها پشیمون هستند ولی من بازم می گم حکومت فعلی مزایا و معایبی داره همچون حکومت پهلوی
که خود من این حکومت که زیاد هم ازش خوشم نمی یاد رو به حکومت بی منطق قرون وسطایی شاهنشاهی و مورثی ترجیح می دم نکات منفی این حکومت از نکات مثبتش زیاد نباشه کم هم نیست درسته مردم این وضع رو قبول ندارن ولی دلیلی برای عوض شدن آن که کشور رو چندین سال دیگر عقب خواهد انداخت نیست اصلاحات تنها گزینه ی ممکن هست
شنبه 18 خرداد 1387

soshians - ایران - تهران
Aytak - ایران - تبریز
نه که الان آخوندا پاچه خوار مشتی عرب نیستن! برادر من استعمار استعماره دیگه!قاجاریه مستعمره انگلیس. پهلوی مستعمره امریکا. حالا هم مستعمره روسیه. نکنه از نظر شما باج دادن به روسیه و عرب ها و یه مشت کشور گدا گشنه ضد امپریالیسم نشانه ی قدرت و استقلاله؟یه کم واقع بین باشی بد نیستا!
شنبه 18 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.